En timme senare

Inflödestakten ökar. 1300 nya medlemmar på fyra timmar.

Detta är att jämföra med 989 det dygn vi ökat mest tidigare, vilket var den 2 juni 2006 — nu får vi mer på fyra timmar, och inflödet fortsätter att accelerera. Som det ser ut nu kommer Ung Pirat att vara Sveriges största ungdomsförbund när klockan slår midnatt över till lördag, och förmodligen kommer vi att ha fler medlemmar än Folkpartiet.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Daniel

  O det är faktiskt så att piratpartiet.se är överbelastat!!!

 2. Biffen

  Bahnhof och NetAtOnce har nu fått sällskap av AllTele med att vägra Ipred!

  I sitt press skriver de;
  “AllTele avvisar IPRED-lagen

  Som din bredbandsleverantör vill vi informera dig om att AllTele inte sparar
  kunduppgifter om specifika IP-nummer.
  Detta gör att vi inte kan lämna ut några uppgifter ifall dessa begärs ut enligt
  IPRED-lagen.
  Vi avser inte heller att acceptera myndigheternas eventuella krav på införande av
  dessa rutiner med hänvisning till IPRED.”

 3. spegga

  “epic winning LOL”

 4. serenity

  Det här är bara för underbart. Kan enbart hoppas att det hålls uppe ett tag – vilket jag kan tänka mig att det gör, t ex på grund av att folk kommer hem från jobbet och går med, eller kanske läser nyheterna lite sent, eller…

 5. Gör 17:e april till internationella fildelardagen! | Illinoise

  […] Men med ont kommer alltid lite gott! Piratpartiet har fått drygt 1500 medlemmar sedan domen, och det ser inte ut att sakta ner på ett bra tag! Detta är att jämföra med det tidigare medlemsrekordet; 989 medlemmar på ett dygn. Nu slår vi […]

 6. trassel

  Det känns ändå lite surt att sådant här behövs för att folk ska gå med. Varje gång det går igenom nya lagar säger folk att “NU minsann räcker det”, och nästa gång är det andra som säger att “NU var det sista droppen”.
  Är folk så naiva att de blir så överraskade när det hela tiden blir värre?

 7. Daniel

  Under tiden rättegången var så var det nån som hade en medlemsticker som ljöd ljuvligt så fort en medlem registrerade sig på PP. Nån som har längen till denna?

 8. Daniel
 9. Calandrella

  Ja, våra servrar var överbelastade ett tag… Gah… PP FTW!

 10. trassel

  @Daniel
  Haha, klockrent

 11. Petter

  Jättekul att det går så bra för PP!

  men, diagram där y-axeln börjar på 0 ger en bättre översikt tycker jag.

 12. Rick

  Vad nu detta om Wasteds uttalande till Metro redan 11:10? Sunde gissade att hon själv skrev domen. Skulle inte förvåna.

 13. Rickard Olsson

  De är fortfarande sjukt lastade, men ser ut att hålla just nu. För de som pratar UNIX: Ett tag hade huvudwebservern ett load average på 201, med 7.5GB RAM utnyttjade.

  Vi får en ny medlem var fjärde sekund nu, det är en takt som vi aldrig haft tidigare; varken under bildandet av partiet eller efter TPB-razzian 2006.

 14. Tor

  Ur domskälen, sida 60: “Enligt tingsrättens mening ska det tillgängliggörande som kan läggas dessa användare [som laddat ned torrent-filer från andra sajter] till last även beaktas inom ramen för ett huvudbrott som är aktuellt i detta mål eftersom The Pirate Bays tracker använts.”

  Går det att förstå det på annat sätt än att öppna trackers nu är förbjudna i Sverige!? Och så talar folk om att det inte är tekniken som står inför rätta. Snack!

 15. Niklas

  Mailade comhem. Gör ni det också!

  “Hej och tack för ditt e-postmeddelande!

  Som kommentar till att vissa operatörer väljer att inte spara uppgifter så gäller att Com Hem just nu sparar uppgifter för att kunna säkerställa kundernas och nätets säkerhet.
  Com Hem utreder frågan tillsammans med ett antal övriga operatörer vad det senaste inläggen betyder för oss. Just nu sparar vi Trafikdata med anledning av ovanstående. Mer än så kan vi inte säga för tillfället.”

 16. Micke A

  haha keep em comming!

  Hoppas bara nu att alla som blir medlemmar också går och röstar för det är där det har betydelse på riktigt!

 17. ErikB

  Som jag skrev i förra tråden om medlemsökninen: är vi säkra på att det inte är automatgenererade fuskmedlemmar som kommit med?

 18. peter

  kl 09:17 idag: pp – 14694

 19. Rick

  “Bahnhof och NetAtOnce har nu fått sällskap av AllTele med att vägra Ipred!”

  Det börjar bli farligt att heta Pontén, Wasted, Danowsky, Roswall, eller Norström. Folk kommer att ta lagen i egna händer – även i Sverige.

 20. Rickard Olsson

  Erik, vi kan aldrig vara helt säkra, men alla medlemmar ses av minst tre personer på olika nivåer i organisationen, så de kan se om något ser skumt ut. Jag kan t.ex. personligen gå i god för att samtliga nya medlemmar som dykt upp i Jämtland idag har fullt rimliga namn och adresser som existerar här i regionen samt att deras e-postadresser har en rimlig spridning mellan olika tjänsteleverantörer och i de flesta fall påminner adresserna om namnen eller har en geografisk anknytning till personens ortsadress. Precis som vanligt folk, alltså.

  I korthet, om det är fuskmedlemmar så har nån ansträngt sig väldigt mycket för att få dem att se verkliga ut…

 21. Daniel

  Jag har mailat Tele2 och frågat hur länge dem sparar denna typ av info.. Väntar på svar..

 22. Andreas Davour

  Jag ska också gå med nu. Frågan som verkligen bränner är ju hur man får en signifikant del av alla dessa att rösta. Det ser ser ju ut som om valdeltagandet kan bli väldigt lågt, och speciellt bland yngre väljare.

Comments are closed.

arrow