Mot Almedalen!

Så börjar då Almedalsveckan igen, detta spektakel som inte liknar något annat.

Upplägget är verkligen unikt: alla politiker har en informell överenskommelse om att åka till samma minimala område i en liten obetydlig, om än otroligt vacker, stad under en vecka om året. Samtidigt, eftersom hela landets politiska beslutsfattare är där, så kommer precis alla lobbyister som existerar till samma plats och bjuder på mat, lunchbufféer, frukostar, sprit, alkohol och biodynamiskt etanolbränsle.

Jag kommer att blogga rätt mycket därifrån. Åtminstone är det planen. 🙂

Nu så här i bilen på vägen dit sitter jag lite och pillar på Piratpartiets servrar, jag SSHar till järnet som står i berget över 3G-koppel och uppdaterar lite grejer. Jag undrar om Göran Hägglund gör sådant? Eller å andra sidan, de lever väl sin politik på andra sätt. Jag vet inte riktigt hur det skulle vara, förstås.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Peter Andersson

  Klart att gammelpolitikerna vill samlas för en kollovecka på ett och samma ställe – om de spred ut sig över hela landet skulle de ju vara tvungna att umgås med vanligt folk…

 2. Jack

  Du kan ju testa att fråga Göran om han vet vad SSH är. Eller SCP. Eller vad som helst, i princip.

 3. Tomten
 4. Henrik Holst

  Tomten: orkar du inte ens använda sökfunktionen? Det där är ju dels urgamla “nyheter” och dels något som redan debunkats en miljard ggr redan.

 5. Eee!

  Gammelpolitikerna är ganska roliga ibland. HAHA!

 6. JonasN

  Hägglund använder skattebetalarnas pengar för att låta någon annan SSHa servrar.

 7. André

  @Tomten

  RF skall nog ta och läsa själva intervjun innan de skriver sina uttalanden.
  Själva andemeningen borde vara just att tänkandet INTE går att placera till höger eller vänster.

  Men det är ju inte konstigt att folk tolkar det fel när t.o.m. TT felciterar.

 8. Calandrella

  Eh, JAG har ingen aning om vad SSH är…

 9. Rick

  Poetisk sammanfattning av Almedalen. Skrämmande att dessa förbaskade lobbyister ska vara där också. Skrämmande att de ska finnas till överhuvudtaget. Sveriges 1:sta PP-statsminister får göra det hela olagligt. 😉

 10. Fredrik

  Eftersom frågan om vad ssh är har dykt upp så lär det vara fler som undrar.

  SSH står för Secure SHell och är ett textbaserat verktyg för att logga in på servrar via en krypterad förbindelse. Det används framförallt i Unix/Linux-miljöer men finns för så gott som alla operativsystem.

  Eftersom SSH är textbaserat är det ett kraftfullt fjärrstyrningsverktyg även om man bara har tillgång till en klen modem-uppkoppling.

  Ett annat användningsområde för SSH är t.ex att sätta upp krypterade tunnlar mellan datorer (och genom brandväggar) som andra program sedan kan nyttja.

  http://www.openssh.org finns mer information

 11. Tim

  Kunskaper om SSH är helt irrelevanta för politikutövande. Förmodligen har Hägglund bra koll på saker som du aldrig hört talas om, men det gör inte honom bättre anpassad att styra Sverige.

 12. Johan Ronström

  Obetydlig stad!? WTF! 😉

  Välkommen hit iaf!

 13. Marcus

  Jag är nyfiken! Vad kör du för OS Rick?

 14. Trezker

  Även om ssh i grunden är textbaserat kan man i vettiga filbläddrare också helt enkelt gå till ssh://mysshserver.com och få sig grafisk navigation om man föredrar detta.

  Själv använder jag det över lokalt nätverk istället för folder sharing. Det är smidigare, snabbare och säkrare. Så om du ska köra Linux, glöm utdelning av mappar, kör ssh istället.

 15. Eric

  Metro listar: 10 nya lagar
  http://www.metro.se/2009/06/26/1072/metro-listar-10-nya-lagar

  “5. Fingeravtryck i passen. De nya passen ska innehålla finger­avtryck som kan läsas av och jämföras med de avtryck som lagras i passet. Barn under tolv år kommer att undantas från kravet.”

 16. Anders Forsman

  Ha en bra vecka! Det känns i ditt sätt att uttrycka dig, att du mår riktigt bra just nu! 😉

  Fortsätt så!

 17. Lena

  @Erik:
  Jag tycker att den här är mer oroväckande; “4. Buss på fotbollshuliganer. Polisen får bussa i väg störande folksamlingar två timmar bort…” Beror på vad som står i lagen exakt men “störande folksamling” kan vara lite vad som helst det. Demonstrationståg exempelvis? Bara ordet “störande” kan tolkas på femtioelva sätt.

 18. Linus

  @ David B

  Det beror ju lite på vilken situation. Betänk dig demonstrationerna vi såg vid FRA spektaklet förra året. Vad hade du tyckt om man skickade iväg alla dessa människor enligt definitionen “störande folksamling”? Vad sägs som att vi senare applicerar denna metod på vilken fredlig demonstration som helst?

  Som sagt, beroende på hur lagtexten ser ut så kan “störande folksamling” tolkas hejvilt och säkerligen användas för att förhindra fredliga demonstrationer. Fotbollshuliganer kan mycket väl vara ett svepskäl i detta fall. Vill man specifikt ha en lag för fotbollshuliganer eller andra störande företeelser vid sportevenemang så får man se till att specifiera det så precist som möjligt och inte skriva en lagtext som kan användas som en hagelbrakare som träffar både det ena och det andra.

Comments are closed.

arrow