Live: Lage Rahm (MP) om FRA

Lage Rahm angriper hittepåordet “signalbärare”, och konstaterar dessutom att det inte finns någon begränsning mot att FRA kommer att få tillgång till alla signalbärare.

Rahm angriper också den så kallade domstolen, och poängterar den så kallade domstolen.

“Regeringen utser en (1) domare, som ska få bestämma huruvida regeringen får tillstånd. Det är ju barockt. Detta går inte att kalla för domstol.”

Rahm påpekar också det faktum att man måste ha källdata för att kunna sortera ut en s.k. mindre del, och att FRA med nödvändighet därför behöver avlyssna allt.

Han påpekar också att både käll- och meddelarskydd är hotat. “I stället för att ha källskydd och fri press och meddelarfrihet, så ska det här kunna övervakas. Sedan står det med några få ord att det här ska förstöras i efterhand om det strider mot meddelarfrihet och källskydd. […] När integritetsintrånget väl är gjort så går det inte att göra ogjort! Det går inte att tvinga människor i Sverige att glömma specifika saker. Åtminstone gör det det inte ännu, vilket vi är glada för.”

Rahm använde sina fulla 15 minuter och fortsätter. 16:30 and counting.

Nu börjar han prata om trafikdata och allt vad det innebär. Vi vet alla vad trafikdata innebär. Han avslutar vid 20 minuter.

De som återstår är Mehmet Kaplan (MP), Kalle Larsson (V), Göran Thingwall (M) och Max Andersson (MP). … Camilla Lindberg (FP) kom just upp på talarlistan också.

Nu Mehmet Kaplan (MP). Han brukar, precis som Lage Rahm, vara en klippa.

Men först Staffan Danielsson (C) som har begärt replik.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrik

  Intressant hur Staffan först säger att han ser fram emot att läsa Department of Homeland Securitys rapport för att sedan vända det till att han tyckte den var intressant.

  Läste han rapporten på under en sekund där emellan?

 2. Klara

  Mehmet och Lage är min dymaniska duo!

 3. MrHama

  Mehmet och Kalle ägde ordentligt!

 4. MrHama

  snart votering… hoppas att dem kritiska borgliga ledamöterna inser att de är ansvariga inför folket och inte regeringen och därmed inte röstar ja

 5. Michael

  158 Ja, 153 Nej, 1 avstod från att rösta.

  Tragiskt att våra så kallade folkvalda politiker i Riksdagen röstar för att tillåta konstant övervakning av allt och alla i vårat så kallade demokratiska samhälle.

  Får väl se hur många oskyldiga fastnar i detta nät (fler än dom skyldiga vill jag lova).

 6. […] PP for the win! […]

Comments are closed.

arrow