21 pirater som imponerat på mig

Inspirerad av Klaras postning om tio pirater som ska ha cred, så tänkte jag följa i hennes fotspår och posta 21 osorterade pirater som jag är imponerad av. Eftersom jag har rest runt en hel del i landet, så har jag haft förmånen att träffa många pirater som inte syns centralt, som inte bloggar, och som generellt inte har den exponeringsyta som t.ex. styrelsen för Ung Pirat har — men som ändå gör ett fantastiskt jättejobb med att bygga upp partiets ryggrad ute på gator och torg.

För det är där valet vinns. Inte bara på bloggar. Den här listan är inte på något sätt de 21 jag är mest imponerad av, eller de 21 som är högst rankade, eller något sådant — en exklusion från listan betyder inte att man är mindre värd. Det är helt enkelt en orankad lista på 21 pirater som inte alltid är så kända på central nivå eller på andra sidan av riket eller varit exponerade mot media eller bloggar, men som arbetar hårt och skickligt och helt enkelt har imponerat på mig.

 1. Cinna Lagestrand. Hon leder Piratstudenterna i Uppsala, som gick från 5 till 9 mandat i senaste kårvalet. Allt annat positivt som finns att säga bleknar mot resultaten som det åstadkommer.
 2. Lucas Thorén. Valkretsledare i Jönköping. Person som byggt upp och leder en stabil organisation. Har helt enkelt det som jag kallar för “tyngd i fötterna”.
 3. Sofia Dahlgren. Första 17-åringen vi skickade ut i rikstäckande TV och som klarade sig fantastiskt. Numera sitter hon i både Ung Pirats och Piratpartiets styrelser, och har hunnit fylla 18.
 4. Mikke Svensson. Valkretsledare för Kalmar med en karisma som är svår att göra rättvisa i text, men som yttrar sig i att man bara trivs i hans närvaro. Det märks också på att organisationen i Kalmar har imponerat på mig båda gånger jag varit där.
 5. Hanna Dönsberg. Tjej i Västerås som är oerhört drivande, och förmodligen personligen var den som såg till att det inte blev någon kvotering i Piratpartiet 2006. Jag vet få som inte reflekterar över att de skäller ut mig för att jag valt fel lunchställe när jag besöker deras hemstad. Hanna är en sådan person. Underbart.
 6. Bernt Granbacke. Valkretsledare för Norrbotten i valet 2006, och gjorde ett fantastiskt jobb då. Hans efterföljare Fredrik Holmbom ser dessutom ut att klara att fylla ut Bernts skor, något som inte många skulle klara av.
 7. Marie “Emma Opassande” Andersson. Ok, jag kan inte låta bli att berömma Emma, även fast hon är känd. De flesta vet att hon bloggar och är ständig etta på knuffs bloggtopp. Men hur många visste att det är hon som har designat Piratpartiets logotyp, det svarta seglet, som numera är känt över hela världens nätfolk? Att det var hon som valde profilfärgen piratlila? Och dessutom har designat i stort sett allt grafiskt material som affischer och foldrar och reklam? På toppen av ett vanligt heltidsjobb?
 8. Nichlas Wencel. Ibland dyker det bara upp sociala supernoder, och när de dessutom begåvats med en förmåga att förklara piratidéerna lättfattligt, så får man Nicke. Det är inte en slump att Nickes hemstad, Hylte, har mer än dubbelt så hög medlemstäthet (medlemmar per invånare) än den kommun som ligger på andra plats i Sverige. Över tre procent av väljarna i kommunen är medlemmar i partiet.
 9. Ellen Söderberg. Ellen är inte bara Sveriges yngsta EU-kandidat någonsin, utan har också en härligt självklar ledarskapskarisma. Att se henne som 17-åring leda Malmögänget med en total självklarhet borde vara något som de etablerade partierna åker på studieresa för att se. De förstår inte vilka talanger de kastar bort när de föser undan alla under 30 till ungdomsförbund som är konstruerade för att ha ett avstånd till moderpartierna.
 10. Rickard “Richie” Olsson. Hövding för hela partiets IT, både drift och utveckling. Det vill inte säga lite, särskilt inte i vårt parti. Dessutom leder han Jämtland. Men få vet om att han också var en av arkitekterna bakom hur politiken såg ut och hängde ihop — han var den som skapade den första vågen av förklarande retorik tidigt 2006.
 11. DragonFaye. Ryktet säger att hon egentligen heter Jessica. Arbogatjej som envist, ödmjukt och uthålligt förklarar vad vår politik går ut på i gammelmediernas artiklar om piratfrågor. När det kommer en artikel om piratfrågor var som helst, så är Jessica där och förklarar lugnt och respektfullt för dem som bara ventilerar ilska.
 12. Lukas Klingsbo. Tillsammans med sin bror gjorde han ett av de bästa reportagen om torrentteknik som har gått i svensk TV. Han är också vår ledare för Sigtuna. Här är återigen något för åldersfascisterna att sätta tänderna i: Lukas var 17 när han gjorde reportaget.
 13. Calandrella. Medan vi ändå är inne på att knäcka åldersstereotyper, så kolla på stjärnbloggaren Calandrella. Resonemang som placeras direkt i frontlinjen för retorikens utveckling — när jag själv fick reda på att Calandrella är 13, så fick jag mig en rejäl tankeställare.
 14. C Magnus Berglund. Vår ledare för Värmland som kombinerar tyngd i fötterna med en svårslagen värme och omtänksamhet.
 15. Helena Hedquist Pehrson. En av ledarna för Ung Pirat Växjö, som verkligen lyckades skapa en gemenskap bland de som var där när jag besökte.
 16. Joshen. Bloggare som har en otrolig skärpa när han sätter den sidan till.
 17. Anna Troberg. Ok, Anna är redan känd. Men jag är fortfarande imponerad av hur hon blev pirat. Förra året var hon en upphovsrättskramare i mängden, men var ändå öppen nog att posta fem frågor på sin blogg som piraterna behövde kunna svara på. När hon fick in svar och insåg att de faktiskt hängde ihop, så vände hon på en femöring, och postade den bästa förklaringen av piratretorik jag hade sett ditintills — och då hade jag ändå jobbat med frågorna i två och ett halvt år. Idag är hon Piratpartiets andra vice ordförande, och med rätta.
 18. Jerry Silfwer aka Doktor Spinn. Har inte synts argumentera så mycket på sin blogg, men oj vilken tung kompetens han har AFK. Otroligt skicklig, otroligt driven.
 19. Anna “Ravenna” Svensson. Precis som DragonFaye, så drog Ravenna till sig uppmärksamhet genom att envist, skickligt och med en aldrig sinande energi debattera på artiklar på gammelmedia. Idag är hon kassör i partiet och leder det östra distriktet.
 20. Andreas Viklund. Vice kommunledare i Jokkmokk, men framför allt har han drivit de här frågorna envist i ungefär tio år. Ungefär så länge som han har försörjt sig på att ge bort sin musik för ickekommersiell fri spridning. Han var Piratpartiet innan Piratpartiet fanns, typ.
 21. Klara Tovhult. Sist men inte minst vill jag lyfta fram Klara själv. Hon kommer ofta med ganska hård kritik från nya vinklar om saker som partiet inte har råd, kapacitet eller tid att ta tag i just då, så den kritiken kommer ganska krypande in under skinnet. Det vore mycket enklare att hantera känslomässigt om jag inte samtidigt insåg att hon nästan alltid har rätt i sak.

Special mention till Thomas Selig som är driven nog att följa med mig på valturné bara för att filma och fota allt. Kolla t.ex. på Thomas’ film och bilder från gårdagens demonstration i Kalmar.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Faye

  Hej! Rick! Nu har du gjort det igen! Först kommer din artikel som får igång mig igenom mitt i min stora sorg när en av mina älskade katter gått bort. Ja det var DragonFaye/Jessia/Faye som skickade det där sms:et till dig. Och nu läser jag detta precis när min pojkväns morfar gått bort, och ytterligare en sorg kommer rasande in i mitt liv. Ibland undrar jag om du är lite synsk? 🙂
  Jag vill bara tacka, igen, för att du är en politiker som kan KÄNNER på ett annat sätt en gammelpolitikerna. DU har koll på dina väljare, t.om på lilla mig som mest figurerar på nätet. Dock mycket över nätet men ändå. Och att DU tycker att jag gör skillnad är den bästa komplimang jag kan få. Nu har jag fått ännu mera glöd i mig och ska försöka på tag på lite infosedlar om PP som omedelbums ska ut i brevlådorna! Sorg eller inte.
  Tack Rick!!

 2. Helena

  Åh Rick, vad glad du gjorde mig!

 3. Faye

  Sådant här skulle jag vilja se Reinfeldt skriva. Ha!

 4. emma

  Verkligen en fantastiskt kul politisk “meme” Klara drog igång, mycket roligare än dagens andra ämne! 🙂 Tack för omnämnandet, det värmer.

 5. Rickard Olsson

  Såna här listor har en tendens att dra iväg, men om jag skulle skriva en just nu så skulle den bli väldigt kort:

  Daniel Nyström, Ånge.
  För ett förtjänstfullt tålamod med användare och annat löst folk på IRC, det oförtrutna arbetet med valbokningsystemet och ett alltid lika glatt humör trots fyra timmars sömn, veckor i sträck.

 6. Rick Falkvinge

  Richie: Håller med. Det finns många fantastiska pirater och Daniel Nyström är definitivt en av dem. Inte minst för arbetet med vallokalsbokningen.

 7. Calandrella

  Vill lägga till en person:
  *Jonathan Rieder Lundkvist (http://jrl5.blogspot.com/), för hans goda fotodokumentation av vad som sker i partiet.

  Tack för omnämningen för övrigt.

 8. Kluris

  Namedropping.

  Jag kom osökt att tänka på skriften “De skapade Internet” som handlade om kärnan av folk som fixade så att sverige fick internet och tidigt blev en föregångare på området i europa. Vilka namn kommer att förekomma i en framtida “De skapade nätpolitiken”? Jag talar då verkligen inte om Carl Bildt.

  Rick är en av dem, men egentligen kom han in rätt sent. Erik “ehj” Josefsson är en, Christian E. hack i häl, ja alla bakom ffii.se. Vad hände med Laura Creighton och Jonas Bosson, de har inte hörts av på några år? Vi har folket bakom Gnuheter (pawlo, pawal) som verkligen fick fart på diskuterandet av IT-politik då när Gnuheter var en sorts slashdot-klon (saknar..), många skribenter och kommentatorer fanns där. Joachim Strömbergson, metaur, liftarn, Kreiger, Lars Aronsson, Sunnanvind, wutf, epi, ihse, z80 mfl.. Rasmus F. fanns med tidigt. Oscar Swartz inte förglömma. Nicklas Lundblad hamnade så småningom rätt han också. Man bör verkligen inte heller glömma bort Sandklef och Jonas Öberg heller..

 9. Hans Löfving

  Angående första namnet så måste jag faktiskt knipa tillfället och påpeka att en studentkår FÖR HELSIKE ALDRIG ALDRIG ALDRIG ALDRIG SKALL VARA POLITISKT FÄRGAD!

  Det skall vara en organisation som jobbar för studenternas bästa. Det kan vara att sätta press på skolan för att få bättre lokaler, bättre lärare. Att jobba med att utvärdera och förbättra kurserna. Att lobba för lägre hyror i studentbostäder. Studiesociala evenemang som gör livet roligare. Fixa gratis block via sponsring. Hjälpa till med kontakter till industrin / arbetslivet. Fixa bra studentrabatter via mecenat/studentkortet/lokala företag. Etc osv.

  Jag kan komma på en enda ytterst liten kårrelaterad detalj som möjligtvis på en ytterst liten kontaktyta skulle kunna tänkas tangera piratpartiets politik här och det handlar om att motarbeta att universiteten stänger av misstänkta fildelare från internet men den saker är så vansinnigt otroligt självklar för en studentkår att jobba med att det knappast behövs några affiliationer med piratpartiet för att inse det. Till och med regeringen höll med om att landets högskolor inte skall stänga av folk utan bevis när dom tillfrågadet i samband med att media uppmärksammade detta nyligen.

  Vill man ha en språngbräda för sin politiska karriär eller av annan okänd anledning förkasta studenters intressen till förmån för något parti så har man självklart ingenting i en studentkår att göra. Det vore lite som att tillsätta till exempel volvos styrelse med hjälp av deras politiska åskådning.

  Nu vet jag att det ändå fungerar så på vissa lärosäten och när det väl gör det så kan det väl vara positivt (jämfört med alternativet) att det i så fall går bra för (pp) men det är ändå inte en acceptabel företeelse att studentkårer smutsas ner av partipolitik.

  Lite off topic men ibland är det svårt att bita sig i läppen.

  Hans Löfvings senaste bloggpost: Dax att stanna upp, andas och se sig omkring!

 10. Rick Falkvinge

  När jag tittar på listan så förstår jag inte hur jag kunde missa Anaïs.

 11. HumbleBee.net | Nummer sex b

  […] Falkvinge listar idag på sin blogg 21 personer som han mött och blivit imponerad […]

 12. SugBloggen » Blog Archive » Lika bra att bevaka alla…

  […] Jag såg denna film hos Josh, som i sin tur sett den hos BetaAlfa. Jag säger bara Datalagringsdirektivet. Det är inte på låtsas – det är ett lagförslag! Du vet väl att du måste rösta bort idiotin i EU! Gör som DeepEd, undertecknad och HAX och en massa andra! […]

 13. Andreas

  Tack, Rick! Ja, jag har bråkat länge utifrån mitt eget perspektiv. Det här inlägget fick mig att plocka fram en debattartikel som jag skrev i februari 2005 (http://www.sourze.se/Jag_älskar_fildelning_10457688.asp), och jag kan konstatera att jag står kvar på samma plats fortfarande – även om fildelningen bara är en del av helhetsbilden idag.

  Att se så många fantastiska människor ta ett steg framåt och modigt kasta sig ut i politiken, känns otroligt inspirerande. Att dessutom göra det i ett parti där varje liten insats känns värdefull, känns helt rätt. Det gör mig till en stolt pirat bland alla andra stolta pirater. 🙂

  Andreass senaste bloggpost: New free website template: Daleri Single

 14. Hanna Dönsberg

  Att kallas drivande av den som driver är en stor ära! Och du vet – jag skäller alltid med kärlek (oavsett lunch lr konsensus)! 😀
  Hoppas steken var god Rick =)

  Nu tar vi mandat Rick, äntligen!

  Tack alla begåvade pirater, vi skriver historia tillsammans! Och tack Rick, för att du är en partiledare man kan ringa till – personligen, när man än behöver det.

  Ses ute på gatorna på lördag!

  Hanna Dönsbergs senaste bloggpost: Piratpartiet och Ung Pirat på Västerås barnfestival!

 15. Utmaning – pirater att lyfta « Majestatis Pluralis

  […] maj 24, 2009 · Inga kommentarer Klara satte en sten i rullning, som så ofta förr, när hon listar tio pirater som förtjänar cred och plats och uppmanar andra att göra det samma. Rick var inte sen att haka på. […]

 16. Ylva

  Och du Rick hade en mycket bra artikel i Aftonbladet.

 17. Att komma ut som Piratpartist « maloki

  […] valhyfs, Selig följer PP i Kalmar och Calandrella om varför vi ska rösta i EU-Valet. Klara och Rick listar Pirater de vill ge extra rampljus! Fortsättning lär följa med liknande inlägg! […]

 18. Rick

  Richie är imponerande kunnig; Calandrella en inspiration; men alla – inte bara dessa 21 – är bra.

 19. Daniel Flöijer

  Positivt att lyfta fram eldsjälar, finns dock alltid en risk att vissa blir sura för att de utelämnas, men jag hoppas att den som eventuellt känner så förstår att det inte är möjligt att nämna alla, och att det är mänskligt att missa någon som kanske borde ha nämnts.

 20. Dennis

  Och så finns det vi som uppskattar att vi inte mändes så vi kan fortsätta kämpa i tysthet, för ärligt talat; om jag velat bli känd så hade jag sökt till Idol eller Robinson, eller varför inte skjutit en stadsminister?

  Denniss senaste bloggpost: Rösta på Piratpartiet-dagen den 20 maj!

 21. Vidde

  *peta* Heter inte nummer ett Cinna? =)

  Viddes senaste bloggpost: Twitter Weekly 2009-05-24

 22. Rick Falkvinge

  Jag försökte låta bli att nämna dem som profilerat sig på bloggar — de är liksom kända ändå. Det jag ville göra här var mer att lyfta upp pirater som inte syns annars.

 23. Jonathan

  Jag kände mig lite tvungen att lägga till en person på min egen blogg, även om jag skriver under på de Pirater du, MaB och Klara redan har täckt 🙂

  Jonathans senaste bloggpost: Topplistor…

 24. Mikke

  🙂

  Kul att nämnas men för egen del behövdes det ej.
  Blicken du gav mej, i söndags, vid stationen sa allt.
  BRODER!

  / Nu tar vi det här! / Mikke

 25. Faye

  Rick: Ja hur du kunde missa Anaïs var faktiskt lite konstigt. 🙂 Särskilt när du lyckades uppmärksamma mig t.om! Har fortfarande inte lyckats smälta att jag gör nytta. 😀

 26. Rickard Olsson

  På den snabbt växande listan Hur-fanken-kunde-vi-missa…? finner vi idag Anders Andersson. 🙂

  Rickard Olssons senaste bloggpost: Jobbsök

 27. Rick Falkvinge

  Vidde: Gah! Pinsamt! Givetvis heter hon Cinna Lagestrand. Jag var så upptagen med att kolla att det inte vad ett R i efternamnet (“Lager…”) att jag stavade fel på förnamnet i stället…

 28. Anaïs

  Tack, Rick! 🙂

  Anaïss senaste bloggpost: Det går fort nu

 29. Arga_Fredrik

  Nu blir ja så där argt lycklig som bara arga fredrik har möjlighet att bli 😀

  Gillar när toppen ger dom andra cred!
  Dock tycker ja dessa listor saknar en punkt.

  punkt 22. Alla medlemmar och alla andra som inte nämnts i listan. För vad vore Piratpartiet utan dessa? Och vad imponerar inte om något alla våra medlemmar och vi som faktiskt bygger den här folkrörelsen.
  Så allt bra men hade mer än gärna sett en punkt 22 iaf så slipper man inbördes beundran stämpeln.

  //Arga Fredrik

 30. Jonathan

  Punkt 22 skulle omintentgöra hela syftet med Listan. Jag står inte på den och det bekommer mig inte ett dugg.

  Jonathans senaste bloggpost: Din åsikt är värdelös

 31. Hans J

  @Anaïs:

  Av mig får du bara ett “litet omnämnande” 😉

  Du har en blogg som går jättebra att läsa men jag kan inte kommentera på den. Det är lite “politikervarning” på dig – typ Tolgfors (rys) – om du förstår…

  Varför fixar du inte till den funktionen så att jag kan höja min bedömning av din blogg?

  Du skriver otroligt bra … men att kommentera den och göra det anonymt går mindre bra så mitt betyg är:

  Godkänt Greja till den där kommentarsfunktionen så jag kan höja till “MVG – Mycket Väl Godkänt”

 32. Mind

  Nu är ju iofs Vidde (går under smeknamnet Johanna Julén) lite mer känd men hon var inte det förut, jag skulle vilja lyfta fram henne ändå för hennes sätt att aldrig sluta fundera, kritisera, analysera sönder och hitta nya infallsvinklar!

  Minds senaste bloggpost: Opassande skriver passande om vad som gäller

 33. De som inte ska glömmas! « Tomas sida

  […] kanske inte får tillräckligt med uppmärksamhet för allt de lägger ner. Klara har gjort det, Rick har gjort det, MaB har gjort det, JRL kommenterar […]

 34. Anaïs

  @HansJ: jag förstår inte alls varför du inte kan kommentera..! Jag tycker mig ha kryssat i alternativet “alla” kan kommentera. Mystiskt!! “Politikervarning” – katastrof..!

  Anaïss senaste bloggpost: Det går fort nu

 35. Anaïs

  “samtliga – inkluderar anonyma användare” hade jag kryssat i…Nu har jag gjort det igen.

  Anaïss senaste bloggpost: Det går fort nu

 36. Mary

  Jag beundrar och avundas den närhet till varandra ni har inom Piratpartiet. Du är verkligen en närvarande partiledare Rick.

  Sen tycker jag att jag ska få vara med i din “övriga” bloggrulle. För frågan driver vi i viss gemenskap även om jag har annan plattform

 37. Neobob

  Härlig inlägg rick 😀
  btw så va jag o röstade idag här i örebro på varberga biblotek o röst sedlarna på piratpartiet stod i stället väldigt synliga 😀
  Go PP

 38. Marcus

  Nu har man röstat. 🙂 Majoriteten av mina vänner och familj kommer rösta pirat ser det ut som iaf också.

 39. Doktor Spinn kommenterar - 2009-05-26 | Doktor Spinn

  […] Rick Falkvinge (PP) » 21 pirater som imponerat på migFint omnämnande från Rick. Tänker inte ge mig förrän myndigheterna slutar läsa min e-post. Rösta senast 7 juni. […]

 40. Anon Ym

  Är det inte lite ironiskt att Piratpartiet – som är emot all form av bevakning – nu kallat in valobservatörer för att bevaka EU-valet?

  Hyckleri kallas det ni sysslar med.

 41. Rickard Olsson

  Anon Ym, nej, Piratpartiet är inte alls emot all form av bevakning. Makthavare ska övervakas av folket, folket ska inte övervakas av makten.

  Trolling kallas det du sysslar med.

  Rickard Olssons senaste bloggpost: Jobbsök

 42. Jonas N

  @Anon Ym

  OMG ROFL!!!!!!!!!!111

 43. Peter Andersson

  @ Anon Ym:

  Wow! Tror du verkligen att PP har makt att “kalla in” valobservatörer. Då måste jag säga att jag är nästan imponerad över hur mycket du överskattar makten hos ett parti som inte ens sitter i riksdagen (ännu).

  Ditt påstående säger väl iofs något om den makt PP har i bloggosfären, där har man “kallat in” en hel armada av frivilliga valobservatörer, men det är ju något helt annat… 😉

 44. Peter Andersson

  @ Anon Ym:

  Wow! Tror du verkligen att PP har makt att “kalla in” valobservatörer. Då måste jag säga att jag är nästan imponerad över hur mycket du överskattar makten hos ett parti som inte ens sitter i riksdagen (ännu).

  Ditt påstående säger väl iofs något om den makt PP har i bloggosfären, där har man “kallat in” en hel armada av frivilliga valobservatörer light, men det är ju något helt annat… 😉

 45. Rebecca

  Nyheter från UK:

  Böter på 50,000 pund:

  UK fines for IP infringement to rocket
  http://www.theregister.co.uk/2009/04/24/torture_garden_club_scan/

 46. Elias.L

  O M C !

  hatar Storbritannien >:(

 47. Anders

  Amelia har verkligen imponerat på mig, inte minst den futuristiska frisyren. Läste en intressant intervju med henne i Svenskan
  http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=piratpartiet_vill_ha_apokalyps.html

 48. Elias.L

  Hon riktigt cool, cyberpunk ftw.

 49. Hans J

  Jag skulle vilja lyfta fram några andra som arbetat imponerande stenhårt och betytt väldigt mycket för den snabba tillväxten av Piratpartiet:

  1. Fredrik Reinfeldt – utan hans misshandel av Karl Sigfrid och framläggande av flera hemska lagförslag hade Piratpartiet aldrig vuxit så snabbt. Dessutom så är han liksom FRA “lyssnande” på ett helt nytt sätt.

  2. Thomas Norström (domaren i TPB-rättegången) – hans betydelse för Piratpartiet får absolut inte underskattas… (Ska vi inte inrätta ett hedersmedlemsskap?)

  3. Ignatius Loyola – som fungerat som modell för mången gammelpolitiker. “Ändamålet helgar medlen” ni vet…

  4. Sten Tolgfors – dennes innovativa hantering av begreppet “blogg” kan komma att bli ryktbar. Det blir inte så mycket mer men jag hade inte hjärta att inte ha med honom på listan.

  5. Peter Danowsky – har givit hela piratrörelsen ett avskräckande exempel på hur vi inte ska vara. Högdragen och med en förolämpande ton så fort han öppnar munnen. Detta fungerar som en vitamininjektion på pirater!

  6. Nicolas Sarkozy – han arbetar visserligen stenhårt på tillväxten av Piratrörelsen i ett paneuropeiskt perspektiv men förtjänar i denna roll liksom hans vapenbroder Silvio Berlusconi ett särskilt omnämnande.

  Listan kan göras mycket längre. Men det får räcka med sex (de är ju gamla 😉 )

 50. Janne

  Håller med om att det finns många fantastiska människor i Piratpartiet. Man blir överväldigad av engagemanget och för första gången finns det ett politiskt parti som känns helt rätt för mig, även om vi kan bli ännu bättre.

  Kom ut som Piratpartist idag, även om det inte varit någon hemlighet för de som följt mina bloggar det senaste halvåret…

  Jannes senaste bloggpost: Janne: Därför blev jag Piratpartist!

Comments are closed.

arrow