Mer vältalighet från Miljöpartiet

Idag dök det upp en motion från miljöpartiet om att kassera Privatpolislagen IPRED rakt av:

Det faktum att distributörerna inte har tagit bättre vara på den teknologiska utvecklingen bör inte vara ett hinder för densamma. Att försöka förhindra fildelningen med rättsliga insatser för att rädda skivbranschen riskerar snarare att bli ett bakslag för alla internetanvändares personliga integritet.

Hela motionen är ypperligt vältalig och läsvärd. Den är undertecknad av Lage Rahm, Max Andersson, Mehmet Kaplan, Jan Lindholm, Mikael Johansson och Ulf Holm.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. minata

  Fyra motioner från oppositionen. Det är vad jag har kommit fram.
  Två avslagsmotioner (Miljöpartiet,Vänsterpartiet, kommittémotioner)
  Två motioner med inget yrkande på avslag (Socialdemokraterna kommittémotion, Vänsterpartiet, enskild motion)
  Finns det fler? I dag är sista dagen för motioner.
  källa:
  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=400
  sökord sanktion (kommittémotion, enskild motion)

 2. Ole Husgaard

  It is good that MP knows about the problems the IPRED law will give with personal integrity, private police, reversed burden of proof and darknets. I support this motion.

  But unfortunately MP does not understand the filesharing issue like the Pirate Party. Filesharing is not a problem that was created because there are no good legal alternatives.

  Filesharing is what many people want to do because it is human nature to copy and share. It is good because it raises people’s awareness of the shared work, because it raises welfare (like libraries) and because it (according to most research) helps sales of the work.

  Ole Husgaards senaste bloggpost: Landsretten stadfæster kendelsen om blokering af The Pirate Bay

 3. Josefin

  Jag vill bli nominerad till bloggpriset. Utan att skämmas skickar jag därför den här kommentaren till hela juryn. Förlåt. http://www.metrobloggen.se/tuffast

 4. Rick Falkvinge

  Josefin: Jag gillar kaxighet och rättframhet. Jag ska inte säga rakt av att jag tänker nominera dig, men jag ska kolla på bloggen och se vad du skriver. Det hade jag inte gjort om du inte hade postat här, för då hade jag inte känt till dig.

 5. Leo

  Miljöpartisterna har fått ett trevligt tack-brev och en God Jul-hälsning nu för den fina motionen! =)

 6. Panterdjuret

  Tjo Rick! Jag har två julklappar här till dig! Fick bara för mig att de skulle passa och att du kunde ha lite kul med dem. 🙂

  Du får gärna ge en adress till mig dit jag kan skicka dem, eller så ger jag dem till någon annan gemensam bekant för vidarebefodran. Kan även träffa dig för personlig överlämning om du vill. 🙂

  Men det är liksom fysiska saker, så kan inte maila dem. (Du kan även få reda på vad det är om du vill veta innan, men det är ju inte lika kul.)

  Mjau, god jul och tack för kämpandet!

  /Pao

 7. Rick Falkvinge

  Pao: Aaaaawww.

  Rick Falkvinge
  Malmvägen 12C, 9tr
  19161 Sollentuna

  Men jag kommer att åka till släkten ganska snart.

  God jul & tack själv!

 8. Micke vK

  Läs gärna v-motionen:
  http://vfugruppen.wordpress.com/2008/12/19/las-vansterpartiets-ipred-motion/
  Den tar mer fasta på de specifika problemen med regeringens lagförslag. Stycket om upphovsrättten på och utanför nätet innehåller en pusselbit i argumentationen som jag inte sett formulerad fullt ut i debatten tidigare.
  /Micke vK

  Micke vKs senaste bloggpost: Läs vänsterpartiets IPRED-motion

 9. Tor Privoxy

  Håller med Micke vK. Vilken upp-och-ner vänd värld. Kommunisterna/vänstern värnar om den personliga integriteten och friheten medan liberalerna är så mörkt svartblå att man hör stöveltrampet till sången av “jag lydde baaara order, hee-la-hoo…” (sjunges till tonerna av “Panzer rollen Afrika vor”).

  Tor P

 10. […] tipsade Rick Falkvinge (pp) om det, och idag poppar ett utmärkt inlägg upp på hans blogg som bygger ut […]

 11. Glenn

  Det är lite synd att MP har så totalt puckade åsikter i många andra frågor, för just nu är det det enda etablerade partiet jag har någon som helst respekt för. Dom har åsikter dom vågar stå för och arbetar för. Dessutom verkar dom faktiskt lyssna på vad deras väljare vill, vilket ju framförallt S och M tydligt visat att dom totalt skiter i.

  Det får man iaf ge dom cred för.

 12. Max Andersson: Falkvinge har fel!

  […] nu som när vi skrev vår riksdagsmotion om IPRED, som bland annat hyllades av bland andra en viss Falkvinge.Motionen håller nu på att behandlas i Näringsutskottet, och utskottet har beslutat sig för att […]

Comments are closed.

arrow