Piratpartiets servrar nere

För att informationen ska komma fram på så många ställen som möjligt:

En av Piratpartiets nyckelservrar – “Hook*”, den med databasen för forumet och medlemsregistret – har havererat. Den kan komma online tidigast (tidigast) imorgon vid tiotiden. Om vi har otur tar det väsentligt längre.

Därför är forum, mail och medlemssystem nere.

Det finns helt färska backuper på medlemsregister och forum, så inget externt data är förlorat.

[purpleline]

*Piratpartiets servrar heter Roberts, Hook, Blood, Silver och Sparrow. Gissa temat eller fuska med Google (spoiler: de fem orden hittar temat direkt, gissa själv först).

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Aki

  Havererade servrar är alltid frustrerande. Hoppas det fungerar snart igen.

  Temat är pirater! Jag vann!

 2. Linköpings Unga Pirater

  […] Just nu är Piratpartiets forum nere så länken fungerar då förstås inte för […]

 3. blondin-rikard

  Kanske ändra länken på piratpartiet.se “Bli medlem” till att peka på en tillfällig sida? Lite trevligare än SQL server error bla bla?

  Kan man gå med genom ett mail till medlemsservice så kan ju det vara rätt ställe att nämna det på.

 4. HR

  Sedär tänk om detta skulle hänt vid en annan tidpunkt under veckan. Nog tycker jag att ett sådant här problem skall lösas permanent. I detta fallet har jag läst här i bloggen att just detta har hänt tidigare.

  Det finns säkert en reservsumma budgeterad för utgifter som kan dyka upp bara sådär. Alltså köp en ny server och köp inte skit.

  Databaserna går att flytta till en annan server under tiden. Fixa IT-systemet, vi har ett do-or-die val om ett halvår.

 5. Daniel Wijk

  Kan man inte tänka ut temat själv så har man hamnat på fel sida då man troligtvis skulle till mor annas kafferepssida ^^

 6. Alexander Toresson

  Helt färska backupper som i efter att vi fick alla nya medlemmar på dh? :O

 7. Hannes

  Välkommen tillbaka! 🙂 Vad hände med bloggen?

  Hanness senaste bloggpost: The Pirate Bay: Tips&Trix

 8. PROS

  Lystring kamrat pirat och andra som är i mot själva IPRED lagen, i kvällens Karlavagnen sr p4 är ämnet fritt, man får prata om vad man vill. sprid budskapet i etern till dom som inte är insatta i vad lagen gäller utan sväljer riksdagens/kultureliten/ å gammel medis lögner om vad det igentligen handlar om! IRPED ger privata aktörer större befogenheter än svenska polisen. som vanligt gäller att man är hövlig, låt motståndarna stå för kallabaliken.

  Tel: 099-110 80
  sms:722 50
  [email protected]

  PROSs senaste bloggpost: Jag är baby pirat

 9. Mind

  Jag har hört mycket på radion idag om en man som smygfilmade på toaletter men inte åkte dit för det, tydligen fanns det ingen lag mot det. Nu har de bråttom att stifta lagar mot att man inte ska få tjuvfilma nakna människor på toaletter för att det är kränkande att bli övervakad i smyg… jag kan inte låta bli att känna ironin skölja över mig =)

  Minds senaste bloggpost: Panda

 10. Rick Falkvinge

  Hannes: Den här bloggen servas från en av Piratpartiets servrar – alla har varit avstängda under dagen för att försöka komma tillrätta med strulet vi har just nu.

 11. HR

  Ubuntu eller windoze?

 12. Amatör

  HR: Om du syftar på vilket OS servrarna kör så tror jag inte uBuntu är den första Linux distron man väljer. Men som signaturen säger så är jag bara en amatör.

  Jag tycker PROS förslag att ta upp IPRED på SR P4’s program Karlavagnen när de har fritt ämne (en kväll nästan varje vecka) var ett utmärkt förslag. Jag inbillar mig att de har många lyssnare i åldrar som är intressanta att nå ut med budskapet till och att de dessutom befinner sig i ett mottagligt sinnestillstånd.

 13. Christoffer

  Är det ngn som vet NÄR servrarna kommer upp igen ?
  Jag är ny medlem och har en hel del som jag vill dryfta om i forumet. (Och även om jag är fd folkpartist så vill jag inte idka datorintrång 🙂 )

  /C

  Christoffers senaste bloggpost: Moraliskt problem med piratpartiets valtaktik.

Comments are closed.

arrow