IFPI vill censurera norskt Internet

Nu har det hänt igen.

IFPI i Norge kräver att Telenor ska censurera bort The Pirate Bay från Internet. Inom två veckor. Annars hotar de med stämningar.

Skivindustrin förklarar verkligen krig mot Internet. Tror de verkligen att de kan vinna det?

Det är som många av oss har sagt tidigare:

Skivindustrin vill dela upp hela mänskligheten i de som får prata, det vill säga de själva, och de som inte får göra det, det vill säga resten. Internet, och förmodligen all annan infrastruktur, ska spegla den här verkligheten. De som inte får prata ska bara hålla käft och öppna plånboken.

Det är inte en verklighet jag vill vara del av. Därför är jag politiker och vill ändra på lagarna för att sätta stopp för den här industrins framfart.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. H

  Är det lagligt-/moralist-/filosofiskt rätt att hacka sig in i Pirate Bays
  system och tillskansa sig delar av reklampengar som tickar?
  Eller…. är det så att dom bara utnyttjar andras skapande för sin egen
  girighet?

  och… har du läst: http://thepiratebay.org/policy
  🙂
  Dom hävdar någon slags upphovsrätt till sin tracker!!!!…. intressant.
  Eller?

 2. Rakio

  @H
  Ser inte det som upphovsrätt nånstans?

  “The tracker may not be used by anyone with the intention to track usage, log ip addresses/usage or anything else that we consider intrusion of privacy or disruption of tracker service. If you are not sure if this would be the case for your usage, please contact us in order to get our permission.”

  Skulle TPB stämma åtlarna?
  Ett till stycke:

  “We do not censor but we do block people that use our service wrongfully (i.e. commercial organisations that have not cleared the usage with us first).”

 3. Glenn

  Man kan nog dela upp folket inom mediaindustrin i tre grupper, dels dom som inser läget och anpassar sig, detta gäller ju en hel del artister exempelvis, sen dom som inte förstår och som kämpar emot, och sist dom som förstår men slåss efterssom det är det enda dom kan göra.

  Det klart att man försöker göra vad man kan om man idag lever fett på andras (artisters) pengar utan att behöva göra något själv, det klart att man inte vill att detta system ska rasa, om man redan befinner sej inne i cirkusen har man ju redan tagit ställning, man är ju redan för detta idiotiska system, de flesta kommer ju då att slåss med hjälp av alla medel dom kan för att kunna fortsätta med detta.

 4. Globetrotter

  Wow… det är ju fantastiskt. Att de aldrig lär sig!

 5. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-02-17

  […] IFPI vill censurera norskt Internet […]

Comments are closed.

arrow