Ånge stängt för reparationer

Det här var lite speciellt. När jag gått av tåget i Ånge för att byta till sovtåg till Luleå, så kommer jag bara en kort bit in i centralstationen, innan där finns ett galler. Det går inte att komma från tåget ut i Ånge. Ånge är avstängt för reparationer, typ.

Nån som känner igen referensen?

Om jag säger “Miami closed for repairs”, då?

Ånge closed for repairs.

Foto från min Eee:s webcam, för mobilbatteriet är slut. Igen. Dessutom håller den på att falla i bitar. Om man ska uppgradera en telefon idag från en Nokia N95, och vägrar befatta sig med något det står Sony på, för att inte tala om W*nd*ws Mobile, och iPhone är för pretto (men touchinterface verkar trevligt), vad ska man titta på då?

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Carl Larsson

  Nokia 5800?

 2. Piratjanne

  Tänkte precis också säga Nokia 5800. Funkar bra för mig. 🙂

  Piratjannes senaste bloggpost: X-Wing

 3. A

  iPhone?

  Kalla den pretto men du är ju fri att jailbreaka den och göra vad du vill.

 4. Leif Landén

  Registrera dig som Android-utvecklare och köp en android, den var faktiskt överraskande mysig och trevlig. Har en på jobbet och vill ha en själv! 😉

  Hoppas du haft det bra i Republiken! 😉

  Leif Landéns senaste bloggpost: Vad gör folk istället för att fildela?

 5. Calandrella

  Öh, men hur ska du åka vidare då? :p

  Eller missuppfattar jag totalt?

  Calandrellas senaste bloggpost: Historian som blir verklighet med IPRED

 6. floodis

  Jag väntar på Android-invasionen. Men vad är det för fel på Sony?

 7. Jonas

  Vänta på Nokia N97! 🙂

 8. Andreas Rönnqvist

  Varför inte köra på en HTC tills vidare, eller som det föreslås, skaffa en Android?

  Andreas Rönnqvists senaste bloggpost: Ditt följe är viktigt

 9. Perty

  Har införskaffat en Android och den är helt över förväntan… Har även en OpenMoko som är HELT öppen men tyvärr inte riktigt färdig för användning (ringa med :-).

  Androiden är otroligt trevlig.. .

  Om du vill vara uppkopplad hela tiden och köra bla MSN, Twitter, FaceBook, LastFM etc så är det da shit!

  Du kan ha flera processer igång i bakgrunden, till skillnad från iphonen. Vilket gör att du både kan lyssna på musik, köra facebook, twitter och msn applikationerna _samtidigt_.

  Det är en riktig nätsocial mobil.

  Tyvärr är dock inte spelen lika polishade och den har inte multitouch men det kanske kommer i senare versioner.

  Den har bara släppts i USA än så länge och kommer om några veckor till Europa.. (Den nya om jag inte missminner mig, T1 Magic..)

  Men… Det är bra om man inte tror/tycker att Google är Evil 🙂

  Pertys senaste bloggpost: Granska Remissinstanserna!

 10. Stoffe

  Om du orkar skulle jag vänta på att de lite putsade Android-telefonerna kommer ut, det är vad jag gör. Sitter och trycker på min lite för gamla telefon tills de ska komma nån gång senare i år. Kommer inte ihåg några datum, men ett antal tillverkare ska ha godis på gång. Den enda som är ute nu ska vara fantastiskt lovande, men ha för lite krut under huven för att vara bekväm att använda – sirapsseg. Hörsägen alltihop, men så tänker jag i alla fall. 😉

  För övrigt är väl iPhones största problem inte hur pretto den är utan att den representerar ett företag och en affärsmodell som gör allt för att låsa fast och låsa in sina användare hur mycket VDn än gör utspel om att de inte gillar DRM. Apple är minst lika stora fiender till den fria världen som någonsin Microsoft eller Ifpi, men de har snygga lådor (och i vissa fall, som ipod, riktigt bra kvalité) så de har i viss mån kommit undan med det, till och med i den annars så informerade bloggvärlden.

 11. MrEd

  Köp en android eller HTC, eller gör som vise Stoffe säger och vänta på kraftigare modeller i Android. Precis som Stoffe skriver, Iphone och Apple är vidriga och med helt drakoniska DRM metoder. Det spelar ingen roll att man kan jailbreaka den hur mycket som helst, att stödja Apple ekonomiskt är inte det minsta bättre än att stödja Microsoft, MPAA etc. Snarare värre eftersom Apple har en sorts evig smekmånad medans MS alltid får skit (som de förtjänar).

 12. Jeff

  iPhone såklart =D
  Jag kan garantera att du blir nöjd, om inte för annat, så för att nörden i dig kommer att tjuta av lycka…

 13. h2p

  Vaf… Nu har jag googlat efter den där referensen, men jag hittar det ju inte. Det närmsta jag kommer är detta (och det verkar ju troligt med tanke på temat): http://books.google.com/books?id=wSzt5jmcLz8C&pg=PA453&dq=closed+for+repairs , men vart kom isf Miami in i bilden?

  h2ps senaste bloggpost: Väx Ipredia, väx!

 14. rymdkaka

  Om du varit nöjd med N95 och bara vill ha en telefon som är bättre på alla sätt (framför allt dubbla batteritiden) och smidigare – köp en N85. Om du orkar vänta ett tag instämmer jag med de tidigare talare som rekommenderat HTC Magic (G2), den verkar bli suverän.

 15. Mind

  Ses i morgon! Natti natti 🙂

  Minds senaste bloggpost: Katten i ögonvrån

 16. Andreas

  Nokia E71 då?

 17. Smen

  Hehehe, jag bara ler åt vägar befatta sig med något det står sony på.

  Jag slank in på Kjell&Co och frågade om deras enda bluetooth headset som det inte stod sony på var något att ha. Säljaren svarade att de plockat in det headsettet för att det var för många som sagt att de inte ville ha något som det stod Sony på 🙂

  Måste bero på att piratrörelsen smutskastat Sony

 18. Adam Eltér

  Köp en iPhone! Du kommer garanterat bli nöjd! Telefonens styrka är ju inte touchinterfacet utan snarare alla tusentals program som går att ladda ber till den gratis eller för en billig peng. Finns allt från avancerade program för egenföretagare till program som ger ifrån sig fisljud eller räknar ut hur långt bort blixten är. Köp!

  Adam Eltérs senaste bloggpost: Hjälp till med Ipredia.se

 19. Anonym

  Jag förstår faktiskt inte referensen till “Miami closed for repairs”. Google gör mig inte heller klokare :/

 20. Kristian

  Köp nytt mobilbatteri och en rulle tejp 🙂

  Nokia 3310 håller fortfarande annars.

  Kristians senaste bloggpost: trollmedia

 21. Mr. T.

  Android och Google i samma mening, kan inte båda gott för mänskligheten..

  Rick, instämmer med dom andra, kolla på HTC..

 22. Chrisse

  Är det verkligen ingen som känner igen referensen? Nu känner jag mig plötsligt gammal… 🙂

 23. Emma

  Var det inte HTC som helt maffiamässigt hade GPS i sina telefoner utan att säga något, och alltså kränkte integriteten hos sona användare rätt rejält?

  Nya mobiler går bara sönder. Och jag kan tänka att du ändå alltid alltid är uppkopplad via din Eee, alltså behöver du ingen asdyr cool mobil som går sönder inom ett år. Vad du ska ha är en Nokia från 2004 eller liknande, de har en hållbarhet på minst 4 år. Där man kan prata i telefon och sms:a, vilket är det enda du behöver. Kostar 45 Euro någonstans långt borta från de stora kedjorna. Som sagt, resten sköts med din Eee som du ändå alltid har med dig.

  Du förtjänar ditt uppehälle genom gåvor, då kan det vara värt att nöja sig med något mindre. 🙂

  Emmas senaste bloggpost: Lycka till Piratpartiet!

 24. Tim

  Jag skulle verkligen fundera över att vänta på Palm Pre. Det verkar vara en riktigt trevlig telefon.

  För egen del så står det mellan den och en android men jag har ännu inte sett en telefon med android som passar mig ännu.

 25. Hannes

  Emma: Hur kränkte HTCs GPS-MOTTAGARE integriteten hos användarna? Menar du att den kontinuerligt loggade var man befann sig och någon obehörig kom över telefonen, skulle de kunna kolla var man befunnit sig? GPS-MOTTAGARE berättar sällan för någon annan än sin användare vare de befinner sig.

  Rick: Jag letar själv efter en vettig telefon. Vänner rekommenderar Androids nästa (G2 tror jag), men just nu verkar HTC Touch Pro (eller kanske Touch HD) vara det bästa alternativet.

 26. Daniel Nyström (den från Ånge)

  Jag tilläts iallafall kommer in och hem. 😉

  För förtydligande kan sägas att resterande av “tågcentralen” är ett matställe och ett bibliotek, därav dom stänger av på kvällstid.

  Men håller med att det inte ser helt trevligt ut…

 27. Andreas Hämäläinen

  Jag sitter på iphone just nu och jag säger bara: UNDVIK. Försök hitta en bra temporär lösning (5800?) och satsa senare på något av monstren som är på väg: Pre, G2, N97…

  Andreas Hämäläinens senaste bloggpost: Min musiksmak har blivit försörd, nu har jag börjat gilla techno också….

 28. Micke

  Eftersom du gillar touchinterfacet så kanske Samsung Touchwiz kan vara något att ha? Den har dessutom blogg-funktion så att du kan hålla oss uppdaterade var du än är 😉

 29. Stefan

  @Smen
  Sony har allt klarat av att smutskasta sig själva helt utan hjälp…
  http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Sony_BMG_CD_copy_protection_scandal

  Nokia är inte heller direkt fläckfria, efter att de tvingade igenom lex Nokia i Finland så kommer de inte få några pengar av mig iallafall.

 30. Jacke

  Jag skulle absolut ha köpt mig en iPhone. Har aldrig använt en bättre telefon i mina dagar.

  Det är som en liten dator med touch och funkar utmärkt att surfa och maila. Sedan har du ju en mängd applikationer som följer med och ännu fler som du kan hämta hem från appstore (vissa kostar en slant, men det kan helt klart vara värt de).

  Enligt mig så är det väldigt bra batteritid också, men det beror helt och hållet på vad man använder den till. Jag brukar kunna ha igång telefonen i sex dagar och då har den varit använd i en dag av den tiden.

  Har du inte testat en iPhone så tycker jag absolut du ska göra det. Helst om du känner någon som kan låna ut sin så du får testa den en lite längre period. Du kommer garanterat bli kär i den.

  Dock är det inte riktigt rätt läge att köpa en iPhone just nu, då de ryktas hejvilt om två nya modeller till sommaren.

  På tala om något annat, kommer du att besöka Sollefteå något på din turné?

  Jackes senaste bloggpost: Första riktiga dagen med ledighet.

 31. Jonas

  Har också en n95 och försökte uppgradera.

  Det finns inga bra windowsmobiler, iphone är för sheeple och n96 är en flopp.

  Bara vänta på n97.

  Tills dess:
  Köp ett 1400 mAh batteri på expansys till n95, de funkar bra och räcker länge.

  97an kommer att ha Qt-portat, så det blir lätt att skriva bra program till den. Värt att vänta några månader på!

 32. Mikke

  Iphone pga appstore utan tvekan. Helt utan konkurrens faktiskt. OS 3.0 är ett ordentligt ansiktslyft OS-mässigt dessutom.

  Allvarligt, Användarvänligheten och det enorma programutbudet är oslagbart idag.

  Köp en iPhone / Mikke

 33. Zash

  Jag tror på Palm Pre! iPhone känns bara inlåst.

 34. Putte

  Varför dissa en någotsånär vettig produkt som iPhone bara för att den är hypad bland “Lames” och svennar? Det är inget annat än varumärkessnobberi.

  Annars finns iPhonekonkurrenten Blackberry Storm att köpa i UK.

 35. nef

  Funderar du på en Blackberry (bold el. storm) eller en Android så kan du ju alltid ta en titt på pryttelfantasten Sthephen Fry’s bloggrecension från i december.

 36. Ibgbg

  Köp en Ericsson T39! Inte en enda Sony-logga. Bästa telefon jag någonsin har haft… tror den ligger kvar på vinden… Ge mig ett bud 😉

 37. Patrik

  Du kan få min P990 om du vill, jag har letat efter ett sätt att bli av med den, utan att för den sakens skulle slänga skiten 🙂

  Patriks senaste bloggpost: Pontén slår tillbaka, men ganska klent

 38. HR

  Jag har en Nokia E70 liggande. Nytt batteri behövs. Nån som vill ha den?

  http://stochasticgeometry.files.wordpress.com/2009/01/imgnokia-e702.jpg?w=300&h=210

 39. HR

  Det är inte min blogg i föregående inlägg.

 40. David

  Alltså, “Ånge stängt för reparationer” är väl en referens till Zak McKracken? Eller är jag bara geekig och det spelet referar i sin tur något annat?

 41. gn

  Köp en NEO Freerunner. Den enda telefonen byggd på fri mjukvara, och därmed den enda telefonen vi kan veta inte övervakar oss osv. Det självklara piratvalet.

  Jag förstår för övrigt inte att vi (pp) ännu inte tagit tydligare ståndpunkter angående fri mjukvara.

 42. Daniel

  Visst är det en direkt referens till spelet Zak McKracken! Kom direkt att tänka på Zak, trots att spelet är väl typ 20 år gammalt, men trodde sen inte att Rick kunde mena detta. Men jovisst.

  För er som inte spelat det så när huvudpersonen åker till Miami så när han landat med flyget och ska gå ut ut terminalen så är utgången stängd med skylten “Closed for repairs”. 🙂

 43. malin

  Köp en iPhone ändå! Våga vara lite smartare… 🙂

 44. Jonas

  Har man en Linuxdator är iPhone ungefär lika användbar som en tegelsten (fast en som går att prata i då förstås).

  Är ens telefon ett arbetsredskap i första hand så är ens alternativ idag väl E71an och inte så mycket annat. Smidig, bra tangentbord, fungerande maildel, duglig IP-telefon.

 45. msn00b

  LG har en fin med touchinterface,
  hehe
  men det är alltid lika roligt att se folk försöka slänga på luren argt med just touchinterface 🙂

  msn00bs senaste bloggpost: Man vet att det är vår…

 46. Fredrik B

  E75 från Nokia.

  Fredrik Bs senaste bloggpost: A New World To Secure

 47. viqous

  Jag kör just nu en G1 som säljs direktimporterad av icke-länkad icke-nämnd svensk näthandel från tyskland. Android är underbart, och jag har till och med knackat in lite egen kod i OS:et, helt utan att behöva mecka med en massa konstiga upplåsningar. (En kryssfråga i menyn bestämmer om du vill köra egen kod) Ett måste för open-source fantaster. Gmail och kontakter inbyggda (givetvis auto-synkade med webbtjänster), men open-source i själen som den är, är du givetvis inte på något sätt begränsad av googles tjänster, du kan använda vilka du vill. Fullt tangentbord för messande och surfande (20 minuters arbete per sms a la iphone finns inte här) och touch för allting annat (google earth, gps vägvisning, google kalender osv osv osv). Jag kanske låter helt religiös, men jag har tamejf*n aldrig hittat något bättre.

Comments are closed.

arrow