Anna says: Kandidera!

Vi konstaterade igår att Piratpartiet behöver att fler kvinnor kandiderar i primärvalet, innan vi går vidare och väljer till riksdagslistorna. Här är en hälsning från Anna Troberg, från när vi var i Trollhättan igår:

[youtube cPfT5n6s9LU]

Fast av någon anledning verkar YouTube spela upp filmer i slow motion just nu. Vi ska se om vi kan fixa det 🙂

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Hanna S

  Är könsorganen på dem som kandiderar verkligen så viktiga? Det är ju inte snopp och fitta vi röstar efter, hoppas jag.

 2. Tommy

  Den där videon är sönder.. Laga den!
  Går i slowmo och sen dör den..

 3. Dennis Homo Sapiens Nilsson

  Hur som helst, så vill jag tacka er ute på turnén. Sådant kräver sin man/kvinna…

  Som med allt politiskt arbete så kommer inte utdelningen inte omedelbart…men när fröna är väl sådda, så är det bara ha tålamod.

  Kommande generationer av våra politiker kommer inte att ta våra medborgerliga rättigheter (och skyldigheter) som något självklart, som alltid kommer att finnas där, av sig själv.

 4. Anders

  Just nu är könsfördelningen 7:1 bland PPs medlemmar, det är kanske därför vi vill få in mer kvinnor i partiet och kanske inte just för att de har en fitta som Hanna så delikat uttrycker det.

 5. venaja

  Video är fuc’t.
  Först går den i slow-mo, men ljudet är okej, sen hackas ljudet upp också.

 6. Rick

  Ah dessa Googlidioter som jämnt förbättrar YouTubes mjukvara… 😉

 7. Daniel Wijk

  Anders: Och könsfördelning gör att något blir fel? Anser du om det är bättre att en större andel kvinnor kandiderar till poster jämfört med män enbart pga könstillhörighet?

  Jag håller inte med om den analysen överhuvudtaget. Man har väl saker förutom könsorganet som är viktiga hoppas jag. Annars tycker jag inte dessa personer ska kandidera för PP överhuvudtaget.

  Ledsamt att det enda parti som faktiskt struntat i att vara sexister inte kan låta bli nu.

 8. Benjamin Ingberg

  Folk gillar att hänga upp sig på oegentligheter och att det är få kvinnor på piratpartiets lista kommer troligen att ge piratpartiet negativ pr.

  Det finns ingen poäng med att bråka om någonting som egentligen inte har någon större betydelse därför får man böja sig i såna här frågor.

 9. Daniel Wijk

  Benjamin Ingberg: Sexism är en allvarlig fråga tycker jag. Om det hade varit så att det hade varit PK att inte ha några mörkhyade på listan så hade vi plockat bort dom också och skyllt på “praxis”?

  När man gör åtskillnad på perosner beroende på ytter omständigheter så beter man sig varken rationellt, intelligent eller trevligt. Är det ointelligenta, irrationella och otrevliga människor som är målgruppen vad gäller denna aktion?

 10. ST

  Anna är super. Men det låter inte lite fel när man åsidosätter kvalifikation på det som existerar.

  Det är ju ingeting som säger att fler kvinnor till PP, eller fler kvinnor som ställer upp nu inom PP, ger de bäst lämpade personerna att rösta på.

  Antigen är man (köns)neutral eller så är man det inte, det finns liksom inge förbehåll.

  Ponera vad det egentligen betyder: om PP inte ansluter fler kvinnor, trots att PP står för lika fri och rättigheter, och således jämlikhet, för alla?

  Är det något som borde tynga PP, egentligen?

  Man ska aldrig skyla på sig själv för någon annans idioti, som t ex en del kvinnors benägenhet att tro att PP är mest för nördar i tjugo års åldern, och därför ingenting för dom. (Bevisen är ju klockrena. Orden data, dator, IT, fildelning, och pirat:eri, har förekommit i samband med PP. Å det är ju just sånt man lägger på minnet, eller hur.)

  Poängen: Om en massa kvinnor har en förutfattade meningar, är det då PPs fel?

Comments are closed.

arrow