Ipredia: Öppna nätverket, bygg kunskapssamhället!

Nu är det några dagar sedan Emma kom med sin idé om att helt enkelt öppna upp sina trådlösa nätverk. Ju mer jag funderar på det, desto mer helrätt blir det. Av flera anledningar.

För det första har politikerna misslyckats med att hålla Internet öppet. Men det är faktiskt ingenting som vi behöver politikerna till. Vi kan bygga kunskapssamhället själva; det krävs inte speciellt många av oss för att se till att det finns trådlöst, öppet, fritt och anonymt nätverk överallt i stadskärnorna. Därför börjar jag direkt idag. Det här är min nya trådlösa accesspunkt (högst upp i högen) som inte har något kryptolösen till nätverket:

Trådlös accesspunkt till det öppna och fria nätverket Ipredia.

Tyvärr har jag ingen ström till accesspunkten just nu; D-Links strömadaptrar går av någon anledning sönder lika lätt som äggskal. Varje gång strömmen bryts i centralen, eller med strömavbrott eller vad som helst, så går en eller två adaptrar sönder. Någon som vet var de kan köpas i fempack? Eller i en tåligare modell? Det är alltså den här jag pratar om:

Numera kasserad D-Link-strömadapter. Yet another. Var finns fempack?

Hur som helst. Vi är faktiskt så många att vi kan bygga kunskapssamhället själva. Vi kan se till att det finns öppet, fritt och anonymt Internet överallt i stadskärnorna, bara genom att öppna upp våra trådlösa nätverk. (Till saken hör att vi då också bör låsa ner våra datorer på det egna nätverket. Men det bör man ha gjort ändå.) Och för att förenkla för oss alla, så föreslår jag att vi kopierar Emma och väljer just nätverksnamnet Ipredia. På så vis kommer våra datorer snabbt att hitta öppna nätverk som är uppsatta just för det ändamålet.

En sådan aktion blir nämligen effektivt dubbelriktad. Prejudikat från Danmark visar att Lobbyn inte lyckas med sina stämningar om den anklagade haft ett öppet trådlöst nätverk där vem som helst kan komma in; domstolen frikänner då. Även i USA lägger Lobbyn numera omedelbart ner sina juriska hot inför den försvarslinjen. Så det neutraliserar Ipred, men det neutraliserar också den kommande trafikdatalagringen — eftersom det inte längre går att veta, vare sig för myndigheter eller internetleverantörer, vem som har varit var vid vilken tidpunkt. Den spårbarhet som de så länge dreglat efter är tillintetgjord med gemensamma krafter eftersom ingen av oss helt enkelt vill kunna spåras.

Och det är vi alla som kan bygga de här hörnstenarna för kunskapssamhället. Det viktigaste är att vi tillsammans skapar ett öppet, fritt och anonymt Internet – en grundpelare för framtida demokrati. Att vi totalt desarmerar repressiv lagstiftning i samma veva kommer som en praktisk sidoeffekt.

Vi bygger kunskapssamhället. Vi är tillräckligt många för att börja göra det utan att vänta på politikerna. (Innan vi byter ut dem, vilket vi också ska göra.)

Där politiker och andra repressiva krafter vill att vi ska hålla oss på våran kant och vara rädda för att bli spårade, så har vi faktiskt kapaciteten att ta saken i egna händer och vägra vara rädda. Och det är precis vad jag tänker göra.

[purpleline]

Fler som skriver om Ipredia och som tänker öppna sina nätverk: Kulturbloggen, Zac, Svensk Myndighetskontroll, Jardenberg, Scaber Nestor, Pure Nandi och Varför inte?.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Perty

  Har inte försökt själv ännu men tydligen ska de nya Linux distrona (Fedora 11 t ex) kunna agera accesspunkt också.Vilket såklart även det kan komplicera ev. åtal, hot etc.

  Sjukt att det ska behövas all denna skit.

  Om pengar och kraft hade lagts på rätt saker så hade folk hellre betalt för legala grejjer än betala för anonymitet.

  Pertys senaste bloggpost: Granska Remissinstanserna!

 2. Patrik Ring

  Har haft mitt öppet i flera år nu, mycket av anledningen att jag tycker det är trevligt att nyttja andras uppkopplingar när jag inte är hemma. Det här är ju bara ett ännu bättre skäl 🙂

 3. HR

  Snart förbjuder dom öppna trådlösa nätverk.

  Hur det går för dom som “inte kan data” vet jag inte.

 4. […] Läs mer hos Falkvinge. Publicerat av Sami Arkiverad i 1984, Fildelning, Politik, Samhälle, Svensk lag, Upphovsrätt ·Etiketter: IPRED, IPREDIA […]

 5. mikael

  Jättebra idé! Hur gör jag om jag sitter på Bredbrandsbolagets (eller Comhems) standardlösning? Hur gör jag för att “låsa ner” mina egna datorer och spelmaskiner?

 6. Teufel

  Här finns strömadapter:

  http://www.dustin.se/pd_5010071354.aspx

  Enligt beskrivningen (Se “Specifikationer”-fliken) funkar den på din DWL-2000.

 7. Sami

  Jag har en router av märket D-LINK DIR-855. Det gör att jag kan ha flera accesspunkter på den, bland annat en för gäster, så de inte kommer åt mitt eget interna nätverk hemma (har en webbserver igång alltid bland annat, vill inte att någon ska leka hackare på den). Funkar fin fint. Öppnar upp ikväll och döper till IPREDIA.

  Samis senaste bloggpost: Dalai Lama: Vem är killen egentligen?

 8. Rick Falkvinge

  Teufel: Tack, men 250 spänn för en adapter? Det är ju ett skämt. Jag kan köpa en switch och få en adapter med switchen för mindre än så.

  Jag hade räknat med något i stil med 100 spänn för ett fempack.

 9. Bengt Svensson

  Dlinks strömadaptrar håller c:a ett år. Tror det är någon kondensator som torkar ut eller nåt, därför märks inte felet förrän den blir spänningslös.
  Den här funkar, 159:-, tyvärr ges varken 5- eller 10-rabatt.
  http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=67533898

 10. Rick Falkvinge

  Sami: Ja, jag hade tänkt en liknande lösning (koppla på mitt DMZ). Vi hittar alla våra lösningar. Det viktigaste är att vi ger omvärlden ett fritt koppel.

 11. Lars

  När det gäller anonymitet så vill jag passa på och uppmana alla som inte redan gör det att starta en Tor-nod. Gärna en exitnod. Ibland är det ju bra att kunna vara anonym gentemot sin operatör eller andra med tillgång till hårdvaran också.

 12. Joel

  Någon som kan rekommendera en bra trådlös router?

 13. Thobias

  Om du har något gammalt datornätagg liggandes så kan du ta 5voltslinan från den och driva alla 3. Så länge de också går på 5 volt.

  Ta bara och klipp en molexkontakt och löd/sockerbit/annat ihop den svarta (jord) och den röda (5v) med en avklippt kontakt från den trasiga nätadaptern.

  Som man ser på bilden så ska pluspolen vara på mittpinnen i kontakten och jorden vara runtom.

  Sedan för att starta nätagget så e det bara att kortsluta den gröna kabeln från ATXkontakten med valfri svart kabel.

 14. EricJ

  Att använda öppna trådlösa nätverk löser tyvärr inte integritetsproblemet, det bara flyttar det: från att vara sårbar för upphovsrättsmaffian blir du istället sårbar för dina grannar. Det slutar förstås i en fråga om förtroende, om huruvida man litar mer på sina potentiella Black Hat-grannar än på piratjägarna.

  Att å andra sidan erbjuda en öppen router ser jag inga problem med: plausible deniability — du får möjligheten att skylla på dina grannar, oavsett om någon utnyttjat din uppkoppling eller ej.

  EricJs senaste bloggpost: OneSwarm, a pirates dream?

 15. Martina

  Någon som vet om man kan ta bort WEP-skyddet från en Speedtouch ST585? Och efter man har gjort det, hur skyddar man sin egen dator från intrång?

 16. Albert

  Efter att du köpt nya adaptrar kan du testa att koppla in dem via en sån där grenkontakt med åskskydd. Det borde filtrera bort spikar i nätet och förlänga livslängden på adaptrarna. Tydligen är det ett extra stort problem med spikar långt ut i nätet, om du t.ex. bor i utkanten av stan.

 17. EricJ

  Joel: Jag funderar själv på en trådlös router, gärna nån som faktiskt klarar av att skyffla 100/100 som min ISP erbjuder. Just nu kikar jag på “D-Link DIR-655 Extreme N Wireless”, men tar också gärna emot tips.

  EricJs senaste bloggpost: OneSwarm, a pirates dream?

 18. AndersH

  Skaffa ett lite fetare nätaggregat och dra ledningar till var och en av dina apparater.

  AndersHs senaste bloggpost: 2009-03-28: Klockan 20:34 lyser skylten som vanligt.

 19. Thobias

  Så, nu har jag också satt upp ett öppet trådlöst Ipredia med en trådlös router som ändå bara låg och skräpade.

 20. Elias.L

  Fan va najs om jag, flytar till 100/100 ska jag fixa
  open net med tor nod med.

 21. Nami

  Rick, du måste uppmana folk att protestera på Telecompaketet! Annars kommer internetoperatörer bli avstängda för olaglig fildelning!

  Läs Hax bloggpost!

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/03/telekompaketet-alle-man-pa-dack-nu.html

 22. Mattias

  Bara för att man inte blir fälld pga öppna nätverk i Finland och Danmark är det väl inte säkert att det kommer fungera i Sverige. Rätta mig om jag har fel men IPRED är väl en lag som ser annorlunda ut i Sverige och Finland?

  Jag tycker vi ska vara lite försiktiga med såna här lösningar innan vi har fått prejudicerade fall här i Sverige. Det skulle inte vara så kul om man åkte dit för en något som man inte har gjort, alternativt fick sin granne bötfälld. Det är väl visat att det är den som står på abonnemanget som är ansvarig för allt som sker på det?

  Mattias

 23. rdj

  Jag har en Linksys WAP54G trådlås accesspunkt, är det möjligt att köra 2 separata nätverk på den? Ett stängt och ett som är öppet för alla? Verkar inte så när jag tittade i webinterfacet, men jag kan ju ha missat det så jag frågar för säkerhets skull eftersom det nämdes i en kommentar ovan. 🙂

  rdjs senaste bloggpost: IPRED-FAQ på gp.se

 24. ralf A

  Elfa har adaptrar som är hållbara och mycket billigare än dustin 12v 2A

  Det är väl egentligen en fråga om maktutövning jakten på fildelare är bara en dimridå. Låt oss inleda en månads köpbojkott av all musik och film.

 25. Nami

  Oops, jag menade att internetoperatörerna kan stänga av fildelare.

 26. HR

  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2677019.svd

  • Jag laddar ner via grannens trådlösa bredband, vem blir skyldig?

  –Rättighetshavaren kontaktar den som står på abonnemanget först. Om abonnenten nekar till att ha gjort något olagligt får rättighetshavaren fundera på om han/hon kan bevisa vem som orsakat skadan.

 27. Mikael Nilsson

  Nu som facebookgrupp: http://www.facebook.com/group.php?gid=60832099513

  Mikael Nilssons senaste bloggpost: FRAntologi.se lanserad!

 28. […] Rick Falkvinge uppmanar idag via sin blogg, och tidigare Emma via Opassande, till att öppna upp trådlösa nätverk runt om i landet. Genom att inte kryptera sitt WLAN ger man omgivningen möjligheten att fritt utnyttja ens bandbredd. “Livsfarligt!” tänker du nog, “Nu kommer alla att fildela via mitt WLAN!”. Ja, det är möjligt. Men det är också omöjligt för en domstol att bevisa vem som har gjort vad via ditt WLAN. Det är än så länge inte olagligt att ha ett öppet WLAN, det är upp till var och en. Sparas inga loggar på den router som öppnar upp WLAN:et, så finns det inga som helst bevis på vem som gjort vad. Det man ska tänka på är dock att låsa ute allmänheten från det privata hemmanätverket. Jag upptäckte just att våran router här hemma inte riktigt klarade det, vilket gör att vi måste vänta med att öppna vårat WLAN tills vi skaffat en bättre router. Inget större problem med det, den vi har nu är rätt instabil och vi behöver därför  skaffa en ny i alla fall. Många skäl = bra! […]

 29. […] Vi som är internet är både många och oerhört smarta. Om vi hjälps åt har de inte en chans! Håll nätverken öppna och omfamna den första som åker fast med data […]

 30. Internet efter 1:a april

  […] Rick Falkvinge hakar på och skriver: […]

 31. Schonke

  HR;

  Har du filen som stämningen gäller på datorn blir det däremot svårt att bevisa att det inte var du som laddat upp den till målsägaren.

 32. gn

  Schonke:
  Om man nu inte har krypterade diskar så tar man sonika bort filen när man får brev. Det sker väl innan en eventuell intrångsundersökning? (jag får inte nog av det ordet)

 33. Johan

  Jag har haft ett antal D-Linkrouters genom tiderna, labbat lite med deras nätagg eftersom de gått sönder illa kvickt allihopa. Tröttnade slutligen, och har sedan något år tillbaka en Linksysrouter som inte gnällt det minsta.

 34. Patrik

  Det är väl bara en tidsfråga ändå innan dom inför någon sinnessjuk lag mot oskyddade trådlösa nätverk. Bra initiativ dock.

 35. En objektiv sanning » Blog Archive » IPRED- ett skämt?

  […] Rick Falkvinge uppmärksammade detta också och Piratpartiet kan bli det parti som visar vägen till en bättre infrastruktur och ett mer öppet samhälle där lagstiftning och regelverk sker i samråd med befolkningen och inte emot dem! […]

 36. Det är vi som bygger kunskapssamhället - Mot Ipredia!

  […] Falkvinge bloggar idag om hur det är vi som styr kunskapssamhället (grundat på opassandes blogginlägg). När politikerna vägrar göra något för att sprida […]

 37. Ari

  kolla på kjell.com eller elfa, där finns bra grejer. köp inget switchad/elektroniskt, då får du köpa 5-pack. bästa är o köpa en hederlig gammal trafo. väger lite mer och kostar kanske ngn hundralapp mer men den håller för evigt.varför inte köpa en lite större som orkar driva allt. så slipper du torkade kondingar. alla dessa j-a switchade prylar som skickar transienter över nätet är redan ett problem som bara växer ju mer elektronik vi använder.

 38. Aprilskämt! « Herr Kobras iakttagelser!

  […] Men jag lovar att jag inte kommer att blogga om något de skriver imorgon. Speciellt inte om IPRED – den lagen var ett skämt och ett hån redan innan den klubbades. Såssarna skrattar väl hela […]

 39. Mind

  Ja det är en bra idé.

  På tal om det, vilka routrar rekommenderas? Jag har haft D-Link 604 en gång i tiden och efter det vägrar jag D-Link, så, bra trådlösa routrar av annat märke än D-Link, förslag?

  Minds senaste bloggpost: Köttkampen

 40. Tomas

  Det förklarar ju varför min D-link gradvis bestämde sig för att lägga av, varpå jag gick över helt till det bifogade BBB-modemet (efter att ha satt upp script som garanterar att jag kan hitta min servers ip ifall det av någon anledning skulle ändras).

  Tyvärr är BBB-modemen inte routrar (alla anslutna får ett eget publikt ip av BBB:s centrala DHCP) och såvitt jag vet är det inte trivialt att öppna deras trådlösa heller även om jag lyckats komma åt konfigurationssidan vid något tillfälle. Kan ju givetvis skaffa ny strömförsörjning till D-linken…

 41. Andreas

  Weeiii.

  Detta gillar jag skarp!
  Fin fint förslag som ska propageras fullt ut!

  Tyvärr har jag själv endast mobilt bredband dock 🙂
  (haha)

 42. Mattias

  Som sagt. Jag tror inte detta är så jättebra. Om det nu är så jättesäkert med öppna nätverk, varför snackade då kungliga biblioteket att de skulle ta bort sitt öppna nätverk med hänvisning till IPRED?

  DN har en artikel idag

  http://dn.se/kultur-noje/ipred-hot-mot-oppna-natverk-1.834903

  “Från och med onsdagen kan du bli ansvarig för andras illegala fildelning. Om du använder ett öppet nätverk är risken störst.”

  Ingen vet hur lagen kommer tolkas eftersom den inte har testats i svenska domstolar än. Döper man dessutom det till IPREDIA tror jag man kan få svårt att övertyga dem om att man är oskyldig.

 43. Per

  Det borde ju bara vara att gå med i http://www.fon.com/en/ så kan de ju inte göra något.

 44. Per
 45. patrick

  Såja, nu har jag öppnat mitt också. Detta kan bli spännande.

  patricks senaste bloggpost: Anders Öjebo

 46. Medeltiden slår till med full kraft : Erik Laakso | På Uppstuds

  […] IPREDia Själv funderar jag på hur jag ska kunna låsa upp mitt trådlösa nätverk så alla som önskar ska kunna surfa fritt på Internet när de besöker Tierp, utan att de ska kunna komma in i mitt hemmanätverk. Jag […]

 47. Niklas

  Kör DD-WRT här hemma…
  Någon som har nåt bra tips för hur jag kan lägga till ett extra LAN utan att skaffa en extra router?
  Vill gärna bistå med ett öppet nätverk men inte gärna familjens eget LAN utan i så fall ett isolerat nätverk som använder samma WAN.

 48. […] startade en utmärkt kampanj för några dagar sen. Den går ut på […]

 49. Robert

  @martina
  WEP kryptering är knäckt. Om du drar hem Ubuntu operativsystem så medföljer det ett program som kan ‘brute force’-knäcka WEP-lösenord. Sysslar dock inte själv med sånt och sitter inte vid min ubuntudator nu.

  @Rick
  Skaffa jordfelsbrytare. Köp ett (1) bra nätaggregat.

 50. Mikke

  Detta är ju faktiskt något som Piratpartiet och vi piratpartister borde gjort för länge sedan. Vi propagerar för att shareing is careing. Vi borde ha delat med oss av våra nätverk för länge sedan.
  Jag är förundrad över att vi inte tänkt på detta förut.
  Istället för Ipredia borde vi istället kalla våra nätverk för PiratpartietOpenNet eller liknande.
  Vi ska naturligtvis, som Piratpartister, köra med öppna nätverk ALLDELES OBEREROENDE AV IPRED.

  Jag har döpt mitt nätverk till ipredia under protest. Jag tycker istället vi skulle ha ett PP nätverk ( PPnet ) över världen precis som IFON. / Mikke

 51. emma

  Mikke; att kalla det Ipredia är att lämna utrymme till alla att vara med och protestera, inte bara piratpartister. Sen är det inget fel på idén — kalla nätverket vad som helst, men hjälp till och bygg kunskapssamhället du också, blir själva andemeningen.

  Mattias; Dansk rättstradition och lagstiftning är mycket lik den svenska, det är därför man ofta tittar på hur det ser ut där. Det blir facit för hur upphovsrättsorganisationerna beter sig, och det blir facit för hur det måste bli en praxis så småningom. Men även i USA har domstolar börjat kräva ordentligt bevisning — det är alltså inte orimligt på något vis att tvinga fram en sådan situation. Tvärtom, rättsosäkerhet är vi skyldiga att bekämpa som jag ser det. Vad är alternativet annars?

  emmas senaste bloggpost: Ipred, Ipred — vi låter oss inte luras

 52. Samuel

  Om man öppnar sitt nätverk ska man komma ihåg att slå av loggningen. Annars kan Pontén och fogden komma och ta din router och hitta bevis för vilka datorer som varit anslutna.

 53. Anonym fegis

  Fon kräver inloggning för det publika wlanet, och loggar vem, hur länge och hur mycket som överförts. Listan finns på din fon-sida. Dessutom kräver de medlemskap eller betalning, så helt öppet och fritt blir det ändå inte. Man kan gissa att Wippies gör samma sak, men jag har aldrig använt dem, så jag vet inte.

 54. Jonte
 55. Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

  Ipred startar Ipredator och öppnar Ipredia…

  Ipred träder i kraft idag, och det är inte ett aprilskämt. Lagen innebär att skiv- och filmbolag, och andra upphovsrättsinnehavare, kan gå till domstol för att få fram uppgifter om vem som fildelat via ett visst IP-nummer (eller rättare sagt, …

 56. Mattias

  Micke: Idén har funnits länge. Det har diskuterats i månader på olika forum om huruvida öppna nätverk hjälper. Det är därför jag är lite orolig att piratjägarna inte har tänkt på detta.

  Emma: Det är bara det att jag tycker antipiratbyrån verkar så jävla stroppiga och säkra på sin sak nu i början, att jag undrar om dom inte har någon metod mot detta. Vad är det som säger att dom inte kommer satsa extra hårt i Sverige när piratscenen (?) är större här?

  Jag blir lite skrämd när jag ser hur entusiastiska alla blir av det här förslaget “Wow, det här ska jag testa” och “Jag öppnar upp. Klart jag litar på min granne” är kommentarer man får höra. Som om detta dels är någon idé som kom idag. Det handlar inte om ifall du litar på din granne eller inte, utan om du litar på svenska rättsväsendet idag.

  Missförstå mig inte nu. Jag tycker detta är ett bra förslag. Funkar det så är det alldeles fantastiskt. Det skulle bland annat betyda att jag skulle kunna ladda ner på min grannes öppna nätverk istället för på mitt mobila bredband nattetid utan att riskera att han åker dit. Jag tycker bara att vi ska ta det lite försiktigt.

 57. 1/4 2009 - IPRED och väl som förväntat..

  […] Ipredia – en positiv motkraft Christian Engström (pp): Grundlagen ska gälla även på internet Rick Falkvinge: Ipredia: Öppna nätverket, bygg kunskapssamhället! Second Opinion: Henrik Alexandersson: IPRED-lagen urholkar rättssäkerheten Enligt min humla: Mina […]

 58. Kluris

  Rick, jag tycker gott att du kan slå ett slag för TOR när du ändå är i farten. Alltså att inte bara använda TOR, utan att tillåta ens dator att både agera relä och exit-nod på TOR-nätverket. Då hjälper man till med både bandbredd och bättrar på anonymiteten för journalister, dissidenter och andra under repressiva förtryckarregimer och dessutom ger man sig själv bättre skydd genom att ens egen trafik inte kan särskiljas från annan trafik på nätverket som bara passerar.

 59. Chrisse

  Håller med kluris, slå ett slag för TOR. Installerade det nyligen, kommer dock inte använda det för annat än exitnod, då jag anser att dess syfte är till för dom som bor i diktaturer.

 60. Lars

  …och på tal om anonyma nätverk: man kan gärna köra en Freenet-nod också. Då låter man dels alla andra Freenet-användare använda lite av sin bandbredd (totalkrypterat förstås) och lite av sin hårddisk (också totalkrypterat) för att publicera eller hämta filer helt decentraliserat och anonymt. Om vi hade en storleksordning snabbare nätverk i Sverige så skulle det kunna vara standardmetoden för fildelning. Ett par år till bara…

 61. […] Onto other news! I och med IPRED-lagen (Oh yes, nu ska farbror skivbolag gå rakt upp till domstolar för att tvinga fram beslut om att få kräva ut vem som har haft en specifik IP-adress vid en specifik tidpunkt) så skrev Rick Falkvinge det här underbara blogginlägget: Ipredia: Öppna nätverket, bygg kunskapssamhället! […]

 62. Montahue

  Dom där gamla dlink grejerna du har på bilden är orsaken till hälften av jordens trådlösa problem. Dom murknar innifrån -bokstavligt.
  Kasta o köp en billig netgear router för 350 spänn i stället om du är på budget.

 63. | PewPew-Studios

  […] föregående punkter i princip omöjliggör bevisningen, och vi har ett helt gäng med danska fall att luta oss mot. Faktum är att den här lagen kommer bara fungera så länge som de som anmäls är […]

 64. Nostalgi: elektrosmog — jardenberg unedited

  […] mer om Ipredia hos Opassande-Emma, hos Hax, hos Falkvinge, på knuff.se, eller varför inte hos […]

 65. Bo Larsson

  ALLA lagar som inskränker det personliga friheten och integriteten måste inte bara OGILTIGFÖRKLARAS av folkmajoriteten utan också KRIMINALISERAS, dvs de som hade det dåliga omdömet att hitta på sådana lagar i strid med fundamentala OANTASTBARA mänskliga rättigheter skall ARRESTERAS och STÄLLAS INFÖR EN FOLKDOMSTOL där folkmajoriteten bestämmer domen.

  Detta förslag bör spridas så att folkmajoriteten får kännedom vilket innebär att chansen är stor att detta kommer att förverkligas. Och då blir det i ett slag slut på tyrraniet och översitteriet och vi kan börja ägna oss väsentligheter, åtminstone är det en delseger.

  Se filmen som exploderat på internet senaste veckan och bla ligger etta på you tube och google:

  http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw

 66. Jim

  Det här var ett konkret problem för mig iom att nätverkskortet inte vill prata med routern (Dlink DI-624 & Prisma) så jag kunde i vilket fall inte kryptera nätverket och lämnades därmed öppen för godtycklig utpressning. En ny dator eller router hade jag inte råd att investera i så det var väl bara att vänta på att WB och Sony skulle komma och knacka på dörren och hala mig med sociala fobier, ångestproblematik och allt in i rätten framför kamerorna… :/

  Det var dock dom dåliga nyheterna. Dom goda nyheterna är att grannarna som känner till mitt paria och ekonomiska situation ställde upp och visade sympati över stigmatat regeringen presenterade mig, en sjukskriven, räddhågsen medborgare med alltför mycket fritid, neurologisk sjukdom och socialbidrag.

  Från och med den 2:a April 2009 har vi alltså Dalarnas (Sveriges?) första Ipredia-hus i solidaritetens namn som en klart lysande hubb av civil olydnad mitt i fördärvet – ett inpenetrabelt fort av småskalig men ack så effektiv grannsamverkan.

  Och om fler visade samma sorts solidaritet på liten skala..?

  Det krävs ju liksom inte att alla öppnar sina nätverk, bara att grannarna gör det…

  Bara en tanke.

 67. Martin a.k.a. Otyg

  Att D-Links strömadaptrar går sönder har jag inte varit med om, däremot så har jag avverkat ett antal av deras routrar och modem. >_<

  Martin a.k.a. Otygs senaste bloggpost: Mindre trafik inte oväntat.

 68. Sidvind

  Ang D-link. Det är det lilla plusset (+) som talar om att produkten är kass. Jag har kört D-link både hemma och på jobbet i flera år och det är allid +-produkterna som inte funkar som de ska. De brukar också vara lite billigare…Kolla på Ricks bild, hans AP är just en +.

  Ang loggning så brukar den bara gå någon vecka tillbaka iaf på mina d-linkar. Minnet är inte större än så. Kan ju iofs vara större i andra burkar.

  Sidvinds senaste bloggpost: Obegriplig alkoholpolitik

 69. […] skrevs den 29 mars, och sedan dess har öppna ipredianätverk börjat växa upp som svampar ur jorden. Jag skulle gärna öppna mitt eget nätverk — dock har jag […]

 70. Hans J

  Här kan du se hur öppnar IPREDIA i DIR-655!

  D-LINK DIR-655 EMULATOR

  Exakt så ser det ut i min router. I detta EMULERADE fall är lösenordet tomt.
  1. Klicka på [Log In]

  2. I den övre vågräta menyraden klicka på [ADVANCED]

  3. I den vänstra lodräta menyn längst ned. Klicka på [GUEST ZONE]

  Nu är du framme. Bara att sätta på det extra nätverket!

  4. Klicka i kryssrutan: Enable Guest Zone!

  5. Byt “Wireless Network name” till “IPREDIA”. Klicka !!!INTE!!! i “Enable Routing Between Zones” (Detta kopplar ihop med dina andra datorer!)

  6. Klicka på [Save Settings] lite länge upp.

  7. KLART!

  Så enkelt – Så rätt!

 71. Peter Ingestad

  test

  Peter Ingestads senaste bloggpost: FÄNRIK STOLLE

 72. Peter Ingestad

  Jo, vad jag skulle säga var: Rick har rätt förstås, samtidigt: Hej igen! Aktuell kommentar. Inget ont som inte har något gott med sig. IPREDlagen har trätt i kraft med kraftig trafikminskning som följd. Jag hade alltså fel: fildelning dxrar inte nollkostnad, den drar låg kostnad, som sammanlagt blir avsevärd, och må därefter prissättas. Nu har svenska internet kurerats från åtskillig gammalmedial förstoppning, och resurser därmed frigjorts för produktivt bruk. Det är FÖRLORARNA som glor på porr, film, hör talböcker och spelar dataspel! Sån skit är ingenting att ladda ner, och självfallet skall man inte heller köpa varor från en bransch som systematiskt förnedrar och tyranniserar sin kundkrets. Uppsving i försäljning må nu utebli, så att producenterna med näsan vriden varvet runt får klart för sig vad fildelningen kostat dem: INGET ALLS och vad de har tjänat på Ipredlagen: PLATT INGENTING. Vilken seger. Hur dum fick Jan Gullou bli! Somliga har föga hum om eget bästa, men har man kunnat lata sig i lyx i skydd av gammalmedialitetens monopol och sinekur i alltför många år, så blir förmögenheten därefter. Ack, vilket sorgligt intellektuellt förfall.
  .
  *skakar bedrövad på huvudet*

  La lutte continue!

 73. SixDays

  Är det inte bättre att du köper en sån där modulär transformator som man kan ställa in strömmen på?

  De brukar vara billigare.

  SixDayss senaste bloggpost: All-in one sidebar

 74. Stansad

  Hej, väldigt bra initiativ. En fråga bara:

  “låsa ner våra datorer på det egna nätverket”

  Vad innebär det och hur uppnås det?

 75. […] Rick Falkvinge kommenterar också detta (och det juridiska läget): på [rickfalkvinge.se] […]

Comments are closed.

arrow