Kul citat i SvD av MP

Jag hittade ett kul citat i Svenska Dagbladet av MPs partisekreterare Agneta Börjesson:

Inte ens statsvetare Sören Holmberg vågar sia om varför just Miljöpartiet går så starkt fram, men partisekreterare Agneta Börjesson tror att den senaste debatten kring integritet och Pirate bay-rättegången har ökat stödet.

– Det Piratpartiet gör är jättebra, att de väcker dessa frågor, men jag tror att väljarna vill ha bredare lösningar och väljer oss istället för ett enfrågeparti.

Till att börja med tycker jag inte om att man kallar medborgare för “väljare”. Det är ungefär som att kalla människor för “konsumenter”. Det är helt enkelt, på ren svenska, jävligt nedlåtande.

Men så till påståendet om att medborgare “väljer Miljöpartiet i stället för Piratpartiet”?

 • Tid för Miljöpartiet att få 65 nya medlemmar: ett år (hela 2008).
 • Tid för Piratpartiet att få 65 nya medlemmar: strax under fyra minuter.

Kära Miljöpartiet, det är jättekul att ni pratar om våra frågor ibland (även om de aldrig kommer att stå högst på ett miljöpartis agenda), men vissa uttalanden får mig bara att höja på både ett, två och tre ögonbryn… Om ni ska dissa PP, så snälla, gör det bättre än så här?

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Simon

  Haha, klockren jämförelse, made my day 😀

 2. Oliver

  hahahaha

 3. Luddevig

  Jag trodde att du skulle skriva det ironiska: Att MP är mer ett enfrågeparti än PP.

 4. Nisse

  Bara en lite fråga: Det totala medlemsantalet i PP, är det summa av UngPirat och PP eller bara PP?

  Hur redovisar de andra partierna sina medlemstal? Är det inklusive eller exklusive ungdomsförbund?

 5. xor

  Det är ju jättebra att de har kopierat vår ideologi. Om alla partier gör det så kommer nog världen att bli ganska fin, faktiskt.

  ..risken är väl att de inte går lika hårt fram som PP vill göra, och att det blir en till “Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration” i TVn. Det hade ju varit helt sämst :/

  Men, det är ju ganska bra, som sagt 🙂

  xors senaste bloggpost: Statusrapport: Göteborg

 6. Z

  Nisse: De är medlemmarna i PP och inte UngPirat.

 7. Nicholas

  Mja, UP medlemmar blir ju automatiskt medlemmar i PP, så det beror ju på hur man ser det.

 8. Kristian

  Fyra minuter? Pfft. Fyra sekunder snarare. Jag kan ju ha räknat fel, men med gårdagens medlemsökning fick vi 18 medlemmar i sekunden mellan kl 10-19.

  Kristians senaste bloggpost: trollmedia

 9. Fredrik

  @Kristian: Du har nog räknat fel. Det går 3600 sekunder på en timme. Multiplicera det med 18 är 64800 … det fick vi inte per timme. (tyvärr) 😀

 10. Marcus

  Där gick vi över 30 000. 🙂

 11. Nisse

  GRANSKNING: Finns Pirat- partiets medlemmar på riktigt?
  http://www.politikerbloggen.se/2009/04/19/15390/

 12. Tor

  Politikerbloggen frågar sig om de nya medlemmarna verkligen är äkta och registrerar en påhittad person: http://www.politikerbloggen.se/2009/04/19/15390/

  Men i kommentarsfältet visar det sig att personen redan hade raderats av piratpartiet innan blogginlägget publicerades. 🙂

 13. Nisse

  Jag tror att det är viktigt att man går in och rensar bort uppenbart falska registreringar rätt noga nu. Annars är risken att PP tappar mycket trovärdighet. Framförallt nu när gammelmedia är riktigt sugna på att granska uppstickaren.

 14. Krille

  Rick: Jag misstänker iofs att det Agneta menar med att “väljarna vill ha bredare lösningar och väljer oss istället för ett enfrågeparti” är att hon tror att de kommer -rösta- på MP i stället för PP. Det är ju trots allt många fler som röstar än som är medlemmar i ett parti.

 15. Stoffe

  MP går väl statistisk säkerställt framåt i beräknade antal RÖSTER vilket är en helt annan sak än medlemmar. Ingen verkar veta hur det ligger till med den saken för PP, oklart om det är för att undersökningarna inte frågar eller för att de inte redovisar.

  Medlemmar är förmodligen samma sak som röster, men röster är inte det samma som medlemmar. For all we know så är alla som tänkt sig rösta PP medlemmar idag – osannolikt absolut, men troligen är åtminstone antalet röster och medlemmar mycket mycket närmare i storleksordning för PP (och t.ex. FI och SD) än något av de andra partierna.

  Så skoj skoj, och man kan göra propaganda av allt, men det bevisar inte så mycket. Hoppas däremot att kommande undersökningar efter det här redovisar röster på PP också, ska bli mkt spännande i så fall. Förra valet fanns det massvis med bortförklaringar innan att undersökningarna inte nådde just den målgruppen med mera för att de ringde fasta telefoner och andra anledningar, sen visade det sig trots allt att det var någorlunda korrekt, väl?

 16. Bonde

  MP ska bara vara tysta. De är ett enfrågeparti. Och vadå vill ha bredare lösningar? Nej tack, jag bryr mig inte ett dugg om miljöfrågor, jag bryr mig om mänskliga rättigheter och integritetsfrågor. Så varför skulle jag lägga min röst på ett parti som kommer bara rätta sig efter linjen och inte göra ett piss när de väl gäller, utan istället bara pumpa massa piss förslag om olika miljöskatter.

  Jag är så himla trött på dessa partier som suttit vid makten år in och år ut och bara ser ner på nya partier som vill över 4% spärren. De har helt klart blivit för bekväma av sig, de bokstavligen struntar i vad folket vill längre (förrutom på valdagen)

  Rösta PP nu gott folk, vi har redan gått igenom alla sittande partier och sett att alla släppt sin ideologi för längesen. Ut med det gamla och in med det nya, det behövs, speciellt under dessa tider som råder nu.

 17. kenny_lex

  Jag tycker det är fel att kalla PP för ett enfrågeparti som MP och Wikipedia påstår. Självaste den politiska filosofi som PP har sträcker sig över flera områden och de är villiga att godkänna det största partiets politik vilket gör att de har en klar politisk inriktning med färdigskriven budget osv.

  Då detta rör sig om en ny företeelse inom politiken så måste man hitta ett nytt ord för att beskriva PP, men ett klassiskt enfrågeparti är PP absolut inte.

  kenny_lexs senaste bloggpost: Pirat, pirat pilatesboll

 18. Nisse

  Jag tror dock att vi skall akta oss för att slå oss själva för mycket på bröstet bara för att PP har X tusen medlemmar. Det är visserligen kul. Problemet tror jag att eftersom det är gratis att gå med i PP så går de flesta som kan tänka sig att rösta på PP med i partiet (det kostar ju inget).

  För de etablerade partierna så kostar det ju oftast mellan 50-300 kr per år att vara med. Detta gör ju att många som röstar drar sig för att bli medlemmar i “sitt” parti.

  Så det som kommer räknas är vår förmåga att få folk som INTE är medlemmar att gå och rösta på PP. För om bara vi som är medlemmar går och röstar så får vi ju bara knappa 40k röster. Och det lär ju inte räcka.

  Så nu gäller det att alla vi medlemmar verkligen jobbar för att värva folk som röstar på oss i nästa val. Det anser jag vara viktigare än hur många som är medlemmar.

 19. EricJ

  Jag kontrar med att MP inte alls är ett enfrågeparti. Längre. På MP’s hemsida tycker de till om allt från sjukvård till ekologiskt odlad mat och åtgärder mot hedersvåld.

  Och som Stoffe så elegant påpekade, antal medlemmar och antal röster är inte samma sak. I mellanmjölkens namn anser jag att Falkvinge övervärderar medlemsantalet, medan Politikerbloggen m.fl undervärderar betydelsen av folkstormen. Jag tror att sanningen kring hur TPB-domen påverkat folk, precis som i de flesta fall, ligger nånstans i mitten.

  På valdagen vet vi säkert.

  EricJs senaste bloggpost: OneSwarm, a pirates dream?

 20. Daniel Wijk

  Nisse: Det är faktiskt så att det är gratis även i andra partier. Inte alla, men en del har gratis medlemsskap.

 21. LEJon

  Det är dags att tvätta bort enfrågepartistämpeln. Vi är förvisso inte ett parti som har ett komplett program utifrån nuvarande politiska landskaps perspektiv, men de frågor vi driver är av sin centrala och allmängiltiga natur allt annat än EN fråga. Tänk exempelvis på de närings- och arbetsmarknadsaspekter som TPB-domen skulle kunna få om dess realitet vann laga kraft, det är att lägga krokben för framtidens näringar. Kunskapssamhället är allt annat än EN fråga. Vi måste själva inse det om vår omvärld sedan ska kunna förstå vikten och omfattningen av våra frågor.

 22. smen

  Det hade varit kul att få en känsla av vilken geografisk spridning det är på de nya medlemmarna. Jag tror ju inte att hela det nyliga tillskottet beror på fredagens lilla event i tingsrätten. Valrörelsen har ju trots allt börjat.

 23. Panterdjuret

  Rick: Hej där! Det var jättekul att få träffa dig på PiratLAN, hoppas att du inte håller på att arbeta ihjäl dig nu när du reser så mycket.

  Om du har tid får du gärna läsa mitt (nu senaste) blogginlägg som försöker sätta allt det här som händer (med kämpande och så) i ett större och hoppfullare perspektiv. Det försöker jag göra utan att nämna namn eller peka finger åt något håll, så det kanske är lite intressant i alla fall.
  Det heter “Livet är inte en långfilm”, om jag skulle ha publicerat annat innan du hinner läsa. 🙂
  (Direktlänk till inlägget är http://blog.panterdjuret.nu/?p=35)

  Och igår ringde min mor och berättade att nu är hon också med i Piratpartiet. Det tyckte jag var lite sött. 🙂

  /Pao

  Panterdjurets senaste bloggpost: Livet är inte en långfilm

 24. Pastor Bentonit

  Rick: “Till att börja med tycker jag inte om att man kallar medborgare för “väljare”. Det är ungefär som att kalla människor för “konsumenter”. Det är helt enkelt, på ren svenska, jävligt nedlåtande.”

  Bra talat! Du är gammal ungmoderat; jag är fortfarande vänster-, och piratpartist (man kan vara mycket här i världen).

  Peace,

  /Pastorn

 25. Nisse

  Daniel Wijk: Jag hittar iallafall inget parti där det är gratis att vara med i.
  Sossarna: 100 kr första året
  Vänstern: 300 kr per år
  Miljöpartiet: 50 kr per år
  Folkpartiet: 50 kr första året
  Kristdemokraterna: 100-160 kr i landet (beroende på ort).
  Centern: 65-150 kronor per år. (beroende på ort).
  Moderaterna: 100 kr per år
  Sverigedemokraterna: 150-300 kr per år

  Källa: Respektive partis hemsida.

 26. Anders Andersson

  Annorlunda uttryckt: På den tid Miljöpartiet får en ny medlem, så får Piratpartiet tre nya miljöpartier. Åtminstone den här veckan. 🙂

 27. Anders

  Klockren poäng med “väljare” vs “medborgare”, det uttrycket säger så otroligt mycket! 😀

 28. Juristen

  Piratpartiet driver viktiga frågor. Ytterst handlar det om att bevara grunderna för ett demokratiskt och rättssäkert samhälle. Därför har jag blivit medlem och nu även Guldpirat.

  Hoppas fler följer efter. Slaget om rätten till ett privatliv sker här och nu!

  Juristens senaste bloggpost: JAG HAR BLIVIT GULDPIRAT

 29. Jonas

  Tror ni verkligen de etablerade partierna är så noga med att driva in medlemsavgiften?

  Testa och ring och säg att du vill bli medlem och fråga om du kan få slippa avgiften. De kommer glatt ta med dig ändå. De är så glada om de kan få en medlem till.

  De etablerade aprtiernas ekonomi ser ju lite annorlunda ut. medlemsavgiften är ju helt ointressant för dem, de får ju tar ju ut partistöd och tar glatt emot donationer från diverse skumma typer.

  Moderaterna tog ju t.ex emot pengar från Plymouthbröderna och Opus Dei. Kristdemokraterna får väl pengar från Maranata och Knutby?

 30. Ludvig Hoffman

  Jonas:
  Jag är helt övertygad om att Maranataförsamlingen i Stockholm aldrig skulle donera pengar till ett politiskt parti. (Finns ingen annan som jag känner till under det namnet i sverige…)

 31. Lundin

  DN sluter upp på den nattsvarta kontrarevolutionens sida:

  http://www.dn.se/opinion/signerat/parasiternas-paradis-1.847323

  Budskap: folket skall berövas internet och kunskap reserveras för de rika. Det är brutal klasspolitik. Ingenting annat. Folket skall till varje pris förslavas, är agendan.

  Peter Wolodarskis smutsiga illfundighet är solklar. Problemet definieras korrekt: ett bristfälligt betalningssystem, som underminerar värdefullt journalistiskt arbete. Boten kurerar sjukdomen genom att döda patienten och står dessutom för skamlöst samhällsekonomiskt resursförstöring genom utkrävande av marknadsmässig styckeprisersättning för en vara med fallande styckkostnader, vilket är nationalekonomiskt pristeoretiskt elementum benäget begravet av den nationalekonomiska vetsnskapens dödliga retrovirus: nyliberalismens intellektuella HIV.

  Den korrekta lösningen, som Peter Wolodarski utmärkt väl själv förstår, är offentlig finansiering genom skatteuttag med kraftig progression. Peter Wolodarski har nu definitivt definierat sig själv som en skurk, en bedragare, och ett viljelöst redskap åt det despreata reaktionära monopolkapital som nu går till ursinnig attack mot folkets välfärd, frihet och medborgerliga rättigheter genom öppen destruktion av modern teknologi, avsiktligt underminerande av demokratins grundvalar; med all kraft skall utveckling, framsteg och tillväst vandas i8 sin motsats; klockans visare tvingas nu att att gå moturs. DET är Peter Wolodarskis agenda. Det är bara värt förakt.

  Piratpartiet skall man inte lita på. Deras verkliga agenda är att dupera medelklassen för att likt Gudrun Schyman komma upp sig i smöret via ett nischatr parti i val med minimalt folkengagemang och på så sätt skaffa sig demokratiskt oåtkomliga sinekurer för att sedan leva i lyx utan varje spår av demokratisk insn samt systematiskt fortsätta dupera folket med symboliska utspel utan varje spår av verkligt inflytande i sakfrågan. I synnerhethet Rick Falkvinge är en bara alltför pinsamt knullsugen karriärpsykopat och förädare han med såsom nästan alla andra; t ex Christian Engström. Korrekt paroll:

  SVERIGE UT UR EU!

 32. Marcus

  Right… Det är ju alldeles nyligen pp ens har fått någon ordentlig sympati, skulle en knullsugen karriärpsykopat släppa sin karriär och vara tålamodig i tre år med något som ingen verkade bry sig om?

  Motivera bättre om någon ska tro på dig, och skriv för i helvete inte i absoluta sanningar när du uppenbarligen spekulerar fritt. Det får allt du skriver att verka väldigt oseriöst, så fort man hittar något som är osäkert..

 33. Rick

  Precis som med mig. Höjde på alla tre ögonbryn nästan på en gång. Fast lite i otakt. Gratulerar till över 30 K medlemmar. Vi är numera med också.

 34. Rick

  “Det är dags att tvätta bort enfrågepartistämpeln.”

  Kanske – men den där frågan totalt överskuggar allt annat.

 35. Sami

  @Nils – det är där vi kommer in i bilden. Prata med vänner, bekanta om dessa frågor. Och vill de lägga sin röst på Piratpartiet, säg till dem att rösta. Bara igår har jag pratat med två vänner varav båda kommer rösta på Piratpartiet i valet, men inte är medlemmar eller kommer bli medlemmar. Se även tillbaka till Riksdagsvalet 2006. Jämför antalet röster på Piratpartiet med antalet medlemmar i Piratpartiet, så kan du se att det finns många fler som gärna röstar pirat men som inte är medlemmar.

  Samis senaste bloggpost: Kul läsning

 36. Sami

  Jag är tacksam för att PP är i det närmaste ett enfrågeparti – dumt att säga så dock, när det faktiskt ändå handlar om ganska mycket frågor och om något av det viktigaste vi har: demokrati – för därav kan PP få röster från både vänster och höger. Själv är jag liberal, igår umgicks med en vän som är väldigt vänster, men vi röstar båda på PP för att vi kan. Hypotetiskt: Skulle PP uppvisa en exempelvis vänsterdriven politik bara för att tvätta bort enpartifrågestämpeln, så skulle de nog tappa massor med röster från liberala och konservativa som röstar pirat. Men genom synen på att försöka ha en vågroll i en framtida riksdag, kommer PPs frågor hamna i fokus oavsett vilket politik som drivs i för övrigt. Och då vet vi att ett fritt, öppet och demokratiskt internet och en ny genomtänkt lag för upphovsrätt också kommer spegla sig till resten av samhället.

  Samis senaste bloggpost: Kul läsning

 37. Mattias

  @ Sami – Man försöker ju, men det är ju så stort gap.

  Typ när man frågor dom vilket parti kommer ni rösta på i EU-parlamentsvalet i sommar så säger dom bara “Va är det val?”

  Speciellt i äldre generationen. Det är typ ingen över 50 som ens vet om att det är val.

  “Ja, det är val till EU-parlamentet” säger man då

  “Vad röstar man på då? Partier eller?”

  Så står man och förklarar och efter ett tag när de verkar förstå hur det går till så känns det ju bara dumt att krångla till det genom att blanda in ett parti som dom hittills trodde var ett Låtsasparti och försöka få dem att rösta på oss.

  Okunskapen i den äldre generationen är skrämmande.

  Många i mina föräldrars generation verkar också ha någon sorts uppfattning att man kan protestera mot EUs politik genom att helt enkelt låta bli att rösta i EU-valet. Att visa att “Nej men det där tycker jag inte om”. Sån inställning gör mig bara så arg.
  Det visar ju på att man inte har tänkt till alls.

 38. Flimsan

  Strålande oneliner LEJon: Kunskapssamhället är allt annat än EN fråga.

 39. […] mellan valen. Vi blir fler och fler som ger upp hoppet om partier som inte tycks ha behov av något annat än väljare. Medlemmar vill man väl fortfarande ha, men aktivister, funktionärer och folk som vill vara med […]

 40. Hans J

  Jag stödjer Piratpartiet för att de (vi) kämpar för:

  – Personlig integritet
  – Fri kunskap
  – Rimlig upphovsrätt

  Det kallar inte jag för “en fråga”. Det kallar jag för grundvalen för ett helt samhälle!

 41. Martin

  Du får väl ta och skälla på Christian E för följande text:

  “I festliga tider som dessa, även benämnda väljarna.”

  Du skriver ju själv:

  “Till att börja med tycker jag inte om att man kallar medborgare för “väljare”. Det är ungefär som att kalla människor för “konsumenter”. Det är helt enkelt, på ren svenska, jävligt nedlåtande.”

  Så ni borde väl ha ngn form av linje när ni representerar samma parti?

 42. Anders

  Jag är också gammal moderat och jag har en kompis på jobbet som är anarkist och som känner sig jävligt upprörd att han tvingas att rösta för första gången i sitt liv. Båda röstar PP…

 43. Tor

  Någon som vet varför åldersstatistiken ej fungerar?
  http://www.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik

  Hur många av medlemmarna är röstberättigade i EU-valet? Någon som vet?

 44. Sven

  Miljöpartiet: 5,24%
  Piratpartiet: 0,63%

  ‘Nuff said.

 45. maloki

  Vackert!! 😀

  malokis senaste bloggpost: Piratpartiet EXPLODERAR!

 46. Joel

  @Sven. Vad försöker du förmedla? Att MP står silla medans PP växer sig starkare för varje dag?

 47. Piratjanne

  @Tor

  För att våra servrar går på knäna och är uppe tack vare silvertejp och god vilja. 😀

  Piratjannes senaste bloggpost: Guilty!

 48. Emil

  Är ju ganska komiskt iom att MP började som enfrågeparti.

 49. Tor

  @Piratjanne,

  jo, jag förstod nästan det. Däremot är det nog viktigt att siffrorna på antal röstberättigade piratpartister släpps om man inte vill få en mediabacklash när folk börjar upptäcka att många av de nya (och gamla) medlemmarna inte har rösträtt i EU-valet. Jag menar inte att på något sätt ringakta yngre människor som engagerar sig, men det är ju också bra om folk som analyserar PP:s möjligheter i EU-valet har ett rättvist underlag att grunda sina analyser på.

 50. Hans J

  Jag är över 50 år gammal!

  Vi i min ålder kan tydligt se hur det håller på att gå käpprätt åt helvete med samhället!

  Det har inte varit riktigt sånt tjafs om kopiering och telefonavlyssning tidigare. Vi i min ålder är inte vana att ha 10-15-16-20 KAMEROR på varenda tunnelbanestation. Vi har inte varit vana vid att ha KAMEROR på varenda spårvagn heller!

  Hollywood verkar ju ha gått och blivit totalt galna av girighet!

  Därför stödjer fler och fler av oss Piratpartiet! Andelen medlemmar som är äldre än 18-26 ökar också vilket är glädjande!

  Vi måste ju få stopp på den här fruktansvärda utvecklingen NU!

 51. […] Nåväl, Falkvinge meddelar om “ett kul citat”. […]

 52. Hans Löfving

  Sakta i backarna! Självklart så kommer miljöpartiet aldrig att brinna lika mycket för piratpartiets frågor. Då hade vi inte behövts.

  Miljöpartiet är dock ett av dom få vettiga partierna där ute och jag tycker att det är kontraproduktivt att försöka få lite billiga poäng på grund av ett halvklantigt uttalande i SvD.

  Hur tragiskt det än är så använder politiker och framförallt media termen “väljare”. Det är inte snyggt men det är knappast uppseendeväckande. Det det är otvetydigt och precist så varför hänga upp sig på en sådan detalj Rick, när du har låtit så många andra komma undan med det?

  Bli inte som andra politiker! Börja inte kasta skit omkring dig rent reflexmässigt. Det finns mycket positivt i artikeln att fokusera på istället. Stanna upp och fundera på om det VERKLIGEN var smart att reagera på detta sättet.

  För övrigt så skulle vi ju lite till mans fundera på exakt hur vi själva skulle ha kommenterat helgens framgångar för PP om vi hade varit partisekreterare i till exempel miljöpartiet.

 53. Pierced1

  Det är nog en större tabbe att skriva som Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande (2009-04-12).

  “- SDU är nu Sveriges snabbast växande politiska ungdomsförbund.”

  “- Givetvis är jag oerhört stolt över vårt förbund som gång på gång kunnat visa att vi är den starkast växande och mest vitala ungdomspolitiska kraften i Sverige. Vi är redan det starkaste ungdomsförbundet på internet, där vi byggt nätverk och mobiliseringsförmåga efter… ”

  när de uppnått ett medlemsantal på hela 1000 för första gången….lol

 54. Ignyte

  Om man nu bara filtrerar bort Rick Falkvinges sårade stolthet så är ju det där ett fantastiskt citat. Inte för MP’s retorik utan för erkännandet att PP’s frågar har politisk tyngd idag.

  Jag tror inte att det finns ens på kartan att ett sådant uttalande skulle kunnat gjorts för ett år sedan. Riksdagspartierna, vissa iaf, börjar inse vidden av medborgarnas missnöje med utvecklingen till slut… och att PP därför plötsligt känns farliga.

  Därav retoriken.

 55. Peter Wagenius

  Centerpartist, 53 år.
  Ni kommer att få min röst i EU-valet.
  Om det inte hjälper får ni den i riksdagsvalet.
  Tråkigt för mig och mitt parti.
  Dubbelt tråkigt att se så många potentiella C/CUF väljare vara tvungna att gå till PP. Vi var på gång!
  MEN! Dinosaurierna måste dö! Ge järnet! Så bygger vi ett nytt samhälle på mänskliga fri-och rättigheter utan grundlagsstridiga lagar och förordningar.

 56. Thomas

  Peter Wagenius. Bra skrivet,jag själv är 50+.
  Det är uppmuntrande att se att fler i vår åldersgrupp engagerar sig mot det totala vansinnet som håller på att ödelägga både integritet och rättssäkerhet.
  När våra aroganta styrande politiker inte drar sej för att öppet visa att dom totalt struntar i grundlagen och våra mänskliga rättigheter för att tillgodose privata vinsintressen har det gått åt helsike för långt.
  Har aldrig förut varit politiskt angagerad, men nu är det sannerligen inte svårt att välja sida.
  Naturligtvis får PP även min röst i EU-valet.

 57. […] partiledare Rickard Falkvinge kommenterar i ett av sina senaste blogginlägg en artikel ur Svenska Dagbladet. I artikeln kommenterar miljöpartiet på den senaste uppgången i […]

 58. Viktor

  Piratpartiet ska nog akta sig för att dra enorma växlar på sitt stora medlemsantal. Gratis, och dessutom har man kollektivanslutning. Tröskeln är inte hög,´vilket den inte ska vara naturligtvis men den ska ju gärna inte vara helt platt.

  Det vore intressant att se hur Piratpartiet agerar i andra frågor i parlamentet om man skulle sköta sina uppdrag. Än mer intressant i riksdagen, då jag inte tror det skulle gå att bilda regering så till vida inte V och MP bildar egen koallition :S

  Viktors senaste bloggpost: Uttryck för intresse?

 59. Rick

  @Viktor:
  Eh. Hejdå.

 60. Sorre

  Ignyte:

  “Rick Falkvinges sårade stolthet”

  Så bekvämt att vara anonym.

 61. Sorre

  Martin: Tjafsa lagom.

  Alexander Rundberg: Försöka duger. Gud vad alla has-beens och wannabes är plötsligt så avundsjuka på PP! lolz

 62. Hans Löfving

  Grabbar och tjejer! Sansa er innan detta urartar. Man får faktiskt kritisera även Rick Falkvinge om man tycker att han har gjort (eller sagt, eller skrivit) något dumt och jag tror att han skulle vara den förste att hålla med om det!

  Jag tycker att just denna postningingen var ganska onödig och fånig men det hindrar inte att piratpartiet och Rick fortfarande har mitt stöd och min röst.

  Just nu går det bra för oss och då får man plötsligt en massa ögon på sig. Då vill åtminstone inte jag att världen skall se kommentarer i stil med “lolz!” och “Eh, hej då!”. Ta kritiken på allvar och bemöt den konstruktivt och med respekt om ni känner att ni inte kan sitta tysta.

  Tackar och bockar!

 63. Mikael

  @Viktor
  “dessutom har man kollektivanslutning”

  Va? Vet du ens vad det betyder? Varje medlem som går med i pp har själv gjort ett aktivt val. Det är så långt ifrån kollektivanslutning man kan komma.

  @Peter Wagenius
  Vi tackar för förtroendet. Själv fyller jag 52 om en dryg vecka och var aktiv centerpartist i min ungdom (ordförande i den lokala CUF-avdelningen). Efter att ha varit ganska disillusionerad om politiken sedan många år tillbaka, fick jag tillbaka kampviljan och gick med i pp för tre år sedan.

  Så nu ger vi järnet – för de friheter som de andra partierna har glömt bort.

 64. […] mellan valen. Vi blir fler och fler som ger upp hoppet om partier som inte tycks ha behov av något annat än väljare. Medlemmar vill man väl fortfarande ha, men aktivister, funktionärer och folk som vill vara med […]

Comments are closed.

arrow