Bloggscoop av typen "Vart tog de vägen?"

En helt oväntad pusselbit information dök upp nedstoppad i en flaska avsedd för kranvatten, som delades ut här i Almedalen. Där låg den här papperslappen som ett slags flaskpost:

Ser ni det hysteriskt roliga i sammanhanget? Jag bjuder på en uppförstoring:

Det är alltså den person som lyckades göra sig ovän med precis hela bloggosfären under förra året, och blev utskälld av precis hela Sveriges enade opinionsbildare för att hon hotade med att outa Isabella Lund från sin position som informatör på Länsstyrelsen, som står som kontaktperson för kampanjen vars folder jag fick i handen.

Den här människan hotade alltså det öppna debattklimatet till en grad att alla – alla! – fullständigt avskydde hennes agerande och en sökning på hennes namn än idag reflekterar detta.

Och den här människan jobbar idag på en PR-byrå. Det är stor humor. Gjorde inte ens Wirtén en enkel googling på namnet vid den här rekryteringen? Den spontana tanken är då hur det är med byrån i övrigt?

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Ah

  Men lol.

  Hennes skarpa sida eh? Not so much.

 2. Anaïs

  Uppenbarligen är det en PR-byrå som inte är så noga med etik. De anställer en person utan skrupler, som missbrukar sin makt för att hota och skrämma en person, som hon aldrig rådde på intellektuellt, till tystnad.

 3. Deepedition » Jaså på det viset

  […] hem till mig och skällde och härjade har dykt upp igen. Läs själva på Rick Falkvinges blogg: http://rickfalkvinge.se/2009/06/29/bloggscoop-av-typen-vart-tog-de-vagen/. Tur att jag inte ska till Almedalen – jag har lite svårt för att säga vad jag skulle […]

 4. L

  Men hur länge ska man vara “svart-listad” då? Om det var ett år sedan får man väl hoppas att hon lärt sig ett och annat på vägen.
  Tycker spontant lite synd om henne utan att veta någonting om diskussionen i bloggsfären förra året; men det känns lite väl hårt om ditt inlägg enbart genererades för att du upptäckte hennes namn där?

 5. Om ni minns… «

  […] så minns ni säkert ärkehäxan JPA. Tack vare Deeped, hittade jag till Rick Falkvinges blogginlägg om flaskpost i Almedalen. Vi kan säga så här: jag skulle inte använda mig av den […]

 6. Daniel Wijk

  L: Jag tror inte hon lärt sig ett dugg. Personer med den typen utav starka åsikter brukar hålla fast vid som ett bra tag.

  Om hon nu, mot förmodan, har ändrat på sig så bör hon börja med att offentligt be om ursäkt. Det hon gjorde var så svinigt att hon inte är värd annat än förakt innan hon gör detta.

 7. Jonas Bergling

  DW: Fast att förutsätta att en person inte har förändrats/kan förändras gör det inte direkt lättare för personen om den faktiskt vill ändra sig… försvarar absolut inte hennes tidigare agerande, men jag tror vi får ett bättre samhälle om vi faktiskt ger folk en chans att vända om och bättra sig.

 8. Hans J

  @Jonas Bergling:

  Låt Ingvar Åkesson, FRA, få första chansen att vända om och bättra sig!

 9. Jonas Bergling

  Hans J.
  Ja, varför inte? Men inte som chef över något viktigt så klart. Det är skillnad på att förlåta någon och att ge dem nytt förtroende.

  Om en miljonär spelar bort alla sina pengar och drar på sig stora skulder så är det ändå rimligt att samhället hjälper till med skuldsanering så han får en chans att göra rätt för sig och komma tillbaka. Däremot kanske man inte ska ge honom några nya miljoner att förvalta i första taget…

 10. Rocky

  Ja Isabella Lund var nog den störtsa fejkade individen under den tiden på nätet till mångas fortfarande stora förvåning skulle jag tro.Kom ju inte ett uns av sanning ur munnen på den kvinnan hur man än samtalade med henne.Så jag gissar att Johanna och Isabella kan ta varandra i hand på den punkten.Där låg nämligen en (STOR) hund begravd i samband med den debatt som fördes en gång från bägge parter.

  Ha det gott Rick. 🙂

 11. Rocky

  När jag nu kommer att tänka på det så var där även en tredje politiskt aktiv person inblandad i den smeten som flydde hals over huvud vid en närmare konfrontation.Tänk så stillsamt nätet blivit idag !. 🙂

 12. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-06-30

  […] Bloggscoop av typen “Vart tog de vägen?” […]

 13. Marcus

  http://www.globalgamingfactory.com/

  Låter ju inte så bra. 🙁

 14. Manne Trygg Monvall

  äh finns ju andra trackers och sådana sajter som isohunt!

 15. Renegade

  Instämmer den föregående talare.
  Det spelar ingen roll. Piratpartiet har en roll att fylla i den svenska politiken oavsett vad som händer med TPB.

  PP är folkets representant för skyddat privatliv, fri kunskap och delad kultur.

  Med otäcka saker som ACTA och Q6/17 smygande i horisonten så behövs Piratpartiet.
  Tillsammans kan vi skapa förändring till ett friare samhälle!

 16. Daniel

  Självklart behövs PP.
  Det var mer att världens största tracker “öppna” tracker ska säljas och gå legit!

 17. Bhmebelcomua

  Гостиные, Мягкая мебель, Обеденные столы и Полочка. ООО «Балтик Хауз». Мебель киев. Представляем Вашему вниманию высококачественную корпусную и мягкую мебель, а именно спальни, обеденные столы и стулья, гостиные от ведущих производителей Литвы.

 18. petrus

  översätning av bhmebelcomuas medlande

  Vardagsrum, Stoppade möbler, matbord och hyllan. OOO «Baltic House». Möbler Kiev. Det finns en hög kvalitet kabinett och stoppade möbler, som sovrum, matbord och stolar, vardagsrum från ledande tillverkare av Litauen.

  (google translate)

 19. Marcus

  Vet inte folk om att typ 90% av de torrents man hittar på isohunt är från TPB??? Andra trackers kommer säkert fylla dess plats, men inte till att börja med.

 20. Z

  HA HA HA! STOR HUMOR JA VERKLIGEN!

  Ungefär lika roligt som att Dick Falkvinge har lyckats foliehatta till sig en skattefinansierad höjdarlön i samma veva som TPB-“idealisterna” säljer PiratPartiets ideologiska grund för en enorm påse pengar. Pengar som de naturligtvis ska “skänka till välgörenhet”, för Sunde, Warg och Neij lever på plack, syre och applåder.

  Det är bara att gratulera er till en lyckad affärsidé, Dick & co!

 21. Marcus

  Lyckas inte importera din Public Key. CRC-fel… =/

 22. Rick

  Var inte det där med Altenstedt inte närmare 2 å sen? Z – det var inte bussigt. Du borde söka hjälp. 😉

 23. Rickard Olsson

  Z, om du tycker att säga upp sig från ett jobb där man tjänar runt 55000 i månaden, ta ett banklån så man kan jobba gratis i tre år för att få ett jobb som kräver mycket mer arbete till en lägre månadslön än den man hade från början är en “lyckad affärsidé” så har jag en par andra “lyckade affärsidéer” som jag tycker att du ska gå in och finansiera…

 24. Z

  Rickard, om Dick inte tjänade mer än 55000:- per månad med så många års erfarenhet och det tekniska kunnande han påstår sig besitta, så var ett karriärbyte det bästa han kunde göra.

  Dessutom betvivlar jag att han själv valde att säga upp sig, det är naturligtvis så att hans f.d. arbetsgivare inte tyckte att hans privata förakt för upphovsrätt funkade ihop med hans yrkesroll. Allt annat är självförhärligande efterhandskonstruktioner från Dickens sida.

  Men, som sagt, det ekonomiska har ju löst sig för Dick och hans vänner nu. Man får vara bra dum & naiv för att inte förstå vad som händer bakom kulisserna.

 25. Marcus

  Z,
  Ett karriärbyte till arbetslöshet… Makes sense. 😀 Börjar bli väldigt trött på hur man blir anklagad för att vara naiv bara för att man inte HELA TIDEN ser det värsta hos folk.

 26. Z

  Marcus, arbetslöshet? Dick har bytt karriär från systemutvecklare till yrkespolitiker. Man behöver inte se det sämsta hos folk, det räcker med att tänka lite själv och inte bara köpa propagandan rakt av…

 27. Hans J

  Att man kan känna sig stingslig i sommarhettan är normalt. Men man måste inte låta detta gå ut över hur man skriver på bloggar.

  Rick Falkvinge arbetar för att vi ska slippa att få alla våra telefonsamtal registrerade i statliga databaser. Han arbetar för att vi alla ska slippa få ha spårning påslagen i våra mobiltelefoner dygnet runt, vare sig vi talar i telefonen eller inte (JA, det finns sådana förslag JUST NU!)

  Rick Falkvinge har i flera år arbetat helt ideellt för dessa frågor. Det är då naturligtvis ändamålsenligt för fiender till de idéer som han och hela piratrörelsen slåss för att försöka tysta honom. Fiender såg gärna att Rick berövades alla inkomster. Det är kanske en smart taktik, om än inte bra för Sverige.

  Självfallet ska Rick ha medel för sitt uppehälle: Hyra, mat, nöjen och vad mer han behöver. Han ska dessutom kunna känna en framtida trygghet för samma sak.

  Exakt hur detta ska åstadkommas finns det olika meningar om. Jag väljer naturligtvis helt själv vad jag vill göra med MINA pengar!

  En sak är dock klar: De som tror att han blir saftigt rik på kuppen just nu tar storligen fel.

  De är dessutom bara fiender och önskar bara täppa igen rösten på Rick så att han inte längre ska kunna säga sanningar!

  Fiender till piratrörelsen ska inte tala om för oss hur vi ska driva kampen mot övervakningssamhället

  Låt Rick ha fortsatt yttrandefrihet!

 28. Marcus

  Från 2006 till 2009 i arbetslöshet ungefär handlar det om. Lån på drygt 300 000 kr. Det lär ta ett tag att tjäna ihop det. Hur du än vrider och vänder på det kan du inte påstå att det var ett bra karriärsdrag, att gå 3 år utan lön.

 29. Z

  Trams, Hans J. Ingenstans i ditt högtravande dravel finns minsta belägg för att någon försöker beröva Dick Falkvinge hans yttrandefrihet – det är ett hysteriskt och befängt påstående.

  Det finns en unken, gubbsvettig sektkänsla över Piratpartiet: om man kritiserar Den Store Ledaren, så är man per definition Ond. Det är amerikansk redneckretorik ni har importerat, beror denna skeva världsbild möjligen på en överdos av piratkopierade Hollywoodfilmer?

  Marcus: alltså tycker du att det är ett dåligt karriärdrag att säga upp sig från McDonalds för att plugga till civilekonom istället, eftersom det också medför lån på ungefär 300000:- och enligt samma logik är att jämställa med arbetslöshet. Man behöver inte driva och vända särskilt länge för att slå hål på det försöket till argumentation.

 30. Jagh H

  Mata inte trollet.

 31. petrus

  @Z

  stämmer inte dina argument på alla politiker?
  (speciellt de som byter åsikter hela tiden för att bli omvalda)

  @Jagh H

  han såg så hungrig ut :7

 32. Z

  Petrus: Jo, men Falkvinge har väl ändå gått till val på att inte vara “som alla andra politiker”, dvs gammelpolitikerna?

  Jagh H: Ett troll är en person som skriver provocerande inlägg enbart i syfte att provocera fram flamewars. Alla som inte har samma åsikt som du, eller framför argument som du inte kan bemöta, är alltså inte automatiskt troll. Att använda “troll”-kortet i tid och otid är ungefär lika tröttsamt som att dra till med den obligatoriska nazistjämförelsen när argumenten tryter.

 33. kras

  @ Z

  Jag tror knappast att det kommer att handla om någon höjdarlön, men den som lever får se. Däremot kan jag inte se hur Piratpartiet skulle sälja sin ideologiska grund genom att avlöna sin partiledare.

  ” Rickard, om Dick inte tjänade mer än 55000:- per månad med så många års erfarenhet och det tekniska kunnande han påstår sig besitta, så var ett karriärbyte det bästa han kunde göra.”

  Ja för det är verkligen ett bra karriärbyte att arbeta ideellt och leva på gåvor. Du tror inte att valet av yrke kan bero på att man vill förändra något inom det området? Sedan är det väl inget konstigt om man i framtiden vill kunna ha en möjlighet att betala sina räkningar.

  ” Men, som sagt, det ekonomiska har ju löst sig för Dick och hans vänner nu. Man får vara bra dum & naiv för att inte förstå vad som händer bakom kulisserna.”

  Eller att tro att man vet vad som händer bakom kulisserna.

  ” Marcus, arbetslöshet? Dick har bytt karriär från systemutvecklare till yrkespolitiker. Man behöver inte se det sämsta hos folk, det räcker med att tänka lite själv och inte bara köpa propagandan rakt av…”

  Man behöver heller inte konstruera ny propaganda och sprida den med vinden.

  ” Petrus: Jo, men Falkvinge har väl ändå gått till val på att inte vara “som alla andra politiker”, dvs gammelpolitikerna?”

  Såvitt jag vet har inte Falkvinge gått till val på att avsäga sig alla framtida ersättningar för det jobb han utför.

 34. kras

  @ Z
  Din första post såg ut så här:
  ”HA HA HA! STOR HUMOR JA VERKLIGEN!
  Ungefär lika roligt som att Dick Falkvinge har lyckats foliehatta till sig en skattefinansierad höjdarlön i samma veva som TPB-”idealisterna” säljer PiratPartiets ideologiska grund för en enorm påse pengar. Pengar som de naturligtvis ska “skänka till välgörenhet”, för Sunde, Warg och Neij lever på plack, syre och applåder.
  Det är bara att gratulera er till en lyckad affärsidé, Dick & co!”
  Jag är inte förvånad att en del kallar dig för troll. Enligt din definition så är ett troll någon som ”skriver provocerande inlägg enbart i syfte att provocera fram flamewars”. Din första rad består av ett hånande uttryck skrivet i versaler, vilket enbart det inte brukar vara uppskattat i kommentarsfält. Sedan jämför du en politikers möjlighet att äntligen få en lön för sitt arbete med att TPB-grundarna säljer bort sitt livsverk. Vad är syftet med det tro?

 35. Magnus H

  För att vara Almedalsvecka skrivs det förvånansvärt lite Almedalsinlägg just nu. Du har väl inte gått och fått skrivkramp Rick?

  Saknar kommentarer på att TPB ska säljas (och hur GGF tror att de ska kunna tjäna kosing på siten), att Säpo ska tillåtas spana i kabel på (nästan) samma sätt som FRA, och varför har vi inte sett dig på bild i de integritetsdebatter som faktiskt genomförts i Almedalen?

  Inte heller Engström bloggar ju från Almedalen – vad har hänt?

 36. Mims

  Snälla Hans J. För PP:s skull, tagga ner. Och dra ner på versalerna och utropstecknen och fetstilen. Du utstrålar mental labilitet. Tack.

 37. Marcus

  David B,
  Läs om det Hans sa igen. “De får inte tala om för oss hur vi ska göra” är “De bestämmer inte över oss”.

  IMO får Hans gärna fortsätta vara taggad iaf. 🙂

 38. Rickard Olsson

  Magnus H, vi har helt enkelt skitmycket att göra och prioriterar annat just nu.

  Rick skrev bl.a. ett Almedalstal här: http://newsmill.se/artikel/2009/07/02/falkvinges-almedalstal

 39. smen

  När folk stannar hemma och trollar på internet under semestern, då vet man att det går dåligt för sverige.

  Sen är det förstås lätt att fråga sig varför folk spiller så mycket negativ energi.

  Z skulle ju t.ex. kunna lägga sin energi på att berätta för oss alla varför total övervakning av alla är så bra, istället för att lägga energin på att förlöjliga en politiker som investerar sitt allt på att förhindra det.

 40. Casali

  Jag blir väldigt förvånad över detta inlägg av Falkvinge som snart själv har en riktig maktposition genom att vara knuten till EU-parlamentet. Tur att jag inte röstade på PP utan genomskådade er hyperliberala agenda baserad på bloggare med tveksamma åsikter angående mänskliga rättigheter förutom att få tanka hem film.

  1. Att genom länkning påstå att två personer som har bloggar, som heter DeepEdition och Blogge Bloggelito, är Sveriges enade opinionsbildare är löjeväckande. Vilka är dessa?

  2. Att Falkvinge som kommande makthavare knuten till Bryssel ge sig på ett litet företag och dess medarbetare är inte speciellt professionellt. Tänk om någon annan politiker skulle göra det?

  3. Broschyren handlar om miljö och hållbarhetskommunikation. Hur skall PP agera nu när ni hamnar i samma grupp i EU-parlamentet som de gröna?

  /casali

 41. Dieplemoignee

  хорошо! все бы так писали 🙂

Comments are closed.

arrow