LIVE: Telekompaketet — halv seger

Telekompaketet har just röstats om i Europaparlamentet. Jag följde det och försökte rapportera så gott det gick på Twitter — läget var bitvis förvirrat.

Det skedde i alla fall några räddningar i sista sekunden, och det är nu bekräftat av parlamentet (IGEN!) att ingen får stängas av från Internet utan domstolsprövning.

Jag är osäker på exakt vad som hände med skrivningen om “lagligt innehåll”.

Läs mer hos Hax.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Neobob

  Vi har gått om Centern i medlems antal! 😀 WOHO!!!!!

 2. Parlamentet röstar nej till telekompaketet! « Jakop Dalunde

  […] källor: SvD, Europaportalen, Rick Falkvinge, HAX. Posted by Jakop Dalunde Filed in EU, Integritet Tags: Telekompaketet No Comments […]

 3. JörgenL

  Nu är det verkligen “Upp till kamp!” som gäller!

  Nu ska HELA telekomdirektivet förhandlas mellan rådet och parlamentet, och det blir till hösten.

  Och då är det opinionsarbete som gäller. Det är nu vi måste visa gammelpartiernas politiker att medborgarna vill ha ett fritt och nätneutralt internet, med internetleverantörer som inte får lägga sig i vart vi surfar eller vem vi kommunicerar med.

  Om vi inte lyckas med det så kan det gå PRECIS hur som helst i höst när de ska förhandla.

  JörgenLs senaste bloggpost: En sosses försvarstal

 4. Daniel

  nästan så man vill korka upp!

 5. Rick

  Det här var oerhört. Ett stort tack till Rick, Christian, och alla som jobbat så hårt. Synd om Sarkozy som nu kommer att ha svårt att rädda ansiktet. Vad synd om honom. Eller inte. Igen: gratulerar! Nu börjar det bli rätt så trevligt igen! Återigen tack.

 6. Tommie aka general_z

  Tycker det fortfarande är lite märkligt att politiker accepterar telekompaketet. :f

 7. Jonas Bengtsson

  Det är väl samma politiker som förespråkar Telekompaketet som förespråkar Lissabonfördraget?

  Man ska så klart kunna stänga av internetabonnemang godtyckligt utan domstol godkännande eftersom kritik på styre har börjat spridas, för styrande parter, okontrollerat.

  Snart har vi ingen civil insikt i vårt lands styrning. Alla vårt lands tillgångar blir europas och vi kan inte längre sälja nationella tillgångar till någon annan en EU’s byråer och till priser som bestämms av de samma. Monopol?

 8. ziggez

  Jaha centern hmm nu kommer väl att ta minst en
  vecka innan vi går om Modulaterna.
  Det kommer säkert att göra Reinfeldt gott….
  Det är ju kvitto på (o)lyckad politisk tajming!!

 9. Telekompaketet | Åsiktskanonen

  […] Falkvinge (PP) – halv seger HAX blogg: Telekompaketet: just in! Spara / dela med […]

 10. […] på mötet i Gävle stadsbiblioteket så fanns det en “pirat” i publiken, som måttligt aktivism tog upp den medborgarrättsliga […]

 11. D.S.

  Frågan är varför Piratpartiet är så fixerad vid just telecomlagstiftning? Skatteverket har redan – sedan mycket lång tid tillbaka – rätt att läsa dina kontoutdrag och ta reda på dina internetvanor.

  Jag vill påstå att FRA-lagen är en västanfläkt exempelvis jämfört med Skatteverkets befogenheter att bedriva så kallad “tredjemansrevision”. Se http://www.sv.wikipedia.org/wiki/Tredjemansrevision

  Storebrorsamhället är här för länge sedan…

Comments are closed.

arrow