Välkommen ombord, Anders Nordin

Jag har varit upptagen med intern växtvärk i Piratpartiet ett tag, samtidigt som jag har varit ute på turné runt om i landet, och därför har det blivit väsentligt mindre bloggande. Å andra sidan har jag desto mer att ta igen. 🙂

I början av min turné förra veckan uppmärksammade jag en debattartikel av Anders Nordin i Norrbottenskuriren, där han anser att dagens sju riksdagspartier har böjt sig alltför mycket för lobbyister och företagsintressen, och därför väljer Piratpartiet från och med nu.

Det är stort. Det är riktigt stort. Anders Nordin är nämligen det svenska Miljöpartiets första kongressvalda språkrör. Det är inte så vanligt att partiledare byter parti.

Till min glädje ser jag också att Anders kandiderar till riksdagen för Piratpartiet, och att han i sin kandidering skriver att han har mycket erfarenhet av riksdagsarbete. Ja, det går att tro på utan problem. 🙂

Välkommen ombord, Anders, och lycka till i primärvalen! Starta gärna en blogg, så att vi andra pirater kan ta del av dina tankar och idéer.

[purpleline]

UPPDATERING, KORRIGERING: Anders Nordin var det inte det första, utan det tredje kongressvalda språkröret, efter Per Gahrton och Birger Schlaug, påpekar Birger Schlaug i en kommentar nedan. Lovely när berörda kan korrigera fakta direkt. Tack!

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. infallsvinkel

  Vadå?

  Anders Nordin har redan en blogg…

  Den startades 19 oktober, så du är väl förlåten om du missade den 🙂

  http://blogg.felicia.se/

 2. infallsvinkel

  Han skriver bland annat:

  “Vårt samhälle håller på att utvecklats åt fel håll. Igen. Jag har därför engagerat mig i Piratpartiet och ställer mina kunskaper och min erfarenhet till dess förfogande. Jag ser inget annat alternativ till de möjliga val som finns att göra vid nästa riksdagsval. Vad jag skriver i denna blogg kommer därför mycket att handla om frågor som berör oss alla på ett eller annat sätt.”

 3. Peter L
 4. Urban Sundström

  Hej !

  Nu har jag Pushat denna:
  http://www.pusha.se/valkommen-ombord-anders-nordin

  Hälsn. Urban

 5. André

  Fantastiskt att vi får en så erfaren och resursrik partimedlem och kandidat! Anders kan lära oss mycket.

 6. Anders

  Härligt!

 7. Jonas Sandberg

  Han behöver dock hjälp att komma in i bloggandet, samt hjälp att fixa in bloggtopplistorna osv. Misstänker att han inte är så inne i hur det fungerar än, Men kommer ta detta med Anders nu på Tisdag, på piratfika i Piteå 🙂 Nu ska han in in ordentligt i partiet.

 8. Nils2

  Man måste inte blogga för att vara engagerad i Piratpartiet. Jag känner inte Anders, men om det skulle vara så att Anders är en person som är duktig på att nå ut genom traditionella kanaler – låt oss ta till vara den kompetensen.

 9. Jonas Sandberg

  Nils:
  Det jag menar är att han måste få genomslag inom partiet, för att hamna på listorna. Anders är av rix top 10 matreal, borde även vara där då vid valet. Han har nog inte kraften att ensam lyfta fram sin kandidatur kraftfullt via sin egna blog antar jag. Just för att han är nybörjare på den punkten. Men att Rick just nu lyfter fram Anders är ett steg i rätt riktning.

 10. Hans J

  Är det inte bara för styrelsen att besluta att lägga in honom på listorna?

 11. Winston Smith

  Synd bara att hans presentation är praktiskt taget oläslig: “Anders Nordin Ekojordbr fr -75 Med o byggde mp fr start o in i riksdag Mandp kf piteå Nämndem-länsrätt-bd-län Ledam-vetokommittén-kommunvetot Kort tid rd-ledam Språkrör mps första rd-period Väl insatt rd-arbete Ej mutbar Jämlikhet/solidaritet demokratins bas Bekämpar stupida regler/individers makt”

 12. Anders Nordin

  Det är helt korrekt att jag inte har överblick över hur Internet/blogg/twitter-världen fungerar. Inte bara den den tekniska och kommunikativa utan också den stora samhörighet som finns i PP och hur den fungerar. Mycket imponerande. På min tid kom de första faxarna.

  Till Winston. 300 tecken är lite om man ska ge någon vettig information. Min mobil är av äldre år. Man knappar in varje bokstav för sig. Och förkortningarna är från det tidevarv då jag var ung/yngre. Så min generation kan läsa och förstå min text utan problem. Så därför blev texten som den blev. “PP-generationen” använder förkortningar jag inte förstår.

  Jag ger information om vad jag gjort. Jag har också tankar om hur jag skulle vilja förändra samhället. Men det ryms inte på 300 tecken.

  Det var intressant att få veta att vad jag skrev var nästan oläsligt. Får fundera på det. Jag hoppas bara att man då hoppar till min blogg för utförligare information.

  mph

 13. Daniel Flöijer

  Välkommen!

 14. Isaksson

  Varmt välkommen, Anders!

  Jag är övertygad om att vi kan komma
  att lära oss mycket av dig, och hoppas
  att du kommer trivas hos oss, även om
  det kan bli ganska kaotiskt hos oss
  emellanåt!

  Jag ser fram emot att läsa mer från dig!

 15. polsk amiga swapper

  Japp, klart är att vi måste kämpa för integritet och frihet.
  Alla har olika infallsvinkel på det, vissa liberaler låter folk ha vilka bonusar dom vill, folket får välja om det är rätt eller inte.
  Andra vill tvinga företagen till statsstyrning.
  Detta är som sagt inte frågor för piratpartiet.
  Företagens och politikers frihet slutar där vår mänskliga frihet är, helt enkelt.

 16. nef

  @ Winston Smith
  Här har du en översättning:
  Anders Nordin Ekojordbrukare från 1975 Med och byggde Miljöpartiet från start och in i riksdagen Mandatperiod kommunfullmäktige Piteå Nämndeman i länsrätten i BD län (Norrbotten alltså) Ledamot vetokommittén kommunvetot Kort tid riksdagsledamot Språkrör Miljöpartiets första riksdagsperiod Väl insatt i riksdagsarbete Ej mutbar Jämlikhet/solidaritet (är) demokratins bas Bekämpar stupida regler/individers makt

  Fattaru nurå? 😀

 17. Jonas Sandberg

  nef:
  Det där mer än 300 tecken skulle jag tro dock…

 18. Anders Nordin

  Yepp. Jag fattar. Tack för översättningen. Den var korrekt. 440 tecken. Och ca 470 om svenskan skulle vara oklanderlig.

 19. nef

  @ Jonas Sandberg
  Åh fan? Har Rick en teckenbegränsning i sin blogg? Det ver mer än jag visste. 😉

  @ Anders Nordin
  Man får ju inte inkräkta för mycket vid en översättning. Jag ville bibehålla din staccatissimo. 😀

 20. Rick

  KANON. 🙂

 21. Jonas Sandberg

  @nef

  Trodde du ifrågasatte kandidatur texten.

 22. nef

  @ Jonas Sandberg
  Nej då, jag har inte ifrågasatt ett dugg, endast gett Winston Smith en “översättning” av kanditaturtexten som han ansåg vara “praktiskt taget oläslig” genom att skriva ut alla förkortningar i sin fulla härlighet. 🙂

 23. Jonas Sandberg

  Okej, då hänger jag med. Ang att det var förkortningar var ju enbart för att 300 tecken ej räckte till 🙂

 24. Birger

  Hörudu, Rick! Det är inget fel på Anders Nordin, men han var ta mig fan inte miljöpartiets första kongressvalda språkrör. Först ut på den manliga sidan var Per Gahrton, sedan kom jag med min första vända 1985-88 – därefter kom Anders in ett tag… Ordning på grejerna, Rick, inga jäkla piratfasoner när det gäller fakta…

 25. Hans J

  Håller med Birger men vill istället säga att vi ska ha ordentliga piratfasoner!

  Rätt ska vara rätt – på äkta piratvis!

  Rick får nu undersöka i god pirattradition hur det förhåller sig!

 26. Rick Falkvinge

  Birger: Åh? Sorry, Birger, jag tolkade det så när jag läste Anders’ bio på Wikipedia.

  Korrigerar posten direkt.

 27. […] flertal av Miljöpartiets språkrör lämnat partiet i protest mot utvecklingen. Ett exempel är Anders Nordin (MP:s språkrör i början av 90-talet) som istället valts in i Piratpartiets […]

Comments are closed.

arrow