10500 medlemmar

Jag ser att Piratpartiet nyss passerade 10500 medlemmar. Det är roligt i sig, men det är bedrövligt att det öppna samhället ska sitta under sådana här angrepp som vi ser idag.

“Men Rick”, invänder vän av ordning, “det är mindre än 24 timmar sedan du noterade 10400 medlemmar, och mindre än 48 sedan du noterade 10300? Och bara några dagar sedan 10000?”

Ja, så är det.

Som extra bonus ser jag att Ung Pirat nu är 19 medlemmar från att gå om SSU och bli Sveriges näst största politiska ungdomsförbund, tvåa efter MUF. Med dagens takt har det hänt före EOD.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anaïs

  “Men Rick” – Haha! I love it!

 2. Daniel A

  Hohoho! Det blir bättre och bättre det här!
  Nu kan vi bara hoppas att icke-medlemmar kommer att rösta på oss också!

 3. Tim

  Trevligt att vi blir fler! Fast lite tjatigt börjar det här bli..

  Tims senaste bloggpost: Varning: Skriv inte på mobilen!

 4. ...

  Najs, fast borde inte fler saker organiseras så att de nästan tusen (eller fler) nya medlemmar som kommit till i februari liksom “kommer in” i verksamheten?

 5. Calandrella

  :-).

 6. MrSponge

  Ja, kul detta att det går mot ljusare tider 🙂 Hoppas ni går ut med ordentlig information om hur man röstar i EU-valet om xx-antal dagar (Glömt exakta datumet ;p)då jag personligen inte har en aning om hur jag gör 🙂 Men nästa val kommer PP ha min röst. Garanterat.

 7. tomas

  ja, hade jag inte varit anarkist så hade jag inte tvekat en sekund på att gå med och dessutom rösta på er. nu sitter jag här och hejjar på istället, och uppmuntrar andra republikaner att gå med och rösta.

 8. Anders Andersson

  MrSponge, information kan vi nog sprida, bara vi får veta vad för information du saknar och var du enklast tar till dig den. Jag kanske avslöjar mig som en gammal stofil när jag skriver detta, uppväxt som jag är i “papperssamhället”, men jag skulle spontant hänvisa till Valmyndighetens webbplats, för där hittar jag all information som jag behöver. Jag inser att det kanske inte är det mest uppenbara sättet (eller ens rätt information) för dig och tusentals andra potentiella väljare, men jag kan inte gissa vad andra vill ha. Så var gärna extra tydlig med vad du saknar.

 9. Andreas Hämäläinen

  spannet på graf två är för litet! öka från 80 till 100!

  Andreas Hämäläinens senaste bloggpost: Fildeling= stöld ?

 10. Dodgy

  Är det bara jag som tycker att det verkar lite shifty att man lägger en valdag direkt efter nationaldagen? :p

 11. Joshua_Tree

  Jag är lite nöjd med att ha hunnit före partiledaren att notera 10500. 😉

  Joshua_Trees senaste bloggpost: Glassimilation

 12. Jens Rydholm

  Nu är Ung Pirat större än SSU!

 13. Grå

  Ung Pirat är nu näst störst av alla Sveriges politiska ungdomsförbund.

 14. Jerker Montelius

  Heja Ung pirat. Fyra fler än SSU. Bäva måne landkrabborna i gammelpartierna.

 15. Varför inte? » Så var vi hundra till - på 24h

  […] håller i sig. Igår skrev jag att Piratpartiet hade 10400 medlemmar. Nu meddelar Rick Falkvinge att vi har 10500.  Så mina siffror om att vi faktiskt kan bli 67600 medlemmar tills nästa […]

 16. MrSponge

  Anders, perfekt 🙂 Jag tänkte inte ens så långt, ber om ursäkt. Hittade precis det jag behövde, tackar! Bara vänta in röstkorten och rösta ^^

  “Problemet” är nog att jag aldrig varit en aktiv deltagare i politik i större mån förr förrän nu, då jag verkligen har hittat en passion och en åsikt jag kan identifiera mig i och brinner för, så jag har inte satt mig in i vart jag hittar information om när, var och HUR jag röstar. Är EU-valet precis som ett vanligt val för riksdag? Får man kallelse till att man skall rösta m.m. En slags generell genomgång av hur man som väljare gör att för att rösta i EU-valet och vilka kandidater som finns från PP m.m. Sådan slags information är jag nog ute efter skulle jag säga 🙂 Att se årets största banderoll att “PP ställer upp i EU-valet” hjälper inte mig riktigt hjälpa er. Ursäkta om jag uppfattas som okunnig, men, så är det… 🙂

 17. Anders Andersson

  MrSponge, just den typ av frågor du ställer anser jag vara de allra viktigaste vi kan få och besvara för att vi skall nå ut till vår målgrupp, som du representerar. Nu fick du facit av mig (Valmyndigheten) och känner dig därför kanske mätt för din egen del, men om Piratpartiet bara hänvisade alla nyfikna förstagångsväljare till Valmyndighetens webbplats så tvivlar jag på att mer än någon procent faktiskt skulle bry sig om att läsa där (du är ett undantag, eftersom du aktivt frågade efter info).

  Samtidigt är det ogörligt för oss att helt ersätta det som Valmyndigheten kan berätta med vår egen information; det finns närmare 6.000 valdistrikt i Sverige och de ligger på olika adresser. Adressen står dessbättre på röstkortet, som kommer i brevlådan utan vår hjälp.

  Det vi själva måste göra är att få ut valsedlarna, eftersom vi inte är ett etablerat parti än. Där har vi nytta av varje hjälpande hand som finns ute i landet (och utomlands). Teknik för att fördela arbetet finns förberedd och kommer snart att plockas fram.

 18. Göran Axelsson

  Vadå 10500, nu är vi 10600 ju!

  🙂

 19. Yamiko

  yay, vad bra vi är =^_^=

 20. blog.rdj.se » En i mängden

  […] en viss effekt. Den som hängt med uppmärksammande möjligtvis att Piratpartiet fick medlem nummer 10 500 tidigare idag. Medans jag sitter och skriver här så såg jag 10 800 ploppa upp i RSS-läsaren bl […]

Comments are closed.

arrow