Medieöverbelastning

Jag fick mellan 30 och 50 telefonsamtal per timme igår som ville ha intervjuer. Det fanns inte en chans att svara på alla. Sorry framförallt till svenska medier.

Under dagen idag kommer jag att prioritera, utöver svenska medier, att besvara och ringa tillbaka till BBC, CNN, al-Jazeera, Reuters, AP, AFP, TorrentFreak, Numérama, Wired och Ars Technica. De som inte tillhör dessa tio kommer jag att ringa tillbaka i en andra våg.

Om du vill ha en intervju, skicka ett SMS, så är chansen stor att jag svarar inom ett par timmar. Om du ringer, så är risken snarare att det bara drunknar i telefonsamtal.

Jag har redan en otroligt stor backlogg från gårdagen, även om jag räknar med att dagen idag blir lugnare…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anaïs

  Coolt! Numerama är en klippa – de hade en liten PP-valvaka och har följt upp med massor av utrymme för PPs historia osv…
  Guillaume rules!

  Anaïss senaste bloggpost: Home

 2. JesperJ

  Shit, det var inte lite tryck på telefonen det. :O

  Hoppas att du får lite chans till vila också nu, eller snart iaf, så du inte blir utbränd. Det vore rätt konstigt om du INTE behövde vila ett tag efter takten som allt skett i den sista tiden.

  Bra jobbat! Stort Tack till dig och alla andra Pirater.

 3. David

  Åh, al-Jazeera! TV-inslag alltså? Riktigt kul att de hört av sig!

 4. Rick Falkvinge

  Nja, jag vet inte ännu om de hört av sig. Jag vet att CNN, BBC, AP, TorrentFreak, AFP och Reuters har gjort det. Det där var min egen, utannonserade prioriteringslista, oavsett vilka som hört av sig i den eller inte, hittills.

 5. Hans J

  Vi kan så klart inte ta dina intervjuer 😉

  Men det står sisådär 50.000 pirater redo att hjälpa till om det är något vi kan hjälpa till med !

 6. Lite av varje om lite av varje. « MaSkoPi

  […] hundratals blogginlägg om partiets framgång i valet, jag blir lika rörd och lycklig varje gång. Rick har massor att göra, Rickard Olsson också, via Facebook ser jag att Joshen blir intervjuad av en tidning, att Janne […]

 7. Rick

  Stackars Ferm – hennes parti fick aldrig denna uppmärksamhet. 😉

 8. Jens Rydholm

  Trots arbetsbelastningen så måste jag säga grattis till uppmärksamheten. Kul att det är så många som vill prata med oss/dig 🙂

  Även om jag förstår att det är viktigt att hinna fylla det korta tidsfönster vi har i internationell media så tror jag att det är viktigt att inte prioritera bort svenska medier alldeles för hårt. Man kanske skulle kunna bjuda till med lite längre intervjuer i egen hög person där när den värsta stormen har lagt sig? En dubbelintervju med dig och Christian vore säkert läsvärt för många.

 9. Anti Fredrik Sahlin

  Jätte långt inlägg, men läs detta, för det är detta piraterna måste ta i tu med för att komma in i riksdagen.

  Medierna är ihop med de etablerade partierna, därav ignorerar man denna frågeställning.

  Att människor inte fattar vad som händer har att görta med något helt annat. Nämligen hur väljarna är indelade i de etablerade partiernas höger och vänster bluff.

  Man måste förklara för väljarna vad höger och vänster politik står för i praktiken. Alla vet att staten och kapitalet sitter i samma båt för att citera en känd svensk låt. Den etablerade högern säger att de vill stötta storföretagen, vars monopol som idag är mäktigare än staten. Staten har dessutom hjälpt storföretagen att bli mäktiga med sin politik, eftersom fackföreningar gillar monopol av praktiska skäl.

  Vänstern säger att de vill stötta staten istället, men de stöttar ju bara i sin tur storföretagen och monopolen. På detta sätt lurar man höger och vänster väljare att det finns en strid mellan staten och kapitalet, men det gör de inte, de är tillsammans, det har ju även Pirate Bay rättegången visat, där svenska och amerikanska staten faller platt för hollywood lobbyisterna.

  Därför är det politiska ställningstagandet att va för en valuta politik som tillåter fri konkurrens, inte en höger vänster fråga. Det är en frihetsfråga som skulle bekämpa det så kallade högerekonomiska monopolet inom valuta politiken i USA och deras privata centralbank Federal Reserve. Läs på om Federal Reserve och om bankerna, läs historieböcker om Wall Streets svindlande och monopol, som suger ut både vänster och höger väljare.

  Det kommer vara väldigt enkelt att visa för både höger och vänster väljare att att konkurrens även inom valuta politiken gynnar både vänster och höger väljare, för de blir idag båda lurade av den etablerade högerns och vänsterns samspel med varandra och med bankerna och företagsmonopolen.

  via valresultaten kan vi se att många väljare fortfarande inte förstått detta. Även de Pirater som är rädda för att vi inte skall bli ett vänster eller höger parti resonerar ofta ifrån de etablerade vänster och höger partiernas politik, men framförallt deras retorik.

  Vi ska inte ha en sådan debatt, vi ska ha en debatt om hur den etablerade högern och vänstern lurar väljarna att tro att de arbetar för olika saker, när de faktiskt i slutändan kämpar för samma sak, nämligen monopol.

  Därför är en anti monopol politik en fantastisk fråga för Piratpartiet att anamma till sin politik på fler områden, eftersom detta bara synliggör de etablerade partiernas hyckleri såväl höger som till vänster. En fri valuta politik skulle göra att människor själva skulle ha rätten och självständigheten att välja vad de vill handla med.

  Även att legalisera droger, skulle sänka drogmonopolet. Att droger är olagliga gör bara att priserna stiger och att kriminella monopol tar över marknaden. Eftersom knark blir lönsamt av det är förbjudet så blir maffian mer ekonomiskt mäktig och detta skadar samhället oerhört. Man kan inte straffa människor för att de skadar sig själva med gift, det är vansinne.

  Dessa frågor är inte höger vänster frågor om man förstår de etablerade partiernas bedrägeri emot oss väljare. Att skapa fri konkurrens skapar möjligheter att alla individer kan bli fria och leva ett tryggt liv. Eftersom det ändå i slutändan är värderingar som styr våra liv och i ett fritt samhälle kan likasinnade samarbeta tillsammans för sin gemensamma framtid.

  Höger vänster politik är idag bara använt som en hjärntvätt av etablisemanget som ställer människor emot varandra. Människor måste se lögnen med dagens höger vänster politik och förstå att det handlar om att vara fri eller ofri. Självständig eller slav.
  Därför skulle Piratpartiet lätt kunna vinna fler väljare genom att fokusera på politik som gör oss fria och självständiga. Och två bra sett är just valuta och drogpolitiken.
  Man måste se igenom lögnen som dagens politiker stänger in oss i.

 10. felmoftan

  Rick, försök gärna banka in integritetsaspekten i skallen på dem rejält när du ger intervjuer. Annars säger de ju bara att piratpartiet har fått mandat för att folk vill kolla på film gratis. Nämn PATRIOT act kanske…

  (Jag vet, lätt att sitta här och vara klok.)

 11. felmoftan

  Nämen Rick, har du gått och bytt namn nu igen?

  “(…) Christian Engström représentera donc au Parlement le parti fondé en 2006 par Fredrik Reinfeldt.”

  (källa: http://www.lemonde.fr/elections-europeennes/article/2009/06/08/les-nouveaux-venus-au-parlement-europeen_1204404_1168667.html)

 12. Daniel Flöijer

  Kul med uppmärksamheten. Instämmer med Hans J, det finns massor med människor som gärna hjälper till på alla sätt som vi kan. Lite vila är välbehövligt för många dock, och välförtjänt.

  Vad gäller vad “Anti Fredrik Sahlin” skriver så instämmer jag till viss del, dock håller jag inte alls med vad det gäller drogpolitiken. Det är möjligt att en legalisering skulle ha mer positiva än negativa effekter på samhället. Men den främsta motiveringen till varför det är olagligt är för de otroliga skador som droger orsakar på samhället. I form av våldsbrott, kriminalitet, trasiga familjerelationer, sjukvård, etc. Dock är jag som sagt öppen för att det kanske ändå skulle vara bättre att legalisera.

  Daniel Flöijers senaste bloggpost: Använd kondom!

 13. Jesper

  Fantastiskt bra insats i Aktuellt igår, bravo!

  Jespers senaste bloggpost: Som en riktig politiker, fast ärlig, typ

 14. […] fniss nummer två handlar om Piratpartiet, som efter valsuccén i söndags har fått otroliga mängder uppmärksamhet i internationell media. Så mycket uppmärksamhet att det förr eller […]

 15. Eric

  Men för hellsike Rick, det är dags att du skaffar dig en stab av pappegojor som kan svara på intervjuerna så att du kan lägga din tid på att fortsätta vara på framkanten “där ute” där du behövs.

 16. Eric

  Håll öppen presskonferens! Bjud in allihopa på mega-fika!

 17. Mattias

  Håller till 100% med Felmoftan.
  Sitter här med en politisk far, som är relativt högt uppsatt och för honom är ni som sagt bara ett nerladdningsparti. En såda’n person bör ändock ha mer koll på Sveriges politik än normalsvensken. För nuvarande tror jag att normalsvensken ser Er som ett parti som vill ha gratis filmer.

  “Rick, försök gärna banka in integritetsaspekten i skallen på dem rejält när du ger intervjuer. Annars säger de ju bara att piratpartiet har fått mandat för att folk vill kolla på film gratis.”

  Jag tror du behöver banka i dem lite information om FRA och det inte minst i internationella medier, där kunskapen om FRA är nästintill obefintlig. Om du till exempel läser CNNs artikel så får, åtminstonde jag uppfattningen att ni är ett nerladdningsparti. Nu vet ju jag bättre, men få gör så.

  Lycka till med allt.

 18. Eric

  Aktuellt på svt.se
  (Denna video finns tillgänglig t.o.m. mån 15 jun)

  http://svtplay.se/v/1587327/aktuellt/8_6

  Falkvinge i intervju, 05:32 till 09:10 (min:sek)
  EU-special. Dock ägnas en stor del av nyhetssändningen till reportage om Piratpartiet!

Comments are closed.

arrow