En eller två pirater till Bryssel?

Just nu är det lite förvirring om exakt vad som händer med mandat nummer 19 och 20. Vi vet att vi får mandat 19, och att det träder i full kraft om och när Lissabonfördraget träder i kraft.

Men frågan är vad som händer innan dess. Fram till igår var det solklart — det blir en observatör som åker ner, men utan rösträtt, så som Hax har rapporterat åtskilliga gånger.

Igår motsades det av Dagens Nyheter, som sade att Valmyndigheten inte alls har fått några sådana instruktioner:

Det har funnits medieuppgifter i Europa om att de extra ledamöterna kommer att fungera som observatörer i parlamentet till dess att Lissabonfördraget går igenom. Men detta dementeras på söndagen av EU-parlamentets kontor i Stockholm. Några observatörer kommer inte att finnas i parlamentet förrän och om Lissabonfördraget går igenom.

Så om en eller två åker, och om en, i såfall vem, det vet vi faktiskt inte i dagsläget. Igår var det solklart att Christian och Amelia skulle åka ner tillsammans. Nu är mandat 19 i total dimma.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrika

  Jag är skitnervös just nu för att någon kryssar sig förbi Christian iom att det bara blev en plats, det vore för jävligt.

  I synnerhet någon som veckan innan valet inte på egen hand förstår vari det självklara felet ligger att helt i strid med partiprogrammet påstå att ett avvecklande av varumärkesskyddet är något kandidaten ska kämpa för.

  Christian har otroligt värdefull erfarenhet från Bryssel, kontakter, och välförtjänt trovärdighet efter tre års djupt och kunnigt bloggande.

  Hur några kan bedriva en självupptagen personvalskampanj och försöka ta sig förbi vad partiet redan kommit fram är den självklara ordningen på kandidaterna är för mig en gåta.

  Tyvärr stödjer valsystemet sådant trams, efter väljarna rimligtvis tror att det logiska är att en okryssad valsedel är ett kryss på ettan, vilket det alltså inte är.

 2. Klaus

  Jag hoppas att detta inte innebär att PP kommer jobba FÖR Lissabonfördraget.

 3. scaber

  @Fredrika.

  Jag trodde kandidaterna själva hade stor frihet i hur de ska lägga sina röster?
  Om en person kryssas förbi CE (vilket är tveksamt) så är det bara att respektera detta.

  Du är nog moderat i själen, din partipiska är det iaf…..

  scabers senaste bloggpost: Nu till nästa rysare, PERSONKRYSSEN 🙂

 4. Fredrika

  @Scaber

  Partipiska är väl det man tvingas använda för att hota och tvinga ledamöterna att slänga sig framför skottet som håller på att sänka hela regeringen, som när Reinfeldt lägger fram förslag som går helt emot partiprogrammet, och försöker driva igenom en politik man inte har fått mandat från väljarna att driva?

  Att man däremot driver exakt den politik man har fått mandat från väljarna att driva, är en självklarhet, det har inget med partipiska att göra enligt mig.

  Om nu någon ledamot/parlamentariker försöker driva en politik den absolut inte har fått mandat av väljarna att driva, då ser jag inget fel i en partipiska, i synnerhet inte i PPs fall, eftersom sådant beteende skulle torpedera hela PPs politik, då hela PPs trovärdighet bygger på, att i motsats till samtliga övriga partier, vara extremt tydliga med alla politiska ställningstaganden.

 5. Mr Profit

  Det är nog inte hela världen om det inte blir ett andra mandat förrän fördraget är igenom. Anställ nummer 2 som assistent så länge i EU, så är de båda på plats ändå.

 6. Nicholas

  Varför skulle det finnas observatörer EFTER att Lissabonfördraget går igenom, då skulle de väl ändå bli fullgoda ledamöter?

  Nicholass senaste bloggpost: Flygblad

 7. […] och en observatör — pga Lissabonfördraget är väl dagens smolk i bägaren och inte minst grund till viss förvirring. Annars råder det inga tvivel om att PPs framgångar har skickat ett starkt meddelande till de […]

 8. Hoffa

  Jag fick själv påpeka på valdagen att en okryssad röstsedel inte är samma som ett kryss på ettan.
  (Och det visste jag bara för att jag läst det på Christians blogg.)

  Jag är pga. det riktigt bekymrad för vad de krysskampanjer som bedrivits kan ställa till med.

 9. Sippan

  Kan nån bidra med en otvetydig källa till att inget kryss != kryss på första personen? Jag har varit rösträknare i fyra val och aldrig någonsin hört talas om något annat än att den översta kandidaten får de röstsedlar som inte är kryssade alls. Kan det vara något missförstånd?

  Sippans senaste bloggpost: Vart tog jag vägen?

 10. Age of Sail « Equiliberal

  […] Kudos, PP. gl & hf! Dock tycks det vara lite förvirrat angående parlamentsplatserna. […]

 11. M

  Med risk för att verka något konspiratorisk – reagerade ingen på att PP:s resultat märkligt konstant höll sig på exakt 7.1 procent? I princip alla de övriga partiernas resultat pendlade upp och ned åtminstone några tiondelar, men inte PP. Nästan omedelbart hamnade PP på 7.1 procent men därefter var det stopp. Lite underligt eftersom resultaten typiskt sett brukar ändras något under sista halvan av räkningen då man kommer till de stora distrikten som Stockholm. Nåväl, 7.1 procent är bra, men kunde kanske ha varit bättre…?!

 12. Fredrika

  @Sipp

  http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/rostning/personrosta/index.html

  Det förklaras inte speciellt tydligt där, hur det inte fungerar, men det står hur det fungerar.

  _
  @M

  Det var nere på 7,0% en stund, men gick upp sen igen.

  Just nu är jag mest konfundersam kring om några förtidsröster har räknats eller inte. Jag hittar olika besked på olika ställen. SVTs nyheter sa att “dom” räknas på onsdag, men jag sökte mig fram till att alla som lämnats in innan valdagen redan räknats, förutsatt att dom hunnit fram till rätt vallokal.

  Om inga förtidsröster har räknats än, så borde PPs resultat hoppa upp en bit.

 13. Kålan

  @Fredrika

  Förtidsrösterna är inkluderade i resultatet redan.

 14. Johan

  @Fredrika & Kålan

  De flesta förtidsrösterna är inkluderade, men (kanske) inte alla:

  “På onsdagen efter valdagen räknar valnämnden de förtidsröster som inte hunnit fram till vallokalen under valdagen.”

  Från
  http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/valresultat/valnatt/index.html

 15. Nils2

  @Sippan

  Min tolkning av vallagen 14 kap. 9 och 10 §§ är att en okryssad valsedel inte ger personröst åt förstakandidaten.

  Nils2s senaste bloggpost: Antipiratbyrån förlorar sitt varumärke

 16. Caspian

  Din RSS-feed fungerar inte i min webbläsare (Safari 3.2.3 i Mac OS X 10.4.11).

 17. Tor

  Precis som Fredrika hoppas jag verkligen att det är Engström som kommer in. Men i vilket fall måste man ju respektera väljarnas val. Jag tror att Engström har erfarenheten som krävs och att hans position i partiet gör det lättare för honom att vara pragmatisk och sätta in kraften där den behövs. Att bekämpa mjukvarupatent och försvara den personliga integriteten och grundläggande medborgarrätt är viktigare än att hårdnackat driva medicinpatentfrågan som man nog i alla fall inte kommer att ha någon framgång med på kortare sikt, även om det naturligtvis är bra om man kan skapa en debatt om patenträtten och hur den bäst bör utformas.

  Det där med varumärkesskyddet, var det Amelia som drev det? Jag har inte hört talas om det.

 18. Rick

  De är nog skitskraja att PP får för mycket inflytande. Kommer att försöka möblera om i lagstiftningen en aning.

 19. Jonas N

  Röster som lades under lördagen är inte räknade ännu. Det är extremt osannolikt att de påverkar mandatfördelningen.

  En valsedel utan kryss innebär inte en personröst på första namnet. Mandatfördelningen är en komplicerad matematisk process.

  Först räknas kryssen, de kandidater som fått över 8% av partiets röster får tillgodoräkna sig personrösterna. Dessa personer tilldelas mandat först.

  Det är osannolikt att någon av PPs kandidater fått 8%, så det blir Christian som åker.

  Hellre ett mandat utan Lissabon än två med!

 20. Nils2

  @Tor

  I en tidningsintervju sade Amelia att “varumärken ska avskaffas”. En livlig debatt blossade upp på Piratpartiets forum. (länk)

  @Jonas N

  Gränsen går vid 5 % i EU-valet.

  Nils2s senaste bloggpost: Antipiratbyrån förlorar sitt varumärke

 21. Tor

  Här kan man se personrösterna (dock långt från färdigräknat)

  Nils2, länken till PP:s forum fungerar inte. Men jag hittade inlägget ändå. Tack. Det bekräftar på sätt och vis min bild. Jag tycker att Amelia är en jätteskarp retoriker och det hade varit bra med bättre kvinnlig representation i parlamentet, men jag vill gärna representeras av någon som är litet mer pragmatisk, och som respekterar PP:s linje och kan leva upp till väljarnas förtroende. Hellre mer fokus på integritetsfrågorna än patentfrågorna (så länge det inte gäller mjukvarupatent då, som ju är ett mer solklart fall).

 22. S

  PP gjorde ett ganska jämnt resultat räknat över de olika länen, vilket förklarar varför piratpartiets resultat inte skiftade lika mycket som de andra partiernas.

 23. Hans

  Om ni får två ledamöter, byter ni namn till Privatpartiet då?

 24. S

  Här är iaf källan som wikipedia länkar till angående “observatörer”: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/5362190/Eighteen-phantom-MEPs-will-do-no-work-for-two-years.html

 25. Hans J

  @Hans:

  Från en Hans till en annan Hans 🙂 :

  När Piratpartiet bildades så gick utvecklingen oerhört fort. Från en dag till några dagar senare hade Piratpartiet fått enormt gensvar.

  Namnet har då snabbt rotat sig i medlemmarnas medvetande. Ordet “Pirat” har idag en annan klang än det hade för 4-5 år sedan. Idag är det mycket mer ett hedersbegrepp än det var då och själva namnet blir mindre och mindre kontroversiellt. Det är också lite av ett “varumärke” och folk känner igen partinamnet.

  Att “motståndarna” i form av TV och vissa tidningar (så illa är det faktiskt) envisas med att bara ta upp en ytterst liten del av de komplex av frågor som Piratpartiet står för skulle inte ändras med ett namnbyte.

  En annan aspekt är att “Piratpartiet” nu finns över många olika länder i Europa och även andra delar av världen :

  Länk till lista på Piratpartier i andra länder

  Varför skulle Piratpartiet överge namn-kopplingen till dessa andra partier? Eller menar du att 25 partier i andra länder också skulle byta namn?

  Ett eventuellt namnbyte bestäms naturligtvis av Piratpartiets medlemmar men min uppfattning är att ett namnbyte vore olyckligt!

 26. Amelia Andersdotter

  @Tor: Läkemedelspatentsfrågan är klockren inför nästa mandatperiod, eftersom kommissionen redan visat sig benägna att ogilla hur de används=== kommer vilja reglera mer (då kommer vi och sägar “vi kanske ska ta bort möjligheten till förlängning över huvud taget”).

  I mjukvarupatentfrågan skulle vi bli tvungna att lobba för att kommissionen skulle skapa ett helt nytt direktiv och det är betydligt jjobbigare än att bygga vidare på en idé kommissionen redan har.

  vi kanske kan påverka lite hur europaunionen utarbetar sin strategi för gränsöverskridande brottsbekämpning – annars ligger de sakerna på nationell nivå!

  i telekompaketfrågan ligger största problemet just nu hos ministerrådet, och det måste ni på hemmaplan snarare än vår parlamentariker göra någonting åt. Lobba ministerrådet!!

  Amelia Andersdotters senaste bloggpost: Piratpartiet till Bryssel.

 27. Drakvakt

  Jonas N “Hellre ett mandat utan Lissabon än två med!”
  Håller med helt och fullt.

  Jag vill faktiskt passa på att ge en eloge till Rick också. För ett tag sedan sa Rick att han inte skulle “skrika” längre. Jag har sett Rick debattera och vara skrikig förr, men under intervjun i svt var det en lugn, rak och ödmjuk Rick vi fick se. Mycket bra jobbat, det märktes tydligt att förändringen var mer än bara ord, och vi får nog mycket större förtroende tack vare det.

 28. HugeHedon

  @Hans: Namnet “Privatpartiet” för med sig felaktiga associationer (“privat ägande”, “privata sektorn” osv). Jag tycker vi får försöka “jobba in” namnet Piratpartiet till att bli något neutralt eller t.o.m positivt i allmänhetens öron istället, som Hans J är inne på.

 29. Tor

  Hej Amelia,
  Jag antar att det är detta du menar. Att begränsa utökningar och genomföra vissa balanserande reformer är säkert motiverat. Jag tycker dock att det är synd att PP:s bredare patentpolitik knappt alls debatteras och att PP riskerar att förlora förtroende för sina andra frågor om partiet alltför kompromisslöst driver linjen om avskaffande av alla patent. Det är visserligen någonting som PP sökt mandat för, men frågan är om det är någon särskilt viktig fråga för de flesta av dem som gett PP sitt mandat i upphovsrätts- och integritetsfrågor. I integritetsfrågorna vinner PP alla debatter. Det är någonting som jag inte har sett när det gäller patenträtten.

  Hur som helst, jag ser gärna att du får en plats i Bryssel, men i sådana fall gärna ihop med Christian.

 30. Henrik Alexandersson

  Dokumentet är funnet. Det är jävligt märkligt.

  När Lissabon *träder i kraft* – då träder de nya i tjänst som *observatörer*. Vid ett senare tillfälle, oklart när, förvandlas de till riktiga ledamöter.

 31. Calandrella

  Klaus: Nej, det tror jag inte åtminstone. Min syn på saken är att lissabonnfördraget är dåligt och vi vill inte ha det, men att om det går igenom åtminstone finns något bra med det (en klen tröst).

  Calandrellas senaste bloggpost: En seger för mänskliga rättigheter

 32. AndersH

  @M:

  Just nu pågår omräkningen där man även tar med personkryssen. Detta redovisas löpande på val.se och just nu, när 228 av 6060 distrikt har räknats om har PP 7,76 procent (och nyss, med 206 distrikt räknade var det 7,65 procent). Följ räkningen under dagen så lär du se mer förändringar.

  Och i teve så uppfattade iaf jag det som att det rörde sig från 7,4 i början, ner till 7,1, en kort sväng ner på 7,0 och sen upp till 7,1 igen.

  AndersHs senaste bloggpost: 2009-06-07: "Arrr."

 33. RICK ÄR EN SVIKARE

  RICK FALKVINGE DU ÄR EN FÖRRÄDARE!!!!!!!
  VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG RICK FALKVINGE; DIN MAKTKÅTA JÄVEL. NU VILL DU UPPENBARLIGEN ATT LISSABONFÖRDRAGET SKALL GÅ IGENOM FRÖ ATT FÅ ETT MANDAT TILL.

  DIN INTERVJU MED KG BERGSTRÖM, SÅ VISA DU OCKSÅ TYDLIGA TECKEN PÅ ATT DU VILLE FÅ TVÅ MANDAT. JÄVLA HYCKLARE, JAG RÖSTA PÅ ER FÖR ATT NI VAR EMOT LISSABONFÖRDRAGET OCH SÅ VISAR DU DENNA ÖPPNA MAKTKÅTHET.

  SVIKARE!

 34. JonasG

  Är det inte så att de nya ledamöterna blir observatörer när Lissabonfördraget träder i kraft och först efter nästa val får Sverige 20 röster?

 35. Anders

  Intervju med Christian Engström på DN, dock med en sjukt tråkig och ointresserad reporter.

  http://www.dn.se/webbtv/nyheter/riksdagen-nasta-for-pp-1.886598

 36. Tor

  @RICK ÄR EN SVIKARE

  Lugna dig litet. Hax skriver på sin blogg: “På något av (pp):s forum som jag var inne på i natt uttryckte någon saken ungefär så här. Går Lissabonfördraget igenom, då blir det som att ärva en gammal släkting. Det är väldigt tråkigt att det blev så här. Men det är inget skäl att neka att ta emot arvet. Vilket låter som en sansad inställning.”

  Jag är övertygad om att PP:s kritik av Lissabonfördraget kvarstår även nu.

 37. hansp

  Har just fått bekräftat från EU:s informationskontor att det INTE blir några observatörer i juli.
  OM Lissabon raticifieras så kan -om så beslutas- observatörerna få delta i parlamentet med observatörs-status tills Lissabon-fördraget formellt träder i kraft.

  hansps senaste bloggpost: "Våra väljare röstade inte"

 38. hansp

  Fick just mail-svar också, men där lägger man också in en brasklapp om EU-toppmötet…

  Hej!

  Det blir inga observatörer från Sverige eller något annat medlemsland innan Lissabonfördraget har ratificerats av samtliga 27 medlemsländer. Sen huruvida observatörer skulle kunna bli aktuella efter att fördraget har ratificerats av alla länder men innan det har trätt ikraft beror på vad bland annat ministerrådet beslutar.

  Men det kommer alltså inte att finnas några observatörer på plats från det att det nya Europaparlamentet sammanträder för första gången den 14-16 juli.

  Möjligtvis blir läget något klarare efter EU-toppmötet som hålls under midsommarhelgen.

  Vi bevakar frågan och du får jättegärna höra av dig till oss lite längre fram.

  Med vänliga hälsningar

  Livia Spada
  EU-upplysningen
  Sveriges riksdag
  100 12 Stockholm
  Tel:020-250 000
  Fax: 08-786 59 27
  E-post: [email protected]
  http://www.eu-upplysningen.se

  hansps senaste bloggpost: "Våra väljare röstade inte"

 39. Robban

  Att kalla Rick för förrädare är väl att ta i Lissabonfördraget ger ju en mandatplats till och en till viktig röst så bara bra för PP, att vi sen inte gillar Lissabonfördraget är en annan sak men att stoppa det nu lär nog inte gå, så man får tacka för den ev extra mandatplatsen då blir PP starkare i Bryssel.

 40. RICK ÄR EN SVIKARE

  Nej PP blir inte starkare i bryssel om lissabonfördraget går igenom, alla blir svagare. Detta är som att gå med på FRA lagen och ta emot svinens gåva. Är PP äkta vara så måste den extraplatsen manifisteras med en kandidat som har en tejp över munnen, för att visa vad det handlar om.

  Helvetet är nära, bokstavligt talat.

 41. Patrik

  Om Lissabon går igenom är det bara att ta ett mandat till, vi slänger väl knappast bort det – det vinner vi nada på.
  Däremot så skulle Lissabon falla – HOPPAS HOPPAS HOPPAS HOPPAS – så tror jag att PP är mycket glada för det.

  Lissabon är ett riktigt svinigt fördrag som aldrig borde fått se dagens ljus, i mitt tycke.

  Patriks senaste bloggpost: Hellre 1 mandat än 2 med lissabon

 42. Jens Rydholm

  Angående Lissabonfördraget så resonerar jag så här: Om fördraget går igenom (vilket vi inte vill att det ska göra) så får vi ett extra mandat som tröstpris, vilket vi lär behöva ännu mer då.

 43. Danne

  Vad innebar, i korta drag, lissabonfordraget?

 44. Rick Falkvinge

  Men det var då väldigt vad vissa tar i. Jag är naturligtvis inte positiv till Lissabonfördraget bara för att det råkar ge oss ett mandat till i Bryssel?

 45. Albert

  Lissabonfördraget är EUs nya konstitution (grundlag). Det innebär att makt flyttas från medlemsländerna till EU. Själva fördraget har medvetet gjorts oläsligt. För att läsa det behöver man infoga externa dokument som refereras från texten. EU-parlamentet röstade för att man skulle trycka upp en bok med Lissabonfördraget inklusive de externa dokumenten. Men det stoppades från högre ort. Beslutet från toppen var att en sådan bok får inte ges ut förrän alla 27 medlemsländer ratificerat fördraget. I praktiken är det alltså förbjudet att förstå vad Lissabonfördraget innebär innan alla länder ratificerat fördraget. Det allra värsta är att 26 länder ratificerat fördraget utan folkomröstning. Irland röstade nej, vilket uppenbarligen var fel. Därför tvingas de rösta igen i höst (om något som inte ens EU-parlamentarikerna vet vad det innebär).

  Om man skulle sköta det här demokratiskt så skulle man trycka upp boken och se till att oberoende personer gör en sammanfattning som alla kan förstå. Sen borde alla länder få rösta om fördraget ska gå igenom eller ej. Men nu sköts det inte demokratiskt, det är ju trots allt EU vi talar om.

 46. venaja

  Jag tänkte på en sak idag som kan vara lite intressant. Ponera att fler länder hade röstat in sina pirater i EU-parlamentet. PP har ju samma politik oavsett var i världen de är (rätta mig om jag har fel).

  Detta skulle innebära att om fler länder röstade in pirater skulle det världsomspännande piratpartiet få ganska många mandat… med allt vad det innebär.

 47. Rick

  Förbaskade Expressen. Man vinner igår och idag börjar de om igen. ‘Vi kan inte göra så mycket åt Ipred’ lyder det. Om man läser artikeln då får man naturligtvis en förklaring: ‘Tyvärr kan vi inte göra så mycket direkt från EU-parlamentet åt Ipred, eftersom den lagen nu har blivit antagen av den svenska riksdagen.’ Självklart tycker vi men Expressen går ut medvetet och smutskastar Christian redan dagen efter. Fult.

 48. Rick

  @Albert: helt rätt. Tack för det.

 49. Nypirat

  @venaja:
  Gruppen “Europas förenade pirater” vore ju inte helt fel att sitta i. Kanske bara att vänta och se? 🙂

 50. infallsvinkel

  En pirat är en för mycket!

  …för etablissemanget vill säga!

  Många hade kanske räknat med en liknande skräll som för Junilistan, som fick tre mandat. Men det som gör den stora skillnaden är att vi kom in!

  infallsvinkels senaste bloggpost: Snabb valanalys (SD + PP = SANT?)

 51. Jonas N

  Lissabon innebär i korta ordalag att vi får en helt oläslig grundlag som flyttar all nationell makt till EU. EUs medlemsstater blir en sorts provinser med begränsad autonomi – ungefär som sameparlamentet idag.

  Det står många bisarra saker i Lissabon om EU-president, EU-ambassader, EU-utrikesminister. Alla länder får euron, alla länder förbinder sig att bidra till unionens försvar och energiförsörjning mm…

 52. Kålan

  @Rickard Falkvinge

  Jag såg dig på Aktuellt nyss, det var kanske din bästa insats hittills. Du hade svar på tal, inga tveksamheter. Bravo!

  Kålans senaste bloggpost: Epic Win LOL!

 53. Perty

  @Rickards Falkvinge

  Tom med min fru sa att du gjorde grymt bra ifrån dig på Aktuellt nyss.

  Fortsätt så så fattar folk vad det handlar om.

  Appropå Lissabon föredraget skulle väl vi pirater kunna sätta ihop boken? Det är väl officiella handlingar?

  Skulle vara en bra början.

 54. Perty

  Lissabonföredraget finns som nedladdningsar bok tydligen:

  http://www.regeringen.se/sb/d/10121/a/99262

  (Om det är med alla externa dokumnt vet jag inte)

  Pertys senaste bloggpost: Varför MP3 böcker är dyrare. The facts.

 55. Perty

  Ser nu att man även kan beställa den gratis från samma plats ovan.

  Pertys senaste bloggpost: Varför MP3 böcker är dyrare. The facts.

 56. Colldén

  Wow, mycket starkt framträdande i Aktuellt. Nästan så att man borde lägga till ett transkript av intervjun till partiets FAQ.

 57. Henrik Holst

  @AndersH

  Räkningen går sjukt mycket långsammare nu så det kan komma precis vad för siffror som helst jämfört med vad som visades i tv på valvakan. Vid första siffran i rutan så hade betydligt mer än 288 distrikt räknats, och dessutom helt andra distrikt, dvs de verkar räkna i en helt annan ordning den här gången, vilket inte är så konstigt då det inte är i vallokalerna som det räknas just nu.

 58. Philip

  Såg dig på Aktuellt nyss Rick: klockren insats! 🙂 Super!!
  Fortsätt så – man blir riktigt stolt… Christian gör ett fantastiskt jobb han också…

 59. Fredrika

  Aktuellt

  http://svtplay.se/v/1587327/aktuellt/8_6?sb,p102536,1,f,-1

  Inslagen om PP börjar 2:07 in.

 60. Magnus Kindblom

  @M:

  “reagerade ingen på att PP:s resultat märkligt konstant höll sig på exakt 7.1 procent?”

  Kan PP variera mindre geografiskt än
  andra partier pga att internet är
  oberoende av geografi?

  Okej, PP är starkare i studentstäder,
  men för övrigt menar jag.

  Magnus Kindbloms senaste bloggpost: Yahoo! App and 360 Importer

 61. Kluris

  Aktuellt.. Ni, båda två, Rick och Christian. Ni skötte er absolut strålande, perfekt! Christian framstod som mycket seriös och behärskad, ja faktiskt lite statsmannamässig. Försök inte kopiera det Rick, Christian sköter den biten med bravur måste jag säga. Du Rick fixade ideologin mycket bra och var mycket tydlig på ett sätt som ingen kan missförstå. Detta mycket tack vare att du inte lät dig lockas in på irrelevanta frågor och bara avissade ärligt och bestämt, ingen åsikt. Tydlig på det viset inget annat parti är, med en viss reservation för Marit, dock inte hennes parti.

  Minsta lilla antydan till att ta ställning i något som är irrelevant, öppnar genast upp en maskburk utav dilemman. I Aktuellt idag så var det ingen av er som tråcklade in er i något dilemma. Fortsätt så.

 62. Anders

  Ju mer jag ser Christian desto mer övertygad blir jag att han kommer göra ett kanonjobb i EU.

 63. AndersH

  @Magnus Kindblom: Enligt upppgift i dagens DN så är det exakt så. Piratpartiets var det parti vars väljarstöd är mest jämnt fördelat över landet.

  AndersHs senaste bloggpost: 2009-06-08: "En läskig hund som bits. Flickan har den i ett snöre."

 64. Tor

  Ja, riktigt bra Aktuellt-inslag. Bra jobbat!

 65. Danne

  Nan som kan lagga ut intervjun med Rick o Christan pa youtube eller liknande? For oss utlandssvenskar som inte har tillgang till svt. 🙂

 66. Teo

  Det finns väl ingen spärr någonstans för svt? varför skulle det göra det?
  Jag kan se allt (förutom inköpta program förstås, efter en viss tid, men det är samma spärr i Sverige) ifrån Japan.

Comments are closed.

arrow