Upphovsrättslobbyn FABRICERAR bevis

Upphovsrättslobbyn i Nederländerna, BREIN, har nu tagits med skägget i syltburken med att skicka in direkta fabrikationer av bevisning mot The Pirate Bay i rättegången där. Läs mer hos Peter Sunde.

Återstår att se hur domstolen där reagerar.

En sak är säker — det här är kriminellt beteende, organiserat beteende, och beteende i förvärvssyfte. Det är dags att ta itu med den här grova organiserade yrkesbrottsligheten. Även deras svenska motsvarigheter.

UPPDATERAT: För att inte tala om att de struntade i att tala om för TPB-operatörerna att de första domstolsförhandlingarna över huvud taget pågick… #korruption

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Eee!

  Jag blir inte ens förvånad längre.

 2. Grå

  Undrar varför de brydde sig om att fabricera bevis? Kunde de inte hitta några jäviga domare i Nederländerna? Här verkar det ju vara fullt av dem.

 3. Nisse

  Domarna har ju bestämt att de inte är jäviga.. Bara för att de sitter med i pro upphovsrätts organisationer det är väl inte jäv när fallet som tas upp handlar om, ojdå upphovsrätt…

  Till topic. Tyvärr blir det väl någon liten stackars praktikant som får ta smällen om det händer något överhuvudtaget.

  också något helt annat som kanske skulle vara intressant:
  http://svt.se/2.33782/1.1721747/malmofilmare_far_premiar_pa_natet
  Första svenska långfilm som har premiär på nätet, helt bekostad av regissören

 4. sebastian Johansson

  Är detta sant? Varför står det inte i tidningarna? Det är ju som på film eller i en bok! SJUKT!! om fler läser detta kommer de att lätt rösta för PP!

 5. EricJ

  +1. Inget de gör förvånar mig längre.

 6. Fredrik

  om detta nu är riktigt, vilka tror BREIN att dom är?? jag blir ärligt förbannad! och att dom blir straffad för tilltaget kan vi nog glömma, domstolen kommer säkerligen tycka att “jaja det ser väl kanske inte så snyggt ut, men de ville ju bara få TPB fälld”, typ. och det gör mig nu ännu mer förbannad, aaaaaggh!

 7. Jesper

  Nya plakaten.

  NO-BREIN

  Får man kalla dem no-brainers?

 8. Bengt Svensson

  Det är väldigt farligt att tro att motståndaren är en idiot bara för att dom fabricerar bevis. I svenska patenttvister är det inte alls ovanligt, det är bara ett juridiskt spel. Principen är enkel.

  Man presenterar sent i processen ett fabricerat dokument som ställer motståndaren sak i dålig dager.
  Eftersom det kan ta lång tid att bevisa motsatsen, så kan domstolen besluta att motbeviset kommit in för sent och får därför inte ens beaktas.

  Så ett domslut kan mycket väl baseras på ett förfalskat bevis.

 9. Robert Nordgren

  Media MAFFIAN det är så klart och tydligt att media maffian i verkligheten är organiserad brottslighet och grov sådan.

  Aktioner som att tillverka falska bevis till rättegångar underminerar hela den fria rätts statens grundvalar till existens. Det blir istället som om gudfadern kommer att bli åklagare, domare och bödel i samma roll. Ingen vettig människa kan tycka att det systemet hör hemma i en traditionell demokrati med västerländska mot mätt.

  Om man fuskar runt med falska bevis är det ett solklart brott mot 14 kap 1§ brottsbalken.

  “Såsom urkund anses protokoll, kontrakt, skuldebrev, intyg och annan handling, som upprättats till bevis eller eljest är av betydelse såsom bevis”

  Citerat från andra stycket första paragrafen (1962:700)(BrB)

  Kap 15 med Mened kommer också helt klart in i bilden.

  Det är dags att vi stoppar denna grova organiserade brottsligheten som bedrivs med rena rama maffia fasonerna

 10. Cyniker

  @Bengt Svensson

  Kan du påminna oss varför har vi domstolar överhuvudtaget? Jag kan inte komma på någon bra anledning… finns det?

 11. Adam Eltér

  Vad i helvete?! Nu får det vara nog! Nu har vi svart på vitt att de fabricerar bevis! Vad blir nästa skandal? Har de hotat och misshandlat precis som maffian? Jag börjar bli riktigt rädd för dessa mäktiga företag och organisationer, de verkar ju vara kapabla att mörda för sin upphovsrätt… *ser ett Orwelliskt samhälle framför mig där fildelare mördas i sina sängar på natten av MAFFIAA*

 12. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-10-09

  […] Upphovsrättslobbyn FABRICERAR bevis […]

 13. LeoB

  @Rick:

  Borde företag som fabricerar bevis på det här sättet inte tvingas sluta sin verksamhet? Det kan inte vara i allmänhetens intresse att de finns kvar.

  Varför inte driva den frågan i EU?

 14. S

  IDG skrev om det på http://www.idg.se/2.1085/1.258637/pirate-bay-piratjagarna-forfalskar-bevisen-mot-oss

  Jag vet inte hur det är i Nederländerna men i Sverige har vi fri bevisprövning vilket innebär att även manipulerade bevis tillåts.

 15. Lars A

  sakta i backarna nu,,så enkelt är det inte

  Det räcker dom säger documentet har inkommit från 3dje part anonymt så det blir svårt att bevisa uppsåt,,

  i vilket fall är det för jävligt

  Lars

 16. Björn

  *suck*
  Känns som att slåss mot väderkvarnar…
  Jag vet inte om jag ska skratta lr gråta längre..
  *suck*

 17. fredrik lemoine, bromölla

  Kan inte PP motionera (gör man så?) i euparlamentet om skärpta straff för de som fabricerar bevis i upphovsrättsliga tvistemål. Argumentet skulle vara att eftersom beviskraven i allt väsentligt har sänkts, och den oberoende opartiska utredningen som är normal vid vanliga brott har lagts över på ena parten, så kan man balansera det med att ställa höga krav på den som framställer anklagelserna.
  Föreslår att efter en (1) anklagelse på falska grunder ska den anklagande myndigheten/organisationen/företaget förbjudas att framföra nya anklagelser på säg 10 år.

 18. Lars

  @Fredrik:

  Parlamentet kan inte lägga nya lagförslag, det kan bara kommissionen. Parlamentet kan bara lägga till eller ändra i kommissionens förslag.

 19. Polisstaten » Blog Archive » Upphovsrättsmaffian does it again

  […] fabricerar bevis. Mer hos brokep. Rick kommenterar också. Att gammelmedia inte plockat upp detta än är strålande […]

Comments are closed.

arrow