Socialdemokratins Ipredhaveri

På Socialdemokraternas kongress tog man nyss ett par principbeslut om Ipred. De som försökte få en ändring till stånd blev, i två ord, helt bortfintade. Socialdemokraterna röstade igenom Ipred och ingen skrivning som kongressen antog kommer att ändra på det väsentliga.

Man säger till exempel att,

Utgångspunkten är att det är polisen som utreder brott, även mot upphovsrätten.

Men — som Mark Klamberg med flera påpekar — Ipred handlar ju inte om att utreda brott. Den handlar om civilrättsliga stämningar och ger upphovsrättslobbyn polisbefogenheter som om det hade varit brottsutredning. Meningen ovan gör absolut inga förändringar i Ipred alls.

Ravenna utvecklar mer, och visar hur S har utgått från helt fel grunder, när man har slagit en balans mellan integritet och “upphovspersonernas rätt att få betalt”. Den senare rätten existerar nämligen inte, inte ens i nuvarande upphovsrätt.

Mab skriver också, och konstaterar att så länge S inte förstår att upphovsrätten hindrar och inte främjar kreativitet, så kommer de aldrig att hitta rätt.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrika

  Vi summerar, för dom som tror att oppositionen är ett bra alternativ jämfört med alliansen.

  S vill massavlyssna hela svenska folket i kabel.

  S vill ha Ipred.

  S har bevisligen missförstått dom mest fundamentala grunderna gällande vad ekonomisk upphovsrätt är, och vem den ämnar gynna.

  S bryr sig inte om den växande majoritet av svenska folket som anser att all fildelning ska legaliseras.

  Sen kan vi plussa på att Bodström tyckte det var lämpligt att sekretessbelägga korrespondens angående Piratebay.

  Trovärdigheten för S och Bodström är som vanligt under noll-strecket.

  MP och V i sin tur bildar gärna regering med S trots dessa punkter. MP och V säljer ut sina påstått vettiga åsikter i dessa frågor, för att få bilda regering. Även MPs och Vs trovärdighet är alltså under noll-strecket.

  Med andra ord så är bluff-och-båg-partierna S, MP och V inte på något sätt ett trovärdigt seriöst alternativ för den som sympatiserar med PPs åsikter.

  Kan vi fastställa det en gång för alla nu, eller ska folk fortsätta inbilla sig motsatsen?

 2. filur

  Märkligt att politikerföraktet bara växer och växer i det här landet..

  Börjar få mycket svårt att förstå deras bakomliggande motiv med allt detta. Varför är det så svårt att lyssna på folk som förstår vad som är på gång? Jag förstår verkligen inte.

 3. minata

  Observera att partikongressen röstade för ett avslag av malmömotionen(Avskaffa IPRED-lagen).
  Som ett beslut i högsta organet gäller alltså detta i framtiden. Nästa chans är om fyra år till nästa partikongress.

  Leif Pagrotsky(S) partistyrelsen, föredragande lurade skjortan av Åsa Westerlund(S), Björn Sundin(S), Jytte Guteland(SSU) med flera i Temagruppen (utskottet).

  Minata var på plats och lobbade fram dels att partikongressen röstade avslag på rivuppmotionen(IPRED) samt såg till att IPRED-motståndarna blev grundlurade(se brödtexten).

 4. Rikard

  Sossarna var tydligen i gott sällskap också under själva omröstningen på kongressen.

  “Samtidigt vimlar kongressen av lobbyister som vill tacka politikerna för Ipred.” (Sydsvenskan)

 5. minata

  Fast journalisten har fel. Det var inte Henrik Pontén, Antipiratbyrån, som riktade ett tack till presiditet(Sossar mot Storebror). Det var den alltid närvarande Minata, Minata förlag.

 6. jeffer

  Skrämmande att s-kongressen var full av lobbyister som partiledningen ensidigt lyssnade på – se Sydsvenskan.

  Etablissemanget i de flesta partier, myndigheter mm, vänder medborgarna ryggen – demonstrativt och med eftertryck – som om man desperat tävlade om att ställa sig in hos särintressena och är skräckslagen att någon annan kanske är bättre på det.

  Vad har vi egentligen för politiker – jag blir nästan förtvivlad? Är det ingen som bryr sig om oss som älskar internet?

 7. Fredrika

  Notera här att Minata, som oftast skriver om sig själv i tredje person, inte har några som helst moraliska betänkligheter med att grundlura människor, och viljan hos dom 3-5 miljoner som fildelar, och den växande majoritet av befolkningen som anser att fildelning ska legaliseras, och alltså medvetet försöker skydda lagar som helt frångår normalt svenskt rättsförfarande och rättssäkerhet, och på ett groteskt sätt förvrider vad syftet med den ekonomiska upphovsrätten verkligen är, dvs I-N-T-E att gynna upphovsmän eller upphovsrättsinnehavare.

  Likt samtliga anti-pirater och upphovsrättsinnehavare, så är det enbart den själviska giriga viljan att få så mycket pengar som möjligt som driver dessa att missbruka upphovsrätten och rättssystemet.

  Den ekonomiska upphovsrätten ämnar I-N-T-E likställa immateriella objekt med fysiska, eller äganderätten av dessa, och den ämnar I-N-T-E gynna upphovsmannen eller upphovsrättsinnehavaren, och den utgör I-N-T-E en del av upphovsmannens moraliska rättigheter, och den är I-N-T-E en mänsklig rättighet.

  Mot bakgrund av dessa faktum, så är det riktigt obehagligt hur Minata och andra lobbyister håller på och blåljuger för politikerna, dom är inget annat än giriga ohederliga ockrare som enbart ser till sina egna behov, och alltså inte bryr sig om konceptet upphovsrätt, eller dess anda överhuvudtaget.

  Troligtvis vet dom inte ens vad upphovsrätt är, och denna ohederliga obehagliga okunskap har dom inga som helst betänkligheter med att propagera till politikerna.

 8. Fredrika

  Gaaah jag missade en ..

  ..ämnar I-N-T-E likställa immateriella objekt med fysiska, eller äganderätten av dessa, och den ämnar I-N-T-E gynna upphovsmannen eller upphovsrättsinnehavaren, och den utgör I-N-T-E en del av upphovsmannens moraliska rättigheter, och den är I-N-T-E en mänsklig rättighet.

  Mot bakgrund av dessa faktum, så är det riktigt obehagligt hur Minata och andra lobbyister håller på och blåljuger för politikerna, dom är inget annat än giriga ohederliga ockrare som enbart ser till sina egna behov, och alltså inte bryr sig om konceptet upphovsrätt, eller dess anda överhuvudtaget.

  Troligtvis vet dom inte ens vad upphovsrätt är, och denna ohederliga obehagliga okunskap har dom inga som helst betänkligheter med att propagera till politikerna.

 9. minata

  @Fredrika

  Med dina ord lyckades Minata “lura” det socialdemokratiska arbetarpartiet att rösta avslag till malmömotionen (Avskaffa Ipred).

  Det räckte med att Minata satt på åhörarläktaren.

  När Minata visar sig darrar hela det socialdemokratiska etablissemanget.

 10. Fredrika

  Mina ord?

  Sa du till politikerna att den ekonomiska upphovsrätten I-N-T-E ämnar likställa immateriella objekt med fysiska, eller äganderätten av dessa?

  Sa du till dom att den ekonomiska upphovsrätten I-N-T-E ämnar gynna upphovsmannen eller upphovsrättsinnehavaren?

  Sa du till dom att den ekonomiska upphovsrätten I-N-T-E utgör en del av upphovsmannens moraliska rättigheter, och att ett ekonomiskt upphovsrättsintrång I-N-T-E på något sätt utgör en kränkning av upphovsmannen eller upphovsrättsinnehavaren?

  Sa du till dom att den ekonomiska upphovsrätten I-N-T-E är en mänsklig rättighet?

  Sa du till dom att upphovsmännen och upphovsrättsinnehavarna I-N-T-E är legitima intressenter när man utformar den ekonomiska upphovsrätten?

  Sa du till dom att ekonomiska upphovsrätten I-N-T-E handlar om att ge upphovsmän och upphovsrättsinnehavare någon lagstadgad rättighet till ersättning för sitt arbete?

  Sa du till dom att den ekonomiska upphovsrätten I-N-T-E ämnar låta upphovsmännen och upphovsrättsinnehavarna bestämma spelreglerna eller affärsmodeller för hur dom ska tjäna pengar på sina verk?

  Sa du till dom att den ekonomiska upphovsrätten ämnar gynna allmänheten, och att allmänheten bestämmer hur dom bäst gynnas?

  Sa du till dom att det är allmänheten som sätter spelreglerna för hur den ekonomiska upphovsrätten ska utformas?

  Sa du till dom att denna allmänhet idag består av 3-5 miljoner fildelare, och en växande majoritet som anser att fildelningen ska legaliseras, och att upphovsmän eller upphovsrättsinnehavarna inte ska ha något rättighet att säga nej till att deras verk fildelas eller rätt till ersättning från sådan fildelning, som det redan är med bibliotek, privatlån och privatkopiering?

  Använde du verkligen mina ord, och dom obestridliga faktumen jag räknat upp ovan om den ekonomiska upphovsrätten, eller ljög du, och påstod motsatsen?

  Det får härmed anses bevisat en gång för alla att S inte på något sätt står för frihet, utan förtryck av allmänheten och en perverterad förvridning av upphovsrättslagen, som inte har någonting med konceptet upphovsrätt att göra.

  Minata och S är solklara fiender till konceptet upphovsrätt.

  Dom försöker förinta allmänhetens acceptans för upphovsrätten genom att skydda en helt oacceptabel upphovsrättslag, som inte på något sätt är i samklang med verkligheten och dom rådande faktiska omständigheterna, eller allmänhetens rättsmedvetande och vilja, eller upphovsrättens anda och det eftersökta syftet med den ekonomiska upphovsrätten.

  Undra vad som kommer först, att politikerna vaknar upp och lär sig grunderna om vad upphovsrätt verkligen är, och lyder order från sina arbetsgivare, dvs allmänheten, och legaliserar fildelningen, eller att F2F slår igenom hos hela världens befolkning, så att det blir helt omöjligt att beivra dom upphovsrättsintrång som sker mellan privatpersoner i icke-förvärvssyfte?

 11. Calandrella

  “Minata var på plats och lobbade fram dels att partikongressen röstade avslag på rivuppmotionen(IPRED) samt såg till att IPRED-motståndarna blev grundlurade(se brödtexten).”
  Minata, är du något slags satir?

 12. Mats Henricson

  Jag tror att det första stora parti (M eller S) som byter ut sin nuvarande partiledare mot en som förstår internet kommer att få de ungas röst och vinna ett antal val i rad. Min gissning är att det blir S, eftersom jag tror att Sahlin kommer att sumpa nästa val och därför bli utbytt efter valet, medan Reinfeldt närmast har hjältestatus inom M just nu.

  Fp, C och Kd har ju barnporr- eller terrorfrossa, medan V och mp verkar ha rimlig koll, men de partierna spelar mindre roll i sammanhanget.

 13. Rick Falkvinge, pirate » Blog Archive

  […] (Original post published on November 3rd, 2009) […]

 14. Dennis Nilsson

  Jag önskar mig i julklapp detta år och alla nästkommande år, tills min önskan uppfylles, att IPRED biter alla Minata-typer i ändan.

  Den dagen, när det brinner i Minata-typer’s högst privata ända, så kommer de i bästa fall komma till insikt.

  Hoppas det inte behöver gå så långt som att Minata’s hamnar på ett visst ställe med skylten “Arbeit macht frei”.

  Nej, jag menar såklart “Copyright macht frei”.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Arbeit_macht_frei

Comments are closed.

arrow