10600 medlemmar

Vi passerade just 10600. Men just nu kan jag inte förmå mig till att vara glad över det. Just nu behövs all mobilisation av krafter för rättssäkerhet och demokrati som går att uppbåda. Striden om det öppna samhället står på allvar.

Om hundra till går vi om V i medlemsantal. Jag ska sätta mig och göra ett nyhetsbrev ikväll också.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jerker Montelius

  Det är värt att notera att Slaget vid El Alamein utkämpades November 1942. Det var den allierade sidans första riktigt stora seger över axelmakterna efter mer än tre års krigande. Våra segrar kan tyvärr dröja. Men våran medlemskurva är en indikation på vem som kommer att segra till slut.

  “We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender”
  Sir Winston Churchill

 2. Tommy Eriksson

  Jag sitter och håller koll på PPs medlemmar via funktionen Livestaplar och tänkte bara säga att den visar fel antal för vänsterpartiet. Enligt den så är deras medlemsantal 11.000 men enligt PP:s sida så är siffran 10.700. Kan någon som vet hur uppdatera den funktionen för jag gillar att ha den istället för att kolla på hemsidan.

  Den finns på Den här sidan. http://lekstuga.piratpartiet.se/pp-ticker/longpolling/
  Klicka på starta Live-staplar.

  Tommy Erikssons senaste bloggpost: Ung Pirat större än SSU

 3. Mats

  52 minuter gammalt inlägg, och den där grafen är redan inaktuell 🙂

 4. Lars

  Vän av ordning säger att det börjar kännas meningslöst att posta om medlemsökningar när det inte är jämna tusental. Eller tiotusental. =)

 5. Gregor

  Nej Rick, inse att det är det enda som du kan göra. Du kunde inte rösta mot ipred-lagen idag men genom allt större medlemsantal så är du allt närmare riksdagsknappen. Just den där knappen som kommer att ta bort ipred-lagen och klippa av linor till FRA (Det enda som vi behöver göra gentemot FRA. Sen får alla s.k. domstolar, nämnder och allt vad det heter bara rulla tummarna och titta på andra änden av kablar)

 6. […] Piratpartiet växer är under dessa omständigheter inte förvånande. Dessutom är det nödvändigt. Vi måste ha en […]

 7. rdj

  Dessutom ska man komma ihåg att V inte publicerat något medlemsantal i år och det därför är inaktuella siffror, dom säger dessutom att dom sett en minskning. Så antagligen är vi redan förbi och har varit ett tag.

  “Fem av de sju riksdagspartierna förlorade sammanlagt nästan 9.000 medlemmar. Centerpartiet och Vänsterpartiet är inte klara med sina siffror men räknar med minskningar.”
  http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-och-piratpartiet-okar-1.803895

 8. Tommy Eriksson

  Jag ser förresten att samtliga data i funktionen är fel jämfört med hemsidan så det är ingen idé att följa den.

  Vill man prata statistik så är det bara 3638 röster kvar tills UP går om MP. 🙂

  Tommy Erikssons senaste bloggpost: Ung Pirat större än SSU

 9. JJ

  Här är en till nybliven piratpartist 🙂
  När dom till och med införde schavottering för fildelare fick det vara nog.

 10. Blog we Gently 2.0 » Blog Archive » “Pompompom”…

  […] “Piratpartiet över 10600 medlemmar” (Rick […]

 11. Sandrability.com » Puckon, är allt jag har att säga!

  […] idag. IPRED-lagen gick så klart igenom. Föga förvånande. Samtidigt har Piratpartiet fått 600 nya medlemmar sedan den 18:e februari (Välkomna säger jag till er, i den mån ni läser detta!) och är numera […]

 12. Elsa H.

  I see that 10700 has been reached. Good work! Greetings from Finland. I’m sorry about IPRED, but let’s continue to work for the future.

 13. På andra sidan IPRED. « Midnattsvarg

  […] fina i kråksången är iallafall att Piratpartiets medlemstal ökar stadigt varje dag, i denna takt är vi större än Vänsterpartiet i morgon och Ung Pirat är redan Sveriges näst […]

 14. […] Falkvinge hinner knappt notera 10600 medlemmar innan Piratpartiet går om Vänstern i medlemsantal, endast någon timme […]

 15. Calandrella

  JJ: Varmt välkommen!

  Calandrellas senaste bloggpost: Ett lägligt frieri

 16. Caspian

  Nu är vi om V!

 17. S

  10702 medlemmar men fortfarande under Vänsterpartiet. Ingen autosort? ^^

 18. Rick Falkvinge

  S: Det där händer såpass sällan att vi brukar hinna fixa det manuellt, men… 🙂

 19. Happy new 1984! « Bitchslap Barbie

  […] enda positiva med allt skit som händer är att Piratpartiet ökar stadigt. En ökning med 400 medlemmar på 4 dagar ungefär är inte så pjåkigt alls, och det är ett […]

 20. Martin Ek

  Det hade varit roligt om någon kunde slänga in tidpunkterna för när FRA och IPRED röstades igenom och när rättegången började. Misstänker att det finns ett ganska snyggt sammanhang med de större hoppen i grafen.

 21. Rick Falkvinge

  Martin Ek: Rättegången började den 16 klockan 09. Ipred röstades igenom idag kl 16.15, ungefär.

 22. Danne

  @ Jerker Montelius: När de Allierade lyckat intagit de viktiga positioner till Egypten, El Alamein, så ansåg faktist, samt hjälpte byborna till att hjälpa Axelmakterna, huh!

  Om vi nu skulle vara Allierade (i din mening) och vi för ett motstånd mot den grymma motståndaren – bör vi i detta otäcka läge, kräva att PiratPartister går man ur huset.

  Varje avdelning i PP. Allt från Sala till Stockholm gemensamt går ut och demonstrerar, exakt samtidigt.

  Går det att sammordna?

 23. Dagens länktips - 25 February 2009 | Stefan

  […] 10600 medlemmar […]

Comments are closed.

arrow