Halärm!

HQ skriver obligatorisk läsning. Igen.

Piratpartiet anklagas ofta för alarmism. Det är en lätt poäng att ta, eftersom Rick (vår partiledare) har en tendens att tala med stora bokstäver när han vill väcka folk. Det gör att folk som redan är lite insatta tycker att han är en så kallad “foliehatt” och tycker att vi är skrikiga och fåniga. Det får de tycka. Det kallas demokrati.

[…]

Vad det egentligen handlar om är att vår tids politiker, som inte behövt slåss för någonting någongång någonstans, har glömt att frihet från avlyssning och yttrandefrihet faktiskt har ett värde. Befolkningen, som till 99% inte heller behövt slåss för någonting har precis samma inställning eftersom de inte vet hur det känns att sakna de här grundläggande rättigheterna. Politikerna låter sig köpas och/eller duperas av diverse marknadsintressen till att forma vår nationella politik så den passar marknadskrafterna mer än den passar folkets intressen.

[…]

Så alla ni engagerade, kunniga, motiverade tyckare som anser att vi borde tagga ned lite och lugna oss, ni får helt enkelt bita ihop och försöka stå ut med oväsendet. Det är inte er vi försöker väcka, tvärtom är det bland annat er rätt att kalla oss idioter vi slåss för. Det bjuder vi på. Och alla ni proffstyckare i olika medier som sågar oss för egen vinnings skull, för att vi är era fiender vad gäller rätten att yttra sig fritt, ni kan lika gärna börja vänja er.

I dagsläget är det så enkelt att den som inte är förbannad har inte förstått. Vi måste tyvärr ta i för att få folk att förstå, och det kommer inte att bli tyst på ett bra tag. Vi har ett helt folk att väcka och få iväg till valurnorna.

Halärmknappen kommer att vara intryckt länge.

Marsch över dit och läs.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Robban

  Låt Halärmknappen vara på!!Den behövs!!

 2. Robert

  UNDERBART!! Bara tryck på kappen! Skaffa flera!
  “Köp en, jag har en själv”…

 3. Tor

  Jag tycker att det finns olika sätt att ta i. Att använda svordomar eller kalla människor för öknamn känns inte speciellt produktivt. Däremot kan det ge väldigt mycket att vara pedagogisk. Jag tycker t ex. att din liknelse av datalagringsdirektivet vid elektronisk fotboja är väldigt träffande. När man först hör den låter det som en överdrift, men när man tänker efter förstår man precis hur träffande den är. Det är just därför den fungerar så bra.

  Man behöver inte undertrycka sin indignation, men det finns heller ingen anledning, tycker jag, att framträda på ett sätt som gör att man verkar oseriös. Det går att kläda även starka känslor i en stilfull språkdräkt om man bara bemödar sig.

 4. of_darkness

  @Tor: Jag personligen gilalr ricks stil, den passar honnom, han är och förblir en agitator, det är ju så han lyckats få människor att vakna till liv och gå med i partiet(och att han är suverän som ledare oxå naturligtvis).

  Men det rick gör bäst är att agitera, slå på stora trumman i alltid väga orden utan köra på, det är något som bidraar till att skapa polarisering, polarisering mot de “onda”-krafter som råder i form av upphovsrättsmaffian etc, där måste man polarisera, de är kort o gått våra fiender, inte artisterna och de enstak vilseledda politikerna, utan det är de välgödda tjänstemänen och juristerna och cheferna som tjänar pengar på upphovsrättsmodellen som den ser ut idag och på kriget mot piraterna, och de som är foliahattar och andra idioter som inte vill vakna upp och som sprider negativism. de måste vi polarisera emot, på många vis, rick gör det genom aggitation, andra som emma christian anna gör det genom en lugn saklig men överbisade diskussion.

  så de tillför olika värden till partiet och pirat-kampen.

 5. Putte

  Ännu en smygpirat?

  Veckans Affärers chefredaktör: “Ericsson borde köpa Pirate Bay”

  http://www.va.se/asikter/bloggar/pontus/2009/04/29/ericsson-borde-kopa-pirate/index.xml

 6. E-mannen
 7. Christophe

  Mycket väl skrivet, men jag skulle vilja göra en kommentar.

  Författaren pratar om “marknadskrafterna” när han menar nöjesindustrin och lagstiftarna som är på nöjesindustrins sida i kriget mot internet.

  Jag menar att marknadskrafterna är på piraternas sida, och lagstiftarna har inte förstått att vi måste låta marknaden utveckla sig tillsammans med alla fantastiska kulturella möjligheterna som utgörs av fildelningen. Nöjesindustrin och lagstiftarna jobbar emot marknadskrafterna, som skriker om att få reformera upphovsrätten och kulturdistributionen.

  Om lobby och etablissemang lät våran marknadsekonomi och dess mekanismer vara fria att utvecklas, i stället för att stifta stalinistisk planekonomi och övervakning, så skulle det inte finnas några problem.

  Länge leve fri marknadsekonomi, länge leve pirater, länge leve fildelning.

  Christophe.

 8. Borg

  Hej Rick!

  Ville bara påpeka att jag den 18:e april spelade in ett par riktigt matnyttiga föreläsningar under seminariet ‘Övervakning, Fildelning och Upphovsrätt’. De kommer livesändas i tur och ordning med en veckas mellanrum via Piratradion – start imorgon torsdag.

  Här är schemat: http://freetexthost.com/6fdqbl1tj2

  Här finns alla seminarier lyssnings- och nedladdningsbara: http://tinyurl.com/clc5gr

  Och här står det mer om seminariet: http://www.nofra.se

  Ha det bra du!

 9. Borg
 10. Rick

  @Putte:
  Ja Pirate Bay och Somalia Bay – det var att ta i. Kanske har de redan börjat med sina fula grepp?

 11. ISLI

  “The whole reason we have elected officials is so we don’t have to think all the time” H Simpssons

 12. Mårten

  “I dagsläget är det så enkelt att den som inte är förbannad har inte förstått.”

 13. Rick Falkvinge (PP) » Halärmknappen på Stockholmsprogrammet

  […] ett tag sedan skrev Strömsundspiraten HQ om Halärmknappen. Vissa har tolkat mitt “färdigskriket” som att jag inte längre ska protestera så […]

 14. Eric

Comments are closed.

arrow