Privatpolisen Ipred i grafik

Piratpartiets medlemsantal de senaste 30 dagarna.
Ungefär 400 nya medlemmar per dag just nu. Varenda en välkommen ombord.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Maniak

  Skönt att se faktiskt ! Klokt val 🙂

  Maniaks senaste bloggpost: Livet är underbart !

 2. Sami

  Jag har gjort så här: Säger till vänner och bekanta att om de har funderingar/frågor kring IPRED och vad man kan göra, så kan de kontakta mig.

  De ställer frågor och så avslutar jag alltid med att säga att de inte ska glömma att rösta på Piratpartiet i sommarens EU-val och riksdagsvalet, och så en länk till Piratpartiets hemsida, plus att jag föreslår att de kan bli medlemmar.

  Samis senaste bloggpost: Har FBI inget bättre för sig?

 3. Rick Falkvinge

  Sami: Klockrent. Precis så.

 4. Robĉjo

  Det här är faktiskt helt knasigt, vi borde kolla upp om detta någonsin hänt förut. Fyra hundra medlemmar per dag! Tusen nya medlemmar på mindre än en månad!

 5. Rick Falkvinge

  Robĉjo: Det som det går att jämföra med är när skitlagen röstades igenom — då fick vi 400 nya medlemmar på en specifik dag (men inte på flera i rad). Men inget har ännu slagit Pirate-Bay-razzian 2006; då hade vi en rekryteringstakt på 900 medlemmar per dag i några dagar.

  Men både 1 och 2 april finns med på topp-tio-dagarna.

  Det finns statistik, längst ner på den här sidan: Medlemsstatistik

 6. Micke A

  har otroligt många vänner och släcktingar som är ireterad över denna lag och inte tala om FRA lagen som gick igenom. Jag säger alltid att enda lösningen på att få bukt med all denna skit är att just rösta på piratpartiet gör man inte det i kommande valen så ska man inte gnälla på detta. För som sagt det är det enda valet om man bryr sig om intigrets frågorna på riktigt.

  Dom andra partierna kan snacka hur mycket dom vill men hitils har vi inte sett någon som helst kraft bakom snacket. Spelar ingen roll att alla partier har någon som är emot FRA eller IPRED osv så länge dom ändå sitter i koppel och gör som deras partier säger.

  Jag kommer iaf göra allt jag kan för att få med mig så många som möjligt att lägga en röst på piratpartiet och hitils kan jag inte påstå att det varit särkskillt svårt att få folk att fatta vilket parti som gäller 🙂

 7. Tommy Eriksson

  En av det bästa jag vet med PP är just de trevliga statistikkurvor som uppstår ibland. Det här blir kul att se fortsättningen på.

  Kanske något att få in i en artikel i gammelmedia. Se här vad IPRED gör. Om gammelpartierna inte gillar oss ser de till att avskaffa IPRED fort.

  Tommy Erikssons senaste bloggpost: Årsmöte för Ung pirat

 8. Stoffe

  Fantastiskt fint!

  Ska bli så sjukt roligt att se hur det här översätts i röster nu snart!

 9. Patrik

  @Tommy
  helt rätt, om det “liberala” parti jag röstade in i riksdagen agerade som de borde skulle PP inte behövas. Det bästa vore väl om alliansen skrämdes till att börja representera sina väljare istället för lobbyister, men jag har tappat hoppet…

 10. Rick Falkvinge

  Det vore otroligt skönt om PP inte skulle behövas.

 11. Mattias

  Om denna graf inte är manupilerad så är det helt underbart 😀

 12. Mattias

  Vore skönt att kontra sen med en graf också över hur skivförsäljningen har sjunkit också efter ett tag.

 13. SugBloggen » Blog Archive » Ipredia

  […] svensk historia är det inte polisen som gör polisjobb vid misstanke om brott. 4. IPRED skapar ett vi och dom […]

 14. maloki

  En riktigt vacker kurva det där.
  Men det är som sagt synd att det ska behövas. 🙁

  malokis senaste bloggpost: Bildekaler – Nu i Piratshopen!

 15. Björn

  Mattias, jag tror inte vi kommer få se några grafer över skivförsäljningen. Känns inte som de har lust att erkänna visa upp, om det inte mot förmodan skulle gå uppåt såklart men det tvivlar jag starkt på.

 16. Mattias

  Björn: Nej, inte IFPA och liknande, men lite oberoende aktörer som cdon.com och liknande borde vi kunna få att släppa lite statistik efter ett tag.

 17. Pierre

  Jag är en av de nya för dagen. Har alltid röstat i riksdagsval men aldrig förän i dag vart medlem i ett politisktparti. Anledningen till att jag nu har blivit är enkel, måttet är rågat och gränsen man kan tåla är passerad! Detta sedan länge men man trodde att det skulle vända att sans och balans skulle komma men det blir bara värre och värre och nu ville jag just i dag sätta ner foten och med denna handling säga att nu är det nog.

  Allt nytt är för många ett hot och för färre en möjlighet. Människor före mig har offrat allt till och med det som är det dyrbaraste för varje människa, sitt eget liv. Detta för att vi som lever idag ska få leva i ett samhälle byggt på frihet och öppenhet. Om dessa människor som vi har att tacka för så mycket var villiga att offra livet så är det minsta man kan begära att man registerade sig hos PP och gör vad man kan för att ta oss och samhället till en ny nivå med samma frihet i den digitalavärlden som vi i den analoga har tagit förgivet sedan länge. Det är vi skyldiga oss själva våra förfäder som också tvingats till frihetligkamp, men viktigast av allt är att vi skyldiga dem som kommer efter oss detta.

 18. Mattias

  Exakt. Jag har också aldrig varit med i ett parti, fast piratpartiet kommer nog vara det första. Känns som att det är det enda partiet som tar den lilla människans röst på allvar, och att man även som nytillkommen medlem blir tagen på allvar och har möjlighet att påverka.

  Ser på piratpartiets statistiksida att även de senaste dagarna har det ökat lika mycket. Hoppas trenden håller i sig och att det inte blir ett tillfälligt hopp i kurvan bara. För det krävs att alla värvar nya medlemar.
  UT OCH SPREAD THE WORD!

 19. Zero

  Är redan medlem i Piratpartiet och blev det långt innan Mina Moderatkarameller och fröken Opassande rekomenderade mig att sluta gnälla och ställa upp.Däremot svarade de två ovanstående aldrig tillbaka när jag erbjöd dom att hjälpa till utanför alla textrader i verkligheten med t ex sjuka människors behov av omvård varenda dag.Förmodligen roligar att skriva skulle jag tro.Själv gör jag bägge delarna.Ha det gott Rick.

 20. […] Engström (pp), Niklas Starow, HAX, Rick Falkvinge […]

 21. Peter Ingestad

  Vad säger marknadskrafterna? De här “artisterna” gör ju världens sämsta reklam för sig själva!

  Peter Ingestads senaste bloggpost: FÄNRIK STOLLE

 22. Nästa: Pedofilpartiet och Terroristpartiet? « Badlands Hyena

  […] under utredning. • engagerar sig politiskt – Piratpartiets medlemsantal skjuter bokstavligen i höjden. Det är nu det näst största oppostionspartiet. • för ut massiv kritik av lagen i bloggar och […]

 23. website Design

  Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It truly helpful & it helped me out much. I am hoping to provide something again and help others such as you helped me.

Comments are closed.

arrow