28 november

Saker jag gjorde idag:

 • Migrerade stora delar av MSSQL-databasen till MySQL-databasen.
 • Pratade med fem aktivister voice och hundratals i text.
 • Skissade på en debattartikel som kommer att märkas världen över (förmodligen).
 • Byggde ut PirateWeb-arkitekturen ordentligt.
 • Genererade kryptonycklar till alla våra 700 funktionärer (finns på en keyserver nära dig) så att vi ska kunna leva ännu mer som vi lär, utan att belasta våra funktionärer tekniskt.
 • Funderade och skissade tankar kring Christians Bill of Rights.

Saker jag också borde gjort idag:

 • Varit med Stockholm och delat ut flygblad kl 1400.
 • Svarat på min kandidattråd.
 • Skrivit på PirateWeb-delarna för att hitta obalanserade transaktioner.
 • Tagit emot och installerat ny dator.
 • Städat.
 • Svarat ikapp mailbacklogg (tack till Gonte och alla andra volontärer).
 • Bloggat om FRA.
 • Bloggat om… en annan sak också.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Simon

  “Byggde ut PirateWeb-arkitekturen ordentligt.” , “Migrerade stora delar av MSSQL-databasen till MySQL-databasen.”, “Genererade kryptonycklar till alla våra 700 funktionärer (finns på en keyserver nära dig) så att vi ska kunna leva ännu mer som vi lär, utan att belasta våra funktionärer tekniskt.”

  Missförstå mig rätt, du gör en underbart jobb och vi är många som är oerhört tacksamma för det du gör för (pp), men: Är ovanstående saker verkligen en partiledares uppgifter?

  Jag känner igen mig i problematiken, från att ha startat ett mjukvaru företag som bygger på mjukvara jag själv byggt från grunden, till att plötsligt sitta i en roll där jag skall styra ett företag – Teknik är något jag kan, brinner för och gör ett bra jobb inom. Men som företagsledare är det plötsligt mitt ansvar att företaget går runt, inte bara att tekniken fungerar.

  Lite samma båt sitter du i; finns det inte duktiga tekniker du kan överlämna liknande uppgifter till, och fokusera på att styra fartygen (pp) i rätt riktning?

  För mycket tid per dygn är det knappats någon av oss som lider av, därför är det så himla viktigt att fundera hur man utnyttjar dessa 24 timmar!

 2. Hans J

  Jag tror att anledningen till att Rick växlar mellan lite olika saker är att man måste tycka att det är kul och att han vill ha kontakt med de olika delarna. Varvar man olika saker så orkar man också mer.

  Beträffande flygbladsutdelningen på Sergels Torg så var det ett gäng seriösa och kunniga riksdagslistekandidater på plats så vi klarade oss galant. Du skulle sett farmorgun i aktion!!! Det är kul att dela ut flygblad. Jag hoppas att vi snart kan göra om det hela och att då ÄNNU FLER kan delta. Det skulle vara skojigt!

 3. Jerker Montelius

  Jag var på Sergels torg och delade ut flygblad. Det hade naturlgtvis varit trevligt om Rick varit där men som Simon redan kostaterat. Alla uppgifter i ett parti kan inte partiledaren ta på sig och som Hans konstaterade Det fungerade mycket bra i alla fall. Roligaste var att höra när man försökte dela ut flygblad “jag är redan medlem” och “I am a member of the Polish pirate party”.

 4. Zash

  “Genererade kryptonycklar till alla våra 700 funktionärer ..”

  Jag är skeptisk.

 5. HR

  Det finns Skiddies och så finns mannen.

  Ett program som kör parallellt över åtta cores löser väl det mesta?

 6. fanny

  Om det inte vore för att jag är en teknisk analfabet så skulle jag gladeligen hjälpa till.

Comments are closed.

arrow