Måste läsas: Jon Karlung på Newsmill

Jon Karlung skriver på Newsmill om att Ipred är en ekonomisk katastrof för Sverige. Han reflekterar helt riktigt över att det finns en anledning till att Skype, Spotify och MySQL utvecklades i just Sverige.

Jag menar, hade näringsdepartementet tänkt sig att Abba skulle ta över efter Volvo och Saab?

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Purple Haze

  Även den här Newsmillartikeln är läsvärd: http://newsmill.se/artikel/2009/04/02/upprathallandet-av-copyrightindustrins-affarsmodell-leder-till-minskad-kommunikat#

  “Effekten blir att vi får färre som tittar på filmer, lyssnar på musik, spelar spel. d.v.s. minskad kommunikation.

  I förlängningen får vi en befolkning med mindre mängd kopierad information i sina hjärnor, en befolkning med mindre kunskap alltså. I slutändan är det detta som copyright-industrin vill, att deras varor ska förbli svårtillgängliga, dyra och därmed få förunnade.”

 2. HR

  BBB 1 Gbit lär ju inte komma nu.

  Folk behöver inte längre feta uppkopplingar, speciellt vid uppladdning, om regeringen och lobbyn får som de vill.

 3. 1337

  BBB vill distribuera HDTV via IP därför lanserar de 1 Gbit

 4. MP

  De verkar inte helt enkelt tänka på att de hindrar en annan bransch medan de hjälper en annan.

  Nu behövs ju inte lika mycket bandbredd (plus att det blir dyrare för ISPs som måste hantera allt detta) och då behöver vi inte hårdvaran till att driva näten och det gör att inte lika mycket komponenter behövs och de i sin tur kräver mindre råvaror.

  Men, men … upplevelseindustrin är ju viktigarte än alla andra basindustrier. :/

 5. HR

  1337:

  Visst det är cat-6 kabel, men inte tror jag folk beställer “Bredband 1000” bara för dom tycker det är roligt att betala extra i onödan.

  Givetvis köper vissa HDTV, men den tjänsten har inget grundkrav att man måste betala 995 kronor i månaden för en surfhastighet man inte behöver.

 6. ingen

  Om de olika bredbandsleverantörerna vore smarta så skulle de vid varje anmälan kontakta sina kunder först och tipsa dem om att det börjar bli hett om öronen innan de lämnar ut adressen till Herr Ponten.
  På så sätt skulle Ipredlagen bli helt verkningslös samtidigt som bredbandsbolagen inte behöver bryta mot lagen. Det vore dessutom ett väldigt bra försäljningargument, den som är först ut med den tjänsten skulle få ett uppsving i nya kunder. Civil olydnad i kapitalismens tecken.

 7. Anton

  @ ingen:

  funkar inte så IPRED säger att de måste vänta minst 30-dagar att kontakta kunden och som max 3 mån.

 8. ingen

  Men det handlar väl om offentliga handlingar? Jag hittar inte i lagen att operatören inte kan meddela kunden om offentliga handlingar.

 9. anon34

  Rick jag förstår om du har mycket att stå i men det kunde vara bra om du skrev lite om telekompaketet eftersom jag misstänker inte alla som läser denna blogg läser hax eller erik josefsson.

 10. miberg

  Om BBB lämnar ut så mycket som en nolla till fashistbyrån eller fashistregimen i Sverige tänker jag sluta använda datorn. Jag har redan slutat se den vinklade TV skiten och kommer till varje pris att uppfostra mina barn i samma anda. Denna regim som till vilket pris som helst ser medborgare som terrorister är inte värd ett vitten.

 11. Mind

  Jag tycker att vi håller koll och publicerar vilka ip-nummer det gäller. Det vore väl ändå fan om de skulle lyckas lobba bort offentlighetsprincipen också. Men jag antar det är nästa logiska steg, inget förvånar mig längre med den fascistregering vi har nu.

  Minds senaste bloggpost: Katten i ögonvrån

 12. miberg

  Jag läser Minds inlägg och inser vilken nolla jag är, hur fan kan jag stava facist med sh istället för c är en gåta för mig. Hrmf! måste ha intagit för mycket vin.
  Hur so m helst, bra förslag Minds:)

 13. PAYload

  vi har ju den bästa infrastruktur i världen. vi ligger i topp när det gäller inet.. riktigt roligt att se att staten gjorde så att alla (mer eller mindre) har 100/100 å sen kriminalisera dem som använder linorna.. förklara för mig varför man skulle behöva 100/100 när man kollar på aftonbladet….

  Det var inte riktigt som de hade tänkt sig 🙂

 14. Sven-Olof

  Lägga ner så mycket tid på att legalisera stöld?

  Gör nåt fruktbart istället.

 15. fabjan

  Man borde lobba för att domstolar ska ha rss feeds man kan prenumerera på, så man inte missar nån adress.

 16. Tomas

  Lägga ner så mycket tid på att legalisera stöld?

  Gör nåt fruktbart istället.

  Sven-Olof. Om du lägger ner riktigt mycket tid på att lära dej skillnaden mellan KOPIERING och STÖLD,så blir det en fruktbar lärdom.

 17. Putte

  NY PIRAT KOMMER UT PÅ DN KULTUR

  Nu börjar även kultureliten att bli pirater. Thomas Götselius kommer ut idag 6 april på DN kultursidan: “Ipredlagen ingen lösning”.

 18. Mikael

  @Putte:

  Länk?

 19. […] bloggar i ämnet: Marys Moderata Karameller, Opassande,Scaber Nestor, Rick Falkvinge, Christian Engström och Jon Karlung på Newsmill och Anders […]

 20. Är Abba bättre än en fungerande industri

  […] Rick Falkvinge citerar Jon Karlung på Newsmill: […]

Comments are closed.

arrow