På väg till Linkeboda

Idag pratar Marcin de Kaminski och jag i Linkeboda (som staden Linköping heter om man någon gång studerat där, eller festat med studenter där).

Tyvärr kommer jag själv att missa Marcins tal, men är där i tid (precis!) för mitt eget.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrik

  Jag mailade Corren, Östnytt och Linköpings Tidning, och frågade om dom tänkte bevaka att partiledaren för Sveriges till medlemsantalet sett fjärde största parti kommer till LIU och talar.

  Corren svarade snabbt Ja(läskvitto efter 2min, svar efter 3min). LT var underbemannade(47/53min), men verkade intresserade, dom kanske ringer Rick.

  Östnytt sover bort licenspengarna(65min and counting), dom kanske behöver mer uppmärksamhet på att det finns ett stort intresse för talaren?

  [email protected]

 2. Joshua_Tree

  Om man är hockeyintresserad heter staden istället Link ping, eftersom en puck råkat skjuta bort ö:et i det lokala hockeylagets logo.

  http://www.eurohockey.net/logos/se/lin.gif

  Nu tror jag iofs att man har “lagat” logon men hockeyfans är som Internet; vi glömmer inte. 😉

 3. Marcin

  Rick, det är ju inte helt lätt att missa huvudpersonen – men du får väl samla ihop mina röda trådar… 🙂 🙂 🙂

 4. Momo

  Shit. Tänk om det finns länkar i stade? De kommer bli stämda!

 5. Marcin

  länkarna finns inte här. vi har frimurare.

 6. Mats

  Linköping är dock mest känt som “kufarnas stad”

 7. gabbe

  “Linköping är dock mest känt som “kufarnas stad”
  Trodde det var vadstena 🙂

  Btw Rick,elefantliknelsen är lite överdriven och du känns bara besserwisser-aktig,kör på teletubbies istället 🙂

 8. Anders

  Rick, bra pratat idag. Dock har jag lite konstruktiv kritik: Det är nog inte nödvändigt att vifta med din mobiltelefon varje gång du nämner att mobiler kommer användas som “statliga spårsändare”, speciellt inte om du måste gräva upp den ur fickan varje gång och sedan stoppa ner den igen. Första gången kändes det spontant, tredje-fjärde gången kändes det… lite överdrivet.

 9. Ahruman

  Håller med Anders.

  Jag tycker även BSG-frågan verkade rätt meningslös utan återkoppling (även om jag kan vara lite jävig då det var jag som svarade). Det finns ju en del att säga om just Battlestar Galactica och piratekonomi om man nu ska nämna programmet.

  Ahrumans senaste bloggpost: Net Neutrality (EU edition)

 10. h2p

  Mobiltelefongrävandet var mycket distraherande och fick mig att fundera på om det möjligen var produktexponering, någon form av sponsring. Annars mycket bra (även om elefanten kanske passar sig bättre på torgmöten), tack!

  h2ps senaste bloggpost: Framtidsvisioner: Extremdecentralitet och gigantiska kulturbanker vs det naturliga

 11. Ahruman

  Artikel i Corren.

  Ahrumans senaste bloggpost: Net Neutrality (EU edition)

 12. Tobias

  Det var ett bra och inspirerande tal =) Har svårt att se hur någon som lyssnade fortfarande skulle kunna tro på alla politiker och lobbyister.

  Känns lite löjligt att snacka om tankar om produktexponering och mobilgrejjen var ju en liten petitess. Skulle kanske vara smidigare att ha kort med stödord istället för manuslappen dock? Den verkade orsaka lite problem^^ Lätt att återanvända och byta ut en lapp om något ska ändras till andra tal.

 13. Sippan

  Varför är det så mycket Bambuser nuförtiden, finns det ingenting bättre? =/

  Sippans senaste bloggpost: Henrik Pontén Är Helt Blåst

 14. h8

  http://sigfrid.wordpress.com har publicerat ett brev man kan skicka till sin operatör där man kräver att de ska radera trafikuppgifterna. Klart sevärt

 15. TTime

  Jag har aldrig brytt mig om att rösta i ett riksdagsval. För många år sedan
  ställde jag mig själv frågan; Vad skulle krävas för att jag skulle masa mig
  iväg till vallokalen och rösta? Svaret jag kom fram till var; Att ett parti,
  som har en ideologi som bygger på intolerans, hotar att komma in i riksdagen.

  Sverigedemokraterna har vid flera undersökningar klarat 4%-spärren och
  skulle därmed vid ett val ta mandat i riksdagen. (SD) är ett främlingsfientligt
  parti. Det scenario jag målade upp för flera år sedan har nu uppstått.

  Jag föreställde mig att mitt beslut om var jag skulle lägga min röst skulle bli ett halvhjärtat – Ja, ja, vart som helst utom på DET partiet.

  På den tiden fanns dock inte Piratpartiet.

  (PP) har gått från klarhet till klarhet. Igår var jag och lyssnade på Rick Falkvinge här i Linköping. Han pratade om
  hur (PP) planerat att agera i riksdag och EU-parlament. Partiet ämnar
  sammarbeta med dem de får stöd av i piratpartiets kärnfrågor, och i gengäld
  ger (PP) sitt stöd i frågor som inte ligger nära dessa medborgarrättsliga
  frågor. Ingen mörkning om hur det skall gå till alltså. Men (PP) skulle INTE sammarbeta med främlingsfientliga partier!

  Jag är numera Piratpartist. Det känns lite ovant.

  (Jo, jag kommer rösta i EU-valet också)

 16. Jens Rydholm

  TTime, välkommen ombord! Själv har jag röstat i ett EU-val och två riksdagsval tidigare (på två olika partier), men är nu Piratpartist i stället. Mina anledningar till att byta parti är precis de som du beskriver som dina anledningar till att bli Piratpartist och börja rösta.

Comments are closed.

arrow