Moderna möten

Piratpartiet hade sitt konstituerande styrelsemöte idag. När jag började sätta upp mötet, befann jag mig vid Gamla Stans T-banestation. När själva mötet började, 20:00, stod jag på T-centralen, där jag hade ställt min laptop mot en liten grej att stödja den på medan jag knattrade iväg de första raderna. När mötet slutade, strax i tio, var jag hemma och hade switchat till att använda den stora stationära (utan att någon hade sett det).

Jag tror ingen märkte att jag rörde på mig. Och det spelade ingen roll för mötet heller.

8-5-jobben är verkligen borta.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anonym

  “8-5-jobben är verkligen borta.”

  Haha va.

 2. job

  “8-5-jobben är verkligen borta.” Hallå va? Även om vissa kanske slipper undan klassiskt löneslaveri så är det långt ifrån alla. Till och med i Sverige finns det kvar fabriksarbetare! (Alla har inte fått sparken ännu.)

  jobs senaste bloggpost: Tips: musik som vill bli kopierad

 3. Anonym

  Ja, missar jag nåt skämt eller är Falkvinge lika frånvarande från verkligheten som de riksdagsmän han kritiserar? Och det är inte bara industriarbetarna vill jag lova…

 4. Dennis Nilsson

  Falkvinge menar väl att man kan jobba på olika sätt. Man kan göra det på det gamla sättet, och så kan man göra det på det nya moderna sättet.

  Fick höra idag av en kund inom AV-branschen att de har hur mycket som helst att göra inom installationsområdet av video-konferanser.

  Företagen sparar massor med restid och pengar, och är effektivare, när de videokonfererar.

  Sedan är det upp till en själv ifall man vill vara inne i fågelburen (s.k klassiskt löneslaveri). Var och en väljer själv hur man skall leva sitt liv. Trivs man inte med sitt jobb så skall man byta eller ta en timeout och prova på något annat.

  Det gäller bara att få ändan ur vagnen och inte vara så bekväm av sig. 🙂

 5. HR

  Partiet upptar all vaken tid Falkis har.

  Han tvingas mutera sina gener till konstant vakenhet om partiet hamnar i riksdagen.

 6. Anonym

  Dennis: nej, någon måste sköta de mer fysiska jobben, även om ingen vill det. I praktiken blir det förstås ofta en fråga om egen vilja, eller egen förmåga, vart nu skillnaden går, men faktum kvarstår. Inte för att jag förstår hur det är relevant, Falkvinges formulering framstår som arrogant hur som helst. Att du sedan börjar babbla om videokonferenser som om det på något vis vore relevant för städare, parkarbetare, diverse grovarbetare och allt vad det är ser ju gulligt ut…

 7. Johanna Sjödin

  Jag uppfattade “8-5-jobben är verkligen borta” som en metafor för att det som varit håller på att förändras.

  Johanna Sjödins senaste bloggpost: Sex är politik

 8. Mikke

  Johanna
  +1

  / Mikke

 9. job

  Saker förändras, men löneslaveriet består.

  jobs senaste bloggpost: Tips: musik som vill bli kopierad

Comments are closed.

arrow