Urmiljöpartigrundare blir piratpartist

Herbert Rusche är en av medgrundarna av världens första miljöparti, Die Grünen i Tyskland. Nu har han bestämt sig för att bli piratpartist, och har hoppat på Piratenpartei Deutschland.

Rusche berömmer partiet för dess öppna struktur och ansträngningar att skydda folks privatliv och fundamentala medborgarrätter. De frågorna, säger han, är de som de etablerade helt misslyckas med att försvara.

Mer på Torrentfreak.

Idag är det 30 dagar till Tysklands parlamentsval.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Per Sandström

  Tyska Piratpartiet har en enorm potential. Jag gillar särskilt Nicole Hornungs attityd: Nach unserem Einzug in den Bundestag wird uns Herbert Rusche bei der Arbeit im politischen Alltag daher sehr helfen können. (Efter vårt intåg i Förbundsdagen kommer Herbert Rusche att vara oss till stor hjälp i det vardagliga politiska arbetet.)

 2. micha

  I’d like to point out an important fact regarding Herbert Rusche. He is not just a co-founder of the german green party, but also a man who wrote a chapter of civil rights history in Germany: In 1985 he was the first openly gay MP.

  Lucky german pirates. It’s not exactly like Rosa Parks joining the international community of Pirate Parties, but … 😉

 3. Putte

  Med tanke på hur stark den tyska alternativ-kulturen är tror jag att PP Tyskland har potentialen att bli stora och livskraftiga.

  PP Tyskland kan på sikt bli det starkaste PP i världen.

Comments are closed.

arrow