Live: Kalle Larsson (V) om FRA

Det sista var väldigt intressant. Staffan Danielsson (C) sade att “Det kan inte vara samma brevhemlighet som gäller för brev som för elektronisk kommunikation, för då kan man inte ha signalspaning.” Det är ett oerhört intressant citat, eftersom det — enligt Europakonventionen och därmed Sveriges grundlag – ÄR samma brevhemlighet som gäller för (pappers)brev som för elektronisk kommunikation.

Slutsatsen är given. Grundlagarna tillåter inte sådan “signalspaning” som kränker post- och telehemligheten i civil, förtrolig kommunikation.

Kalle Larsson (V) brukar vara riktigt skarp.

“Om man är orolig för terrorister, så kunde man börja med att inte ockupera andra länder, och därmed ge näring åt sådana terroriståtgärder.”

Jag noterar att tiden för talarna nu är starkt begränsad; Larsson har mindre än en minut kvar.

Staffan Danielsson (C) begär replik. Igen. Nu antyder han att Kalle Larsson är kommunist. Har han verkligen inget bättre?

Kalle Larsson är skarp. “Staffan Danielsson påstår att vi är överens om den personliga integriteten. Det är vi inte alls. Det är Staffan Danielsson som påstår det. Skiljelinjen är mycket tydlig.”

Danielsson har, precis som tidigare gånger jag sett honom, svart bälte i såpbubblor. Med industrivisp. Kalle Larsson (V) sågar honom jäms med fotknölarna. Med motorsåg.

Eva-Lena Jansson (S) har satt upp sig på talarlistan. Så nu är det Göran Thingwall (M). Därefter Max Andersson (MP), Camilla Lindberg (FP), Eva-Lena Jansson (S).

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. VPK

  “När revolutionen kommer lovar jag dig att se till att det är jag som håller i geväret som skall skjuta dig”. (Kalle Larsson, riksdagsman (v) i samtal med en liberal debattör 1994 )

  Inte så skarp om du frågar mig.

 2. Jesper

  Bland annat på http://esbati.blogspot.com/2005/11/nya-vnsterbloggar.html hävdar Kalle att han aldrig sagt detta. Brukar dock dras upp av förvirrade antikommunister.

 3. Kalle

  Hej, citatet som anges i kommentaren är inte mitt. Det är en vandringssägen från ungmoderater i göteborg.

 4. Rick Falkvinge

  Kalle: Du är cool som redan är på kommentarerna. 🙂

 5. minata

  “Hej, citatet som anges i kommentaren är inte mitt. Det är en vandringssägen från ungmoderater i göteborg.”

  Jag kan bara namnet på en ungmoderat från Göteborg!

 6. […] sitt uppläsande av delar av det öppenhetsmanifest Centerpartiet gick till val på; Kalle Larsson var nog annars den bästa talaren, där han med lugnt och kyligt allvar visade på fel, fel och fel i […]

Comments are closed.

arrow