Här är jag i Malmö/Lund/Linköping

På väg mellan Örebro och Malmö nu. Första anhalten blir att prata på Gustav Adolfs Torg i Malmö klockan 1530 idag, därefter fika på Espresso House (i Malmö, antar jag, men jag vet inte vilket) runt 1615.

Imorgon är jag med på frukostfikat i Lund på Espresso House mittemot centralstationen klockan 11.

I Linköping på måndag pratar jag på Linköpings Universitet tillsammans med Marcin de Kaminski som var med och grundade Piratbyrån. Läs mer här.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jens

  Bah, du kommer till Malmö denna fina vårdag och talar på gustav, jag sitter inlåst på jobbet. Bra timing 🙁

 2. Glenn

  Bra tal du höll i Malmö. Bra tal även från de övriga som pratade. Var intressant att som nybliven piratpartist få snacka lite med andra likasinnade. Blev kanske lite väl ostrukturerat i slutet med fika osv. så jag drog mig hemåt istället. Men i de stora hela tyckte jag de var lyckat, och många som var intresserade.

 3. E-mannen

  Glenn: Hade du gått på fikan så hade du fått höra att första problemet som togs upp var:
  “Var fanken ska vi träffas? Vi har ingen lokaaaaaal” (som de sa i lorry).
  Hoppas vi får lite mer struktur snart. Det e lurigt med nya föreningar/partier. Särskilt när de växer så det knakar.

  E-mannens senaste bloggpost: Piratpartiet: "Vettlös förlängning av upphovsrätten"

 4. Fredrik

  Att äta frukost på Espresso House är _dyrt_. Vems pengar är det som går åt? Är det kampanjpengar (eller de bidrag du får från medlemmar) borde de läggas på bättre saker!

  Vad är det för fel på hederlig frukost? En liter fil kostar inte mycket.

  Fredriks senaste bloggpost: Pennan vill till kritan

 5. Lennart Lindsjö

  Bästa Rick! Tack för ett bra tal. Tänka sig att en skolflicka i någon djungel kan veva sig in på nätet och kommunicera. Detta är sann demokrati. Tycker att Din vision om en gemensamt nätmedvetande är otroligt hoppfullt. Faktiskt första gången i mitt 60 åriga liv som mitt hjärta har klappat för något politiskt!

 6. drf

  Fredrik:
  För tusan skärp dig. Rick använder inte partikassan för personliga ändamål som fika osv. Vi donerar frivilligt både till partiet och till Rick personligen för det arbete han utför och dessa två separata donationer skall ses just så: separata.

  Det vi donerar till Rick personligen kan han spendera på vad fan han vill och det är inget vi bryr oss i.

  Skärpning säger jag igen, titta på var världen ligger och justera klagomålen därefter istället för att knitpicka petitesser, om du inte kommer till denna slutsats själv så tror jag du behöver se över dina prioriteringar.

 7. Alexandra

  Det är helt rätt. Om vi i PP inte har resurser att kampanja i hela Sverige ska vi koncentrera oss på södra Sverige och universitetstäderna.

  Norrland i all ära, men vi kommer inte att få så många röster där. Det kostar bara resor att åka runt där. Tittar man i valresultatet från 1991 när nydemokrati kom in i riksdagen så fick de ett sämre resultat ju längre norr om Stockholm man kom. Detta trots att det var ett antietablissemangs- och missnöjesparti.

  Demografin går inte att komma runt: en övervikt av äldre och lågutbildade personer med låg IT-mognad. Denna del av Sverige kommer alltid att var sist med att ta till sig nya trender och idéer. Lägg kampanjbudgeten där den gör nytta.

 8. Stolt medlem i Piratpartiet

  […] att jag inte kan närvara på Ricks föreläsning här i Linköping på måndag, men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen. Spara / dela med […]

 9. Rickard Olsson

  Alexandra, nu är ju inte riktigt vi som NyD.

  Vi tar röster i Norrland också, men kanske främst på privatlivsaspekterna. T.ex. här i Jämtland har vi länge haft en sund skepsis mot “storsvenskarna” som kommer och ska ha koll på vad vi tar oss för, den känslan kan vi kanalisera och dra nytta av i valet.

 10. Glenn

  För er som inte sätt de än, så körde Sydsvenskan en artikel om talet i Malmö. http://sydsvenskan.se/malmo/article428548/Piratpartiet-siktar-pa-EU-valet.html

Comments are closed.

arrow