Awakening

Jag har inte skrivit på ett tag. Jag har varit i UK förra veckan och har överlag haft ett fullt mötesschema, och det jag såg i London skrämde fullständigt vettet ur mig. Det har tagit lite tid att komma tillbaka till verkligheten.

Som tur är kan vi glömma deras hot om att stänga av fildelare. Lord Mandelson (som alla avskyr) är den som är ansvarig för förslaget som i så fall skulle läggas fram 2011, och hans motsvarighet hos Tories, Tom Watson, är långt mer förstående för det pågående strukturskiftet inför hans kommande roll som digitalminister hos Tories.

UPPDATERING: Oops, my bad. Tom Watson var också hos Labour. Jag hade tagit för givet att han var Tory eftersom han är utpekad som nästa digitalminister. Tack till Philip Hunt i PPUK som påpekade det här.

Jag återkommer strax om tankarna från London och Manchester.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. X

  De kanske försöker samma som i USA, där “Total Information Awareness” fördes fram med “The most hated man in Washington” som chef. När det sedan utdömts så kunde man lugnt införa “Terrorist Surveillance” med samma tekniska betydelse, men nu var all upprördhet slut.

 2. Calandrella

  “Som tur är kan vi glömma deras hot om att stänga av fildelare. Lord Mandelson (som alla avskyr) är den som är ansvarig för förslaget som i så fall skulle läggas fram 2011, och hans motsvarighet hos Tories, Tom Watson, är långt mer förstående för det pågående strukturskiftet inför hans kommande roll som digitalminister hos Tories.”
  Eh? Jaha? Det är väl inte säkert att Tories vinner nästa val?

  “Jag har varit i UK förra veckan och har överlag haft ett fullt mötesschema, och det jag såg i London skrämde fullständigt vettet ur mig.”
  Kameraövervakning…?

 3. Hans J

  Eric Arthur Blair var ju engelsman…

  Jag associerade till filmen “Awakenings” i vilken Robert De Niro spelar en man som varit medvetslös eller “inlåst i sig själv” i 30 år eller hur det var. Han vaknar till för ett kort tag och förundras över teknikens framsteg under den tid som han varit okontaktbar.

  Kanske upplevde Rick fläkten från en rätt vidrig övervakningsstat där i London?

  Kanske bodde Rick i hotellrum 101 och någon höll fram ett antal fingrar för honom och frågade hur många han såg?

  Bäst att hålla kollen här så man inte missar!

 4. RikMatts

  Eric Arthur Blair var visserligen engelsman, men var uppväxt i Burma, där hans pappa var polis. Där han grundlade en vidare syn på livet, kan man nog säga. Sen bytte han ju namn till George Orwell…

  Något som är skrämmande är ju att hans namne Tony, en man av en helt annan kaliber än Eric Arthur, på allvar förs fram som president i Lissabon-EU. Makes me wanna puke.
  .

 5. RikMatts

  Fel fel fel. Han var född i Indien, uppväxt i England, men tjänade själv som polis i Burma. Suck. Resten stämmer.

 6. Allt under en grå himmel · En ganska så dålig dag

  […] andra mindre genomtänkta förslag stod Storbritannien för genom att följa Frankrikes exempel med att försöka stänga av fildelare från internet. Som vanligt […]

 7. Kluris

  @RikMatts och alla andra: Angående EU-president så mumlas det även om Pascal Lamy, chefen för World Trade Organisation. De som skriver för tankesmedjan CER (Centre for European Reform) är inte heller vilka som helst.. Å för den som inte känner till det, WTO är den organisation som patent och upphovsrättsmaffian en gång kapade för egna syften när de inte lyckades kapa FNs WIPO.

  Blair är nog avskriven som kandidat eftersom han blivit chef för NATO, vilket iofs. är precis lika dystert, om inte ännu värre.

 8. Rick

  Kul att du hörde av dig, guru. Folk var minst sagt lite oroliga. Mors.

 9. Infokrigaren

  Rick, du behöver inte oroa dig för att den övervakningen som England har kommer att genomföras här i Sverige, vi har betrodda politiker som har respekt för integriteten dom skulle aldrig komma på tanken att genomföra nåt sånt i hederliga gamla Svedala.. NOT!

Comments are closed.

arrow