Live: Mehmet Kaplan (MP) om FRA

Kaplan pratar nu. Han konstaterar att alliansen inte bryr sig om att svara på de invändningar som faktiskt finns.

Han noterar också vad som står i Centerpartiets Öppenhetsmanifest, och att det manifestet publicerades före valet 2006 (och alltså är att betrakta som en varudeklaration inför valet). Han citerar:

“vi ser idag ett tilltagande övervakningssamhälle. Det gälelr exempelvis förslaget om trafikdatalagring, rätten för FRa att spana på trafikbunden kommunikation, […] var vi hamnar, vem vi ringer, och var vi befinner oss registreras på olika sätt […] detaljer som borde vara privata. Centerpartiet.”

När det här manifestet kommer upp, så blir det alltid väldigt jobbigt för Centerns företrädare, konstaterar Kaplan.

Han konstaterar också att brevhemligheten likställer brev på papper med elektronisk kommunikation.

Det noteras att Fredrick Federley och Annie Johansson inte debatterar och inte är närvarande i kammaren (riksdagens debatt- och voteringskammare).

Staffan Danielsson (C) begär replik och bubblar. “Tack för citatet från Centerns fina öppenhetsmanifest. Integritet är viktigt.”

Nu Kalle Larsson (V). Brukar också vara en klippa.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Xerxes

    Åtala centerpartiet för falsk marknadsföring.

  2. Varför jag inte bloggat på drygt en vecka « Calandrellas blogg

    […] och han verkade som en trevligt person; han verkar nu ännu mer som en trevlig person, efter att ha totalt ägt sönder Staffan Danielsson med sitt uppläsande av delar av det öppenhetsmanifest Centerpartiet gick till […]

Comments are closed.

arrow