Demonstration mot Stockholmsprogrammet

Jag vet att vi alla fortfarande är i eftervalskoma. Men Storebror sover inte.

Den svenska regeringen verkar inte spilla en sekund i att införa ett massivt storebrorssamhälle. Det första som sker under det svenska EU-ordförandeskapet är att införa ett omfattande massövervakningspaket, kallat Stockholmsprogrammet.

Jag kopierar från min partikollega Hax om vad det handlar om:

 • Ett utökat samarbete mellan EU och USA “in the field of freedom, security and justice”. (Den gamla Bushadministrationen behöver veta vad du handlar till frukost.)
 • Nationella anti-terroristcenter i alla EU-stater, som skall rapportera in till Bryssel. (Vi är alla terrorister. Se den videon.)
 • Alla EU-stater skall dela sin underrättelseinformation med alla andra medlemsländer. (Hej FRA!)
 • Mer, och mer effektiv, “data-mining”. (Hemskt mycket hej, FRA!)
 • Realtidstillgång till uppgifter om till exempel medborgarnas resor, bankaffärer, mobilpositioner, internetanvändning samt till fingeravtryck och porträtt. (Ännu mera FRA.)
 • Effektiviserad övervakning genom aktiv insamling av enskilda medborgares elektroniska fotspår. (Och ännu mera.)
 • EU-standardisering av övervakning. (Underlättar FRA-utbyten, får man tänka.)
 • EU-harmonisering för att undanröja legala hinder för övervakning och avlyssning. (WTF!? Än en gång används “harmonisering” som fulord för “total omsvängning mot ett Bodströmsamhälle”.)
 • Analys på EU-nivå av matrial från medlemsstaternas övervakning och massavlyssning.
 • En utökad EU-byråkrati för övervakning, avlyssning och analys, kallad SitCen.

Som Emma tar upp via Alliansfritt Sverige så känns det nästan obscent att få den svenska huvudstaden synonym med ett paket vars syfte är att dels införa ett Bodströmsamhälle bortom vad som tidigare skådats, och dels undanröja legala medborgarrättsskydd för det.

Dokumenten har (återigen via AFS) läckt till Daily Telegraph. Läs själva.

Vi demonstrerar nu på onsdag, klockan 17-20, i Humlegården i Stockholm.

Demonstrationen är så tvärpolitisk det går att göra den. Det sker andra demonstrationer samma dag, och jag hoppas verkligen att de inte spårar ur.

Det här ska hur som helst inte få passera i tysthet. Politikerna ska få känna av trycket redan den första dagen.

Fler: Mab, Erik Hultin, HBT-sossen, Laakso, Karl Sigfrid.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Putte

  Det viktiga nu är att föra fram kritik som kan “fastna” i mainstream-debatten:

  *Försvara proportionalitetsprincipen (endast mycket grov brottslighet ska ge rätt till dessa nya tvångsmedel, gör listan på grov brottslighet kort och precis.)

  *Starka garantier mot ändamålsglidning (“mission creep”)

  *Kontrollorgan (Internutredningar) med skarpa egna utredningsresurser och rätt att förhöra tjänstemän inom Law Enforcement och Intelligence under straffansvar (dvs fängelse för mened för chefer som ljuger). Detta system finns redan i Tyskland.

  *Rätt för nationella polismyndigheter att vägra automatisk handräckning när det gäller mindre grov brottslighet (t.ex förintelseförnekare på svenska webbplatser eller onlinespel).

  1. Tarej Ibrazan Rein Filth

   Förintelseförnekande är inte ens ett mindre brott enligt nu gällande svensk lag. Och bör inte bli! Och även i fråga om anklagelser MYCKET grova brott som folkmord ligger bevisbördan på åklagaren(i en rättsstat),men i instruktionen för domarna i Nürnbergrättegången. stod det att brotten var “allmänt kända” och inte behövde bevisas under rättegången! Så vi har inte FACIT. Att fastställa omfattningen av det nazistiska massmördandet är ett svårt pussel som kräver fri debatt! För att något ska klassas som brott måste det finnas brottsoffer eller personer som utsatts för fara. Att falskeligen förneka ett brott sätter ingen i fara,att falskeligen tillvita någon ett brott kan sätta denne i fara.
   Att nazisterna var skurkar är allmänt känt,eller var det i alla fall 1945. Men vi vet fortfarande inte hur stora skurkar.

 2. Raymond J

  Var det inte våran kära stadsminister som även var med i någont hemligt sälskap som var mot demokrati. Tyckte att jag hörde det efter valet 2006. Det som händer nu kommer nog att stå i historieböckerna om 50år.

 3. Dan

  Bilderberg gruppen heter dem
  Han och Bildt var med på ett Bilderberg möte, där världens ledande politker bankirer och industri män och kvinnor möts av någon anledning och planerar saker och ting, och media hålls helt utanför.
  Det vi ser idag i världen är en skrämmande sak, och låter vi det fortsätta mycket längre så kommer saker och ting verkligen att balla ur.
  Hoppas vi kan ta oss ur detta mörka hål som vi har blivit nerputtade i…
  fred och kärlek till alla.

 4. Daniel

  Jag tycker Rick Falkvinge ska värna mer om sitt varumärke. Att inte riskera att urlaka detta med meningslösa demonstrationer som bara kommer nedvärdera och urvattna den respekten han har i den breda massan. Detta kommer i slutändan ses som början på slutet för falkvinge. Ta upp de större frågorna som FRA och telekompaketet så kommer du kunna vara kvar längre.

 5. anon

  Ni borde lägga upp info om Stockholmsprogrammet (och demon) på förstasidan på piratpartiet.se så fler får höra talas om det, jag ser endast att det står saker om Almendalen just nu.

 6. Linus

  @Daniel

  Och Stockholmsprogrammet är förstås inte något “stort”? Som jag ser det så är Stockholmsprogrammet själva anledningen till att FRA pushades igenom till varje pris. En demonstration mot det kan bara hjälpa allmänheten att få upp ögonen för vilka hemskheter som det beslutas om i mer eller mindre tysthet (vars är alla stora tidningar och nyhetssidor i detta fall? Semester?).

 7. Fedor

  Vi syns på onsdag. Låt oss visa dem direkt vart vi står. Kom inte ensamma. Ta med er vänner, och sprid nyheterna.

  De här skojarna slutar inte. Fra, Ipred och nu det här????

  jävla förrädare!

 8. kras

  “EU-harmonisering för att undanröja legala hinder för övervakning och avlyssning”

  Den här raden reagerade jag mest på. Att undanröja legala hinder för övervakning låter mycket skrämmande.

 9. The Master plan « Majestatis Pluralis

  […] skicka barnen i fängelse och stämma föräldrarna på mångmiljonbelopp, och nu senast kommer Stockholmsprogrammet bli en implementation av varje konspirationsteoretikers värsta […]

 10. Elias.L

  FY FAN, I HATE SWEDEN !

 11. Snild

  Att vara “mot Stockholmsprogrammet” är idioti. Det är bara ett riktdokument, en planering inför de närmsta fem åren. Vad man ska göra är att få dit nyttiga grejor, och få bort de dåliga. Programmet är inte fastställt än. Vi borde påverka det. Vi borde vara för Stockholmsprogrammet. För ett bättre Stockholmsprogram.

 12. Calandrella

  Som flera påpekat: Stockholmsprogrammet verkar, ungefär som Telekompaketet, kunna vara bra (men däremot väldigt, väldigt illa i sitt nuvarande skick); vi måste vara tydliga om att det är dess nuvarande skick vi protesterar mot.

 13. Lucas

  Det här är det riktigt otäcka: (sida 25 i pdf:en):

  “making it very clear that terrorist speech leads to further aggression and that terrorist propaganda is not covered by the freedom of speech

  För att klargöra vad “terrorist” betyder kan man nämna hur Storbritannien använde anti-terrorlagar för att beslagta isländska bankers tillgångar.

 14. Fredde

  Skrämmande som fan!
  likabra dem monterar upp kameror i våra hem och chip i oss och våra barn då dem födds..
  Jävla skitland!

 15. GG

  Jag hittade en del andra saker som kan vara svåra att tolka, men den här är väl ganska klar.

  134. Member States should prioritise investment in innovative technologies that
  enable automated data analysis and improve real-time collaboration.

  Research in these areas should be encouraged, ensuring that ideas can move
  quickly from a research context to practical implementation.

  Lite mer FRA-investeringar att vänta

 16. GG

  Hittade lite till om hur dom ska övertyga oss att det bara är för vårt eget bästa.

  154. Ensuring greater public understanding of the benefits of data sharing between
  Member States should be a priority.

  The strategy should include a
  commitment to make clear to European Union citizens how information will be
  processed and protected, on the basis of proportionality and necessity.

 17. Att ropa varg för många gånger | Illinoise

  […] Falkvinge skriver: Den svenska regeringen verkar inte spilla en sekund i att införa ett massivt storebrorssamhälle. […]

 18. ctail

  Regeringen satsar verkligen stenhårt på att få in Piratpartiet i Riksdagen 2010.

 19. Andersr

  Men rent ut sagt “shit”
  Vilka har tagit fram detta dokument?
  Vill inte dessa personer ha ett privatliv?
  Måste jag utsatt för “datamining” rent generellt bara?
  Helt sjukt, de personer som tar fram dessa
  ideér måste vara helt oinsatta av vad dem skapar!

  Eller helt sjukt påverkade av någon influens som kallas dollar : (…..

 20. Elias.L

  Jag har hittills alldrig sett ett bra program…

 21. Jesper Nilsson

  “Dokumenten” är alltså utkastet från Framtidsgruppen och inte från ministrarna som skall mötas i veckan för att lägga grunden till Stockholmsprogrammet.

  Framtidsgruppen lade i juni och juli 2008 fram sin önskelista för ”Stockholmsprogrammet” (EU:s inrikesministrars önskningar) i separata rapporter på områdena rätts- och inrikesfrågor. Detta dokument har länge funnits för allmän beskådan. ECLN har grundligt gått igenom det om man vill ta del av kritiken på lite djupare nivå än HAXs punkter ovan (som dessutom är lite missvisande).

  Jag tycker att det är lite sorgligt med den här copy-paste-journalistiken som ofta återfinns hos er liberala bloggare. I längden tappar ni politisk trovärdighet när det blir tydligt att man inte själv har full koll på det ämne man skriver om.

  Tankesmedjas Konflikt skrev om det här för länge sedan och har tillsammans med flera andra organisationer tidigare anordnat föredrag och diskussioner om stockholmsprogrammet. Men då fanns inget politiskt intresse från er piratpartister och liberaler. Men så fort någon liberal bloggare har klippt och klistrat lite på sin blogg blir det hejsanhopsan-demonstrationer där det enda innehållet är tomma paroller.

  Er politiska otrygghet blir även tydlig när ni avstår i att gå i den sedan länge planerade demonstrationen där flera politiska frågor (främst kring asyl och migration) lyfts fram. Varför vågar ni inte se frågorna i dess politiska sammanhang?

  Läs mer:

  http://www.dagenskonflikt.se/admin/stang-ner-stockholmsprogrammet/

  http://www.facebook.com/group.php?gid=85438933330

  http://www.dagenskonflikt.se/jesper/brett-engagemang-mot-stockholmsprogrammet

 22. r

  Rick Falkvinge, jag vet att du inte tror på allt angående The End Game, men jag började på kul att titta igenom bibliografin, vilka källor filmen byggde på och det var en hel del fakta som faktiskt var värda att titta på.
  Stockholmsprogrammet verkar bygga på liknande tankegångar. Visst alla har sin egen agenda, men att inte lyssna på vad andra har att säga och se över deras fakta på allvar tror jag är ett misstag.

  Ta en titt på filmen och följ den tillsammans med bibliografin. Dubbelkolla sedan bibliografins fakta mer ingående på egen hand. Eller dess källor mer ingående. Angående bibliografin så har vissa länkar censurerats på senare tid. Men det går att kopiera länkarnas rubriker och googla dem istället så kan man finna informationen på annat håll.

  Intressant att höra folks åsikter om filmen och dess fakta när de har sett filmen och tagit del av dess källor.

  http://www.youtube.com/watch?v=jM6US0Qk5_8&feature=fvst

  http://www.endgamethemovie.com/biblio01.html

 23. ....

  @Jesper:
  Det är positivt att även PP (och andra ) uppmärksammar programmet, än sent, i debatten? Även “er” demo bör få dragkraft i media av det. Otur att det bli splittrade demonstrationer, men nästa gång kanske man kan samordna i tid. Om viljan finns, för det här ÄR tvärpolitiska frågor. Har t.e.x Konflikt försökt närma sig PP direkt kring den här frågan tidigare?

 24. Jesper Nilsson

  @ …

  Tankesmedjan Konflikt har gått ut brett med inbjudningar till forumet och föreläsningarna. Vi har skrivit om det i Dagens Konflikt och för de som intresserat sig dör EU’s kommande inre och yttre säkerhetsprogram har det knappast varit en hemlighet att det pågått en kritisk granskning från framförallt vänstern under många år nu.

  Att inte delta i den demonstration som länge förberetts utav migrationsaktivister var tydligen ett aktivt val av Svart måndag eftersom man inte ville mista anhängare genom att ta ställning mot EU’s inhumana flyktingpolitik. Personligen tror jag att man får fler röster genom att förespråka fri fildelning än fri migration. Men det blir ett politiskt problem när man inte ser att båda dessa frågor idag vävs samman i Stockholmsprogrammet. Och här tror jag att PP’s populism blir ett politiskt problem om man vill bli en seriös kritisk röst i dessa frågot.

  Slutligen är det självklart positivt att PP uttalar sig kritiskt till Stockholmsprogrammet. Men med 7% i ryggen hade man hoppats på att de vågade gräva ned sig lite i dessa frågor och smutsa ned sig lite.

 25. Sex mot terrorism « Badlands Hyena

  […] kan det så kallade Stockholmsprogrammet göra nytta. EU ska få fri tillgång till en mängd information om medborgarna – resor, bankaffärer, internetanvändning. […]

 26. Surftips

  […] Rick Falkvinge (PP) » Demonstration mot StockholmsprogrammetViktig manifestation. […]

 27. Lucas

  @Jesper

  Givet den politik som den tankesmedjan står för är det inte överraskande att liberaler håller sig borta. Du har rätt att man måste ha ett bredare perspektiv, men gränsen går inte vid flyktingfrågor. Att hoppa i säng med vänsterradikala grupper för att det råkar finnas områden där åsikterna överlappar har vidare implikationer.

  Ärligt talat kan jag som liberal knappast hitta någon som jag skulle vilja associeras mindre med än den tankesmedjan. Ni skriver att “våra fiender är alla tankar om objektivitet..”. Liberalismen handlar om individuella rättigheter som baserar sig helt och hållet på idén om en objektiv världsbild (i.e att verkligheten existerar och att människan kan konsekvent ta del av den). De som motsätter sig idén om objektivitet är de individuella rättigheternas fiender. Genom att förkasta en rationell världsbild är ni potentiella förtryckare i bästa fall och potentiella massmördare i värsta. När man förkastar det objektiva finns det inga gränser på hur långt man kan gå. Kort sagt anser jag som liberal att eran ideologi är så nära ren ondska man kan komma. Och du är förvånad att vi inte vill ha något med din organisation att göra?

  Du skriver i din artikel att “På läktarna står smygrasister, neoliberala ledarskribenter och bombhögern och skriker ut sina domedagsprofetior.” Av ren nyfikenhet, vilka neoliberala ledarskribenter? (Eller är det en subjektiv bedömning utan objektiv förankring?)

 28. Frank

  Det faktum att rapporten från juni 2008 inte är någonting som är satt i sten gör ju inte att folk borde avstå från att diskutera det. Först och främst verkar det vara ett antiterrorism-dokument med olika förslag på åtgärder. Det finns ett par lite smått suspekta punkter i dokumentet.

  Punkt 58 på sidan 24 (eller på samma sida i KOM(2009) 262) verkar till exempel föreslå att man ska begränsa “felanvändning” av internet för vissa typer av informationsspridning. Det finns väl rätt god potential för ändamålsglidning när det rättfärdigas med en så kontroversiell term som terrorism. Att man inte behöver värna om grundläggande demokratiska rättigheter för en sån avskyvärd skock som de godtyckligt definierade potentiella terroristerna verkar underförstått.

 29. Jesper Nilsson

  @ Lucas

  Nej jag förstår mycket väl att liberaler har svårt för en politik som faktiskt lyckas väva ihop integritetsfrågor med migrationspolitik. Eftersom det resulterar i att man ser problematiken i en liberal politik. Det verkar lättare att spy ur sig lite floskler om “storebror” och “sovjetfasoner” och blunda för att det är just det liberala projektet som ligger till grund för EUs säkerhetspolitiska framväx.t

 30. Christian Engström på Tv4 morgon « Piratpartistens Blogg

  […] Läs mer om Stockholmsprogrammet: DEMONSTRATION PÅ ONSDAG! Henrik Alexandersson: Låt det inte ske i tysthet! och Nya bud om demonstrationen mot Stockholmsprogrammet! Rick Falkvinge: Demonstration mot Stockholmsprogrammet […]

 31. E
 32. Kristofer Pettersson

  Putte: +1 Det finns en fara med att vår egen debatt utsätts för ändamålsglidning varje dag. Det är viktigt att pusha för exakt rätt budskap på en demonstration så att vi inte låter som en gammal välkänd sketch: “Stoppa Öresundsbron! Stoppa den! Nu! Stoppa!”

  Det viktigaste att angripa är korruptionsbenägenheten i kontrollsamhället (och i alla samhällen för övrigt). Puttes förslag att trycka på proportionalitetsprincipen, kontroll på ändamålsglidning och att mindre brott löses lokalt och med lokal kulturkontext känns rätt.

 33. Pahlavi

  Hemskt, otroligt hemskt. Allt under svepskäl som “terrorism”.

 34. Sinopa

  Är det någon som kan säga “ddos attack” 😉

 35. E
 36. Lucas

  @Jesper

  Ja, liberaler har svårt för en politik vars praktiska tillämpning vi kan se i Nordkorea. Visst har vänstern satt sig till viss del på tvären mot de integritetskränkande lagar och lagförslag för tillfället. Det är dock bara i rollen som opposition. Uttrycket “Bodströmsamhället” låter oss ana att det inte hade varit någon skillnad om det röda blocket varit vid makten. Även om detaljerna skiljer sig åt har vänstern och högern (de konservativa) samma grundpremiss: att det är OK att använda statens våldsmonopol för att tvinga andra att acceptera vissa kollektivistiska ideal och värderingar.

  Gemensamt för vänstern och högerkonservativa är att ni tror er ha den rätta bilden av det optimala samhället och den optimala medborgaren. När du är säker på vad som är bra egenskaper och hur folk borde bete sig är det ett mycket litet steg till att anse att det enda som står i vägen är individer som inte har förstått eller inte vill förstå vad som är bäst för dem. Det är så man går från “Frihet, Jämlikhet och Broderskap” till giljotinen.

  Det slutgiltiga argumentet som ni framför är: Lyd eller så får du på käften.

  Den säkerhetspolitik vi ser i världen idag är konstruerad av den konservativa högern men med i regel stark uppbackning av vänstern. Stora delar av den politik vi ser idag i Sverige och i EU är en ren import från USA som i sin tur började införa drakoniska säkerhetslagar efter 11 september. De enda i USA som riktigt motsatt sig det hela konsekvent var libertarianer (i.e klassiska liberaler) som Ron Paul. Den andra aspekten är att stater, oavsett politiskt skick, tenderar gå mot större kontroll av medborgarna och nu så har de fått en ny verktygslåda. Om du vill ha lite integritetskränkande lagar så vill du ha så lite stat som möjligt – men vänstern vill ha mera stat och mera kontroll över medborgarnas liv.

  De liberala projekten i EU är en fri marknad och öppna gränser. Hur menar du att det har något att göra med framväxten av säkerhetspolitiken?

 37. Jesper Nilsson

  Nordkorea-kortet? Kom igen nu. Skall jag dra upp näringslivets kopplingar till NSADP nu också? Så får vi en tennismatch i politisk smutskastning. Nej tack!

  Men som nyans till ditt inlägg så vill jag fråga var någonstans de stora marknadsaktörerna och näringslivet är i denna proteststorm? Om nu dessa fria entreprenörer är vår stora räddning varför är de så tysta i sin kritik mot Stockholmsprogrammet?

  Svaret är tyvärr inte helt smickrande för er liberaler. Ett förslag inför Stockholmsprogrammet och den nya “harmoniserade” migrationspolitiken är t.ex. att invandringen till EU skall utgå från respektive medlemsstats behov. Genom intervjuer och tester kan man då handplocka flyktingar som passar EU:s arbetsmarknad. Stockholmsprogrammet kan betyda att vi får en legaliserad handel med människor.

  Gränser och övervakning är inte bara (över)statliga projekt utan är i högsta grad marknadsanpassade. Läs t.ex. Linn Bursell intervju med Aktion mot deportation som arrangerar den demonstrationen som PP inte vågade ställa upp i:
  http://www.arbetaren.se/articles/debatt20090708

 38. Dave

  Jag tycker det verkar bra, kul att Stockholm får sätta sitt namn på ett så viktigt paket. Allt som inskränker inflytandet för rättshavererade hippies som ni själva är bra i mina ögon. Och nej, jag försöker inte trolla. Det är min åsikt. Och att få uttrycka sina åsikter på internet är väl okej, eller gäller det bara era åsikter?

 39. Lucas

  Jesper,

  Nordkorea-kortet, Sovjet-kortet, Kuba-kortet, DDR-kortet osv är bara till för att visa vad som historiskt hände när man implementerade socialistisk politik. Men jag kanske är för hård – för självklart kommer din variant av socialistisk utopi fungera till skillnad från alla andra.

  Vad har näringslivet med liberalism att göra? Näringslivet har som mål att tjäna pengar. Det är en bra sak när det enda sättet att tjäna pengar är att erbjuda bättre varor och tjänster till ett bättre pris än konkurrenterna. Det är där den politiska ramen kommer in. Företagen själva är mer eller mindre indifferenta till hur de tjänar pengar. Om de har en möjlighet att göra det genom att hoppa i säng med politiker kommer de att göra det. Det är inget fel på företagen utan ett fel på det politiska systemet som ger politiker makt över ekonomin.

  Angående migrationspolitiken – det enkla (klassiskt) liberala svaret skulle vara att öppna gränserna och slopa bidragen. Kort sagt skulle vem som helst kunna flytta in men det skulle vara på eget ansvar och man skulle inte tvinga någon annan att stå för notan. Som det är idag står någon annan för notan, nämligen skattebetalarna.

  Om du ska betala för något har du rätt att ställa krav. Om du får stopp i ditt avlopp så ringer du efter en rörmokare, inte en civilekonom. Är detta denna handel med människor du pratar om? I och med att det är dina pengar som du investerar så vill du investera dem i någon som kommer fixa ditt avlopp. Samma princip gäller när länder väljer vilka som får komma in. I och med att det finns ett obligatoriskt socialt skyddsnät är man försiktig med att bara ta in människor som man inte tror kommer belasta det.

  Är det i enlighet med liberal politik? Knappast. Det är en situation som bygger på lager på lager av saker som liberaler förkastar. Under ett liberalt system skulle staten ha extremt liten möjlighet att begränsa frivillig invandring. Samtidigt skulle det inte finnas ett påtvingat socialt skyddsnät. Staten skulle inte ha rätt att våldföra sig på individuella rättigheter. Det innebär att ingen – inte stat, företag eller individer – skulle ha rätt att använda våld eller hot om våld för att tvinga dig att betala för andras uppehälle. Därmed skulle den ekonomiska frågan om invandring försvinna och öppna gränser varit en självklarhet.

  Jag hoppas dock du ser skillnaden i socialistisk migrationspolitik och liberal migrationspolitik. Socialisterna menar att det är vårt ansvar att hjälpa folk från fattiga länder och att man därmed bör öppna gränserna. Liberalerna menar att fri rörlighet är en individuell rättighet som staten inte bör kränka och att man därför borde ha öppna gränser. Det är en enorm skillnad.

 40. lars

  Det är väl sånt här som skapar terrorism när den vanliga medborgaren tröttnar.

 41. NetRunner

  (Raymond J) … Det verkar Reinfeldt fortfarande vara med tanke på hur han sköter landet Sverige.Avtar kanske något nu när han ska visa sina storebror fasoner nere i Bryssel där det är bäst att han snabbar på för om ca ett år lär han aldrig mer få nöta den stolsdynan. 🙂

 42. Svenskefaen

  Jag är också mycket förtjust i radarparet Lucas och Jespers inspirationer eftersom både Ayn Rand och Karl Marx tacksamt ofta trycks på papper som är ett behagligt alternativ till vanligt coop-toapapper.

  Det roligaste är nog att båda skulle vara för fri fildelning.

 43. Jesper Nilsson

  @ Svenskefaen

  Ja båda skulle säkert vara för fri fildelning. Men de båda skulle nog vara olikt intresserade över hurvida det är trevligt att storföretag tjänar pengar på krig och flyktingförföljelse.

 44. Farligafildelare

  Jag tycker att Rick gör helt rätt i att skapa dessa demonstrationer, som Daniel sa i tidigare inlägg att det bara var dumt, men det är det inte, det är bara smart.

  Då Reinfeldt och hans Rövarband skiter totalt i demokrati och gör något dom tror är demokrati, eller låtsas är demokrati så behöver vi dessa demonstrationer för att visa att vi faktist inte vill ha detta, skulle vi inte göra nått, inte säga till om något, ja då blir de ju så som de vill och de behöver inte ens tänka tillbaka för fem öre, eftersom ingen bryr sig?

 45. kras

  @ Dave

  Du har lika stor rätt som någon att uttrycka dina åsikter, men kanske du kan tona ner på namnkallandet en aning. Istället för att komma med lösa antydningar som ” rättshavererade hippies som ni själva” kanske du kan diskutera sakfrågorna istället?

 46. Dennis Nilsson

  Det här klassiska kinesiska ordspråket känns på något sätt, rätt i detta sammanhang;

  “Om du tror att du vet allt är du dåligt underrättad.”

 47. Putte

  EUs DATA-INSPEKTION KRÄVER: Privacy ska prioriteras i Stockholmsprogrammet:

  “Europe should put privacy at centre of new laws –
  Locks into the Stockholm programme”

  http://www.theregister.co.uk/2009/07/13/stockholm_programme_edps/

 48. […] onsdag sker ett antal demonstrationer i Stockholm mot det övervakningssamarbete mellan EU-länder och USA som går under namnet […]

 49. Är hälst Anony

  Rick, jag får en känsla av att vi blir fintade.

  Jo det är fint att ni säger ifrån, men jag bara får den här magkänslan..

 50. E
 51. Dennis Nilsson

  @E
  Alex Jones är som “Hänt i Veckan” för alla domedagsfanatiker, d v s oroande underhållning.

  Som signaturen “webprowler” skrev i artikeln du länkar till:
  “Here is no overpopulation take the time to research it yourself and get out of the habit of deliberate ignorance.

  There is enough land in North America alone to have every man, woman, and child living on their own 3/4 acre homesite. And then there’s the rest of the land left unused for expansion of the human races.

  Research it for yourself !”

 52. E

  @Dennis Nilsson

  Håller helt med om att det inte finns någon överbefolkning, men dessa krafter vill sänka befolkningen ändå. Du har uppenbart inte ens läst artikeln. Varför förstår du inte. Artikeln kritiserar just det faktum att man påstår att det finns överbefolkning, fast det inte gör det. Att tala med dig är som att befinna sig i Alice i underlandet. Sätt in dig i vad artikeln handlar om, sätt in dig i vad som finns i kranvattnet. I usa är det värre än i Europa, läs på istället för att komma med Goddag yxskaft kommentarer.

  I Sverige finns denna rapportering i massmedia. Men det finns mycket mer.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1020958.ab

 53. E

  Kommentaren att det inte finns någon överbefolkning löser ju knappast att Obamas rådgivare, bill gates, David Rockafeller, Henry Kissinger ändå planerar att kontrollera befolkningen och sterilisera människor.

  Vakna upp Dennis att spela smart ger dig inget.
  Sen har givetvis Alex Jones helt fel attityd när han presenterar detta, han skriker för mycket så folk lyssnar inte. Men frågan är om de hade lyssnat ändå. Arrogansen inför detta är skrämmande.

 54. E

  @Dennis Nilsson

  Detta står skrivet på artikelns kommentar som du refererar till:
  http://www.prisonplanet.com/obama-science-advisor-called-for-planetary-regime-to-enforce-totalitarian-population-control-measures.html

  Citat:

  webprowler Reply:
  July 13th, 2009 at 2:25 am

  There is no overpopulation take the time to research it yourself and get out of the habit of deliberate ignorance. there is enough land in North America alone to have every man, woman, and child living on their own 3/4 acre homesite. and then there’s the rest of the land left unused for expansion of the human races.
  research it for yourself !

  Slut Citat.

  Nu ska jag förklara för dig varför han skriver så. Jo han gör det för att kritisera makten i USA som säger att vi måste göra något åt befolkningen. Ärligt talat Dennis Nilsson du är faktiskt väldigt korkad som tolkar inlägget som en kritik emot artikelförfattaren som varnar för makthavarnas vansinne.

  Alex Jones har aldrig varirt för befolkningskontroll, okej, han är emot att detta genomförs och han säger också att det inte behövs, att det är en lögn.

 55. E

  @Dennis nilsson

  Boken är relevant idag han tar inte avstånd ifrån boken han har den tom i sin bokyhylla under en nutida intervju.

  Att sterilisera människor via vattnet är fel. Att vi har massa flour i vattnet som redan nu skadar oss, ger oss cancer, lägre IQ är fel.

  Att prata om befolkningskontroll i dessa tider är vansinne. Att skapa kultiverade samhällen sänker befolkningen naturligt. Rikare länder föder färre barn.
  Anledningen att man vill kontrollera befolkningsökningen är för att ha färre människor att övervaka.

  Men Afrika kan aldrig utvecklas för att globaliseringen, FN aldrig låter dem bli självständiga.

  Du fattar inte att detta var precis samma tankegångar som nazismen. Socilademokraterna sysslade med sterilisering på 30 talet, väldigt få i Sverige tyckte det var dåligt, det var nödvändigt enligt svenska folket.

  Men folk har blivit immuna och ser abort som en frihetsfråga. Men detta handlar om tvångsabort. Tvångs sterilisering.

 56. eddie

  @E:

  Alex Jones? Flour? Tvångsabort?

  Kom igen, du har blivit vilseledd av paranoida konspirations-knäppgökar.

  http://www.youtube.com/watch?v=0he-LZNzVg0

 57. […] Badlands Hyena, Leo Erlandsson, HBT-sossen, Farmorgun, Fastnat, Samtidigt i Uppsala, NSM Sverige, Falkvinge, Anna Troberg, Karl Sigfrid, Erik Laakso, Motpol, Ung Vänster, ProjO, LOKE, Alliansupproret, […]

 58. Kort om Stockholmsprogrammet och sommaruppehåll « Jacob Dexe

  […] Glöm inte demonstrationen i Humlegården i Stockholm imorgon. […]

 59. redundans » Snart är vi alla terrorister!

  […] när våra varningar når liberaler och mörkermännen hos Piratpartiet knappt en vecka innan ministermötet i Stockholms vänds dock allt upp och ned (även om det […]

 60. Hans J

  Christian Engström och Beatrice Ask om Stockholmsprogrammet och den stora kritiken mot det över hela Europa. Även Tobias Billström och Kalle Larsson medverkar:

  TV4s Nyhetsmorgon måndag 2009-07-13

 61. E

  @eddie

  Det är sant angående flour i vattnet, läs svenska dagbladet! Se länk nedan.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_498843.svd?offset=12&forumId=19&maxcount=3

 62. Dennis Nilsson

  @E

  Det är farligt att leva. Himmlen kan ju ramla över våra huvuden imorgon.

  Jag har sett och läst dem mesta Alex Jones hänvisar till, när han argumenterar. Förmodligen mer än vad du och någon annan på detta forum har gjort. Så visst har Alex Jones några poänger ibland. Och sådana som han behövs, för att få oss att fundera i nya banor.

  Apropå detta med “överbefolkning” har jag hört flera i andra fall mycket seriösa och kunniga forskare uttrycka sig som att vår planet är överbefolkad, och att något borde göras åt det.

  Detta är smått oroande, och de, om någon borde veta bättre. Mänskligheten har oändliga möjligheter i rymden, där det finns oändliga resurser, så att var och en av oss 6 miljarder människor skulle kunna få var sin egen planet.

  Fast hur kul vore det att vara ensam på en egen planet??

  Som i alla tidigare tider, under mänsklighetens historia, så får vi andra som har lite mer insikter i vissa saker och ting försöka göra vårt bästa att informera och inspirera våra medmänniskor, om att det finns något mer bortom den egna näsan.

 63. E

  @Dennis Nilsson

  JA mitt problem med Alex Jones är att han är för dramatisk när han säger saker, det ger mer fokus på han som person.

  Visst livet är farligt, dock kan inte himlen falla ner över våra huvuden som gallerna trodde förr.

  Det jag tar upp är tydliga fakta som presenteras. Sen gör människor ändå sina egna slutsatser.

  Angående överbefolkning, seriösa forskare fanns även under nazismen och jobbade för den ideologin. Att påstå att vi måste minska befolkningen istället för att ta i tu med fattigdommen genom att göra afrikas länder självständiga och lägga ner globaliseringen, visar bara vad det är för Naziideologi bakom globaliseringen.

 64. […] Terrorism, Yttrandefrihet) Som många säkert vet kommer det i dag att hållas en demonstration mot Stockholmsprogrammet. Kl. 17-20 i Humlegården i Stockholm i dag, onsdag 15 juli. Vad […]

 65. Sverige och Reinfeldt i fokus | EUnytt

  […] med tanke på de förslag i programmet som hotar den personliga integriteten. Piratpartiets Rick Falkvinge har sammanfattat det hela enkelt från sin partikollega HAX. Ikväll arrangeras dessutom en […]

 66. Putte

  Nu börjar jag tröttna på taffligt genomförda manifestationer av NSM (Nätv. Svart. Måndag)

  I vår tid med ett högt uppdrivet tempo kan man inte begära att en folkmassa ska stanna i tre timmar för ett möte. Om vi ska visa vår styrka görs det bäst genom att ALLA vet att man ska dyka upp vid EN tidpunkt (och sen stannna i åtminstone 30 minuter).

  Idag hade NSM flera 10-minuterspauser i talarlistan då man spelade musik. Jag frågade varför och fick svaret att man inte ville att det skulle bli för högt tempo om det var talare efter talare. Dah! Så det är bättre om folk står och är uttråkade? Sen började NSM få slut på bensinen i sitt elaggregat så man fick snabba på och avsluta. Falkvinge var på plats men var inte med på talarlistan, vilket slöseri.

  NSMs stora manifestation i september förra året när riksdagen öppnade var lika klantigt genomförd. Fem timmar under en vanlig arbetdag. Har ingen inom NSM någon känsla för hur man praktiskt genomför ett lyckat arrangemang och vad man ska tänka på för att få ett stort genomslag?

 67. Rick Falkvinge (PP) » Tungan i rätt mun om Stockholmsprogrammet!

  […] misslyckats — med att hitta referenser till det mesta i Hax’ originalpostning som jag också citerade innan jag själv läst […]

 68. Jan Wiklund

  Hej Rick,

  Såvitt jag kan förstå skadar ni er egen sak genom att påstå att andra som demonstrerar för samma mål som ni är våldsbenägna och inte går att samarbeta med. Genom att blåsa upp ett våld som inte finns ger ni övervakningsfanatikerna vatten på sin kvarn. Samtidigt får ni motståndet mot övervakningen att framstå som sekteristiskt och mer intresserat av att slåss mot varandra, vilket inte direkt främjar viljan att delta.

  Som jag ser det var det ett stort misstag att inte enas om en demonstration. Den hade antagligen, genom att framstå som en kraftsamling av folk från olika politiska läger, kunnat dra många fler än de två som nu blev av.

 69. Because YOU are a terrorist « Piratpartisten

  […] om Stockholmsprogrammet: Hax | Hax | Hax | Hax | Rick Falkvinge | Rick Falkvinge | Rick Falkvinge | Mattias Bjärnemalm | Karl Sigfrid (ett riktigt bra inlägg som […]

 70. Malmöprogrammet » Blog Archive » Vad är Malmöprogrammet?

  […] av Stockholmsprogrammet har redan varit vass och kommit från flera håll. Inte bara har Rick Falkvinge och Henrik Alexandersson från piratpartiet kritiserat den hårt, utan även folkpartisten Camilla […]

 71. An On Ymer

  Grattis! Ni lyckades samlade ihop det gamla gänget med 250 anarkister, punkare, flummare, anarko-kommunister, grönsaker och förvirrade liberaler till en pajasdemonstration som handlade om ett hypotetiskt mardrömsscenario i framtiden men som helt missat vad Stockholmsprogrammet handlar om.

  Ni är så dåligt pålästa att det är komiskt!

  Så vad skyller ni den dåliga uppslutningen på nu då? Semester? Solsting? Det är visst aldrig rätt tajming för en demonstration för er pirater! 😀

 72. Orosmoln och hotbilder – Lite solsken om jag får be! « DOOM4

  […] av Stockholmsprogrammet har redan varit vass och kommit från flera håll. Inte bara har Rick Falkvinge och Henrik Alexandersson från piratpartiet kritiserat den hårt, utan även folkpartisten Camilla […]

 73. Rick Falkvinge (PP) » Halärmknappen på Stockholmsprogrammet

  […] den var det enda jag visste om Stockholmsprogrammet, så skulle det vara tillräckligt. Det var Lucas i en kommentar till min förra postning som gjorde mig uppmärksam på det […]

Comments are closed.

arrow