Piratpartiet exkluderade från partiledardebatt

SVT Agenda har en partiledardebatt idag, inför EU-valet. Piratpartiet är inte inbjudna, trots att vi har 5,6% i Novus och 5,5% i Sifo, alltså mer än Kristdemokraterna i båda mätningarna, och även över V i Sifo.

Det finns inget rimligt försvar för det, mer än att SVT vill hålla ute partier baserat på något annat än opinionsstöd.

SVT2 Söndag 20:00: Agenda. Partiledarna möts i Agendastudion för en direktsänd debatt. Agendaredaktionen väljer ett antal frågor ur den aktuella politiska debatten, bland annat ekonomi- och Europafrågor. De har valts med tanke på finanskrisen och EU-valet samt att Sverige snart tar över som ordförandeland i EU. I studion: Fredrik Reinfeldt (M), Göran Hägglund (KD), Maud Olofsson (C), Jan Björklund (FP), Mona Sahlin (S), Maria Wetterstrand (MP) och Lars Ohly (V). Även 18/05 i SVT24, 18/05 i SVT2, 19/05 i SVT24 och 21/05 i SVT2.

Pressmeddelande kommer.

UPPDATERING: Pressmeddelande är skickat —

Det är mycket märkligt att man väljer att exkludera ett utmanarparti på det här sättet, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Vi har 5,5% i Sifo och 5,6% i Novus Opinion, och har haft siffror i den klassen sedan mätningarna inför EU-valet började. Vi förväntas ta mandat i EU-valet. Det kan alltså inte finnas skäl att exkludera oss för att vi är för små. Så varför har SVT Agenda valt att stänga ute oss från debatten?

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jens Rydholm

  Skandal !

 2. Calandrella

  Okej om de haft kriteriet “måste sitta i EU-parlamentet idag”, men då skulle de ha tagit med en Junilistan-representant också… Således är detta bara “vi gillar etablerade partier”, typ.

  Calandrellas senaste bloggpost: Privatlivet kontra säkerhet

 3. Patrik Alowersson

  Tycker det är lite lågt. Men visar bara hur konservativt gammelmedia är tycker jag. Vad har dom tänkt att tjäna i låga loppet på att göra sig själva en otjänst? Förstår mig inte på svensk media, television osv ibland.

 4. Robert Andersson

  Det är NU vi sympatisörer uppmärksammar den stora grå massan om missförhållandet. Skulle det inte vara en bra ide om Amelia Andersdotter och Christian Engström livebloggade under debatten?

 5. Robert Andersson

  Kanske ännu bättre om de live-Vloggade med youtube-klipp.

 6. HR

  Jag har svårt att se hur vi skulle kunna svara på frågor rörande ekonomisk politik och finanskrisen.

  Det är väl en anledning också varför inte Junilistan är med.

 7. Hjalmar

  Det är bara att rösta med fötterna, sluta betala tv-licens. Om man bara äger en projektor / datorskärm så finns det ingen anledning till att man skall SVT.

  Ut med TVn.

 8. job

  Calandrella: vad sägs om “alla riksdagspartier”? Vad har PP att säga om “ekonomi- och Europafrågor” förresten?

  jobs senaste bloggpost: Att kritisera Piratpartiet

 9. Anders J

  Detta är ju det absolut bästa som kunde hända!
  PP kan fortsätta utmåla sig som åsidosatta och förtryckta. Sanningen är ju att PP skulle förlora enormt mycket på att vara med i debatten, vilket alla som lyssnat till Ekots Lördagsintervju med Rick är pinsamt medvetna om. Nu tror jag dock att få bland PP:s väljare lyssnar på Ekots Lördagsintervju, så skadan är nog begränsad.

 10. Anders R

  {M+S=Kommer} if {pp=inte kommer}

  Jag anar det finns något bakom detta!

 11. HR

  Har sålt TV:n den 8 maj!

  Tack vare IPRED så har jag inte längre lust att se på filmer. Läs: vill inte böta…

  175 kronor i tevelicens och 50 kr i tevetidning ger 225 sparade kronor per månad.

 12. Bill T.

  Men Rick
  bland annat ekonomi- och Europafrågor

  Lägg då ut här vad du hade tänkt säga där.

 13. Leif

  Hej Rick

  Agenda skriver: “Ekonomin och arbetslösheten blir självklart några av de frågor ur den aktuella politiska debatten som partiledarna får svara på.”

  Tror du verkligen att du som partiledare har någonting att tillföra denna debatt efter att man exempelvis hört dig i SRs Lördagsintervju säga att Ni inte tar ställning till sådana frågor utan enbart intar vågmästarrollen? “Inga kommentarer” eller “vi får se vem som nappar på våra frågor först, innan vi kan ta ställning” hade funkat verkligen? Hade ju försvårat den öppna debatten något oerhört.

  Jag tror det är av denna anledning Ni inte är bjudna, tyvärr.

 14. Tobbe

  @Anders J: Lördagsintervjun var riktigt bra, lugn och saklig.

  I övrigt så är våra frågor få men så breda att de på ett sätt eller annat har påverkan på nästan alla andra områden. T.ex. ger en reformerad upphovsrätt och patentlag möjlighet till innovation och nytt skapande vilket i förlängningen leder till fler jobb.

 15. Hans J

  Här skriver man om och om igen att “gammelpartierna” är

  SKRÄCKSLAGNA!

  Det är i sådana här fall som vi ser bevisen!

  Att Piratpartiet inte får delta i partiledardebatten är ju skandal!

  OM ett parti inte har tagit ställning i en viss fråga spelar väl ingen roll, medborgarna har rätt att få veta vilka ställningstaganden de olika partierna tar och det är väl inte “public services” roll att hindra information?!?!?

  Piratpartiet kanske inte har en uttalad syn på ekonomisk politik och finanskrisen men det är partiet som ska säga detta. Det är inte TVs uppgift att självsvåldigt hindra ett partis deltagande i en allmän TV-sänd debatt av denna anledning. På samma sätt har de deltagande partierna mycket lite att komma med alls när det gäller frågor om integritet, informationsfrihetsfrågor och så vidare. Gissar jag rätt kommer de andra partierna ändå att prata sig hesa om detta. Vi har redan sett exempel på ett sådant beteende. Man hindrar Piratpartiet att delta i debatten men talar själva om de frågor som just Piratpartiet har väckt. Alltid är det någon som låter sig luras. Men majoriteten av medborgarna har FÅTT NOG NU!

  MEDBORGARNA ACCEPTERAR INTE MARSCHEN MOT ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET LÄNGRE

  Sedan skrämmer Piratpartiets framgångar “skiten ur” gamla partier vars förtroendevalda kommit att betrakta sina förtroendeposter som “FASTA JOBB”… Yrke : politiker har vi sett för mycket av!
  Jag skulle inte bli förvånad om de vill tillämpa Lagen om anställningsskydd efter en brakförlust mot Piratpartiet – fast de rejält tilltagna “livspensionerna” kanske räcker?

  Finanskrisen är ju ett tecken på ungefär samma tendenser som vi sett inom upphovsrätten. Man har här inte varit öppen med konsekvenser och har försökt att hindra insyn. Det fanns och finns röster som varnat för de konsekvenser vi nu ser. Men när jättebanker och finansiella system styr även informationsspridningen så blir resultatet katastrof. Personligt ansvar hos makthavare finns ju knappast kvar längre. Bonussystemen där bonus delas ut även vid grava förluster är vanligt. Styrelseproffs som “bor” i styrelserum och sådana som ryggdunkar sig sönder och samman retar folk. Girigheten vet inga gränser.

  Ska Wanja Lundby-Wedins parti delta i denna debatt? Eller arbetsgivarnas Tunhammars parti? (För att prata AMF eller vad?) Ska avlyssnarpartiet “folkpartiet” delta? (För att diskutera om “Sigge-sigge” är ett bra lösenord?) Centern med talartid på TRETTIO SEKUNDER i en integritetsdebatt och streck satt INNAN debatten startat (senaste riksmötet). Ska de delta i debatten? (För att tala om sitt “öppenhetsmanifest”?). Magnus Uggla skrev om att lägga en pizza…

  Någon skrev skandal!

  Ja, det är

  SKANDAL!

  men så arbetar makthavare!

 16. db

  Den sida som har övertag från början förlorar på debatter och den sida som är i underläge tjänar på debatter.

  http://www.overcomingbias.com/2009/04/why-refuse-to-debate.html

 17. Mikael Nilsson

  Tobbe, ja.

  MEN, vi är faktiskt urkassa på att lyfta fram det. Som sades i P1 (studio etts panel) i morse, varför kan inte pp ta ställning för kurdernas mänskliga rättigheter?

  Det är klart att vi borde göra, det är ju grundläggande medborgarrätt.

  Risken är stor att vi uppfattas som ett nördparti helt i onödan. Vi kan bättre än så.

  Mikael Nilssons senaste bloggpost: Teknikneutral HADOPIlag beskriven av Ed Felten

 18. Jocke

  Som tredje största parti i förra valet är Junilistan inte heller med. 🙁

 19. […] Andra som skriver: Rick Falkvinge, […]

 20. HR

  Ja Rick, Piratpartiet mobbas. Vågar man sticka upp framför näsan på etablisemanget får man räkna med stryk. Smäda, frysa ute etc.

  Se detta i SvD:

  “Hälften av dessa säger att de tänker rösta på Piratpartiet som dock ännu inte bestämt att de ställer upp i nästa års riksdagsval. Det avgörs av hur det går i det stundande EU-valet.”

  Har SvD läst på bloggar att spelet är över i värsta fall?

 21. E-mannen

  Större skandal är att JL inte är med.
  Och om PP ska vara med så får det vara någon som bättre kan klura sig igenom frågor såsom de som ställdes i Ekots Lördagsintervju.
  (Och jag tyckte Ekot hög på jävligt bra saker. En del av vad som står i PPs parti-material är så himla onödigt. T.ex.:
  Varför tar vi SPECIELLT avstånd från fördelningspolitik? Betyder det att vi kanske kan ta ställning i andra frågor utanför vårt område?
  Det står på hemsidan att vi kan GARANTERA att våra frågor kommer att gå igenom om vi hamnar i vågmästarställning. . . Hur fanken kan partiet garantera något sådant??? Jag sätter 5000:- på att alla våra frågor INTE går igenom om vi hamnar i vågmästarställning. Någon som går emot? Eller tror ni alla att patenten kommer att fullständigt försvinna inom 4 år om vi kommer in i riksdagen?

  Sådana löften hör inte hemma i ett seriöst parti enligt mig. . . Jag tror det kokar lite överallt i partiet nu, om man följer chattar å så är det mycket snack om ideologi och förändring och rätt man på rätt plats osv. . Efter valet kommer nog mycket att ifrågasättas, och det med rätta.

  E-mannens senaste bloggpost: Piratpartiet utestängda från debatt – trots förväntad valsuccé

 22. Hoffa

  Jag lutar också åt att det här är en debatt vi inte skulle ha så mycket att tillföra. Många av frågorna är ju sådana där vi valt att inte ha en åsikt. Risken finns att PP skulle se ut som ett blekt alternativ en sådan här debatt.

 23. Gregor

  Planen är att PP i EP tänker ansluta sig till den liberala (eller gröna gruppen i andra hand) och rösta med dessa i andra frågor än våra hjärtefrågor. Ekonomi är inte våra hjärtefrågor så i debatten borde den liberala (eller gröna) gruppen få mera TID istället och på det viset “representera” oss. Annars har vi ingenting att göra i just den debatten.

 24. Thomas

  Piratpartiet får inte vara med i partiledardebatten.
  Förvånande??? inte alls.
  Inget av dom etablerade partierna vill ta i integritetsfrågorna före valet,(ty de hava ej rent mjöl i påsen).
  Tillåts Piratpartiet vara med kommer dom obehagliga frågorna FRA,Ipred,Datalagringsdirektivet,Telecompaketet,Acta o.s.v att debatteras,vilket får till följd att dom etablerade partierna står med skägget i brevlådan,det kan ju inte tillåtas.
  Därför måste frågor rörande Demokrati,Integritet,och Rättsäkerhet undvikas till varje pris.
  SVT-(Fri television)??? Så mycket var det värt.

 25. Jonas N

  Detta är förjävligt och händer inför varenda val!

  Vad har de för kriterier för att få vara med egentligen?
  Miljöpartiet fick vara med i TV-debatterna 1988 för att de hade mätbart väljarstöd i flera opinionsmätningar. Det räckte för dem.

  Sd har legat på 3-4% i flera år men får inte vara med någonstans.

  Inför valet till riksdagen 2006 motiverade man att utesluta Jl med att “de sitter inte i riksdagen”.
  Nej, men nu gäller det EU-parlamentet, men likförbannat får Jl inte vara med!

  Piratpartiet borde också få vara med, de har ett signifikant opinionsstöd och frågorna är högaktuella.

  Varför ska (V) och (S) vara med? De snackar ju bara om skatter och välfärd, frågor som inte EU-parlamentet har med att göra.

 26. Jonas N

  Vänner, pirater! Kasta ut TVn och sluta betala TV-avgiften. Vi behöver inte statspropagandan.

 27. Mattias

  Rick: Du var mycket bra i Ekots lördagsintervju tycker jag. Kul att se dig så lugn och sansad.

  Reportern var också bra. Den bästa jag har sett intervjua oss. För första gången var det en som faktiskt hade läst på vårat partiprogram ordentligt, vilket är väldigt ovanligt. Även om jag tycker att han gick alldeles för långt när han frågade om din privatekonomi.

  Kort sagt. Kul att se. Kan inte vara helt lätt att vara i en sån situation. Men du duckade attackerna bra och blev inte arg i en situation när de flesta hade blivit det. Mer sånt.

 28. Stasi-lever

  Det går över mitt förstånd att någon röstade på junilistan,deras mål var att komma till eu-parl, och göra HARAKIRI,snacka om enfald.Och dagens cementblock vänster eller höger dem är väl alla medskyldiga till IPRED-FRA mm,dem får nu möjligheten att slingra sig från ansvaret i derektsänt tv

 29. Mats

  Den stora skandalen är att Junilistan inte får vara med – de utestängdes från debatten 2004 med motiveringen att de inte satt i EP – nu stängs de ute för att de inte sitter i Riksdagen.

  Piratpartiet skulle dock kunna göra en insats för demokratin genom att kräva att JL får vara med (läs mer på Engströms blogg)

 30. Mats

  SvTs styrelse befolkas av personer från riksdagspartierna, riksdagspartierna beviljar sändningstillstånd, riksdagspartierna sitter i granskningsnämnden.

  Vad kan vi förvänta oss?

 31. Johan

  Vi borde vara med inte minst för att folk kan tyckas det ser lite konstigt ut att vi inte är med och ser oss inte som ett legitimt alternativ. Dessutom kan man svara på frågor om sådant utanför vårt program så som Klara föreslagit genom att anknyta till vårt program och hur tex medborgarätt, patenträtt, upphovsrätt mm påverkar dem.

 32. Johan

  Jag tycker dessutom att vi absolut borde kräva att JL får vara med. De sitter redan i EUP och även om de fått dåliga siffror hittills så kan man inte säga att man måste sitta i EUP OCH få bra opinionssiffror för att få vara med.

 33. Martin

  Hej alla oroliga

  Det är naturligtvis lite snett att inte alla partier får delta, men jag undra om det faktiskt inte är till vår fördel. Tänk att sitta där och prata och Romfördraget och Atrikel 1689. Ja, jst så tråkiga är EU-debatterna, tyvärr. Eller tänk att behöva lynnsa på Mona Salins mjäkande. Nja. Jag tror no knappast att det programmet får många tittare. Det är bara lyckosamt för oss att vi slipper delta i en så tråkig miljö innan valet. Christian gör ju et bra jobb i alla möjliga tdningar och radio och TV, så – who cares?

  Martin, som redan brevröstat på pp

 34. Beelzebjörn

  Tja, det här är ju standard. Partier som inte finns representerade i riksdagen får inte samma utrymme i SVT som de etablerade.

  … Med det lite udda undantaget Ny Demokrati, om någon minns dem?

  Det är ett trist system, men vi visste ju att det skulle bli såhär, eller? Tror som andra ovan att det inte innebär någon större skada.

 35. […] Rick Falkvinge (PP) – Piratpartiet exkluderade från partiledardebatt […]

 36. Thomas

  SVT’s Slogan: Fri Oberoende television är inte en självklarhet.
  Det bevisar SVT Agenda genom att själva välja vilka partier som får medverka i debatten.
  Och för säkerhets skull också vad som ska debatteras.
  Det blir nog en givande debatt i fri demokratisk anda.
  Att Fri Oberoende television inte är en självklarhet är härmed bevisat.

 37. Hans Löfving

  Men snälla, andas! Var är junilistan? Feministiskt initiativ? Sverigedemokraterna? Vad har vi att tillföra om dom skall snacka ekonomikris och sådant? Visst, det är lättköpt publicitet att väsnas lite om detta men frågan är om det ger något. Och den STORA frågan är till vilket pris. Det känns faktiskt måttligt begåvat att börja ösa skit över SVT och/eller enskilda personer i agendas redaktion, för det är just vad pressmeddelandet innebär. Finns det inte någon poäng med att kanske ta smällen och försöka upprätthålla goda relationer gentemot SVT?

 38. GB99

  Ifrågasättande mail till SVT skickat!

 39. Mr. G

  Hur i hela världen kan man vara så korkade att man inte åtminstone tar med Jl, som ju faktiskt sitter i EU-parlamentet med 14 % av rösterna, i en debatt om just Eu-valet? Inte för att jag någonsin skulle rösta på JL, men dem skall ändå vara med.

 40. Varför inte? » Internet to SVT:

  […] SVT vill inte låta de mindre partierna vara med i (sin) Agenda ikväll. […]

 41. […] övrigt notetar jag att Piratpartiet gnäller att de inte får vara med i en debatt som handlar om inrikespolitik. Dessutom blir den än märkligare att de vill vara med i debatter. De har ju ingen uppfattning i […]

 42. Kent Persson

  Men… ursäkta men vad skulle ni ha tillfört i en debatt som i huvudsak handlar om inrikespolitik och om många frågor där ni inte har några åsikter. Skulle ni ha varit statist eller?

  Kent Perssons senaste bloggpost: Reinfeldt dominerar i partiledardebatten!

 43. Jonas N

  @Kent Persson

  Grejen är att det är upp till väljarna att avgöra vilket parti som gör sig bäst i debatten, inte SVT, inte du.

  Vill PP vara statister och stå tyst i kulisserna, så låt dem göra det. Väljarna fäller domen.
  Och med tanke på tramset som de sex etablerade babblar om, lär domen bli hård.

 44. Viktor

  Det är ingen EU-valsdebatt, det är en partiledardebatt mellan riksdagspartierna. Dessutom hade det varit totalt intetsägande med PP i den här debatten då 20 minuter har vigts dit hitintils

 45. Janne

  Jag har också mailat till Agenda och klagat och kommer att ringa på måndag.

  Om inte SVT fullgör sina skyldigheter att vara neutrala, så förstår inte jag varför jag ska ha en skyldighet att betala TV-licens!

  Vi borde kanske säga upp våra TV-licenser som protest om vi inte får vara med den 4 Juni!

  Jannes senaste bloggpost: Janne: SVT censurerar Piratpartiet !!!

 46. Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Om gnällande pirater

  […] klagar över att partiet inte fick vara med i kvällens debatt. Kent Persson tycker att partiet […]

 47. Peder

  Bojkottade debatten av ren princip, det är ingen riktigt debatt om inte alla partier med chans att komma in få höras.

 48. Rick

  Vidrigt av dom. Ta reda på vem som är ansvarig och låt oss ha namnet.

 49. Rick

  Skriv till dom och protestera. Kan Fru Wallis få 5000 i blommor kan SVT Agenda få ett femtitusen protestbrev.

  [email protected]

 50. Rick

  Har Slashdot skrivit om det här än?

 51. Hei 7obotomi

  Men pajas. Du tjatar ju konstant om att ni kommer vara kappvändare i alla frågor som inte gäller piratkopiering, vad hade du kunnat tillföra i en seriös debatt?

 52. Eric

  Ekots lördagsintervju
  Vad har sjörövare i Bryssel att göra?

  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3071&artikel=2835190

 53. Sippan

  Lobotomisten, vad sägs om “åsikter om upphovsrätt”? Att inte ha med Piratpartiet i en debatt antyder antingen att upphovsrätt inte alls kommer att debatteras, vilket är märkligt eftersom det är helt uppenbart från opinionsundersökningarna att det är ett mycket viktigt ämne i det här valet, eller också att man kommer att debattera upphovsrätt men inte med just det partiet som ägnar sig helt åt den politiken.

  Hur man än vänder på det är det lite konstigt.

  Sippans senaste bloggpost: Fel låt vann

 54. Johan

  Kent Persson m.fl. har en bra poäng. Piratpartiet hade väl haft allt att förlora på ett deltagande i partliedardebatten? Till 95 % handlade debatten om sådana sakfrågor som PP inte har tagit ställning till. Skulle Rick alltså ha diskuterat fildelning i 5 minuter och under resten av tiden agerat statist?

 55. Jonas N

  Johan:
  Det får vi aldrig veta nu, eftersom Rick inte fick vara med.

  Hela grejen är att alla borde erbjudas goda möjligheter att nå ut med sina respektive budskap.
  Och sedan får folket välja vilka de anser har det bästa budskapet. Därmed inte sagt att samtliga partier ska få vara med i vartenda TV-program. Men SVT bör åtminstone vara konsekventa.
  SVT tillät MP 1988, hade en total kärleksaffär med NyD 1991. Men nobbade Jl 2006 trots att Jl hade opinionsstöd och satt i EP-parl. Media nobbar Sd, trots att de ligger på 3-4 % i varenda opinionsmätning. Nu nobbar SVT Jl igen, för att de tydligen sitter i fel parlament…

  Att ha en maratondebatt i nationall TV ett par veckor innan val där partiledarna, som inte kandiderar, står och pratar om skattesatser och jobbskaparpolitik är rent av vilseledande.

  Nu tror de flesta i Sverige att valet handlar om inrikespolitik och de tror att de måste välja på något av blocken.

 56. Klinikchefen

  Men stor idé att ha med ett enfrågeparti i en timmar lång debatt där IPRED var avklarat på 10 minuter. Jag gillar PP alltså, men man får nog räkna med att inte få lika mycket tid i gammelmedia när man för fan inte ens orkar bry sig i 99% av frågorna.

  Klinikchefens senaste bloggpost: Stolar med moonboots

 57. Hans J

  @Klinikchefen:

  Visst vill man svara hyggligt, men det tar ju på krafterna…

  Tips: läs runt lite på Ricks blogg så ser du varför det är viktigt att stödja Piratpartiet.

 58. Marcus

  Och så tycker dom att man ska betala TV-avgift? Hur kan man kalla detta Public Service?

 59. Trustor

  Jag skulle även vilja att PP tog ställning för det här med SVT och TV-licens. Är det rätt att ett företag skall kunna lägga ut sitt utbud fritt på internet och att sedan Radiotjänst skall kunna kräva TV-licens från alla som har hemdatorer, bara för att man KAN ta del av SVT:s utbud? Observera: Inte för att man verkligen gör det. Bara för att man kan göra det.

  Kan aktiebolaget SVT göra detta, så borde även andra företag kunna göra så. Dvs, lägga t sina utbud fritt på nätet och sedan kräva licenser av alla som har hemdator. Eller varför bara företag? Även konstnärer, författare och enskilda musiker borde kunna göra likadant som SVT och sedan kräva licenspengar av alla med hemdator.

  Detta är lika illa som när SVT sänder okodad digital-TV och att alla med TV därmed är skyldiga att betala licens vare sig dom tittar på SVT eller ej. Är jag tvungen att betala för något jag inte använder, så är det snarare en skatt. Därmed är alltså Radiotjänst en skatteindrivare.

  TV-licensen borde istället benämnas vid för dess rätta namn: -Skatt!
  Vill man att medborgarna skall betala för SVT, gör det via skattsedeln istället. Eller koda utsändningarna samt lösenordsskydda SVT:s hemsida med mediautbudet och låt endast betalande ta del av innehållet.

  Vad anser PP om detta? För mig är det en ytterst intressant fråga. Handlar om frihet och integritet i allra högsta grad.

 60. Susanne

  Än så länge är det inte Sifo som styr världen, tack och lov.

 61. VAD FAN

  Äckligt, varför håller Aftonbladet och SVT på så här för att låtsas att ni inte finns? De var ju positiva förr, har de tystats eller?

 62. VAD FAN

  Här har ni anledningen till att jag inte betalar tv-innehav. SVT1-2 är äckliga kanaler som driver propaganda och slösar med de pengar de får in. De får in 300 miljoner per år i tvlicensavgifter och allt de kan prestera är “dokumentärer” där de sätter kameran i ansiktet på nån gammal alkis och babblar. De där 300 miljonerna syns INGENSTANS i deras kvalitén på deras produktioner. Och sen lyser det ju starkt att de alltid propagerat för de partier de stödjer. De är väldigt vänster.

  Grundades inte SVT av vänstern för en massa år sen, under namnet “Röda Kanalen” eller något?

  PS: Jag röstar vänster, men det är ÄNDÅ oförsvarbart att en “neutral upplysningskanal” har en agenda.

 63. VAD FAN

  TV-licens alltså… Här har ni anledningen till att jag inte betalar tv-innehav. SVT1-2 är äckliga kanaler som driver propaganda och slösar med de pengar de får in. De får in 300 miljoner per år i tvlicensavgifter och allt de kan prestera är “dokumentärer” där de sätter kameran i ansiktet på nån gammal alkis och babblar. De där 300 miljonerna syns INGENSTANS i deras kvalitén på deras produktioner. Och sen lyser det ju starkt att de alltid propagerat för de partier de stödjer. De är väldigt vänster.

  Grundades inte SVT av vänstern för en massa år sen, under namnet “Röda Kanalen” eller något?

  PS: Jag röstar vänster, men det är ÄNDÅ oförsvarbart att en “neutral upplysningskanal” har en agenda.

 64. Hans J

  Kan du inte åtminstone skaffa dig ett ordentligt nickname?

  Det ser ju inte trevligt ut!

Comments are closed.

arrow