Det kom ett brev från Valia

Det kom ett brev från Valia, med en adressetikett på utsidan. Adressetiketter på utsidan, i stället för fönsterkuvert eller handskrivet, betyder så gott som alltid att det är ointressanta massutskick.

Det var det inte den här gången.

Det var ett certifikat. Riktigt fint faktiskt, på extraniftigt papper och allt. Jag kryssades ju upp till tredje plats på valsedeln i personröstning, och hamnade med det i reservgruppen till Europaparlamentet. Så här såg det ut:

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Calandrella

  Coolt… Men är det verkligen autentiskt då? Hade det varit det hade de väl använt “Rickard Falkvinge” och inte “Rck Falkvinge” och inte skrivit “7 juni” utan “30 maj till 7 juni”?

  Calandrellas senaste bloggpost: Calendern: Staten bör ta allt av alla NU!

 2. Anders Dahnielson

  Nej, därför att “Rick Falkvinge” var namnet som användes när listan anmäldes. Och oavsett om man kunde förtidsrösta från och med den 20 maj så var valet trots den 7 juni (då rösterna räknades).

  Anders Dahnielsons senaste bloggpost: SJ vägrar

 3. Rude Sandelius

  Skulle själv inte ha något emot ett sådant brev. Man får väl säga grattis 🙂

  Rude Sandeliuss senaste bloggpost: Jag får huvudvärk samt ogina

 4. Predabot

  Sannerligen Rick, det är på sin plats att gratulera. 🙂

  Jag vet ju att det är Christer som blev 1a, men är Amelia 2a då, före dig, eller vad?

 5. Rick Falkvinge

  @Predabot:

  Tack!

  Ja, ersättargruppen är — i turordning:

  1. Amelia Andersdotter
  2. Rick Falkvinge
  3. Mattias Bjärnemalm

 6. Martin

  Det kommer hänga jättefint bredvid diplomet från simskolan.

 7. Anders Andersson

  Mycket snyggt! Sådana där certifikat får väl inte ens riksdagsledamöterna? Eller får de det? Jag anar att Christian har fått (eller kommer att få) ännu fler dokument, om inte från Valmyndigheten så från Europaparlamentets kansli…

  Tilläggas kan att Valmyndigheten enligt lag skall utse lika många ersättare som ordinarie ledamöter, dock alltid minst tre. Om någon vald ledamot eller ersättare avgår under valperioden, så utser Valmyndigheten ytterligare ersättare enligt valresultatet. Det blir i vårt fall även aktuellt om och när Lissabonfördraget träder i kraft, varvid Amelia flyttas upp till ledamotsplats och Anna Troberg blir ny tredje ersättare efter Rick och Mab (Malin Littorin Ferm fick visserligen fler personkryss än Anna, men eftersom hon inte nådde personvalsspärren på fem procent gäller i stället valsedelns kandidatordning dem emellan).

 8. Larko

  Grattis! 🙂

  Larkos senaste bloggpost: No comment

 9. Jörgen E

  Off topic (grattis ändå) men det här inlägget från sveriges mest inskränkta ledarredaktion måste du/ni bara besvara:

  http://www.corren.se/asikter/ledare/?articleId=4913301&date=&menuids=

  Vad är det med vissa människor. Är det dom som är blåsta eller är piratpartiets program så ofantligt svårt att förstå?

 10. venaja

  ville bara tipsa:
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3063395.svd

  Den artikeln avslöjar att polisen har 9 anställda som arbetar mot barnporr och nu har 15 anställda som arbetar mot fildelning.

  Prioritet.

 11. Daniel Flöijer

  Fint 🙂

  Daniel Flöijers senaste bloggpost: Knäppa lagar!

 12. Andreas Magnusson

  venaja:

  Och det skall ställas mot att det saknas polisresurser i andra delar av polisväsendet, nämnligen i mututredningen av införsäljningen av JAS:
  http://svt.se/2.101059/1.1588095/han_ar_kritisk_mot_bristande_resurser_for_mututredare

  Man kan alltså tolka det som att jaga fildelare är mera intressant och viktigare än att jaga de som är involverade i grova mutbrott. Rimligt?

  Ett tips till: Övervakarnas övervakare “Frendo” firar 3-års jubileum. Se: http://www.frendo.se/index.html och har satt ihop en 3-årsbok/pdf som går att ladda ner gratis från deras sida.

 13. ulf

  Grattis. Du representerar oss pirater. Jag offrade en söndagsmorgon på att dela ut valblanketter. Pratade med valnämnden in kommunen för att se till så att vi fick ha lappar i samma låda som de andra. Delade ut lappar i trappupgångar och blev utskälld på ett torgmöte i vår lilla inskränkta stad (fast många vara trevliga, vi delade ut balonger till barnen). Det var ett äventyr och jag träffade nya trevliga pirater. Jag tycker att du gör ett bra jobb. Hissa piratflaggan, yarrr

 14. Rebecca

  Ny fråga för PP: FÖRSVARA RÄTTEN ATT BETALA MED KONTANTER.

  Idag i DN (papperstidningen): “krogbranschen vill stoppa möjligheten att betala kontant på krogen”

 15. Tuxie

  Sorry att jag hijackar ditt kommentarsfält men detta bör uppmärksammas:

  “Last night the House voted overwhelmingly to establish new U.S. policy that will oppose any global climate change treaty that weakens the IP rights of American “green technology.” The measure is part of the Foreign Relations Authorization Act (H.R.2410)”

  http://271patent.blogspot.com/2009/06/congress-introduces-ip-protections-for.html

  Detta kan vara en bra grund att stå på om vi vill driva anti-patent-miljöfrågor.

  Tuxies senaste bloggpost: OneSwarm är ett villospår

 16. Martin

  @venaja, Rebecca
  Jo butiken verkar fortfarande vara öppen för den som vill shoppa tjänster av statsmakten. Gärna kontant, av utredningstekniska skäl.

 17. Anders

  Kommer det någon kommentar på att Annika Qarlsson undrar varför era väljare fortfarande våldtar så många kvinnor om de nu bryr sig om integritet?
  Det är ju onekligen veckans tillskott till debatten…

  Anderss senaste bloggpost: Juni 16, 2009 – Annika Qarlsson (C) om piratpartisters våldtäkter

 18. HugeHedon

  @Anders

  För att förstå vad Qarlsson egentligen menade (tror jag) — se Johan Linanders blogg: http://johanlinander.se/blog/2009/06/16/man-kan-vara-mot-valdtakter-och-tycka-integritet-ar-viktigt/#comment-103883

  Linander skriver: “Tanken [i Qarlssons postning], som inte uttrycktes så bra, var att de som kämpar för medborgarnas integritet i form av protester mot FRA och IPRED också borde kämpa för att stoppa de värsta integritetskränkningarna, nämligen våldtäkter.”

  Synd bara att Qarlsson uttrycker sig som en åsna.

 19. Trustor

  Det var väldigt vad dom hade lagt ned möda på typsnitt osv. Minns att mitt diplom för simborgarmärket såg nåt liknande ut. Kan knappast tänka mig att folk får diplom för sånt längre.

Comments are closed.

arrow