Läsvärt från Christian Engström

Christian Engström skriver en lång men läsvärd post om att våra lagar faktiskt måste gälla även på Internet.

Vi har grundlagar som ger oss medborgare vissa grundläggande rättigheter. Att det är grundlagar är för att de rättigheterna är tänkta att gälla alltid, även när samhället förändras och nya fenomen uppstår. Men på internet har många politiker fått för sig att grundlagarna inte gäller, och att de kan hitta på vilka regler de vill.

Det är en samhällsfarlig inställning från de etablerade politikerna. De behandlar inte internet som en central del av samhällets infrastruktur, utan som att det vore någon sorts experimentell ungdomsverksamhet som de kan stänga ner och begränsa om inte ungdomarna sköter sig. Det är inte en okay inställning.

Internet är vår tids allra viktigaste kommunikationsmedium.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Rick

  Loves it!

 2. infallsvinkel

  Skepp ohoj! Vad ska vi med våra piratflaggor, vårt oborstade gäng muntra män och kvinnor, våra skepp och vårt krut och våra kanoner till – om vi inte har råd med en piratkapten till denna skuta?

  http://www.piratpartiet.se/guldpirat

  http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/03/31/piratpartiets-ekonomiska-situation/

  infallsvinkels senaste bloggpost: Piratpartiets ekonomiska situation

Comments are closed.

arrow