Mina val till Stora Bloggpriset

Stora Bloggpriset pågår för fullt. I likhet med många andra tänkte jag berätta vilka jag röstar på och varför.

Vad gäller Nöje & Kultur har jag ingen stark preferens. Jag kan tänka mig både Kulturbloggen och Weird Science (det senare mest för att Kjell Häglund skriver där).

Mode är jag närmast fenomenalt ointresserad av. Här blir det slumpröster.

Sport & Fritid likaså. Jag har aldrig varit en sportfantast, utom möjligtvis kampsport.

I kategorin Livsstil finns det bara en kandidat som förtjänar uppmärksamhet, och hon är fullständigt självklar: Johanna Sjödin. Emmas postning idag sätter fingret på varför Johanna som person och debattör står för ett framtidshopp som få med sin okonstlade och självklara livsstil. Fick jag bara rösta på en enda blogg i en enda kategori, så skulle mitt val falla här.

När det gäller Prylar & Teknik finns det tre bloggar som jag följer, och som jag tänker fördela mina röster mellan (man får rösta en gång per dag). De är Tommy k Johansson, Beta Alfa och Prylfeber.

Vad gäller Vardagsbloggar funderar jag ett tag mellan Mymlan och Stationsvakt, men valet faller på den senare. Alex Schulman och liknande går fetbort.

Sist då Politik & Samhälle. Calle Bildt går fetbort ur den här kategorin, han skriver över huvud taget inte om politik, utan om hur hans vardag ser ut. “Åkte till jobbet. Satt i möte.” Skulle passa bättre som vardagsblogg. De återstående fyra har alla liknande ideal — men mitt val faller på Emma Opassande, för att hon helt enkelt har förtjänat det av många skäl, inte minst en otrolig kvalitet och regelbundenhet i sina postningar (precis som Anna skriver), och Emmas länkarbete är fantastiskt och en förebild för oss alla.

gå och rösta! En gång om dagen! (Och framför allt på Johanna Sjödin och Emma Opassande!)

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ctail

  Det verkar godtas att man inte röstar i alla kategorier. Bättre att avstå i kategorier man inte är intresserad av än att slumpa.

  ctails senaste bloggpost: Julcocktailsäsongen är här igen

 2. Tuxie

  Jag är lite orolig för att Carl Bildt kommer att vinna Politik & Samhälle-omröstningen av den enda anledningen att det är fyra st pirater och/eller frihetliga personer versus en enda “traditionell”, auktoritär politiker. Emma, Oscar, HAX och Blogge har nog en ganska liknande läsarkrets som får rösterna utspridda hos varandra medans alla mer konservativa läsare röstar på Calle…

  Tuxies senaste bloggpost: Bli medlem i Piratpartiet idag också!

 3. Pär Brumark

  Det vore roligt att se vissa nominerad bloggars antal UNIKA besökare per dag v/s antal röster. Skulle antalet röster överstiga besökarantalet blir det ju lite märkligt:-)).
  Sak samma. Det hela är lika ointressant som en tävling i insändare.

 4. Mackan Andersson

  Kampsport? *Mackan vaknar*

  Vad för kampsport? Och tränar du något själv?

  Mackan Anderssons senaste bloggpost: Dagens techtips – kryptering för Skype och MSN och sånt…

 5. Rick Falkvinge

  Mackan: Tränar inget själv, men har varit nära att börja många gånger. Är helt enkelt attraherad av kombinationen av graciös och explosiv muskelkontroll.

  Kampsportsgalor brukar vara en fröjd att se. Fotboll, däremot? Att ta en död ko som man klippt sönder i bitar, sy ihop bitarna och blåsa upp dem till en boll, och sedan ta tjugotalet vuxna karlar som mycket väl kan göra ett hederligt arbete, men som i stället springer runt som yra höns på en äng och sparkar på kadavret? You gotta be kidding me…

 6. Daniel Wijk

  Rick: En hel del är ju miljön man är i när man tittar vad gäller lagsporter, tycker jag. Att se på fotboll framför TVn hemma är sövande men på en sportsbar med sportgalningar så blir det lite livat och faktiskt en smula intressant/roligt (med den obligatoriska ölen då) 🙂

 7. RS

  Tack för att jag finns med på din lista. Jag röstar på Stationsvakt också i vardagsbloggar.

  RSs senaste bloggpost: Pride and Glory – för dig som gillar Edward Norton

 8. Ratcher

  E lite fräck och slänger in en rätt aktuell länk här angående polisen och lagar…

  http://arstechnica.com/news.ars/post/20090122-swedish-police-want-personal-info-of-p2p-users.html

  Lite utdrag:

  Law enforcement in Sweden is pushing for the power to get personal information on file sharers who are guilty of lesser copyright offenses. Sweden’s police are reportedly preparing to send a report to the Ministry of Justice tomorrow that will request changes to the law so that police can pursue cases beyond those that would warrant prison time, allowing them to gain access to P2P users’ phone numbers, e-mail addresses, and more.

 9. Mackan Andersson

  Rick – fortsätter helt off-topic… Synd, annars hade vi kunnat sparras lite om vi träffas i Almedalen eller något 🙂 Riktig pirat-MMA, det vore väl något, det?

  Eller EGENTLIGEN skulle jag vilja se dig i bar överkropp mot typ Beatrice Ask eller så. Två politiker, en ring, segraren bestämmer IT-politiken 😉

  Mackan Anderssons senaste bloggpost: Dagens techtips – kryptering för Skype och MSN och sånt…

 10. Elias.L

  Är inte denna sidan nominerad ??????

 11. Björn Persson

  Det är lungt, Rick. Det är länge sedan fotbollar gjordes av döda kor. Numera görs de av plankton som har varit döda i hundramiljontals år.

Comments are closed.

arrow