Discussion

  1. Richard

    Jasså du…

  2. HR

    Står du på scen och demonstrerar din blogg?

    Vancouver, BC, CA

  3. Predabot

    Är det nån som håller på och skojar, eller?

    Isåfall tycker jag denne någon ska ta och lägga ner omedelbart, innan han åker på en propp.

  4. Yamiko

    k. Då har jag fått det bekräftat vilket datum det är. 😛

    Yamikos senaste bloggpost: GTFO HADOPI

  5. NP

    Rick fyllebloggar?

    Aldrig fel med lite fyllebloggande … 😉

  6. Luddevig

    Är det inte uppenbart att Rick för första gången skrivet ett blogginlägg alldeles själv, utan PR-byråns inblandning?

  7. smen

    1 timme och 17 minuter till, och denna post är historia.

  8. Hans J

    Då är det ytterligare en historisk post. Allt i den stämde med verkligheten, som vanligt när det gäller Rick!

  9. Rick Falkvinge

    Bugg från kalenderpluginen… ignorera.

  10. Nicholas

    Rick kanske har blivit existentialist.

    Väldgt kärnfyllda inlägg isf.

    Nicholass senaste bloggpost: Flygblad

  11. Hans J

    Att kommentera den här postningen faller direkt under: Valrörelse-abstinens…

  12. olle

    ta de lungt kära vänner

  13. ORAKLET

    Fattar ni inte vad den här blogg artikeln säger?

    Ni är för konservativa i era tankemönster, allt behöver inte skrivas, tomhet kan säga någonting på en helt annan dimension. Ska verkligen inte ignoreras. Men jag tycker nog det andra tomma inlägget var en bättre kopia än den här, fast de är identiska.

    Den här blogg artikeln är historisk och framförallt en tydlig bild av piratpartiets politik över de övriga frågorna som de inte tar ställning till.

  14. Danne

    Puuh… Så var väl PPs skolpolitik, skattepolitik och vårdpolitik avklarad.. ? Några frågor på det kärnfulla innehållet? Tänkte väl det! Glasklart 🙂

  15. Anaïs

    Rick Falkvinge: låt oss hoppas på mycket sådant här
    http://ledomainedanais.blogspot.com/2009/06/skampale.html
    i svenska tidningar inför riksdagsvalet – samt gärna ett kraftfullt tillslag mot DreamHack med hjälp av fallskärmsjägare (eller franska främlingslegionärer) under befäl av APB.

    Anaïss senaste bloggpost: Skampåle!

  16. Rebecca

    Unik chans att påverka Datalagringen! Just nu pågår en strid internt inom regeringen om vem som ska betala för Datalagringen:

    http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_3047885.svd

    Näringsdepartementet vill att Telekombolagen ska slippa stå för dessa kostnader.

    Detta är en lysande idé. Om Teleoperatörerna visserligen blir ålagda att datalagra men tillåts ta betalt för varje sökning (och vi vet ju hur bra teleoperatörerna är på att ta betalt) skapar man en ekonomisk spärr för överutnyttjande av systemet. Vid varje sökning ställs denna mot polisens begränsade budget.

    PS. Jag är stark motståndare till datalagringen men av dessa båda alternativ är det ena avsevärt mindre dåligt.

  17. smen

    Fan, den här bloggposten känns utdaterad. Iofs brukar ju gammelmedia vara rätt sena att hoppa på tåget, så den kanske fortfarande har nyhetsvärde hos dem 🙂

  18. Klinikchefen

    Säg ingenting och ändå starta debatt. Har Falkvinge sådan kraft? 😉

    Klinikchefens senaste bloggpost: Stolar med moonboots

  19. Klas

    Hahaha jag har för mig jag läst nånstans för ett tag sen att det var svalt intresse för de etablerade partiernas bloggar.

    Här får Rick hittills 14 kommentarer på ett inlägg utan innehåll 🙂

  20. Isak Gerson

    Är Odells skit konst är fan detta konst också! Särskilt att det är en sådan diskussion om det!

    Isak Gersons senaste bloggpost: Regler mot konkurrens och skapande?

  21. Cy

    HAHAHAHA fan pirater har ju världens skönaste humor 🙂
    Riksdagen nästa 🙂

  22. voteforcyrus

    HAHAHAH fan va sköna kommentarer..har vi ett par komiker bland oss pirater eller 😛 ?

  23. Isaksson

    Efter att ha, ehm, läst de två senaste blogginläggen är det skönt att veta att man tydligen inte är ensam om att sakna ord efter våra framgångar!

  24. infallsvinkel

    Synnerligen intressant inlägg i debatten!

    infallsvinkels senaste bloggpost: Tror du att Piratpartiet har någon framtid?

  25. infallsvinkel

    Jag tror att de två senaste blogginläggen från Falkvinge ska tolkas som ett postmodernistiskt försök till poesi.

    Människoandens frustration över själarnas obotliga ensamhet manifesterar sig i ett desperat skri av intighet!

    infallsvinkels senaste bloggpost: Tror du att Piratpartiet har någon framtid?

  26. Rebecca

    Viktigt från Klamberg (inklusive kommentarerna):

    http://klamberg.blogspot.com/2009/06/att-dela-pa-kostnader.html

  27. Rick

    @Rebecca:
    Egentligen borde de inte lagra något alls.

  28. Rebecca

    Mer FYI, vad gör man inte för att bekämpa omoralen i samhället:

    “Pressure group demands UK apes China net filter plan”

    http://www.theregister.co.uk/2009/06/12/cybersecurity_huawei/

  29. Calandrella

    En bloggares popularitet mäts inte bäst genom antal besökare eller placering på knuffs lista, utan genom antalet kommentarer till ett inlägg vars innehåll enbart utgörs av dagens datum som rubrik.

    Calandrellas senaste bloggpost: Piratpartimötesprotokoll 10 juni 2009 Östra Real Sthlm

  30. HugeHedon

    Fan va lätt det verkar. Jag ska också börja blogga.

  31. Store

    Genial blogg som låter läsarna skapa inläggen via kommentarerna. Detta kallar jag pirat. Som pirat kopierar jag också lite text och gör ett bloggpost här.

    Dags för Piratpartiet att expandera sin politik?
    EU-valet är nu över, ett parlamentsval som säkrade en plats åt Piratpartiet. Allt baserat på partiets kärnfrågor kring integritet och privatliv.

    Nu går kampen vidare, och man siktar nu på att komma in i Riksdagen. Men frågan är om man kommer lyckas med detta. Jag tror nämligen att man först måste expandera sin politik och applicera sina kärnvärden på övriga politiska områden för att ha en chans att bli invalda. Annars kommer man bli sönderklubbade i varje form av debatt. För i Riksdagen uppfattar folk mycket tydligare att det handlar om deras egna pengar. Lägre skatter, högre bidrag osv. Risken finns alltså att man inte vågar rösta för något som bara uppfattas handla om integritet och privatliv.

    Piratpartiet måste alltså konkretisera vad deras kärnvärden innebär inom andra politiska områden. Taktiken är förstås att man skall stödja de partier som väljer att stödja (pp) när det gäller kärnvärdena inom integritet och privatliv.

    Men säg att (pp) får löften av nästa regering att man skall riva upp FRA-lagen, IPRED-lagen, datalagringslagen etc, trots att åtminstone två av dessa är EU-direktiv. Vad som kommer ske är att hela den politiska processen skall ha sin gång, det blir utredningar, remissrundor, vändor i Riksdagen etc. En regering kan lätt dra ut på processen att riva upp FRA-lagen i 3-4 år och under tiden skall (pp) snällt sitta och stödja denna regering.

    Samtidigt kommer (pp) få platser i alla möjliga utskott, ex försvarsutskottet, och kommer alltså vara en del av den politiska processen inom politiska områden där man inte har en politik annat än att stödja regeringen.

    Har man istället formulerat konkretiseringar av sina kärnvärden inom övriga politiska områden, t ex så kanske man vill påverka skolpolitiken mot att bygga det kunskapssamhälle man talar om, så kan man jobba utifrån detta inom hela den politiska processen.

    Först då kan väljarna förstå hur (pp) kommer påverka, och inte se det som att man riskerar rösta på en okänd politik utanför kärnvärdena integritet och privatliv.

    Hur ser Piratpartiets ekonomiska politik ut? Den finns inte. Men partiledaren Rick Falkvinge har skrivit en tour de force om valutasystemet och USA:s statsskuld. Finanskrisen hade för övrigt inte nått sin akuta fas när denna artikel skrevs. Krisen började som bekant 2007, men blev inte akut förrän i september 2008.

    Jag har själv tidigare påtalat att man hade bättre ekonomisk tillväxt och större välståndsökningar under Bretton Woods guldmyntfot än man haft under nuvarande kärnvapenmyntfot eller hot om sanktionermyntfot som USA tillämpar idag för att resten av världen skall acceptera värdelösa nytryckta dollar som betalningsmedel. Samtidigt vore det att förenkla att säga att det endast är guldmyntfot som avgör.

    Värt att notera är att de 2 500 miljarder USD i statsskuld som Falkvinge talar om i ovanstående artikel handlar om utlandsdelen av den amerikanska statsskulden. Den totala statsskulden ligger istället på över 11 000 miljarder USD, och lägger man till ofinansierade framtida åtaganden så handlar det om ännu större summor. Det årliga budgetunderskottet ligger nu på över 2 000 miljarder USD om året för USA, och då finns det saker som inte räknas in i budgeten, t ex kriget mot terrorismen eller återuppbyggnaden av New Orleans.

    För att inte tala om att de lånade eller nytryckta summor som USA satsat eller utlovat att satsa för att stoppa en finanskris orsakad av just decennier av överbelåning och tryckande av pengar. Det är en summa som överstiger den dubbla inflationsjusterade kostnaden för andra världskriget, fast inte under sex år, utan under nio månader.

    Eller om man så vill nästan dubbelt så mycket som Marshallhjälpen, Louisianaköpet, månfärderna, savings-and-loankrisen (90-talets början), Koreakriget, Roosevelts New Deal, Irakkriget, Vietnamkriget och NASA. Inflationsjusterat. Tillsammans. För att rädda företag och folk som inte kunnat sköta sin ekonomi. Än så länge. Och enbart i USA.

    För övrigt var det just kostnaden för Vietnamkriget som fick USA att gå i konkurs och överge Bretton Woods guldmyntfot, något som Falkvinge påtalar i sin artikel. Och som han skriver, nu var det inte formulerat som en konkurs, och folk har gladeligen fortsatt att låna ut pengar till konkursboet i snart 40 år sedan dess.

    Här finns möjligen ett frö till en ekonomisk politik från Piratpartiet. En anti-fascistisk politik, som handlar om att låta människor ta tillbaka makten över sin egen ekonomi, istället för att den skall styras av det korporativa eller fascistiska samarbetet mellan stat och företag.

    Går man vidare på den linjen, så handlar det i så fall om att vi inte skall viga ett öre av skattepengar eller upplåning hos Riksgäld och Riksbank till att försvara företag, t ex banker, som slösat med pengar och gjort misstag. Vi skall inte socialisera förlusterna och privatisera vinsterna. Utan privatisera även förlusterna. Och ställa betydligt högre krav på bankers solvens, inte lägre.

    Kanske, kanske. Men frågan är hur (pp) i så fall skall lägga upp retoriken, då övriga partier kommer förespråka att skattebetalarna skall betala festen. Samtidigt har Sverige varit ganska duktiga, undantaget banksystemet. Vi har inte stoppat in pengar i GM:s konkursbo genom att stödja Saab Automobile, pengar som nu hade varit förlorade iom GM:s rekonstruktion. Ett GM som på egen hand är mer skuldsatt än svenska staten…

    Frågan följer sedan hur principer om integritet och privatliv även kan formuleras utanför den ekonomiska sfären. Man kanske kan drömma om en bas för en anarkokapitalistisk liberal miljösocialism?

    Och om man vill mäta partier efter hur de hade suttit i kammaren efter den franska revolutionen, var hamnar (pp) då? Å andra sidan kanske det istället handlar om nya idéer som inte går att placera utifrån förlegade sätt att se på politik. Andra frågeställningar än lägre skatt (=höger) eller högre bidrag (=vänster). Vi kanske inte behöver vare sig lägre skatter eller högre bidrag, utan kanske istället behöver en omstöpning av det finansiella och ekonomiska systemet, bort från fascism (speciellt den socialdemokratiska varianten vi har och haft i Sverige) och mot individuell frihet?

    Jag tror oavsett att det är dags för (pp) att konkretisera sin politik på övriga områden, precis som det är dags att föra en diskussion om vilka som skall hamna på partiets valsedlar i riksdagsvalet, och låta dessa börja synas i media, även utanför Internet.

    Åtminstone om partiet skall ha en chans att komma in i Riksdagen. Annars kommer man upptäcka att 97% av väljarna tycker lägre skatt eller högre bidrag är viktigare än rätten till privatliv, yttrandefrihet och personlig integritet.

    PS Det finns en diskussion på Piratpartiets forum om att prägla finsilvermynt med Piratpartiets logga på. Möjligen för att konkretisera att de pappers eller plastlappar och digitala siffror vi normalt kallar pengar juridiskt endast duger till en sak, nämligen betala skatt eller skulder med. Resten beror bara på att folk tror att pengar har någon uppbackning. DS

    PPS Det är lite sorgligt att se att själva Piratpartiet kör sitt forum på en maskin baserad på Microsoft Windows, istället för Open Source. Lite manuellt HTTP-snack (en gammal vana jag har sedan 1993 är att manuellt via telnet köra HTTP när jag vill kolla upp webservrar).

    Trying 79.136.113.39…
    Connected to forum.piratpartiet.se.
    Escape character is ‘^]’.
    GET / HTTP/1.1
    Host: forum.piratpartiet.se

    HTTP/1.1 200 OK
    Server: Microsoft-IIS/5.0
    Date: Thu, 11 Jun 2009 04:57:58 GMT
    X-Powered-By: ASP.NET
    X-AspNet-Version: 1.1.4322

    Krav på Open Source inom stats- och kommunförvaltning hade annars kunnat vara en politik att driva för Piratpartiet. Inte bara som plattform, utan att all statsfinansierad systemutveckling skall publiceras som Open Source. Beställer en myndighet ett system, så skall källkoden till den göras tillgänglig för allmänheten, även om rätt få antagligen är intresserade av ett system för hantering av EU:s jordbruksstöd. Och för de som oroar sig för säkerhetsluckor: Security by obscurity är ingen säkerhet.

    Det vore inte mer än rätt att sådant som staten, dvs vi skattebetalare, betalar för blir tillgängligt för alla. Fast då skulle förstås kompetensen hos alla inblandade blir exponerad.

    Men då bör nog Piratpartiet sluta köra Windows själva först.

    DS

    http://cornubot.blogspot.com/2009/06/dags-for-piratpartiet-att-expandera-sin.html

  32. Krim

    Men vafan, den här klargörande bloggposten borde kommit INNAN valet. Det är lite sent nu. :<

  33. notme

    varfor har du inte tagit bort dessa annu?

  34. hallooooo

    testar bara pa denna skraphog

  35. hallooooo

    hmmm

  36. halooooo

    mer test

Comments are closed.

arrow