Fler systerpartier i Europa och världen

Det är mycket ståhej om att Pirate Party UK nu formellt är sjösatt och registrerat hos Storbritanniens motsvarighet till Valmyndigheten. Välkomna upp på barrikaderna!

Men det finns fler nya intressanta piratpartier på väg, som har annonserat sin närvaro på den internationella koordinationslistan och är i varierande grad av utveckling. Vad sägs om Tjeckien? Slovakien? Slovenien? Irland? Mexiko, Kroatien och Turkiet är på gång. Brasilien, Chile och Peru är igång sedan länge. Liksom USA och Kanada. Och om man ska vara lite mer exotisk, så verkar något vara på gång i Kongo-Kinshasa och i Taiwan också.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Johan

  Nu har Politikerbloggen plockat upp dina kommentarer hos Staffan Danielsson.

 2. HR

  De ukonska valsystemet missgynnar mindre partier, men EU-valet finns i UK och är proportionellt.

  Nån som vet om det finns spärr och nivån isåfall?

 3. Elias.L

  Underbara nyheter !!!

 4. Korkenmeister

  Jag har varit en av dem få som har skrivit om Piratpartiet och upphovsrätten i turkiska blogosfären länge. Under TPB rättegången har jag rapporterat flitigt och dessutom har skrivit två artiklar om TPB i en internettidning motsvarande våran internetworld.

  Det gläder mig att Rick informerar oss att det är på gång där nere också. Sådan information har jag inte fått i Turkiet ännu. Visst snackades att det skulle vara på gång men personen som sägs ligga bakom initiativet har bara skrivit en bloggpost och kanske ett par inlägg som man kan läsa i FriendFeed.

  Det skulle vara intressant att veta mer om saken. Finns det sådan info hos dig Rick?

Comments are closed.

arrow