Bär lila kläder, nu och under valveckan!

Nu närmar sig valdagen. Nu är det dags att sätta in slutspurten för oss alla — och en av de viktigaste sakerna vi har kvar att göra, utöver att få ut valsedlarna ända fram till den 7 juni, är att så många som möjligt av oss visar våra färger.

Att ha på oss lila kläder, alltså. Piratlila kläder. En halsduk, en T-shirt, en keps, eller bara något med tydliga lila detaljer. Två tredjedelar röstar på valdagen, och det gör otroligt mycket om de ser det massiva stöd som Piratpartiet har när de bara går ut på stan under veckan innan.

Det här var en sak vi inte riktigt lyckades med 2006, men har alla förutsättningar att fixa 2009. Under valveckan ska man alltså inte kunna gå hemifrån utan att se folk klädda i piratkläder. Det ska finnas pirater överallt. Och det kan vi faktiskt åstadkomma också, alla vi tillsammans.

För det här vill jag uppmuntra att köpa Piratpartiets lila kläder! Bär lila med PP-loggan! Piratbutiken kommer att få in tusentals nya plagg de närmsta dagarna, och ju fler av dem som kommer ut på gatorna, desto bättre. Leveranstiden är ungefär en vecka, så för att ha kläder under valveckan, så beställ… typ nu. 🙂 Och säg åt dina kompisar att göra samma sak, skaffa och bär piratlila under valveckan! I vilken grad av synlighet du vill: Kepsar! Tygmärken! T-shirts! Pikéer! Olika knappar! Nyckelband!

Det behöver inte vara de starklila kläderna med maximal synlighet, det kan lika gärna vara svart eller vitt med loggan och lila detaljer, även som svarta eller vita pikéer.

Och om du inte vill köpa piratlila kläder i butiken med PP-loggan, så kanske du har egna lila kläder? Bär dem! Bär lila under valveckan! Visa världen att vi bygger om, och bygger nytt!

Röstningen har börjat, och det är 15 dagar till valdagen. Nu tar vi hem det här.

Rick

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. maloki

  Beställer mer grejer! nykelband och tygmärken, äntliggeeeeen!! 😀
  en keps också, bara för att 😀

  malokis senaste bloggpost: Piratmamma som vågar tro på barnen

 2. Mera valfusk. « blog.frals.se

  […] Piratpartiet så uppmanar Rick Falkvinge alla till att bära lila nu och fram till valet. Att ha på oss lila kläder, […]

 3. Daniel Flöijer

  Äntligen hoodys i lager igen! Kompletterade med en lila t-shirt som passande nog kom dagen före förtidsröstingen började så jag kunde ha den på mig när jag la ut valsedlar och röstade, men nu blir det en ny beställning 🙂

 4. Axel

  Dags att hitta en lila handduk. Towel day på måndag.

 5. Journalistikens framtid | Autonom Propaganda

  […] källor, samt att piraterna har hela internet lindat runt sitt finger (Vilket blir roligt för oss piratpartister, men tråkigt för neutraliteten i den politiska rapporteringen när tidningarna går […]

 6. Jocke

  Hmm jag beställde en piratpartitröja som jag tänkt bära för flera månader sedan, men tyvärr verkar inte lagret fyllts på. Du vet inte vart man kan få tag på en illustratorformaterad logga om man vill trycka egna tröjor?

 7. Eric

  Jag köpte upp lite klistermärken och framför allt “jag röstade PIRAT”-pins att dela ut samtidigt med valsedlarna utanför vallokalen

 8. Jonas Bergsten

  @Jocke Vår logo finns på http://press.piratpartiet.se/pressbilder/ i flera olika format.

 9. Viktor

  Två t-shirts beställda. Nu gäller det att spurta i mål! 🙂

 10. Mathias

  Ursäkta spamningen, måste bara sprida denna:

  Du bist Terrorist:
  http://vimeo.com/4632310?pg=embed&sec=4632310

 11. Pirat så klart

  Klart vi kör lila.
  En fråga bara.
  Kan vi inte gå ut med en politiker-deklaration
  i pressen,
  En röst på piratpartiet är en 100%ig röst på politiker som kommer att ge allt i EU för att förhindra alla former av kontrollagar av medborgarna. Och ett löfte att om att ifall något sådant mot förmodan skulle ske så har vi rätt att kalla hem och byta ut en sådan representant. Det skulle få många politikerföraktande medborgare att dra öronen till sig och kanske få dem att masa sig till valurnorna. Mig veterligen har aldrig något sådant aldrig lovats från något parti och det skulle kunna ge oss stora rubriker och sätta press på de andra partierna. Man får garanti på allt man köper i samhället men inte på det som är viktigast av allt. Att politiker gör det man valt dem för att göra.

 12. Piratkläder « gummisnodd

  […] helt i nivå med alla andra funky japantröjor jag plockat på mig under mina upptäcksresor. Falkvinge uppmanar os att bära piratlila inför valet, men jag behöver knappast uppmanas. Jag vill ha på min […]

 13. Anders Andersson

  @Pirat så klart,
  något sådant löfte (att “kalla hem och byta ut” en representant som frångår partiets politik) kan inget parti ge, inte ens om kandidaten själv accepterat det villkoret för att bli nominerad.

  Varje parlamentsledamot är vald på ett personligt och obundet mandat, även om det skett via partilistor (i vissa medlemsländer är det möjligt att rösta på enskilda kandidater utan partianknytning). Varken partierna eller någon annan kan ställa upp några villkor för att ledamoten skall “få” sitta kvar mandattiden ut.

  Anledningen till detta är att ledamöterna skall vara skyddade mot ekonomiska eller andra påtryckningar för att rösta på det ena eller andra viset. Ingen, inte ens ledamotens eget parti, skall kunna säga “om du inte röstar ja i den här frågan så byter vi ut dig, eller kräver skadestånd för att du brutit det avtal vi hade”.

  Väljarna är suveräna i fråga om vilka personer som skall få deras förtroende under fem år, och avgörandet sker på valdagen, varken förr eller senare. Om ledamotens parti får en ny styrelse som beslutar om ändrad kurs, då är ledamotens individuella obundenhet den bästa garantin för att väljarnas röst på denne inte förfelas. Ett parti som byter åsikt skulle kunna ställa till med betydligt mer skada än en ledamot som byter åsikt, om det hade någon makt över ledamöterna.

  Garantin ligger helt och hållet i ditt förtroende för den person du röstar på. Det gäller alla politiker redan idag, och kan inte ändras genom någon offentlig deklaration. Varje “löfte” från någon annan än ledamoten själv är falskt, och därmed värdelöst. Kandidaternas egna löften svarar de var och en själva för.

 14. Pirat så klart

  Reinfeldt sitter ju kvar så man förstod ju nästan att det bara fanns ett runt hörnet garanti för politiker. Jag är ju som sagt minst orolig för våran del. Tack för upplysningen.

 15. Oskar Hanberg

  Jajjemän, det blir så lila kläder som möjligt framöver 🙂

 16. RedLib

  Eric: Valagen tillåter inte ‘otilbörlig påverkan’ vid vallokalen. Tror rättspraxis innefattar propagandautdelning i direkt anslutning till och tom omedelbar närhet till vallokalen.

  Kolla upp det där innan du delar ut pins just vid vallokalen.

  RedLibs senaste bloggpost: Valfusk – video – sprid!

 17. Roffel

  Jag har knapp, det får räcka.

  Sen har jag också röstat pp..

 18. Anders Andersson

  @Pirat så klart,
  Reinfeldt åtnjuter inte alls samma garanti att sitta kvar som statsminister; om riksdagens ledamöter ändrar sig i regeringsfrågan kan en majoritet av dem när som helst förklara att den inte längre har förtroende för regeringen och tvinga den att avgå. Det kommer nu inte att ske, men det beror på att allianspartiernas ledamöter inte är villiga att riskera regeringsinnehavet, inte på några formella garantier för statsministerns “oberoende”.

  Riksdagsledamöterna själva är däremot formellt oberoende av sina partier under mandatperioden, men i praktiken är det få som vågar sticka ut eftersom det är partiet som håller i nomineringslistorna till nästa val.

  @Eric, jag instämmer med RedLib och vill framhålla att knapputdelning vid vallokalen är synnerligen olämpligt ur PR-synpunkt. Om vi kräver millimeterrättvisa vad beträffar valsedlarnas placering i förtidsröstningslokalerna, då skall vi själva föregå med gott exempel och inte tumma på respekten för valdagen. Dela ut valsedlar och leenden, inget annat. Den som på valdagen själv söker upp partiet i valstugan eller annorstädes kan naturligtvis få både information och knappar, men håll sådan propaganda borta från området kring vallokalerna. Partidebatterna avslutas lördagen den 6 juni; på valdagen är det väljarnas tur att tala och politikernas att lyssna.

 19. Andreas

  Ny order lagd idag. Det blir lilla julafton när paketet kommer! Pins, knappar, nyckelband, tygkassar och en uppsättning t-shirts! Hooden har jag som bekant redan, den används flitigt. 🙂

  Inväntar uppdatering av lagerstatusen för flaggorna, så att vi förhoppningsvis kan få hit ett par sådana innan valdagen också…

 20. Blubb

  2 st tygmärken samt nyckelband inköpt, kommer att vara jättebra när jag ska vara valvärd så partinamnet syns även framifrån. 🙂 Har sprungit omkring med piratknapp på jackan i mer än en månad nu (kul att de kom in i butiken till slut), det är jättemånga som kommer fram och pratar piratsaker när man har den på.

  För övrigt var jag idag på navigationskurs i lilla värtan (stockholm) och såg för första gången i mitt liv en båt med Jolly Roger hissad (i aktern, i höjd med mantåget). Exakt samma variant (med ögonlapp) som brukar vara med på PP-demonstrationer. Kan det ha varit en piratpartist måntro? 🙂

 21. David

  Seriöst, hur kan man inte förstå att PP bara handlar om att tjäna pengar åt toppen?

  Skrämselpropaganda är en stor guldklimp

 22. Ignyte

  Hade kepsen varit svart med lila logga, eller lila med svart logga hade jag slagit till.. men.. vit? Vem vill ha en vit keps?

  Iaf, har burit lila kläder sedan innan piratpartiet fanns, så jag har nog tagits om sympatisör ändå.

 23. Anders Forsman

  Nu är mitt strå till stacken lagd och glädjande nog så röstade hela familjen Pirat, så klart, såklart! Intressant med en åldersspännvidd på 53-19 år och tycker likadant 😉

 24. Niclas

  Du, Mats Knutsson – SVT’s politiska kommentator – hade lila skjorta på sig när han kommenterade Moderaternas yadda yadda utanför Riksdagen idag.

  Finns säkert på SVT play. Är han pirat måne?

 25. 90's

  Såg en lila tröjja på biografen idag 😀

 26. […] Rick Falkvinge (PP) » Bär lila kläder, nu och under valveckan! rickfalkvinge.se/2009/05/22/bar-lila-klader-nu-och-under-valveckan – view page – cached Nu närmar sig valdagen. Nu är det dags att sätta in slutspurten för oss alla — och en av de viktigaste sakerna vi har kvar att göra, utöver att få ut valsedlarna ända fram till den 7 juni, är att så många som möjligt av oss visar våra färger. — From the page […]

Comments are closed.

arrow