Privatpolislagen gick just igenom

Privatpolislagen Ipred1 gick just igenom med röstsiffrorna 255-34 (korrigerat: se senare postning). Helt oacceptabelt.

Jag vet sedan tidigare att en del av maktspelet har varit att helt enkelt få bråkiga ledamöter att gå hem. Inte rösta alls. Ta en ledig dag. Helt enkelt sluta bråka med besvärliga åsikter och gå hem.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. PiratJanne

  Om gul betyder avstår så är det Siv Holma från vänstern. Hon sa att hon skulle avstå när jag livebloggade.

  PiratJannes senaste bloggpost: Live: Klart! En sammanfattning, eller nåt

 2. PMyran

  Härligt!!!

  *ställer mig upp och slår ihop klackarna* (av ngn underlig anledning rycker det i högerarmen)

 3. Andreas

  I samma stund anslöt jag mig till Piratpartiet. Mitt förtroende för Riskdagen finns inte längre.

 4. Martin

  Här börjar min bojkott av allt som produceras av upphovsrättsbranchen. Inte en spånn till! Jag klarar mig gott med kultur som skapats av andra skäl än profit, Det har mänskligheten gjort i årtusenden, det borde jag klara med.
  Ajö

 5. Martin

  Går det att se vilka som röstade vad någonstans?

 6. Josef

  Varför inte acceptera att 255 ledarmöten tycker att förslaget är bra?

 7. Klara

  Rösta inte på Alliansen igen, rösta på Horde.

 8. topace

  Det är aldrig en bra idé att skilja lag från rätt. Nu kommer kravbreven, sedan kommer snyfthistorierna i media (iaf i expressen och SVT, allt annat ägs väll av Maffiaan), Sen är det val. Två gånger. Jag tror och hoppas att vi till slut hamnar i en situation där vi kan göra något åt det här, men tills dess ser det mörkt ut för vandliga svenskar.

 9. Erik

  “Varför inte acceptera att 255 ledarmöten tycker att förslaget är bra?”

  Jag kan bara svara för mig själv. Jag accepterar att de tycker som de gör men inte att de sitter i riksdagen. Jag vill ha folk där som tycker precis som jag naturligtvis.

 10. Fogge

  Därför att 255 ledamöter ska föreställa att representera svenska folket, som uppgår till ca. 9 miljoner människor.

  De styrande ska vara rädda för folket, inte tvärtom.

  Synd att “february” inte rimmar på “remember”, men det går säkert ändå att uppfinna en catchig slogan om vilken mörk dag det är idag.

 11. Michael

  Josef: Eller så vet dessa 255 ledarmöten inte ett skit om vad fan dom röstat på. Dom har helt enkelt bara röstat för att deras partiledare (och får regering) har tryckt dom till att rösta på ett visst sätt.

  Piratpartiet får därmed alltid min röst i alla framtida val.

 12. EVK 200 H

  Angående diverse gissningar om att det inte alls kommer krävas några stora summor från privatpersoner.
  Jag hörde precis Bert Karlsson i radion och han tyckte att detta var utmärkt och nu skulle man minsan skicka ut kravbrev. Stora skulle det vara. Han hänvisade även till Danmark och sa att man nu ska jobba precis som man gjort där.

 13. MrSponge

  Håller med föregående kommentarer. PP har min röst i framtiden, mitt förtroende för riksdagen har tyvärr urholkats. Ska (tyvärr) bli intressant att se vad som händer när de första kravbreven börjar dimpa ned och exempel skall statueras.

 14. Viktor

  Och där blev jag medlem i PP.

 15. Fredrik Andersson

  Bra där!
  härligt att den grisiga höger regering och övriga makthavare röstar för något dylikt.
  Blir så j***a trött.

  Fredrik Anderssons senaste bloggpost: Lite sorglig fakta…någon som sa Stasi?

 16. baccus

  [Baccus, sluta göra reklam för din egen blogg utan att tillföra något till diskussionen. Länk raderad. /Rick]

 17. Frasse

  piratpartiet +1 röst.

  Frasses senaste bloggpost: Fra, Ipred, stasi…

 18. Bengt

  Om polisen inte har pengar för den här typen av arbete så kan de väl inspireras av musikindustrins sätt att tänka…
  Varför gå på enskilda individer som ex.vis ringer obscena telefonsamtal, när man kan gå på de som förmedlar tjänsten, såsom Telia. Eller varför inte leverantören av utrustningen som gör det möjligt (Ericsson). De har varit medvetna om missbruket av telefoner länge nu, utan att bygga in en knapp för att anmäla pågående samtal.

 19. […] 25 000 40 000“, Oskar Swartz: “Globala digitala hälare“, Rick Falkvinge: “Privatpolislagen gick just igenom“, Anna Troberg: Liveblogg TPB-rättegången “Jag vill pussa Roger Wallis”, […]

 20. bo

  piratpartiet nu kommer jag att alltid rösta på er från och med nu tack för ordet

 21. Tanken « Splittrad

  […] kommer säkert passa på att klämma in spontana reflektioner över både sånt som stör mig och sånt jag gillar, men något annat hade nog ingen […]

Comments are closed.

arrow