Så går det när man livebloggar

Ett varningens ord till alla som tänkt liveblogga: servrar gnäller, smälter och stannar. (Det här var en av anledningarna till att min blogg var väldigt – väldigt – seg imorse innan Teknik & Drift hade gjort sin magi.)

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anders

  Inte dåligt det där 😉

 2. Rakio

  Är det där unika besökare eller?
  Lite besviken trodde du skulle ha mer besökare under vanlig tid 🙁

 3. isecore

  Det där ser ut som Google Analytics, så det är unika besökare som räknas (säger jag med reservation för att jag är helt åt helvete ute och cyklar!)

  Vidare skulle jag väl tro att den relativt låga besökarsiffran beror på att många kanske läser via RSS eller liknande teknik? Den räknas inte i GA, och jag vet att jag själv läser Ricks skriverier via en feedreader och det är enbart när jag vill skriva nån flummig kommentar som jag besöker den.

  Men klarifikationer från ägaren själv är ju alltid välkomna 🙂

  isecores senaste bloggpost: Lazy Monday

 4. Per Andersson

  Det är ju jättekul. Hoppas det blir ännu bättre..
  Btw, ja satt och tänkte en rätt kul sak precis om förlorad vinst för varje piratkopierat material.
  Om ja har en fast summa pengar, vi säger 100 kr och jag väljer att ladda hem ett album och sedan äter ute på en restaurang, eller gör något annat för pengarna. Betyder det då att jag “stjäl” från restaurangen om jag köper albumet istället. Pengarna försvinner ju någonstanns och inte bara i tomma luften. Vad man än gör så är det ju någon som “tjärnar” och “förlorar” på mig. Så det skulle ju inprincip betyda att upphovsrättsindustrin inte bryr som om någon annan bransh så länge som dom får sina “förlorade” pengar.

  Jag vet inte om det är logiskt eller så.. men det kan vara värt att tänka på 🙂
  Anyways, denna debatten kan ju bara vara possitiv för Piratpartiet och förhoppningsvis kan jag få flera av mina kompisar att komma över till den “rätta sidan” 😉

  Mvh! Per

 5. Rick

  Rick,

  Kolla in det här.

  http://www.thelocal.se/17622/20090216/

  ‘Founded in 2003, The Pirate Bay makes it possible to skirt copyright fees and share music, film and computer game files using torrent technology, or peer-to-peer links offered on the site.’

 6. Rick Falkvinge

  Rakio: Jag har inte skrivit speciellt mycket under hela januari, eftersom jag varit sjuk (förkylning i hela kroppen samtidigt). Normalt ligger min brusnivå på runt 2000 besök per dag. Det är väldigt högt för att vara en politisk blogg, definitivt i topp tio och förmodligen i topp tre i Sverige.

Comments are closed.

arrow