Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december

Så kom den då till slut, Privatpolislagen Ipred. Nu är den lagd som proposition, alltså ett lagförslag till riksdagen.

Den innehöll vad vi hade väntat oss: branschorganisationerna för upphovsrättsindustrin får mer långtgående befogenheter än det svenska polisväsendet. Lite kosmetika i elfte timmen förändrar inget i grundprincipen.

Samtidigt är det fler och fler som tycker att det är helt vansinnigt att slåss mot framtiden genom att offra rättssäkerhet och rätt till privatliv. Nu är sex av åtta ungdomsförbund uttryckligen förespråkare för en fullständig legalisering av fildelning.

Så vad kan man göra som privatperson, om man vill slåss för grundläggande demokratiska värden som brevhemlighet, rätten till ett privatliv så som de ser ut i ett digitalt informationssamhälle, det vill säga där vi lever idag (men inte där politikerna lever)?

Man kan gå ut på gator och torg.

Det fungerar ganska bra för att få media, men politikerna struntar helt i det. Det märktes om inte annat under FRA-debatten. Det enda som fick regeringen att lyssna var spelet om makten. Man kan sätta press på enskilda riksdagsledamöter genom att synas och höras mycket, men inte på regering och riksdag som helhet.

Man kan gå med i ett ungdomsförbund.

Sex av åtta ungdomsförbund vill ha en legalisering av ickekommersiell fildelning. MUF, LUF, CUF, Ung Vänster, Grön Ungdom och naturligtvis Ung Pirat. Att gå med i ett av dessa är ett sätt att markera sin ståndpunkt.

Men det påverkar inte politikerna. Det påverkar inte framtiden. Att gå med i MUF ses som att man stödjer Moderaternas politik, inte MUFs politik. Kanske inte av MUF, men av alla andra. Samma sak med de andra ungdomsförbunden. Moderata politiker blir jätteglada för stödet när någon går med i Moderata Ungdomsförbundet — även om det var just för att du ville protestera mot moderat politik som du gick med.

Så det fungerar inte. Vad finns det annars?

Man kan engagera sig i något av riksdagspartierna.

Man kan stödja något av de mindre partierna som säger att de stödjer integritet. Det går att se vilka de är rakt av i röstningstabellen för IPRED i Europaparlamentet: Centern, Folkpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Problemet är att de partierna är extremt högljudda kämpar för integritet, men bara när de inte sitter i regeringsställning. Centern var några av de bästa kämpar som fanns för privatliv, digitalt samhälle och rättsäkerhet före valet 2006. Nu har de drivit igenom FRA-lagen och tycker att IPRED är en bra idé. Och apropå FRA-lagen så lades den fram under den förra regeringen — som hade stöd av miljöpartiet och vänsterpartiet.

Folkpartiet ska vi inte ens nämna i samma mening som personlig integritet.

Så de här partierna drunknar helt i makten när de väl kommer till regeringsstödjande ställning. Och både Moderaterna och Socialdemokraterna är bakåtsträvande repressiva.

Så det enda som återstår för att åstadkomma riktig förändring är att hota politikernas maktbas. Att tala om för dem, att om ni inte skärper er, så är ni utan jobb efter nästa val.

Enda sättet att göra det är att engagera sig i det partiet som sätter självklar rättssäkerhet, personlig integritet och digitala samhällsfrågor framför allt annat. Det finns ett, och tyvärr finns det bara ett.

Gå med i Piratpartiet den 8 december.

Bli medlem i Piratpartiet den 8 december. Det kan göras på en minut över webben och kostar inget. Att ett konkurrerande parti får massor av medlemmar är tyvärr en av extremt få saker som får politikers uppmärksamhet — för det är ett tecken på att de håller på att förlora Makten.

Att engagera sig i Piratpartiet är tyvärr ett av få sätt att faktiskt skapa varaktig förändring i de här frågorna. Och om vi fokuserar på ett datum — den 8 december, nu på måndag — så blir effekten dramatiskt stor.

Gå med i Piratpartiet här.

Och sprid den här texten. Visa gammelpolitikerna att deras makt är i farozonen. Bara så kan man åstadkomma varaktig förändring på de här områdena. Allt annat struntar de i.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Chris P

  det har varit hel*etes mycket fiolspelande medans rom brinner, jag har aldrig kant mer politikerforakt och ser fram emot att en ny generation kommer ta over (forhoppningsvis med Piratpartiet i spetsen)

  Chris Ps senaste bloggpost: 19th century thinking is the future? a clash of green and global

 2. Alakai

  Själv är jag en sådan liten rättshaverist som ser fram emot lagar som denna.
  Nu ser jag stora möjligheter till att torrenttekniken och klienter får sig en rejäl dos uppdateringar på kort tid, ioma det till liten del kommer tvingas fram när vi ser effekterna av denna felaktiga lag.
  Likaså kommer vi se en mikroexplosion av anonymitetstjänster i t.ex. Danmark efter att Tele2 tvingas fortsätta blocka TPB.

  Angående Tele2;
  Hej och hå. Jag menar, när gamla skolan som man drog omkring i blockade access till Fjortisstorm så hindrade det inte p12 från att använda sig av a4u.net (nedlagd) för att nå sidan ivf.
  Innan dess var det bara att skiriva in ip i adressraden, vilket t.o.m. datorokunnige Saras lillasyster kunde kringgå på egen hand efter en snabb observation.

  IPRED då?;
  Några enstaka (hundra) olämpliga rättsfall kommer ske, sen kommer ett bakslag, som tidigare skrivits om.
  IPRED är fel, det är mycket märkligt, men den kommer inte i sig själv påverka vare sig hit eller dit, i den form den befinner sig i.

  Så varför är jag pirat?;
  Jag bryr mig inte om här och nu, allt jag bryr mig om är nästa månad, nästa år, nästa decennium aso. IPRED har den obehagliga effekten att öppna upp för etter värre lagvidrigheter, att bana väg för nya skamgrepp. Domarna kommer att få prejudicerande verkan vilket kort och enkelt och fel kan beskrivas som att man lever fel nu och blir sjuk efterhand.

  Nu när den ligger som propp så återstår att försöka få tåget att spåra ur eller helt enkelt bända upp rälsen. När dessa möjligheter är förbi återstår att embrace for impact och försöka dämpa effekterna så långt som möjligt. Bromsa, leda bort tåget och varna framförvarande vagnar så de inte far med på den illa färden.

  Heads up!;
  Nu ser vi fram emot lagens slutgiltiga godkännande/genomförande. Undertiden hoppas jag att PP och övriga rättskämpar fortsätter på samma relativt raka spår och fortsätter så goda frön. PP är rätt lok, rätt räls, rätt hastighet.

 3. Lars

  Du har ju precis lagat ett totalhaveri på databasservern – är det inte att utmana ödet lite väl mycket att uppmana folk att misshandla systemet under en viss dag? =)

 4. Cornelius

  Det finns fortfarande hopp. Precis som du skriver Rick, så är en framkomlig väg är att sätta press på enskilda riksdagsledamöter. Jag föreslår följande: välj ut typ 6 borgliga ledamöter (Karl Sigfrid, Linander m.fl.) som tidigare uttalat sig mot IPRED (och kanske t.o.m. för en uppluckring av upphovsrätten), och ställ dem mot väggen. Gör en kampanjhemsida med foto på de sex, och samma fråga till dem alla: “kommer du att rösta mot IPRED [datum]?”
  Skicka mail/ring för att göra dem uppmärksamma på frågan. När svar kommer in publiceras de på sidan. Om de försöker slingra sig, blottlägg detta slingrande och ställ följdfrågor. Frånvaro från omröstningen duger icke. Antingen reser de sig upp för sina värderingar och bekräftar att de röstar emo IPRED, eller så erkänner de sitt moraliska haveri offentligt.

  Jag tror att t.ex. Piratpartiet skulle ha teknisk och tidsmässig kapacitet att genomföra något liknande.

 5. HR

  Håll dig nära resetknappen.

 6. Andreas

  Nu skriver jag något helt annat här. Sorry om jag lånar lite utrymme.

  Läste ett dokument om plagiat som skolan min skickat ut. (Gymnasieskola)
  Är det lagligt för skolan att skriva såhär:
  “1. Det är ett intrång i upphovsrätten, en stöld av en annan människas arbete, och med andra ord djupt omoraliskt.”

  Jag menar, de säger alltså att det är stöld att via internet plagiera (nu är jag inte för plagiat i skolsammanhang, men det är inte det jag är ute efter…) något som har upphovsrätt. De säger alltså precis samma sak som dårfinkarna borta på IFPI, och de försöker få oss att tro på det. Att immaterialkopering är samma som stöld.
  Dessutom säger dem att det är “djupt omoraliskt”. Sist jag kollade kan ingen annan människa än personen i fråga avgöra vad som är omoraliskt och inte.

  Så tillslut, är detta lagligt av min skola att göra?

  _____

  Till det som hör hemma här: Vi bör, nä vi MÅSTE, mobilisera nu. Omgående. Och göra vad som helst, vi kan inte acceptera detta, även om lagen är tandlös och helt oanvändbar i verkliga sammanhang.

 7. LEJon

  Andreas: Eftersom de far med osanning när de likställer intrång i upphovsrätten med stöld så vilseleder de. Måhända gör de inte detta medvetet men det minsta du bör göra är att uppmärksamma dem på felaktigheterna och kräva att de går ut med en rättelse.

  Precis som du skriver är det inte heller deras sak att lagfästa vad som var och en skall anse vara omoraliskt. Det sätt på vilket medielobbyn missbrukar upphovsrätten för egen ekonomisk vinning anser jag vara långt mer omoraliskt, likväl som politikernas agerande när de låter lobbyn köpa egen lagstiftning är uttryck för korruption.

  Kämpa för att föra upp debatten till ytan på din skola, vår sida har i den här kampen inget att förlora på öppen debatt.

 8. Hans J

  Nu är det inte mes-stilen som gäller!

  Jag har i och för sig hört att “dom där i Piratpartiet är bara nördar som inte har några kompisar”. Men så är det väl inte!

  Om de 7 338 personer som hemsidan meddelar är medlemmar “bara” värvar FEM nya medlemmar (Helst kvinnor! 😉 ) så har Piratpartiet 44 028 medlemmar på måndag…

  Det är ungefär det som behövs!

  (Sedan vore det ju bra om 10% blev Guldpirater också…)

  .

 9. Anaïs

  Det finns en positiv aspekt att ta fasta på här(jodå)! Detta, IPRED, FRA etc., är en ögonöppnare av sällan skådat slag – en perfekt illustration av den totala bristen på ideologisk värdegrund hos den politiska klass som idag endast eftersträvar makt. Arrogansen hos denna självutnämnda elit är häpnadsväckande. Ofattbar. Nu tydliggörs detta på ett sätt man borde välkomna. “-Se där deras sanna ansikten!”, skulle man kunna säga. Detta är faktiskt bra!! Piratpartiet har stora chanser att ta platser både i Europaparlamentet och Riksdagen – bara genom det faktum att dagens politiker tvingats bekänna färg. Jag kan bara önska det skett tidigare.

 10. Sofie

  Knäpp skola du går på Andreas. De måste tro att IFPI är experter vars ord är sanning, så är det inte.

  Min förra skola uppmuntrade oss elever att ladda ner piratkopierade program. Det var en högskola dock.

 11. foobar

  Funderade på att gå med men är för paranoid av mig för att dela ut så där mycket detaljerade personuppgifter utan relevant anledning.

  Är det krav på så mycket uppgifter för att “officiellt” räknas som medlem av valmyndigheten (eller vilka andra myndigheter som nu kan vara inblandade) ?

 12. Robert Wictorzon

  “Folkpartiet ska vi inte ens nämna i samma mening som personlig integritet.”

  And you did…

  Robert Wictorzons senaste bloggpost: Obligatorisk läsning

 13. gustav

  Foobar: För att räknas som ett “seriöst parti” måste du tyvärr fylla i riktiga uppgifter.

 14. Ccc

  Web är ju fildelning. Man överför filer. Här är något kul att testa om man har pengar att slösa bort på advokater:

  Skärmdumpar godtas ju som bevis. Jag ser fram emot att någon med lite riskkapital fixar en skärmdump som pekar på att någon på Antipiratbyrån fildelar något som fixaren äger. Sedan går han till domstol och begär ut uppgifterna, aha “Antipiratbyrån”.

  Skickar kravbrev till APB. APB svarar “löjligt”, då stämmer man dem.

  Då får man testat

  a) Gäller skärdump som bevis, så åker APB dit för fildelning
  b) Gäller inte skärmdump som bevis, så blir lagen verkningslös

  win-win.

  Upprepa förfarandet med textloggfil, ännu enklare att förfalska. Allt som krävs är notepad, ex

  “80.68.100.200 – – [04/Dec/2008:17:22:15 +0100] “GET /image/upphovsrattsligtskyddadbild.jpg HTTP/1.1” 304 – “http://www.flashback.info/” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)”

  80.68.100.200 är IP:nr till APBs webserver, som nu alltså bevisats laddat ner något de inte fick.

  Sprid vidare.

 15. Solid Block of Ise » Blog Archive » Den 8e December

  […] kommer jag att g

 16. Ccc

  Och åker APB dit så är det fritt fram för massorna att upprepa övningen och dränka APB och övriga organisationer i sådana (falska) stämningar.

  Förslagsvis storföretag, som inte har tid, ork och kraft att ägna åt små krav på någon tusenlapp för att man påstår att deras anställda fildelat en privat bild.

 17. Axx0

  Sorry Rick, orkar inte vänta tills på måndag, går med i ung pirat och Piratpartiet redan idag.

 18. DUNTRIX

  Är redan med i ung pirat.

  Jag måste säga att fildelning har hjälpt musik stilarna Hardstyle och Hardcore-Techno. Går man till en affär och frågar om dom har någon cd med lite Hardstyle låtar lär dom stå som ett ufo och undra vad fan det jag snackar om.

  Det ipred lagen kommer göra är att stoppa alla dom som vill lyssna på ny musik (som ex Hardstyle) som tyvärr inte går att få tag på i sverige, Det är tack vare fildelning som Hardstyle blev känt i Sverige och som har gjort så allt fler länder har börjat sälja Hardstyle cd skivor.

  Utan fildelning = inga nya musik stilar

  Så ni politiker som läser det här borde tänka om, ska ni verkligen stoppa möjligheterna att få ny musik stil att blomma, eller ni kanske tycker att dom musik stilar som finns räcker ?

 19. Piece of The Mind» Blog Archive » Ipred

  […] s

 20. Henrik Hoffström

  Någon som har något bra tips på hur man pratar om de här frågorna med vänner och bekanta utan att låta frikyrklig.

  “Integritet Halleluja, övervakning. eld och svavel, polisstat, dom och undergång. Privatliv amen”. Lär ju trötta ut folk rätt fort.

  Henrik Hoffströms senaste bloggpost: Rättsäkerheten garanteras genom privat försäkring.

 21. Gå-med-i-Piraterna-dagen

  […] har Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge utlyst “gå-med-i-Piraterna-dagen” den åttonde december (på måndag)! I och med att IPRED1-propositionen som väntat nu lagts […]

 22. Anna Troberg » Summering av fp:s hearing om IPRED

  […] har sagts ännu mer om IPRED Sagts hittills om IPRED-lagen Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december Ipred skapar karteller Dags att komma ombord Och sedan kommer IPRED 2 Upphovsrättsintrång lika […]

 23. Mikke

  Alla som pratar om olika sätt att “sätta dit” APB och andra aktioner. Det är bättre att sprida Piratpartiets politik och att få människor att rösta på PP i nästa val. Det är bara så vi kommer att kunna nå resultat. Det börjar visa sej mer och mer. Precis som Rick säger, det är bara när PP kommer in i riksdagen som vi kommer att kunna ändra lagarna. / Mikke

 24. Leo

  Du var väldigt bra i Aktuellt 21.00 idag!

  Det är ohyffsat av Ask att säga “de där piraterna”. Hon vet vad piraterna står för, och hon vet mycket väl vad hon gör, när hon avskaffar rättssäkerheten och integriteten för miljoner svenskar.

  Just därför måste hon röstas ut ur riksdagen 2010.

 25. Stefan H

  Jag måste säga att alla parter var duktiga i Aktuellt ikväll. Aktuellt förvånade, de ställde väldigt bra frågor. Men Ask var duktig också.

 26. Erik

  Det finns en överhängande risk att jag är blind, men nu har jag kollat igenom Aktuellts 21-sändning två gånger och jag hittar varken Rick eller ett enda ord om IPRED för den delen.
  Kan någon förklara var ni har sett detta?

 27. PiratJanne

  Erik: har de hunnit lägga upp sändningen på nätet än? Jag såg den “live” på TV och där var Rick med. 🙂

  PiratJannes senaste bloggpost: Digitala konstigheter

 28. Mikke

  vänta ett tag till. Den ligger inte ute än på SVT. / Mikke

 29. Erik

  Nu kikade jag lite noggrannare. SVT har lurat mig. Jag klickade på sändningen “Torsdag 4 december” men i vinjetten ser man att det är sändningen från den 27 november. Dagens sändning lär komma upp när som helst nu…

 30. Joel

  All heder åt ditt arbete men lite oförtjänt kritik mot MP och kanske framför allt V i bloggposten. Dessa partier är de som slagits i särklass mest för den personliga integriteten de senaste tio åren. Eller har någon fakta som kan motbevisa mig? T.ex. lagförslag som kränker den personliga integriteten som V och MP klubbat igenom?

  Det betyder dock inte att jag tvekar en sekund över att bli medlem och även donera till Piratpartiet.

 31. Erik

  Nu har jag sett på dagens aktuelltsändning, bra jobbat Rick!
  En liten notis jag gjorde var att Beatrice själv säger att hon inte vet om hennes barn laddar ner eller inte, och att det inte är lätt att hålla koll på. Bara att hoppas på att hon får ett kravbrev själv då…

 32. Andreas Hämäläinen

  Bra talat Rick! Direkt efter så säger Bea att folk vill göra rätt för sig. Men läs på då säger jag, för storpirater gör mer rätt för sig än genomsnittet.

  Andreas Hämäläinens senaste bloggpost: Fick svar av en Moderat idag, trorligtvis aoutomatsvar, men ett bra sådant iaf.

 33. Rick Falkvinge

  Joel: Det kan hända att mp och v gjort mer än de andra — men min poäng är att det inte hjälper, när de likväl stödjer en regering som både lägger fram FRA-lagen och som låter sin justitieminister driva igenom datalagringsdirektivet i Bryssel.

  De fortsatte att stödja den regeringen.

  Det är lätt att snacka, tyvärr.

 34. toba

  ok, nu är jag medlem. det gör ju faktiskt mer nytta än skada att jag blir medlem i PP. även om jag är utomparlamentariker to the bone. kör hårt nu flickor och pojkar!

 35. Kluris

  Såg dig på TV Rick. Det såg nästan ut att vara någon sorts klipp från ett “hemma-hos” reportage. Har SVT gjort något längre med dig?

  Ett tips. Ask försökte ju mellan raderna utmåla alla som är emot IPRED som någon sorts folk som legitimerar brottsligt beteende hos en yngre generation, udden var defenitivt riktad mot Piratpartiet, och de där “yngre” handlar nog om deras egna ungdomsförbund som börjar kännas besvärliga. Sånt där måste du förekomma, preemt. Visst, jag vet hur journalister kan klippa till det, men något kort och slagkraftigt som en bisats som inte är så lätt att få bort bör du fundera på. Kanske nåt i stil med följande beroende på sammanhang:

  1. Vi är på väg tillbaks till en värld där artister får betalt för vad de är duktiga på, inte skivbolag som profiterar på dem (det hade på förhand punkterat Ask såsom det kom ut i rutan).

  2. Vad Internet inneburit är detsamma som tryckpressen en gång innebar, en dramatisk sänkning av barriären till informationsspridning. Men tyvärr reagerar dagens “makt o kyrka” likadant nu som på Gutenbergs tid.

  3. Alla ettor o nollor ser likadana ut. Vi kan inte begränsa kopiering utan att inskränka rätten att kommunicera. Vi kan inte kontrollera kopiering utan att kontrollera kommunikation och vi kan inte övervaka kopiering utan att övervaka människors privata meningsutbyten.

 36. LILA

  Bra skrivet av Falkvinge som alltid,själv har jag redan gått med i partiet sen en tid tillbax.
  Annars hade jag följt denna fina ide ang 8dec.

  En,,även om liten grej man kan göra fick jag tips om i ett mail från nån partimedlem för ett tag sedan.
  Minns ej riktigt från vem då min inkorg har svämmat över,dessvärre ;(

  Men ivf löjligt enkel trots allt; att försöka få med vårat partinamn var helst man befinner sig på nätet.

  Detta försöker jag alltid tänka på,i alla avseenden.
  Att även nämna våra ideer inom privata kretsar,ja var helst man vill såklart.. Att visa att Piratpartiet ÄR, “ett riktigt parti”

  Tror verkligen de finns många där ute som sedan länge börjat tvivla/fundera på vad som eg händer.
  Jag gjorde detta själv under “FRA” debatten,mindes då att jag hört talas om just Piratpartiet från någonstans.

  Ej säker på varifrån men det väckte iaf min nyfikenhet att kolla hemsidan…
  Efter en kvart gick jag med i partiet och det har inte ångrats en sekund.

  Har ej brytt mig särdeles mycket om “EU val” eller så tidigare,faktum är att jag knappt visste det fanns ngt sådant ens..
  Nu vet jag dock,ett förträffligt tillfälle “där man kan visa gammelpolitikerna att deras makt är i farozonen” är det.
  (citat R.Falkvinge) 😉

 37. Anders

  Suveränt, klämde in det på min blogg med 🙂

  Anderss senaste bloggpost: Dags att bli pirat!

 38. Dennis Nilsson

  Ett tips till “Andreas” och alla andra som vill lära sig mer om upphovsrätten och dess historia är att köpa boken “Copyright and Copywrongs – The Rise of Intellectual Property an How It Treatens Creativity” av Siva Vaidhynathan.

  Finns här;
  http://www.nyupress.org/books/Copyrights_and_Copywrongs-products_id-3244.html
  Den kostar ca 150-200 kr.

  Där får man svaret på många frågor om varför upphovsrätten är som den är, och bäst av allt, så mycket kunskap att man kan lätt kan vinna en argumentation.

  Tipsa gärna andra om denna bok. Som det heter, “Kunskap är makt”. Med denna kunskap om upphovsrätten kan ingen köra med dig i upphovsrättsfrågor.

  Jag avslutar med en bra sammanfattning från denna bok: “copyright law has gone from its original aim protecting future artists and innovators to protecting “the haves”.

 39. […] guldstjärnor och ett klippkort på cunnilingus till ankaret som faktiskt var påläst och ställde spikraka motfrågor vid minsta antydan till vaghet från askens sida, hon hade utan […]

 40. Kluris

  copyright law has gone from its original aim protecting future artists ..

  Näe Dennis, inte ens det är rätt. När “copyright” föddes så skrev författare för hand, den “copyright” som delades ut handlade inte om författarna, för de kunde inte kopiera på något betydelsfullt sätt. Vad det handlade om var de som ägde tryckpressar, för det var dessa som kunde kopiera, det var dessa som tilldelades den där rätten att kopiera. Att ge författaren en ensamrätt var på sätt o vis ett genidrag, för de visste ju att författaren inte hade några resurser att kopiera på något sätt som betydde något rent ekonomiskt, så de visste till vilka författaren skulle ge bort sin ensamrätt. Jämför gärna med hur STIMs avtal ser ut. Det är något man bör vifta med varje gång en musiker talar om rättigheter, de har nämligen inga, de har gett bort alla sina rättigheter till alla sina verk, ja tom. framtida! Det är ju detta vi ser fallet på idag, idag kan varenda människa kopiera till hela världen, dessutom utan någon nämnvärd kostnad. Det som var genialt för bolagen med resurser för 300 år sedan, är inte särsikilt genialt längre. Varken författaren eller musikern behöver stå med mössan i hand och ge bort alla sina rättigheter längre, och det är detta som verkligen skrämmer bolagen, för det hotar deras existens som byggt på att kunna profitera på upphovsmän.

 41. Mikael

  Grym idé med Gå-med-i-Piratpartiet-dagen på måndag, men URL:en är inte direkt smidig. Vi behöver en enkel kampanj-URL som är lätt att förmedla och komma ihåg. Till exempel: BliPirat.Nu

  Och eftersom jag tyckte det var en så bra idé, har jag satt upp just en sådan… 🙂

 42. Dennis Nilsson

  Kluris skrev “copyright law has gone from its original aim protecting future artists ..

  Näe Dennis, inte ens det är rätt.”

  OM du ids läsa boken, så handlar den om bl.a det du skriver om i din kommentar. Författaren Siva Vaidhynathan är inte så okunnig, som du tycks tro.

  Dennis Nilssons senaste bloggpost: HaiMuaNoel

 43. Gå med i Piratpartiet den 8 december | Breki Tomasson

  […] Saxat från Rick Falkvinge […]

 44. […] Den 8:de december är det Gå-med-i-Piratpartiet-dagen. Gå med du också!* Gör skillnad! Låt din röst arbeta för dig, inte emot dig! […]

 45. Hans J

  Mikael:

  Har du en banner, en “knapp” också?

 46. Hans J

  Mikael:

  Piratpartiet borde trycka upp små etiketter, klistermärken med “BliPirat.Nu” !

  Skulle kännas häftigt att stå i rulltrappan på tunnelbanan och se en sån lysa från 4 trappsteg upp…

 47. Per J

  Hej.

  Mycket har jag läst om det mesta här. Dock saknar jag information om hur det egentlig går till att spåra våra ipadressor (vad vi sysslar med på internettet) altså hur ser dom vad vi gör? Vilket program användas för detta? Vem gör det? Och är det i det hele tagit lagligt?

  Vad jag menar med detta är en beskrivning av hur det hela går till..

  Vad resultatet blir kan jag läsa mig fram till här men inte fasiken något om bakgrunden och på vilket sätt.

  Vidare om “vi” vet hur det göras kan det säkert göras motdrag (sabotage) på något sätt

  detta skrivit pga jag har sögt information under lång tid nu dock utan hitta fyllestgörande info.

  MVH

 48. Mikael

  @Hans:
  Att regga en domän, fixa en DNS-post och sätta upp en permanent redirect till vår registreringssida är störtenkelt.
  Att rita något som innehåller fler än två streck… låt mig konstatera att det finns de som gör det bättre än jag…

 49. Johan

  Porrmogulen Berth Milton prisar IPRED pa expressen.se: http://www.expressen.se/debatt/1.1392948/ipred-varnar-var-kultur

  Han skriver bland annat att “I ett fåtal länder i Europa, däribland Sverige, är fildelning laglig.”…

 50. Johan Öbrell

  Om det är intressant så ska jag höra med min sambo (också pirat) som är illustratör om hon kan fixa fram nån liten BliPirat.nu logga.

  @Per J
  När det handlar om fildelning så är det mest troligt att APB el dylikt går in på en torrentsite (typ TPB) och antingen laddar upp eller ner en torrent på en fil där deras klienter har upphovsrätten. Sedan använder de ett Torrent program för att se vilka andra IP-adresser som är anslutna till samma torrent.

  De kan även använda en gateway/brandvägg för att logga IP-adresser som ansluter till vissa portat vid vissa tidpunkter.

  Oavsett vilken metod man använder så faller det på att det är relativt lätt att gömma sig bakom en falsk IP.

 51. Rille

  Sorry, du glömde att ansöka om tillstånd – därför omfattas du inte av yttrandefriheten. Välkommen till bananrepubliken Sverige:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2150861.svd

 52. Mikael

  @Johan:
  Heja dig och din sambo. Allt sån’t tas tacksamt emot.

 53. mats p.

  Jag har en tid funderat på att gå med, så jag passar på att borda skutan på måndag. Arrrr!

 54. Robban

  Det var ju attans att jag bordade skeppet igår då… =)

 55. urban cat

  …[]Denna text kommer jag maila till alla på min kontaktlista & jag uppmanar fler att följa mitt exempel!![]…

  urban cats senaste bloggpost: Bli medlem i Piratpartiet på måndag, om du inte redan är det!

 56. Soundness in an unsound world

  […] Jag tror att vad jag gjorde var att ge utlopp för en uppgivenhet som det verkar som flera delar med mig […]

 57. Sen då? « Soundness in an unsound world

  […] Jag tror att vad jag gjorde var att ge utlopp för en uppgivenhet som det verkar som flera delar med mig […]

 58. Nick

  Har lite funderingar kring nya IPRED-lagen som säkert allt kunnigt folk på denna blogg kan reda ut:
  1. Hur stor del av ett verk ska man ladda hem eller erbjuda andra att ladda hem för att det ska räknas som ett brott? Om jag hämtar hem en halv låt av Metallica som andra sen kan hämta från mig är det då olagligt?
  2. Krävs det uppsåt för att det ska vara olagligt? Om jag lägger upp en torrent som heter typ “kul film på mig när jag blir biten i snorren av min hund” och det sedan visar sig vara en Metallica låt är det då olagligt att hämta hem den filen?
  3. Är innehav av upphovsrättsskyddat material t.ex. Metallica-filen ovan också olagligt eller är det bara upp- och nedladdning som är det?

 59. Martin

  Måste bara kommentera detta:

  “Du kanske var i Kina när din router blev kapad”. Sades av Beatrice Ask i aktuellt sändningen.

  Hur dum får man bli? Allvarligt…vad är det för folk som stiftar lagar i Sverige? Menar hon på fullt allvar att man med stor sannolikhet är bortrest samtidigt som routern blir kapad?? Sannolikt är man väl hemma precis som programledaren säger.

 60. Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december « PiratJanne

  […] Nedanstående text är klippt rakt av från Rick Falkvinge: […]

 61. visste du att… – yo mstuff!

  […] det här gäller alltså om ipredlagen röstas igenom av riksdagen. än finns tid att påverka! […]

 62. Johan Ronström » Blog Archive » IPRED-propositionen lagd

  […] ligger den. Propositionen om lagförslaget IPRED. Och häpnadsväckande är att Justitieminister Ask hade sin presskonferens i Filmhuset på […]

 63. En Blogg

  […] T

 64. MMN-o » Blog Archive » Gå med i Piratpartiet 8 december

  […] med i Piratpartiet 8 december Det är dags! Vem blir argast nu? Gå-med-i-Piratpartiet-dagen inträffar i morgon måndag den 8 […]

 65. Gå med i Piratpartiet idag! « Christian Engström (pp)

  […] Gå med i Piratpartiet idag! Sparat under: allmän politik — Christian Engström @ 23:02 Rick Falkvinge har utnämnt måndagen den 8 december till Gå-med-i-Piratpartiet-dagen. […]

 66. Gå med i Piratpartiet idag! | Breki Tomasson

  […] Rick Falkvinge har utnämnt måndagen den 8 december till Gå-med-i-Piratpartiet-dagen. […]

 67. Johannes

  Så då hade Piratpartiet ännu en medlem!

 68. […] måndag är det “gå med i Piratpartiet-dagen” och jag vill uppmana alla som fortfarande inte har hängt sig eller flytt landet att gå […]

 69. opassande » Blog Archive » Stoppa de digitala stridsvagnarna

  […] att få generationer av internetinvånare att vara tysta. Ett sätt att inte vara tyst är att engagera sig i piratpartiet. Jag erkänner att jag gör det själv i förhoppning om att varken jag eller […]

 70. graystone.se » Gå med i Piratpartiet-dagen!

  […] är det ju då “Gå-med-i-Piratpartiet-dagen“.Med tanke på att IPRED nu ligger som förslag kan det vara en god idé att reagera – och […]

 71. Bli medlem i Piratpartiet idag! « Tuxie’s Dungeon

  […] Bli medlem i Piratpartiet idag! Filed under: politics — Tuxie @ 11:09 Du har väl inte missat att idag, den 8:e december, är det den officiella gå-med-i-Piratpartiet-dagen? […]

 72. Det ligger på internet, Beatrice… « Tomas sida

  […] Jag vet att jag kommer att göra mitt bästa för att det ska bli så. Kommer du?Idag är det gå-med-i-piratpartiet-dagen. Utnyttja det, och gör mig sällskap framför de digitala stridsvagnarna på det digitala Himelska […]

 73. Moar.su » Gå med i Piratpartiet idag

  […] falkvinge har utlyst den 8e december till gå med i piratpartietdagen. Det är en bra initiativ. Piratpartiet […]

 74. Bloggexosfärens deterministiska Spotifyvurm « >> hannes2peer

  […] vink. Att copypejsta Falkvinges bloggpostar är inte bra, det är det däremot att länka till dom. Att hajpa och lyssna på musik från Spotify är inte bra, det är det däremot att seeda din […]

 75. […] är det “Gå med i Piratpartiet-dagen“. Och här är några av skälen till varför du ska gå […]

 76. HR

  http://www.piratpartiet.se/storlek

  Mitt skript visade:
  Mon Dec 8 00:00:04 CET 2008
  7587 4081

  Nu 13:05:
  7750 4130

 77. Gå-med-i-Piraterna-dagen - IDAG

  […] torsdags skrev jag om Rick Falkvinges utannonserade Gå-med-i-Piraterna-dag – idag. För de ouppdaterade är idén att bli medlem i Piratpartiet den åttonde december för […]

 78. […] Om vi är riktigt missnöjda kan vi starta ett parti, och ge oss in i en valkampanj och försöka konkurrera med etablerade politiska organisationer som får massiva sponsorpengar och bidrag för att […]

 79. Snabb nyhetsgenomgång. « Bitchslap Barbie

  […] övrigt är det gå-med-i-piratpartiet-dagen idag. Jag ska ärligt säga att jag inte är med, och inte kommer gå med idag heller. Mest för att jag […]

 80. Rick Falkvinge (pp) » Välkommen till medborgarrättsrörelsen

  […] Privatpolislagen Ipred lades fram som proposition häromdagen, så skrev jag på bloggen att det får vara nog nu. Det enda som kan få politikernas uppmärksamhet är att de […]

 81. Gå med i Piratpartiet idag! « Piratpartiets EU-kandidater 2009

  […] Rick Falkvinge har utnämnt måndagen den 8 december till Gå-med-i-Piratpartiet-dagen. […]

 82. […] vink. Att copypejsta Falkvinges bloggpostar är inte bra, det är det däremot att länka till dom. Att hajpa och lyssna på musik från Spotify är inte bra, det är det däremot att seeda din […]

 83. […] Nedanstående text är klippt rakt av från Rick Falkvinge: […]

 84. Gå med i piratpartiet dagen | Energibloggar

  […] Inspirerad av Enligt min humla så har även jag hoppat på piratskutan nu idag när det är gå med i piratpartier dagen. Känns lite sniket att gå med utan att betala något så ikväll ska jag skicka in en donation […]

Comments are closed.

arrow