Det händer väldigt intressanta saker när man har sådana vertikaliteter som t.ex. Oscar och Anna skriver om. Den serverpark som normalt hummar på ganska lugnt och fint börjar plötsligt metallglöda av allt arbete, och alla tekniker får verkligen kämpa för att hålla saker vid liv. Fenomen uppstår som normalt inte ligger inom det rimligas gräns.
Just nu får vi verkligen jobba för att hålla systemen vid liv. Men det fungerar. (Paus för att ta ett samtal från SVT här…) Jag sitter och fjärrstyr från en buss mellan Halmstad och Hyltebruk, andra fjärrstyr från Jämtland, Finland och andra ställen. Tillsammans håller vi servrarna vid liv, trots att de går på knäna.
(För Unixnördar så har lasten bitvis legat på 63.)
Som en parentes så märks det också hur Stockholmscentrerat landet är när jag är ute på turné så här, och all media förutsätter att man kommer till studion i Stockholm. Som tur är så har vi massor av personer i Stockholmstrakten som är precis lika vältaliga som jag — jag föreslog Christian eller Anna, beroende på inslagets vinkel.
(För Unixnördar så har lasten bitvis legat på 63.)
Ooof… *ser ut som om någon slagit honom i magen*
isecores senaste bloggpost: Svensk Rätt Är En Travesti
Jag antar att “100%”-last (dvs maximal normallast) är 8 (8 kärnor)? 🙂
Ok, jag är nyfiken och jag är INTE en Unixnörd.
Vad betyder 63?
infallsvinkels senaste bloggpost: Kriget om Internet är över!
Det bör innebära load average, dvs antalet processer i genomsnitt under den senaste minuten, fem minuter och femton minuter:
http://en.wikipedia.org/wiki/Load_(computing)
När jag kör min skrivbordsdator ligger min last oftast någonstans mellan 0.5 och 2.
buddy jesuss senaste bloggpost: Ny version av OneSwarm släppt!
[…] Falkvinge skriver om det. Anna Troberg skriver om det. Oscar Swartz skriver om det. Även SvD. Piratpartiet får […]
Om man liknar det med en butik, så skulle en last på 63 betyda att det står 63 kunder i kö till kassorna. Ordentlig rusningstid, alltså.
Jag tycker Calandrella ska ställa upp i TV-soffan om det blir debatt, för hon är typ mest den mest vältaliga i hela svenska språket. Bland alla kategorier, inte bara pirater.
Men det vill hon nog inte. 🙂
Det vore faktiskt intressant att pitcha Calandrella i en TV debatt. Som redan påpekat så är hon en superb bloggare men det innebär inte alltid att man gör bra ifrån sig i realtid. Jag tycker mig tyvärr märka det när vissa PP företrädare kastas upp mot någon rabiat skådespelare eller professor. Kanske skulle en direkt kurs i retorik eller “medieträning” inte vara så dumt för partitoppen. Calendrella skulle man nog få svårt att kalla för pöbel utan att förlora ganska mycket i anseende.
63?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WTF?????????!
haha min webserver snittar load 0.05 och 50 reqs/sek
känns som att jag ligger i lä! 😀
Calandrella? Är inte hon typ 13 år? Kanske inte perfekt i en TV debatt om man vill bli tagen på allvar, hur vältalig hon än må vara.
@ Andreas
Varför ska åldern vara en avgörande faktor för när man blir tagen på allvar? Är det inte vad man säger som är av betydelse?
Och isf–NÄR är man gammal nog att bli tagen på allvar och framför allt: NÄR är man sedan för gammal för att bli tagen på allvar?
@Andreas:
Kom ihåg att den som avslöjade att Kejsaren inte hade några kläder var ett barn!
Det är symtomatiskt för vår tid att det inte är sanningen som uttalas som betyder någonting – utan VEM som säger någonting…
Om Zlatan går med i Miljöpartiet så ökar medlemssiffrorna med 50% och röstsiffrorna i val blir större.
Det är dags att VI (ingen annan kommer att göra det) ändrar på detta förhållandet!
Alltså:
Calandrella för statsminister!
(om hon är den bäst lämpade för detta, oavsett ålder)
Kärnor, threading och eventuellt dubbla processorer tillräknade per automatik? (Har inte den blekaste vad som körs på servrarna).
<6300% overload, kul att hålla flytande ^^
Ålder skall inte vara en avgörande faktor; det tycker vi nog alla. Men det är inte mig ni skall övertyga utan de som talar emot oss.
För vad är det värt om det man säger är rätt men ingen lyssnar?
Retorik handlar inte om sanningen utan om att övertyga, och då är yta minst lika viktigt som bra argument.
Och det är ju så att vi överlag tar barnets ord på mindre allvar för att många av oss lite felaktigt kopplar ålder till vishet, erfarenhet och sunda argument.
Som sagt, retorik är inte matematik utan kärlets utseende är lika viktigt som innehållet.
Varför blev det sånt snack om Calandrella här? Hon nämns inte i ricks inlägg och inte har hon skrivit någon av kommentarerna heller.
Jag har inget emot henne, men varför blev det diskussion om henne just nu? 🙂
E-mannens senaste bloggpost: "Piratpartiet välkomnar operatörernas initiativ"
Mattias sa:
“Jag tycker Calandrella ska ställa upp i TV-soffan om det blir debatt, för hon är typ mest den mest vältaliga i hela svenska språket. Bland alla kategorier, inte bara pirater.”
Sedan blev det en diskussion kring detta där bland annat jag deltog.
Hur skulle jag överhuvudtaget komma med i ett debattprogram? Jag är högst okänd, och gammelmedia låter bara eller åtminstone främst kända personer komma till tals (häri räknas förstås välkända politiker) i debattprogram. Men roligt vore det att delta i ett debattprogram, och jag är ganska säker på att argumentera även afk.
Calandrellas senaste bloggpost: Välkomna, nya medlemmar!
“Varför blev det sånt snack om Calandrella här? Hon nämns inte i ricks inlägg och inte har hon skrivit någon av kommentarerna heller.
Jag har inget emot henne, men varför blev det diskussion om henne just nu? :-)”
Jag tycker inte att det blev så stor diskussion om henne. Rick skrev ett inlägg om vilka som var bra att bjuda in till TV-sofforna för att föra fram piratåsikter. Jag tog upp Calandrella eftersom hon är den som utan tvekan har dom mest välgrundade och balanserade argumenten.
Plus att jag skulle älska att se Beatrice Ask bli knäppt på näsan av en 13-åring i immaterialrättsfrågor i direktsändning 😀
Calandrella: Du får väl bli känd. Ge ut en bok eller ställ upp i Piratpartiets röstlista eller nåt. 😀
I Upsala Nya Tidning idag (söndag 19/4) fanns det en artikel om en konstvernissage med akvareller målade av femåringar, och ett par av konstverken återgavs i tidningen. Det fanns inte tillstymmelse till nedlåtande attityd i den artikeln. Möjligen saknade jag en kommentar om hur femåringarna skulle få betaaalt; jag anar att deras målsmän inte krävt några nämnvärda belopp i ersättning.
Skulle konst vara så mycket enklare än politik och juridik?
Ni går visst ner då och då. Dags att bygga ut datahallen?
@Anders
Konst kan (notera ‘kan’) bygga på nästan ren känsla. Exempelvis om du drar ett streck som antingen är i harmoni eller disharmoni i förhållande till ett annat.
Politik och andra sidan är en kombination och känsla och förnuft; du måste givetvis ha pathos samt en känsla för andra människor, men minst lika viktigt är kunskap om det system av lagar, bestämmelser och förordningar du arbetar med. Och mest av allt: erfarenhet av det samhälle och dess människor som du skall leda – de lyssnar knappast på någon som inte förstår dem. Detta är inget du föds med.
Juridik å sin sida är ju ett försök att gå ifrån den rena känslomoralen (han slog mig nu skall jag slå tillbaka) så där finner vi exempelvis långa rationalitetsbegrepp, stor logiska system etc. Här råder förnuftet och erfarenheten om den kollektiva människan gemensamt. Lärdom om dessa är ingeting vi föds med, däremot en det förnuft som det krävs för att lära sig dem.
Så slutligen, konst kan vara “enklare” än politik beroende på vad det är för konst, och vem som betraktar och tolkar den. Politik och juridik likaså, för dessa världar och system kan ju vara mycket begränsade. Nu rör det sig dock om ett helt lands politik och juridik, något som inte ens våra äldsta, mest erfarna helt lärt sig.
Snart får inte PP:s medlemsantal plats i en unsigned int längre. Hoppas alla har tagit höjd för det! 🙂
Tuxies senaste bloggpost: OneSwarm är ett villospår
unsigned short hade jag förstås tänkt att skriva…
Tuxies senaste bloggpost: OneSwarm är ett villospår