Två snabba notiser

Rasmus uppmärksammar (via Erik Josefsson) att lobbyn pushar för en rapport i Europaparlamentet som ska förklara The Pirate Bays verksamhet olaglig. Lobbyn vill alltså att Europaparlamentet ska besluta om hur utfallet i rättegången ska bli.

Om det inte var en politisk rättegång tidigare, så är det det definitivt nu. Det är inte en rättegång mot tre individer. Det är en rättegång mot hela ungdomskulturen.

[purpleline]

Imorgon är Jonas’ sista protestdag utanför Riksdagen, och många kommer att göra honom sällskap den sista timmen, alltså med start klockan 16. Själv kommer jag då att vara på väg till Finland, till den fjärde internationella piratkonferensen, men jag kommer att gå förbi Jonas och visa lite uppskattning tidigare under dagen, innan jag sätter mig på tåget till Arlanda.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. HR

  Vilka är nästa i tur att förbjudas av europaparlamentet?

  Är det möjligt att jag får uppleva ett orwellskt samhälle under min livstid? (fyller 42)

 2. Daniel Wijk

  Hur kan man “förklara” något olagligt utan att gå genom en domstol? Stör inte detta rättsordningen? Det är väl bara domstolar som får besluta i utgången i ett faktiskt fall?

 3. Torbjörn Stridh

  Jag skulle behöva hjälp med min wikipedia-artikel om piratideologi!

  http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/01/29/ny-pirat-artikel-pa-wikipedia/

 4. […] har varit Spotifys planer på att ta bort låtar och införa GRM (man hade kunnat hoppas på att kommissionens blatanta ministerstyre fått större rubriker, men jag följer kanske fel flöden). Folk är […]

 5. Bertil Wennergren

  Fråga snarare om det är möjligt att förhindra ett Orwellianskt samhälle. Det verkar som om vi är mitt i skiten redan nu.

 6. Axel Kronholm

  Återkom gärna med en utförlig rapport från piratkonferensen! Vore roligt att läsa.

  Axel Kronholms senaste bloggpost: "Djurrättsaktivisternas" metoder

 7. Jonas

  Europaparlamentets (jo det heter faktiskt så) omröstning är ju fullständigt horribel! Det är ju obeskrivligt. Totalt grundlagsvidrigt! En makalös ordning när ett parlament föregriper en domstolsprövning och talar om hur domen ska bli.
  TPB utpekas som kriminella, man statuerar exempel.

  TPB stämplas i en häxprocess utan någon möjlighet till försvar eller upprättelse. Detta måste vara det största i den långa raden av rättsövergrepp som begåtts mot TPB-killarna.

  Låt oss stoppa detta vansinne! Stoppa Lissabon!

  I am Spartacus!

 8. EricJ

  Stefan Mårtensson skriver om det orimliga i tanken. Jag skulle inte vara särskilt orolig för TPBs överlevnad.

  http://martenssonsmeningar.blogspot.com/2009/01/eu-vill-lagstifta-om-att-aterinfora.html

  EricJs senaste bloggpost: Instant-Messaging privacy

 9. Att nosa på världen « Stenskott

  […] ser fram emot att höra vår Finlandsdelegations rapporter när de kommer hem! Jag önskar också Piratpartiets delegation all lycka på kongressen som börjar imorrn! […]

 10. Schonke

  Interpellation från Lage Rahm (mp) till Justitieminister Beatrice Ask angående Medina-rapporten: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=63&dok_id=GW10301

 11. maria krantz

  jag håller med att eu-byråkraterna nu tar strid mot ungdomarna. men det kommer nog inte gå så lätt. svenska politiker tar strid emot medina-rapporten:

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/123843-eu-politiker-vill-freda-pirate-bay

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/123897-ask-anklagas-for-flathet-mot-eu

Comments are closed.

arrow