Epic winnage

Vänner, bröder och systrar i hela den belägrade fria världen:

Idag, så har vi vunnit vårt första viktiga slag för medborgarrätternas framtid. Rätten att vara en fri medborgare. Rätten till privatliv som ett koncept. Ja, faktiskt rätten att prata om sina åsikter över huvud taget.

Det här är rättigheter som våra mödrar och fäder kämpade, blödde och dog för. Och vi är de stolta sönerna och döttrarna till de kvinnorna och männen. Än en gång, så har vi klivit upp på barrikaderna och stått stolt, skuldra vid skuldra. Än en gång, har vi förstått att vi måste kämpa för våra rättigheter.

Idag så skakade vi gammelpolitikerna i deras fundament i den striden. Vi har tagit 7,1% i allmänna val på idéerna om medborgarrätt, och bara idéerna om medborgarrätt, och vann representation i Europaparlamentet.

Vi tog två mandat, varav ett med observatörsstatus till dess Lissabon eventuellt går igenom.

2005, så insåg jag att politiker var helt i företagslobbyisternas nåd. Politiker förstod inte att frihetsideéerna var viktiga, de brydde sig inte om dem det allra minsta, bortsett från när de skulle få poäng på att vara hård mot brottslighet och montera ned medborgarrätter.

Och på så sätt har våra medborgarrätter knackats bort, en stenflisa i taget. Rätten till privatliv kränkt. Rätten till privata samtal utraderad. Rätten att yttra åsikter censurerad.

I 2005, så var tiden mogen att ta ställning. Tiden hade kommit för att stå stolt och upprätt. De kallade oss pirater, eftersom vi delade med oss. Tiden hade kommit att sparka ut de politikerna. Tiden hade kommit för att gå förbi politikerna, och prata direkt med medborgarna i röstbåsen.

Det som slog mig 2005 var, att även om lobbyisterna har skottkärrevis med kontanter som de kör runt i Europaparlamentets korridorer, så finns det en sak som skulle göra alla de sedlarna värdelösa över en natt. Den saken är röster i allmänna val. Och vi skulle kunna bygga det. Vi, som pirater, skulle kunna bygga stöd för medborgarrätter och återkräva de rättigheter som är våra, som fria medborgare.

Vi skulle ta sikte på det enda som politiker bryr sig om mer än lobbyistolja: deras jobb. I samma ögonblick som någon politiker blir av med sitt jobb för att de inte förstår de här frågorna, så skulle alla lobbyistpengar bli aska.

Den förste januari 2006, så satte jag upp Piratpartiets webbsida, och nämnde adressen en enda gång i en chattkanal. Den fick tre miljoner träffar de första två dagarna. Det skulle visa sig att problemet inte var att få uppmärksamhet för idéerna, utan att kanalisera ett enormt engagemang in i en organisation. Det var inte bara jag längre. Det var tiotusentals. Ja, hundratusentals.

Och här är vi, nu.

Vi bygger om.

Vi bygger om våra medborgarrätter. Vi bygger om medborgarrätterna och friheterna på nätet. Vi bygger upp civilisationen igen. Vi återbygger de rättigheter som våra mödrar och fäder kämpade, blödde och dog för.

Och vi gör det med stolthet.

Vi är inte färdiga med detta. Detta är bara slutet på början: den första stora, avgörande segern för nästa generations medborgarrättsrörelse. Piratpartiet är nu det största partiet för medborgare under 30. Det bådar gott för den kamp för medborgarrätt, som fortfarande ligger framför oss. För striden är inte över. Inte på långt när.

Nästa steg är att sprida kampen utanför Sverige. Vi kommer att behöva hjälp av aktivister, organisatörer och dotcommiljonärer i hela världen. Vi har visat för alla att det här går att göra. Nu måste vi alla göra samma sak där var och en av oss råkar bo i världen.

Vi behöver bygga om civilisationen, och göra det tillsammans. Vi behöver bygga om, och stå stolta, eller riskera att förlora de medborgarrätter som befinner sig under en våldsam belägring.

Idag, så vann vi vår första avgörande seger. Gratulerar till oss allihop.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. JAAA!!

  Härligt!

 2. Banzai

  HURRA!!!! GRATTIS TILL OSS!!!! =¬)

 3. Attila

  Grattis! Välförtjänt!

  Attilas senaste bloggpost: Förhörd

 4. Björn B

  Hurra! Vi gjorde det! Nu gäller det att segla vidare på det här resultatet ända in i riksdagen.

 5. Oskar Lundström

  Ja, Grattis Europa!

 6. Rude Sandelius

  Nu tar vi dom för att parafrasera en låt. Ni vet vilken jag menar. Grattis till oss

  Rude Sandeliuss senaste bloggpost: Seger

 7. Daniel Flöijer

  Underbart!

 8. Esbjörn Hyltefors

  Stort grattis till alla som kämpat!
  En eloge till Falkvinge för allt; från startandet av partiet till de avslutande orden under valvakan inatt.

  “What we do in this life echoes in eternity …” 🙂

 9. Kluris

  Halå där Rick! Lissabon är ni emot, så nu tror jag bestämt att ni är så god att inte börja med att kohandla om det ni sade att ni inte skulle kohandla med! Ett mandat fick PP, inte två. Börja inte med ett gammelpolitikersvek.

 10. Lasse

  Grattis. Sjukt bra jobbat i TV-rutan. Bra svar och bra saker sagda. Nu kör vi!

  Lasses senaste bloggpost: Rösta i EU-valet

 11. Ignyte

  Jag skulle säga grattis till oss svenskar som visar att vi kan ta ställning. Som visar att våra röster räknas. Men framförallt grattis till Piratpartiet som är det första parti som lyckats ge hopp i mörkret och som tydligt visat varför man ska använda sin röst i val, och att det har effekt. Ett parti som visat att man ingenting har att vinna på väljarförakt och att fördumma ungdomars åsikter.

  Och ett stort grattis till min granne några trappor ned som har hund på samma hunddagis som jag och som jag först idag upptäckte stod med på plats 15 (tror jag det var) i PP:s kandidatlista. Grattis till framgångarna!

 12. Glenn

  Grattis! Nu är första biten av historien skriven, nu laddar vi om för nästa kapitel! Men först en massa firande naturligtvis.

 13. Anders Wengelin

  Så där ja! Grattis till den härliga bedriften. Och tack för allt slit och alla uppoffringar.

  Kan piratpartiet fortsätta använda begreppet “de etablerade partierna” nu?

  Anders Wengelins senaste bloggpost: Bloggtips: I

 14. Yamiko

  Hurra! Jag är nästan tårögd nu! <3

  Yamikos senaste bloggpost: Rösterna är räknade

 15. Alexandra

  Det allra mest intressanta med valresultatet tyckte jag faktiskt inte PPs resultat i sig var, utan det faktum att det skilde en procentenhet mellan röda och blå blocket. Om detta hade varit riksdagsval så hade PP haft en sjukt stark vågmästarroll att spela på. Så det gäller att hålla farten in i nästa val nu 😀

  Alexandras senaste bloggpost: Dagens Pirat, herr Pirate!

 16. Vinst! | Jonas Enander

  […] skriver Rick Falkvinge om vinst i EU-valet. Idag skriver Thomas Bodström om […]

 17. Elias.L

  L337 sp33k5

  Yaaaay !

 18. Johan T

  Gratulerar till en lysande valkampanj.

 19. Patrik Olsson

  Grattis till oss alla! Arhhh! Arhhh! Arhhh!

 20. Jonas N

  Grattis och stort tack till alla som gjort detta möjligt!

 21. Anders Forsman

  Stort grattis till alla!

 22. Johan

  Fantastiskt resultat. Jag bor utomlands, så jag har inte kunnat göra särskilt mycket grovjobb i kampanjen, men PPs framgångar gör mig stolt över Sverige. Alla ni som jobbat för det här har gjort en jätteinsats.

 23. Guldpiraten

  [spam]

 24. DanceK

  @ Kluris

  Det sades aldrig att vi hade blivit positiva till Lissabon. Dock är vi ju i det läget nu, att ett fördrag som vi är emot, faktiskt skulle gynna oss.

  Klassiskt hycklartest. 😉

 25. Jocke

  Grattis till OSS! Synd att vi inte tog 2 mandat. Men det är trots allt fortfarande en stor seger.
  Äntligen kanske de övriga gammelpartierna börjar förstå var skåpet ska stå. Dags att möblera om i politiken!

 26. Guldpiraten

  Den som inte fattar det stora med guld och silver piratpengar skall läsa på om liberty dollar. http://www.libertydollar.org/

  Sök även på youtube många intressanta filmklipp om ämnet. Sök på liberty dollar och Bernard von NotHaus, som är grundaren av den fria konkurrerande valutan.

  Detta är vad som krävs för att piratpartiet skall komma in i riksdagen. Det måste man fatta.

 27. Emil Johansson

  Jag tycker att årets EU-val har varit en ganska oengagerade historia vad gällande riksdagspartierna. Som väljare är det ganska svårt att riktigt orka sätta sig in i riksdagspartiernas skillnader, då de är betydligt mindre än i riksdagsvalen. Svårigheten ligger dels i att åsikterna skiljer mellan EU-val och riksdagsval, dels i att kandidaterna är mer självständiga än under riksdagsvalen.

  Detta har gjort att jag som politisk intresserad inte riktigt orkat eller känt något stort intresse av att sätta mig in i samtliga riksdagspartiernas och deras kandidaters valprogram. I EU-valet 2009 var det inte de gamla partierna som var uppseendeväckande, utan de tre största uppstickarna; FI, SD och PP. Det är alltid väldigt fascinerande att se hur ett nytt parti kommer fram till den beslutsfattande makten. I år var det Piratpartiet som blev den klara vinnaren. Piratpartiet har här stått för en historiskt unik resa till Bryssel.

  FRA, IPRED och Telekompaketet är tre stora omvälvande förslag som den senaste tiden varit brännheta diskussionsämnen bland Sveriges unga. Vi unga hatar FRA och IPRED. Vi kräver frihet på internet. Det är inte speciellt häpnadsväckande i sig, ungdomar har i generationer haft de mest liberala åsikterna. Men sättet debatten förts på är helt nytt. Aldrig förr har en ungdomsgeneration haft så stor makt att påverka genom bloggar, internetforum och debattinlägg. Den teknologiska utvecklingen har på senare skapat ett helt nytt politiskt forum. Det går inte längre att ignorera internets möjligheter när det gäller att bedriva politiska debatter och att påverka väljare och beslutsfattare.

  Facebook, Newsmill och Twitter är bara tre av otaliga sociala nätverk där de tidigare kommunikationshindren mellan medborgare och politiker är som bortblåsta. Piratpartiets rekordresultat i årets val vittnar om ett parti som tagit fasta på tekniken för att nå ut till väljarna. Oavsett vad man tycker om Piratpartiet är det omöjligt att inte imponeras av det valresultat som nyss offentliggjorts. Årets EU-val hade rekordmånga förstagångsväljare och unga svenskar blev plötsligt en väljargrupp att räkna med.

  / Politiskt intresserad bloggare och förstagångsväljare

  Emil Johanssons senaste bloggpost: Tankevalsens statistik

 28. Yes! 7,1%! – Johan Bakke - En blogg!

  […] trodde att SVT ännu en gång hade struntat i PP när Rick Falkvinge aldrig dök upp i studion som valvakan sändes ifrån, men fick efter en stund veta att det berodde […]

 29. GB99

  MAX NICE!

 30. Erik Nordström

  Nice.

 31. Mind

  Helt underbart! Fullkomligt underbart. Jag blev tårögd av glädje på väg hem från vallokalen strax efter 21 då jag slog på radion.

  Minds senaste bloggpost: 13 timmar senare

 32. Andreas Langer

  Tillägnade ett blogginlägg till dig också, så här stod det, eftersom du väl inte har tid att läsa alla hyllningar 😉

  “Mycket nöjd med hur du stod upp inför KG. Dessväre är jag inte det minsta förvånad, du precis som ungdomarna har förlängesen insett allvaret kring alla dessa lagar, som klubbats igenom tillföljd av allt fildelande. Hoppas nu verkligen att era två mandat leder till ett inflytande som på sikt kan förändra ett och annat kring internet’s framfart till det positiva. Lycka till!

  /Ennöjdbloggare”

 33. Steen (Denmark)

  Congratulations to my Swedish Brothers and Sisters, Really happy for you guys, great result

  a lot of danish people are cheering for you guys

 34. Sippan

  Se till att röra om i grytan bara nu när ni fått in en slev i, öh, dörrspringan. (Hur fan lagar ni mat egentligen? 😛 )

  Obeskrivlig lättnad faktiskt… hoppas det går lika bra 2010 =)

  Sippans senaste bloggpost: Vart tog jag vägen?

 35. Carro

  SÅ JÄKLA UNDERBART!!!
  För första gången kändes det helt nödvändigt att rösta, och för första gången var jag glad av att följa en valvaka.

 36. Gregor Samsa

  Bra jobbat alla! Hoppet lever!

 37. Klas

  Helt otroligt! så underbart!! kommer sova så jäkla gott i natt.

  Jag gick nämligen upp klockan 07:00 (mitt i natten för mig normalt, hann sova 3 timmar bara), för att sedan cykla två mil för att få ut valsedlar här ute i skogen där jag bor:) Nu känns det så värt det:D

 38. Einar

  EU-parlamentets Stockholmskontor dementerar tyvärr uppgifterna om de två parlamentsledamöterna med observatörsstatus, så vi får nog tills vidare nöja oss med en representant.

  http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/sverige-kan-fa-20-ledamoter-1.886361

  Jag tyckte förresten också att du gjorde väldigt bra ifrån dig i SVT-studion.

 39. Pirater kapar demokratin « Badlands Hyena

  […] juni 2009 · Inga kommentarer Demokratin har kapats av pirater. Den slutsatsen får man dra efter att Piratpartiet fick 7,1 % av rösterna i EU-valet. […]

 40. Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats

  Just the beginning…

  One down. More to go….

 41. Guldpiraten

  [spam]

 42. anonymous

  Bra jobbat alla! Grattis till oss som är Piratpartiet!

 43. Rickard

  Grattis alla

 44. Jerker Montelius

  I dag stod jag utanför vallokalen i Rissne i elva timmar.
  Det var värt varenda minut.
  Mot Bryssel!!!

 45. Rickard

  …errr…jag var inte klar…
  Jag vill också tacka alla i Sveriges avlånga land, från Rick till valsedelsdistributörer som mig själv, som har gjort detta möjligt.

  Nu siktar vi på riksdagsvalet!

 46. Neobob

  Ja ett enormt grattis till alla oss! Nu tar vi dom!

 47. […] Enligt Falkvinge handlar det om ett “riktigt” mandat, och ett observatörsmandat (utan rösträtt) “tills […]

 48. Sjöholm

  Tack Rick för att du aldrig gav upp!

  Och ett stort grattis till alla i PP som har bidragit till att starta den viktigaste politiska folkrörelsen i modern tid!

  Sjöholms senaste bloggpost: Lissabon Fördraget for DUMMIES -Del II

 49. Jennie Lovo

  Ricky Boy, här är ett presentkort på en dejt med mig: PUSS M.M.

  Jag vill ha dej i min soffa.

  Jennie Lovos senaste bloggpost: Därför behövs Feministiskt Initiativ

 50. Anders Wallin

  Grattis! Till oss ALLA, tyvärr var man tvungen att avböja efterfesten. Men sitter här lycklig. På Onsdag är det möte för Stockholms avdelningen sedan tar vi ledigt några veckor sen är det dags att börja med nästa års riksdagsval.

  GRATTIS!

 51. Daniel

  Jag är mycket glad, men inte riktigt så uppspelt som de flesta verkar vara.

  För det första så var detta resultat väntat, så jag blev inte förvånad. Och sedan så seglar vi nu, tyvärr, ut på farligt vatten, vilket vi måste vara medvetna om, så att vi inte går på grund.

  Några av farorna är:

  1. För höga förväntningar.

  Det är inte så säkert att 1-2 mandat av över sju hundra kan påverka så mycket de närmaste fem åren. Hade jag varit våra motståndare så hade jag seglat runt oss och hoppats att vi sjunker som Junilistan till nästa val.

  Det är fortfarande en lång kamp kvar, och det behöver folk vara medvetna om, så att inte besvikelse leder till att folk lämnar skeppet i förtid.

  2. Svårare att nå framgång i riksdagsvalet.

  Jag vet till exempel människor som gett oss sin röst nu i EP-valet, men inte är beredda att riskera att borgarna får makten igen i riksdagsvalet nästa år. Och eftersom vi kan komma att stödja vilket block som helst, så kommer de inte att rösta på oss i riksdagsvalet.

  Vi har också haft nytta av det låga valdeltagandet i EP-valet, eftersom jag misstänker att vi har haft betydligt färre soffliggare än de stora partierna, så med ett valdeltagande på nästan det dubbla i riksdagsvalet, så kommer detta med största sannolikhet att missgynna oss.

  Om detta valet hade varit ett riksdagsval, så tror jag tyvärr att vi inte hade fått mer än 3% ungefär. Så jag tror att det kommer att vara en kamp att komma in i riksdagen nästa år. Men naturligtvis har jag gärna fel.

 52. X

  @Guldpiraten

  Sluta spamma varenda blogg med dina idéer om alternativa valutor. Oavsett om du är en snilleblixt på spåret eller om du är en av många tokdårar som tror att PP ska anamma just deras tokdåreidé, så är detta INTE RÄTT METOD för att få genomslag inom partiet.

  Skapa gehör för dina idéer genom att göra följande två saker:
  1. Skriv om din idé på DIN EGEN BLOGG, och gör det så intressant så att folk läser den och skickar länken vidare självmant. (Nej, spamma inte andras bloggar med länkar till din egen blogg om det inte är HELT apropå ämnet som diskuteras.)
  2. För fram idén på PPs forum, och få den alternativt sönderriven eller hyllad till skyarna (eller både och). Där skapas underlag för att få in det i PPs principprogram, vilket krävs om PP ska driva denna fråga.

  Men framför allt (och detta gäller alla tokdårar med fixa idéer): SLUTA SPAMMA MASSVIS AV BLOGGAR MED OVIDKOMMANDE ÄMNEN!

 53. parrot

  Helt underbart! Jag har under valrörelsens gång inte vågat hoppats. Jag har gått och tryckt ner förväntningarna med goda resultat.

  Det var inte förens idag som jag gav upp och verkligen kände att vi redan tagit hem det. Hela dan har jag gått med en seger känsla i kroppen.

  Nu med resultaten i hand så känns det helt historiskt, helt underbart. Grattis Pirater!

 54. Viktor Mossbäck

  Jag är så förbannat lycklig så det finns inte! Visserligen var det en besvikelse att inte Amelia kom in (well, vi vet ju inte ännu, but still), och visserligen så är det långt kvar till förändring och till riksdagsvalet, men vi visar härmed att vi finns, och demokrati fungerar! Godnatt kära vänner. Tillsammans förändrar vi världen!

  Viktor Mossbäcks senaste bloggpost: Winz.

 55. I hell-mans v

  […] webbhackande, Alexandersson, Opassande, Calandrella, Alexandersson, DNME 616, Calandrella, Falkvinge, Varf

 56. Guldpiraten

  Inget spam, piratvalutan kan skapas utan piratpartiets medgivande precis som pirate bay skapades utan deras medgivande.

  Inför riksdagsvalet har en intressant fråga om valuta dykt upp på piraternas forum: Företaget Liberty silver går ppet ut med att de vill skapa en piratvaluta, antingen symboliskt för att undervisa om rätten till att konkurrera med valuta eller verkligen en ny piratvaluta under namnet, Free Money i äkta silver.

  Detta är en stor nyhet. Större än vad folk förstår, slår detta igenom kan Piratpartiet få den tyngd de behöver för att komma in i riksdagen. Vi måste ha rätten i ett fritt samhälle att göra oss fria från monopol bankerna.

  Nu i kristider kommer denna frihets och intigritets fråga om valuta vara Pirat partiets biljett till riksdagen. Detta kan skapa nya kontroverser och i värsta fall arresteringar av de som gör denna valuta, tro mig.

  http://forum.piratpartiet.se/Topic157952-15-1.aspx

  Guld Piraten.

 57. Erik Laakso

  Jag stod ett par hundra meter från er valvaka och lyssnade på Bruce Springsteen men jag kolla med jämna mellanrum valresultatet i telefonens webbläsare och jag blev lite extra glad när jag såg att ni kom in och att ni gjorde det med råge. Stort grattis alla pirater, det här är vi alla värda. Det blir en extra press på alla gamla partier och ett bra stöd i ryggen på oss integritetsvänner som försöker vända stora skutor.
  Jag hoppas ju på att vi får det där lissabonfördraget och då får ni ju ett mandat till men jag förstår att det inte är er önskan. Men jag får väl önska i ert ställe då. 🙂
  Återigen. Grattis.

  Erik Laaksos senaste bloggpost: Piratpartiet tycker det är löjligt att andra partier tar till sig deras politik

 58. Joshua_Tree

  Ja Rick. Vi gjorde det. Vi tamigfan gjorde det. Jag har inte ord för att beskriva hur skönt det faktiskt känns, även om jag nånstans trodde på liiite mer. Men man får inte bli girig. Det överlåter vi åt andra. 😉

  Arrr!

  Joshua_Trees senaste bloggpost: Mata inte trollet

 59. Nina

  7,1 % är riktigt fantastiskt (även om jag hade hoppats på 2 säkra mandat och 8,5-10 %), men med tanke på att pp gick från 0 till 7,1% och att det var det “första” riktiga valet, så… är det ju faktiskt helt fantastiskt.. särskilt med tanke på att pp både smutskastades i media (mest noterbart av aftonbladet) och inte fått medverka i de tyngre debatterna, samt inte har haft en “traditionell” valrörelse på samma sätt som de övriga partierna… med en helt annan organisation, nätengagemang och “nätdebatt”.. med tanke på det är det helt fantastiskt att partiet har lyckats så bra, utan fläskiga annonser mm; men visar ju på att pp;s strategi och organisation och tanke helt uppenbart har fungerat

  det som stör mig är dock 2 saker:

  1) att sossarna, moderaterna, folkpartiet ändå fick så pass högt väljarstöd, trots allt.. med tanke på hur de (ja hela alliansen) har betett sig med FRA och IPRED så övergår det mitt förstånd hur de ändå kunde få så pass stort stöd som de ändå fick.. att förvänta sig att PP skulle fått mer än 7,1% var kanske lite orealistiskt att önska, men jag är klart besviken över att dessa partier inte tappade MER…

  2)… hur ALLA under hela valvakan bara framhöll fildelningen som anledningen till PP:s framgång och varför de unga röstade på den… jag HÖLL PÅ ATT GÅ I TAKET!!!! min 62-åriga pappa likaså (som röstade på PP och aldrig har fildelat i sitt liv)… gång på gång tog alla “experttyckare” upp fildelningen som huvudfrågan, typ “den mobiliserade verkligen de unga!”…. inte en enda en nämde de nätkontrollerande frågorna och aspekten (med FRA, IPRED, telecom-aspekten, mm liknande EU-direktiv & lagar i olika länder)…

  …uppenbarligen har PP fortfarande stort arbete kvar med att visa svenska folket vad det egentligen handlar om (+ att vi som röstade på piratpartiet inte är missnöjda, fördolda sverigedemokrater som annars skulle röstat på dem… :-/ )

  …utan att det i majoritet faktiskt handlar om folk som MEDVETET röstade på PP för demokrati- och integritetsfrågorna!!!!!!!!! – för den synen och känslan har jag (det känns som om de felanalyserar PP å det grövsta); Det finns således mycket arbete kvar till riksdagsvalet!!!!!!! (men förhoppningsvis får vi åtminstone vara med i debatter nu.. när vi är att “räkna med”.. och då är det VIKTIGT att vi talar om internets frihet och demokratifrågorna här och poängterar det än starkare före fildelningen&upphovsrätten, med exempel som kontrollagar av italienska bloggare, censurering av internetsidor, övervakningslagarna mm mm, och blir mer konkret och ger pålästa exempel)… folk måste få klart för sig vad det är som står på spel här!!!!!!!

  annars: grattis alla pirater i “toppen” – och runt om i organisationen i landet – som kämpat sig svettiga till dagens framgång!!!!! *kärlek till er* <3

  jag hoppas dock att det bara blir ett mandat och inte två (inte om det betyder att Lissabonfördraget går igenom), även om jag naturligtvis hemskt gärna ser Amelia tillsammans med Christian i Bryssel………!

  Fira nu ordenligt, för snart är det dags att lätta ankar igen mot nya, större hav!!!! Det är “lätt” att göra succé, men svårare att hålla kvar berömmelsen………. det är nu vi måste satsa!!!!!!!!

 60. Piratbladet

  http://piratbladet.istheshit.net/

  Fast man kan iofs argumentera att det var vi som vann 🙂

 61. Ratatosk

  Stort grattis från en “fildelande snorunge” (hört från en diskussion ang PP) på 31 år med barn och familj.

  Röstade på PP i förra riksdagsvalet så jag tycker det är skönt att det är fler och fler människor, gamla som unga, som har insett vad som håller på att ske.

  Fortsätter PP att jobba med samma frenesi och engagemang så hoppas jag på att vinnarkänslan som känns idag får återkomma efter den 19 september 2010.

 62. Aye, pirater! « MaSkoPi

  […] jag var så stolt över att vara en del av det ni är en del av, jag är så stolt över att stå skuldra vid skuldra med så engagerande […]

 63. Rick

  Det här var SÅ BRA… Jag gissade 7.5% innan. Två mandat??!?? Vad ska gammel-allting göra nu? Packat och klart, Christian? Hu!

 64. Hei 7obotomi

  Kamrater!

  Det är med värkande prostata jag gratulerar oss till denna Epicska Winnalogy. Kondomerna ligger inte längre på golvet!

  5% av Sveriges befolkning har så högt IQ att de kvalar in till Mensa.

  Nu vet vi var de 7,1% med lägst IQ hör hemma!

  EPIC WIN LOL WTF OK BYE

 65. En seger för mänskliga rättigheter « Calandrellas blogg

  […] – historiska händelse är värd mer än direktrapportering utan reflektion. Vi fick, enligt Rick, två mandat – en av de två “observatörer” som Lissabonnfördraget innebär […]

 66. Henrik

  Stort grattis till oss alla! 😀 Jag är oerhört glad och stolt över att få vara en del av detta.

 67. En stor kväll som ger ny kraft @ Tomas Sida

  […] efter en sensationskväll. Jag kan fortfarande inte helt greppa det som har hänt, men andra summerar det […]

 68. Micke

  YES! Nästa sikte —> RIKSDAGSVALET!

 69. […] Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge har däremot segerbloggat: Idag, så har vi vunnit vårt första viktiga slag för medborgarrätternas framtid. Rätten att vara en fri medborgare. Rätten till privatliv som ett koncept. Ja, faktiskt rätten att prata om sina åsikter över huvud taget. […]

 70. Krille

  Episkt är ordet. Jag tror det vore bra om du minskade ner lite på liknelserna till ett krig. Vad det här handlar om är ju faktiskt inte att “vinna” något utan att förändra hur samhället ser ut. Detta kan bara åstadkommas genom att förändra hur människor tänker. Inte genom att “vinna” utan genom att förändra. Idealt sett så förändras även de människor som idag utmålas som våra motståndare. Men genom att utmåla dem som våra motståndare så tror jag att du gör det svårare för den förändringen att äga rum. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det är inte partiet som är det viktiga utan frågorna. De människor som tänker på ett sätt kring frågorna idag kan tänka på ett annat sätt imorgon, och då tror jag att det är kontraproduktivt att ha satt dem i en fiendefålla.

 71. EPIC BARF
 72. Los ‘piratas’ abordan la Eurocámara | Blog ComoDescargar.com

  […] Al ideal que Engström, el líder del partido ha mostrado su satisfacción, y ha asegurado, según recoge la misma página web -que califica de ‘big bang’ la entrada en la Eurocámara de los ‘piratas’-, que con su formación habrá una nueva generación representada en Bruselas que hará frente a los viejos políticos. Tanta es su alegría que en su blog habla de“victoria épica”. […]

 73. Claeskrantz.se » Den nya frihetstiden här med PP i Bryssel?

  […] Rick Falkvinge (PP) » Epic winnageVänner, bröder och systrar i hela den belägrade fria världen: […]

 74. Erik

  Fan är jävligt stolt att vara Pirat, Grattis Rick, och Grattis till oss alla inom PP, 1år till riksdagsvalet, det lär bli ännu svårare där, men på nå jävla sätt ska vi även iaf försöka skaka om Riksdagspartierna även där. Hare gött Grattis åter igen.

 75. Jessica

  Land o’hoj!

 76. Victoria

  Grattis Rick! Och ja, Grattis till oss allihop! 😀

 77. Susz

  GRATTIS!
  verkligen nicee- ni behövs!
  Vad ni än gör- så stöd ALDRIG
  fega slingrande kappvändare som moderaterna!
  De måste bort- PP borde ta deras plats i framtiden EU- förutsatt att ni vill jobba för våra FN- konventioner och stärka den på alla plan! Ett tips!
  RAKRYGGAD ärlighet smäller högst i längden..
  nu går den falske som sket i svenska folket
  klubbade igenom FRA och smög i väg på fotbollsmatch med prinsen ut i massmedia “att han ska skärpa integriteten”- gå inte på det!

  Diktatorn vill bara ha PP: s procent till att stärka sin egen post…

 78. Magnus H

  @Hei 7obotomi:

  Det är bara 2% av Sveriges befolkning som kvalar in till Mensa, och jag skulle vilja påstå att piratpartisterna är överrepresenterade bland de två procenten.

  (Är själv medlem i både Mensa och Piratpartiet, och utan att säga vem, så kan jag avslöja att åtminstone en i Piratpartiets absoluta toppskikt också är Mensamedlem.)

 79. Los “piratas” abordan la Eurocámara « MundoReal™ 2009

  […] Al ideal que Engström, el líder del partido ha mostrado su satisfacción, y ha asegurado, según recoge la misma página web -que califica de ‘big bang’ la entrada en la Eurocámara de los ‘piratas’-, que con su formación habrá una nueva generación representada en Bruselas que hará frente a los viejos políticos. Tanta es su alegría que en su blog habla de “victoria épica”. […]

 80. MMN-o » Indirekt kommentar om PPs Brysselfarare

  […] får 7.1% enligt valnattens resultat till Europaparlamentet 2009. Min omedelbara ego-kommentar är […]

 81. Ignyte

  Ena stunden glädjs man, nästa stund är det dags att sörja. Tomas Norström har, trots ickeexisterande förtroendekapital, inte bedömts som jävig i TPB-domen. Utgången är ett skämt förstås, ett riktigt dåligt sådant, men inte direkt oväntat. Exakt vad man skulle kunna förvänta sig av det svenska rättsystemet. Domarna håller förstås varandra bakom ryggen, precis som lärarna och läkarna gör. Det borde in externa myndigheter för att granska rättsystemets röta.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3031021.svd

 82. Fredrika

  @Ignyte

  Bedömts utav Tingsrätten ja, men det är deras svar till Hovrätten, vilka är dom som verkligen bedömer om juridiskt jäv föreligger i detta ärende.

  Sen är nog Tingsrättens svar dessutom direkt felaktigt.

  Det rör sig som jag förstått det om solklart delikatessjäv, oavsett om domaren verkligen var jävig eller inte, och delikatessjäv är att räknas som jäv enligt Europakonventionen, som i sin tur gäller som Svensk grundlag, vilket leder till den oundvikliga slutsatsen att domaren är jävig enligt svensk lag.

  Att påstå något annat är enligt flera juridiska experter tydligen direkt felaktigt, ungefär som att påstå att vatten inte är vått.

  Kommer Hovrätten fram till något annat så är deras dom som jag förstår det direkt felaktig den med, varvid jävet får anmälas till ännu högre instans, tills det döms jäv, för det är det är tydligen vad det är enligt svensk grundlag.

  http://juristensfunderingar.blogspot.com/2009/04/pirate-bay-rattegangen-jav-for.html

 83. Ignyte

  @Fredrika

  Ah, det ger ju lite ljus åt saken. Tack. Man börjar ju dock fråga sig vad det är för kvalité på TT:s rapporter som inte kan framföra fakta i rätt kontext längre.

 84. Daniel

  Grattis som fan. Äntligen känner jag för första gången att min röst räknas, att vi kan göra skillnad. Rock on Pirates!!!

 85. Gustaf

  Jag hörde en intervju med Christian Engström. Han sa att piratpartiets mål var att de andra partierna skulle kopiera idéerna i piratpartiets partiprogram så att piratpartiet blev överflödigt. Eftersom piratpartiets kärn-idé är fri kopiering tyckte jag detta var lite roligt och kom på en slogan riktad mot de andra partierna “piratkopiera piratpartiets partiprogram” PPP. Piratpartiet har väl inget emot att bli plagierat av de “stora partierna” antar jag. Det finns nog ingen risk för stämning för brott mot upphovsrätten om de gör så antar jag… 🙂

  Jag startade denna grupp på facebook med detta namn.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=87917553067&ref=nf

 86. Robert Stotzky

  Underbart, även om jag in i det längsta hoppades på över 8%. Men nu gäller det att inte slappna av! Nästa år är det riksdagsval, och om vi skall ha någon chans att få in Piratpartiet där också så gäller det att mobilisera och hålla frågorna vid liv. Prata om integritet med vänner, bekanta och arbetskamrater. Debattera på nätet. Dela ut flygblad. Vad som helst, men gör NÅGOT! Det är nu kampen börjar på allvar.

 87. Peter

  Grattis som fan!

  Peters senaste bloggpost: The Cleveland Show!

 88. geson

  PP kom in!!!
  satt igår och höll koll tills räkningen var slut.. en sak jag märkte fort som såg roligt ut var SD, ju fler invandrare som bor i ett område ju fler röster fick de, skåne + omkringliggande kommuner fick uppemot 7%, medan invandrarfria fick nere på 1%.

 89. Snabb valanalys (SD + PP = SANT?) « infallsvinkel

  […] Snabb valanalys (SD + PP = SANT?) Jag får väl börja med att säga: Grattis Piratpartiet! Grattis oss! Grattis Christian Engström! Grattis Rickard Falkvinge! […]

 90. Högerkonspiration » Blog Archive » Riktigt. Gott. Öl.

  […] att njuta någon riktigt bra dag. När Alliansen vinner riksdagsvalet 2010, kanske. Högerns (och Piratpartiets!) framgångar i EU-valet är naturligtvis också skäl att fira, men jag drack ju en flaska redan i […]

 91. marie ch

  kände att det skulle gå bra för detta parti fråga ungdomarna.De skulle rösta på detta.
  mvh mch

  marie chs senaste bloggpost: maries dag

 92. Nicelander

  Den 7juni var det första slaget av många som komma skall.. Låt oss inta riksdagen!.. Min rätt är din rätt att uttrycka dig och alla våras rätt att bli hörda utan censur och övervakning!

  Stolt pirat!

  Nicelanders senaste bloggpost: Fighten har bara börjat, Pirater till Riksdagen!

 93. johan

  jag håller helt med han som sa att riksdagen är en helt annan femma än europaparlamentet. dock så bevisar resultatet i EP att piratpartiet är ett legitimt parti och inte en bortkastad röst. denna effekt ska inte underskattas.

  dock så är det allra viktigaste för piratpartiets framtid att dess ledare håller huvudet kallt och inte skämmer ut sig i några skandaler (för mycket iaf) eller ger media några anledningar att visa på hyckleri eller liknande saker. det var stort att kunna mobilisera ungdomen, men ungdomen är och har alltid varit svår att hålla kvar. ger inte “partiledningen” ungdomen några anledningar att svika så finns det goda chanser i riksdagsvalet!

 94. Eric

  Grattis till oss alla!

  Detta gjorde vi tillsammans och det gjorde vi jävligt bra!

 95. Beelzebjörn

  Grattis till oss allihop.

  … Men jag har svårt att vara särskilt överväldigad med ett valdeltagande under 50%. Det är fan skandal.

  Beelzebjörns senaste bloggpost: Epic Fail

 96. Sammanfattning av Eu-valet 2009 » Mattias Andersson

  […] sprungit in i studion med stoltheten i blicken bröstet ut och hakan upp står han där i tvrutan, Rick Falkvinge. Med självsäkerhet sammanfattar han hela valrörelsen hur skickligt som helst, han behöver inte […]

 97. […] Rick Falkvinge (PP) » Epic winnage rickfalkvinge.se/2009/06/07/epic-winnage – view page – cached Idag, så har vi vunnit vårt första viktiga slag för medborgarrätternas framtid. Rätten att vara en fri medborgare. Rätten till privatliv som ett koncept. Ja, faktiskt rätten att prata om sina åsikter över huvud taget. — From the page […]

 98. […] inrikespolitiskt, och kommer dessutom att vara precis lika färska till riksdagsvalet. Vi är Sveriges största parti bland unga, och partiet befinner sig nu i en […]

 99. Piratpartiets chanser i Valet? « maloki

  […] från EU-valet. Piratpartiet var det parti som vann i EU-valet. Jag skulle vilja påstå att vi vann där. Gå ifrån att inte synas i opinionsmätningarna till 7.1%. Att synas på förstasidor över […]

 100. Birch » Blog Archive » Piratpartiet till EU-parlamentet

  […] när jag fått tänka efter så är det bara att hålla med Rick, det var en episk […]

Comments are closed.

arrow