Almedalen, dag 2

Det är intensivt.

Vi hann knappt kvartera in oss på en kåk strax förbi Österport förrän det var dags att gå ner och kolla på Vänsterpartiets tal i Almedalen. Tyvärr hörde jag inte mycket av vare sig Ida Gabrielssons förgig eller Lars Ohlys main feature, för alla kom fram och gratulerade oss hela tiden så fort de fick syn på de lila tröjorna. Det var ju å andra sidan kul i sig.

Väl hemma efter det kollapsade jag fullständigt efter allmän valtrötthet kombinerat med kraftig förkylning. Jag hade tänkt att vara på ett frukostseminarium som IBM anordnade klockan åtta, följt av en utvärdering av EU-valet som ordnades av Europaparlamentets Sverigekontor klockan tio. Så blev det inte. Besättningen här började slå vad om hur länge jag tänkte sova egentligen. Jag vaknade klockan halv tolv ungefär.

När man har tagit ut sig behöver kroppen sova. Men det var planen hela tiden att kollapsa den åttonde juni.

Nu ska vi ner till Almedalen. Som en bonus har vi precis börjat använda Google Latitude för att hålla koll på var de andra i delegationen är. Jag installerade Google Maps på mobilen, och den prickade in min position direkt (så när som på femtio meter) utan att ha kontaktat GPS-satelliter. Skitscary. Men det är åtminstone jag själv som har kontrollen på datat.

Klockan 0800 imorgon bitti är jag på Almedalsscenen för att vara med i Gomorron Sverige.

Klockan 1100 imorgon kommer polsk TV hit och filmar Christian, Amelia och mig.

Klockan 1300 imorgon är jag på ett seminarium med Fokus och Synovate i sal E22, Högskolan som diskuterar EU-valet och hur partierna uppfattades. Där kommer jag att vara en av attraktionerna.

Klockan 17 imorgon tisdag battlar jag Jan Rosén, Pär Strömbäck och Eva-Lena Jansson (S) på Hamnplan 5.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Magnus Kindblom

  “Men det var planen hela tiden att kollapsa den åttonde juni.”

  Och nu är du färdig. Du måste bli bättre på deadlines.

 2. William T.

  “Men det är åtminstone jag själv som har kontrollen på datat.”

  Det är vad du tror ja. I ditt fall är jag 100% procent säker på att en lång rad människor med “goda intentioner” sitter och kontrollerar din data i detta nu. Detta bara grundat på att du är den politiker du är.

 3. Urban Sundström

  Hej !

  Imorgon finns du på Bambuser kl 13.00
  http://www.pusha.se/falkvinge-pa-fokus-seminarium-i-almedalen

  Men jag hoppas att det går att se i efterhand.

  Hälsn. Urban

 4. Kristofer Pettersson

  Jag tror det är bra att vi introducerar fler dimensioner i ordet “bevakning”. Vi vill ju framstå som ett teknikbejakande parti och vad ska tekniken göra om inte bevaka våra intressen. Det finns alltså minst en sorts bevakning som gör oss mer fria till skillnad från sådan övervakning som gör oss mindre fria. Hur särskiljer vi och kommunicerar vi skillnaden på bästa sätt?

 5. Hans Löfving

  Tjo. Det kanske inte är 100% trovärdigt att säga att informationspolitiken påverkar sjukvården via patientintegriteten (jag syftar på gomorron sverige intervjun, som för övrigt var skitbra!).

  Men jag tror det är bättre att säga som det är i offentliga sammanhang: Att (PP) skulle svika sina väljare om dom började ta ställning i än det ena och än det andra och därigenom försvaga sina möjligheter att påverka i “dom viktigaste frågorna”(tm).

  Jag tror däremot på möjligheten att smyga in små specifika frågor. Gustav Fridolin hade ju en fullkomligt brilljant idé om att politiker bara skall få sitta som mest två mandatperioder till exempel. Hindra att riksdagsledamöter tjänar bisarrt mycket mer pengar än vanliga människor och garanteras feta pensioner. _Minska_ integriteten för riksdagsledamöter med anledning av att dom gör anspråk på makt, på att styra över andra. Ett hälsosamt småförakt och misstro mot gammelpolitiker är nog en sak som förenar pirater och är ett område där det kanske skulle vara möjligt att smyga in lite fler frågor utan att göra så många besvikna. En fjärde princip i partiprogrammet skulle kanske kunna vara något i stil med “storstädning i riksdagen”.

Comments are closed.

arrow