Det fattas några ord i SvDs rubrik

Jag läser precis SvDs rubrik “Piratpartiet har fått fler medlemmar än MP” och tänker “Ja, så är det ju”. Sedan läser jag artikeln och ser följande:

Det betyder att partiet har gått om Folkpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet när det gäller antalet medlemmar. Partiet satsar nu på valet till EU-parlamentet den 7 juni.

Då förstår jag att man missat lite, eftersom PP nu också är större än KD.

Låt mig därför komplettera SvDs rubrik med de ord som fattas, så att det blir tydligare. Så här skulle den varit för att återge de senaste händelserna:

Piratpartiet har fått fler nya medlemmar de senaste 48 timmarna än MP har sammanlagt.

Sådär.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. projO’s blog » Blog Archive » Större än Kd, Fp och Mp!

  […] senaste dygnen. Ca 10 000 nya medlemmar sedan domen föll mot The Pirate Bay. Det är mer än det totala antalet medlemmar i Miljöpartiet! Och fler lär det bli, även om medlemstillströmningen avtagit något så ökar det stadigt […]

 2. Johannes

  Så sant, så sant.

 3. tvivlar

  Det går så fort att media inte hinner förstå kraften i detta. PP kanske behöver vara mer aktiva på att marknadsföra sin framgång?
  Tv4 gjorde den vanliga grodan igår med att “men på PP räcker det med ett klick på nätet för att bli medlem”.

  tvivlars senaste bloggpost: FRA: 15 punkter för integritet. Jaha.

 4. Mikael Nilsson

  Var just i affären och såg att nyheten syntes på framsidan på svd. Inte stort, men heller inte osynligt.

  Mikael Nilssons senaste bloggpost: FRAntologi.se lanserad!

 5. Vertikalitet och media « Tvivlar

  […] · Inga kommentarer Hur hanterar media det faktum att piratpartiet på 2 dygn har ökat med lika många medlemmar som hela miljöpartiet har totalt? Att partiet gått om flera […]

 6. tvivlar

  Det är lite humor det. Först beklagar sig det föråldrade partiväsendet över att det är svårt att få medlemmar. Och när en nyare modernare rörelse drar medlemmar i parti och minut då är det för enkelt att bli medlem.

  tvivlars senaste bloggpost: Vertikalitet och media

 7. VAD FAN

  Fy fan vad tråkig gammelmedia är. Artikeln verkar vinklad ur en slags “de börjar bli jobbiga nu, men bry er inte om dem, de är bara stökiga radikaler och de är små”.

  Se bara:
  “ropade partiledaren Rick Falkvinge till de knappa tusen personer som hade samlats på Medborgarplatsen i Stockholm igår för att lyssna”

  Varför skriva så?

  Varför inte ta upp att PP är större än KD, samt hur revolutionerande uppsvinget är.

  Varför ska gammelmedia vara så himla frihetsfientliga?

  Där har vi ett nytt ord, frihetsfientlighet. Det borde ni köra på i era tal och få in i folks huvuden. För att slåss mot “Newspeak” som ändringen av ordet “Censur” till “terroristfiltrering”.

Comments are closed.

arrow