Anders Björck lämnar FUN i protest mot FRA

This just in: Anders Björck lämnar Försvarets Underrättelsenämnd i protest mot FRA. Mer detaljer allteftersom de dyker upp.

Nu ska jag in på TV4 Nyhetsmorgon och battla Jan Rosén (“Janne Jävig”), som just dök upp i frukostrummet.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Klinikchefen

  “Internet är en digital soptipp” sa Jan i morgonsoffan. Visar vart han står.

  Klinikchefens senaste bloggpost: Waila. Bara sluta upp med det.

 2. Sibs

  Nån som kan referera? Missade precis inslaget >_<

 3. S

  Kom precis när ordet gick över till Jan, finns inslaget att ladda hem någonstans tro?

 4. HR

  Janne sa rakt ut att ordning krävs på internet för att upphovsrätten skall kunna skyddas. Större utbud är skitprat från hans sida — det är ju vi användare som står för utbudet, deltagarkulturen. Den vill lobbyn ta bort.

  Rick sa exakt det som den unga generationen tycker och hur ungdomar och något äldre lever sitt liv. Härligt, visst måste PP till Bryssel som du fick till det i direktsändning!

 5. Stoffe

  Skulle gärna vilja se klippet också. Har en rejäl hemmabioanläggning, men aldrig funnit anledning att skaffa en TV-kabel (inte heller nu, passa tider för att se media vad är det för idioti?).

  Finns heller inte (ännu?) på TV4 Anytime, som jag dessutom helst undviker då det är ett enda stort Microsoftspektakel. Hej TV4? Till och med Aftonbladet får till det rätt i dagsläget! Inte för att det inte går att få att funka, men det krävs en liten liten insats och det ska inte krävas anno 2009.

 6. Richard

  Att ingen som reagerar på VEM det är som säger att “vi måste bringa ordning i kaoset”? Det är inte samhället, det är inte en politiker, det är en företrädare för vissa privata företag; det känns lika rimligt som att VOLVO lägger sig i vilka trafikregler vi ska ha.

 7. Om “Janne Jävig” och expertisens problematiker. : Intensifier

  […] Falkvinge verkar ha myntat smeknamnet “Janne Jävig” på Jan Rosén, professor i civilrätt och ordförande i Svenska föreningen för upphovsrätt, […]

 8. Heavy

  “ordning i kaoset” skall marknaden skapa inte politiker eller samhället.

 9. Andreas Hämäläinen

  Han har suttit i 12 år som ordförande och är nu missnöjd med förslaget. Det säger en hel del om betyget på tilläggsproppen.

  Andreas Hämäläinens senaste bloggpost: Var kan jag tänka mig att leva i framtiden?

Comments are closed.

arrow