Sju dagar kvar till FRA

Idag är det sju dagar kvar till FRA-beslutet i riksdagen. Alliansen verkar tyvärr ovanligt kuvade, men hoppet är det sista som försvinner.

Jag kommer att berätta om olika aspekter av lurendrejeriet kring FRA-lagen för var och en av dagarna som är kvar. Läs också särskilt Minimaliteter och Opassande. Mini kör en liknande serie.

Glöm inte att det är demonstrationer nu på lördag. Jag pratar på demonstrationen i Stockholm.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrik L

  Det finns en passus i DN-debattartikeln om sjukvården som skulle kunna virvla upp en hel del damm. Det gäller påståendet om FRA:s brott mot grundlagen. Kanske aktar sig FRA för att gå i svaromål så här omedelbart före riksdagsvoteringen, men man vet aldrig. Nu när man skaffat sig en informationschef och allt.

  Ingvar Åkesson önskar nog att året var 1975 eller så. Då kunde han ha vänt sig till JK med en anmälan om tryckfrihetsbrottet “beljugande av myndighet”. Detta var en lagparagraf som aktualiserades under IB-affären. Bestämmelsen handlar om samhällsfarlig ryktesspridning och togs bort 1976.

 2. opassande » Blog Archive » Sex dagar kvar och var är debatten?

  […] här sex dagar före riksdagen ska votera om FRA-lagen så finns det lite att fundera över. Erik Laakso och Robert Bengtsson från Sossar från Storebror […]

 3. Dennis Homo Sapiens Nilsson

  Varför FRA-mtståndarna inom Alliansen verkar ovanligt kuvade kan man få insikt i ifall man kollar in denna filmsnutt från “Yes Minister”:

  http://www.youtube.com/watch?v=vh1eCDotdSc

  Och i slutet av filmsnutten så får man insikt i hur de resonerar på FRA, varför de måste avlyssna all kommunikation. För hur skall de annars veta vad de inte skall avlyssna.

  Frågan är vad som är parodi på vad. Är parodin en parodi på verkligheten, eller är verkligheten en parodi?

 4. […] läsvärd genomgång av vad som skrivits om FRA-frågan i media och tipsar även om inlägg från Falkvinge, Emma, Otyg, Hax och  Minimaliteter. Till denna lista lägger jag även Lake, Leo och inte minst […]

 5. Calandrella

  Observera att tid och plats för Stockholmsdemonstrationen mot FRA-lagen på lördag är ändrad. Ny, korrekt, tid och plats är 10 oktober 11.45-12.45 på Medborgarplatsen.

 6. FRA debatten « ConnyT funderar

  […] från HAX, ett otyg, Rick och […]

 7. […] och Rick skriver klokt om kring FRA och räknar ner dagarna till omröstningen som kommer att ske den 14:e […]

Comments are closed.

arrow