82 pirater som imponerat på mig

Vi är fantastiska.

Det finns så många grymt duktiga pirater ute i svärmen att jag vet inte var jag ska börja någonstans. Men jag vill ändå sprida lite kärlek, så jag gör ett försök. Utan var och en av er hade piratrörelsen varit lite mindre.

Amelia Andersdotter: Jag har sett få som så sopar banan med både veterana och juniora konkurrentpolitiker. Numera på väg till Bryssel. Otroligt spännande.

Anders Andersson: En person som alltid frekventerar andras bloggar och kommer med de mest grundliga tänkbara genomgående analyserna.

Anders Hedberg: Utan Anders som ledde Syd så hade läget varit mycket jobbigare. Stabil, lugn, metodisk, och med en förmåga att agera på rätt sätt och i rätt tid.

Anders Nordin: Jag är otroligt imponerad av en f.d. partiledare för ett annat riksdagsparti som inte bara går med i Piratpartiet och annonserar det, utan dessutom energiskt kastar sig rakt in i de politiska diskussionerna och kandidatutfrågningarna på forumet.

Andreas “Falathar” Larsson: Norr har inga internbråk alls. Det kan delvis vara det norrländska lugnet, men jag är beredd att satsa en hel del pengar på att den här trygga norrlänningen har något med det att göra.

Andreas Rönnqvist: Trevlig Gävlepirat som dessutom hjälper artister att tjäna nya intäkter i en ny värld. Sådant räknas högt i min bok.

Andreas Viklund: En av de allra första personerna att argumentera för att fildelning är samhällspositivt. Han lever som han lär, dessutom, och har levt på att ge bort sin musik gratis i tio år.

Anna “Ravenna” Svensson: Skarp, analytisk och dessutom med en väldigt viktig social sida, så har vår ekonomiansvarige varit en av huvuddesignarna bakom hur PirateWeb hanterar ekonomi, med utlägg och fakturor.

Anna Troberg: Skulle jag börja försöka beskriva Anna så skulle jag få slut på superlativ ganska omgående.

Balder Lingegård: Balder var aktiv 2006, och var mannen som drog Göteborg i mål i riksdagsvalet då. Precis så genuin göteborgare som bara en riktig göteborgare kan vara. Numera är han utomlands.

Bernt Granbacke: På samma sätt som Balder var partiets lok i Göteborg, så var Bernt det i Norrbotten. Lugn, saklig, framåt och drivande.

Björn “Beezlebjörn” Nilsson: Ännu en riktigt genuin människa, den här gången i Linkeboda.

Bo Leuf: Bo var otroligt noggrann hela vägen och var dessutom en sådan där stabil människa som satte perspektiv på möten och ärenden.

Calandrella: När man är 13 år och etablerar sig som stjärnbloggare, så behövs inget mer.

Carl Johan Rehbinder: En av de här riktigt lugnspridande, kärleksfulla, karismatiska och helt enkelt sympatiska människorna som kommit in i piratrörelsen på sistone. Har just nu en väldigt intressant serie på sin blogg om hur hans egen urvalsprocess i primärvalet går till.

Christian Engström: Tja… vad ska man säga om Christian? Från att han var den som samlade in överlägset flest signaturer för partiets registrerande när vi startade, till att han nu levererar Telekompaketet i Bryssel, så har Christian levererat varenda gång något stort för partiet har varit på spel. Varenda jävla gång.

Cinna Lagestrand: När man leder Piratstudenterna till storslam i Uppsala, så förtjänar man all kredd som finns.

Daniel Nyström (Ånge): En av våra kompetentare tekniker, som serverparken — och därmed hela partiets kommunikation — hade varit mycket fattigare utan Daniel.

Daniel Nyström (Stockholm): En av kandidaterna till distriktsledarposten för Stockholm, så har Daniel både varit en klippa att luta sig mot i Stockholm och en coach som drivit organisationen framåt.

Ellen Söderberg: Den yngsta kandidaten till Europaparlamentsvalet det här året. Ja, i hela Europa, alltså. BBC ringde och gjorde reportage. Välförtjänt, också!

Emil Oldenburg: En av få tekniker som kan förklara saker om serverparken i berget så att jag inte har en aning om vad ämnet är, ens. Bara fixar. Får bara saker att funka.

Emma Opassande: Jag tror knappast att Emma behöver en presentation, så hon får en kärlekslänk i stället. Partiet är otroligt mycket rikare på grund av Emmas närvaro.

Erik Josefsson: Erik har varit helt instrumental i att hålla koll på Telekompaketet och annat som händer nere i Bryssel, och han fortsätter att vara det.

Ester “Anaïs” Pharasyn: Enastående kompetens, både i att rapportera från händelserna i Frankrike och att knyta ihop aktivismen här med den franska.

Fabian Norlin: När man lämnar moderaterna för att aktivera sig för privatliv och mot FRA, och därför startar FRApedia, som blir en knutpunkt i hela privatlivsaktivismen under 2008 — ja, så sticker man direkt upp på kreddtopplistan.

Fredrik Holmbom: Vår starke man i Norrbotten drar sig inte en sekund för att säga till styrelsen när den inte förstår norrländska förhållanden, och är dessutom ödmjuk nog att ge styrelsen en chans att rätta till det.

Fredrika: Jag vet inte vad hon egentligen heter, men alla som har sett Fredrika i kommentarsfält och på forumet vet precis varför hon står med här.

Gabriel Sjölund: Valkretsledaren för Östergötland har visserligen det relativt enkelt när Linköping är centrum för området, men man ska likväl kunna leverera på förutsättningarna. Det gör Gabbe.

Gun Svensson: När man bestämmer sig för att satsa efter att ha blivit känd som “Farmor Gun” med hela bloggosfären, efter att ha argumenterat för våra frågor i flera år, då kan jag inte ge annat än kredd.

Gustav Nipe: Jag tror inte jag känner någon i partiet som är mer otyglat entusiastisk för aktivism kring våra frågor. Det finns inget som kan stoppa den här mannen. Han kommer att gå mycket långt.

Göran Axelsson: Umeå. Behöver jag säga mer? Umeå har en riktigt härlig vi-känsla och Göran står i mitten av den.

Hanna Dönsberg: Hanna etablerade sig redan 2006 i partiet genom att peka med hela handen på det där självklara sättet som gav omedelbar respekt. Det är en respekt som hon både förtjänar och fortfarande har kvar.

Hanna “ProjO” Söderström: ProjOs blogg var en av de allra första som drev piratfrågor i ett störres perspektiv.

Helena Hedqvist Persson: Härligt karismatisk pirat i Växjö som verkligen lyckas samla människor omkring sig.

Henrik Alexandersson: Det går att säga väldigt mycket positivt om Hax, men jag väljer att lyfta fram att han imponerar med sitt hårda arbete och ständiga grävande och koordinerande.

Isabella “Bella” Lemoine: Ledaren för Linköping, som tillsammans med Leffelini ordnar och grejar allt möjligt och omöjligt.

Jacob Dexe: Dexe har imponerat på mig mer än en gång med allt han hittar på nere i Lund.

Jan-Olov Viklund: Rotetvåa i Kalmar; när den här mannen ställer sig upp och pratar om värderingar, så lyssnar Kalmar, och fler borde göra det.

Jan Lindgren: Jag tror inte att Janne behöver någon längre presentation, men partiet hade varit mycket fattigare utan vår kampanjledare.

Jessica “DragonFaye” Bergh: En ständig riddare i kommentarsfält med lika ständigt skarp retorik.

Joakim Jardenberg: Vissa tar nyskapande initiativ. Jocke var en av dem när han satte upp sajten piratpartister.se inför EU-valet, för att visa på människorna bakom rörelsen.

Johan Bakke: Ytterligare en människa som är genuint nyskapande — gjorde den av många hyllade kampanjlåten “Bryssel som mål” inför EU-valet.

Johan “mlg” Karlsson: En pirat vars monumentala arbetskapacitet (han måste ha minst tre kloner!) bara överskuggas av hans förmåga att ta tag i och fixa allting.

Johanna “Vidde” Julén: En av de här riktiga klipporna som jag verkligen tycker om att ha som kollega. Hennes stabilitet, entusiasm, förankring och karisma är matchad av få. Hon kommer att gå långt.

Johnny “Joshen” Olsson: En av de här riktiga klipporna som jag verkligen tycker om att ha som kollega. Hans stabilitet, retoriska humor, förankring och karisma är matchad av få. Han kommer att gå långt.

Jonas Lihnell: Jonas gjorde sig först känd under riksdagsvalet 2006, där han var en av Göteborgs mest entusiastiska aktivister. Han stod på Brunnsparken och delade ut material utan ände, dag efter dag.

Jonatan “Gonte” Kindh: Gonte har, visserligen precis som många andra, tagit tag i ett stort antal saker utan att fråga först. Det som skiljer Gonte från mängden är att han valt strategiska saker som betalningshantering och reklamprylar. Bland annat.

Jonathan Holmqvist: En genuint trevlig Kristianstadspirat som bländar med karisma och trevlighet.

Kalle Vedin: En av de riktiga stjärnaktivisterna i Göteborg som dessutom tog på sig att organisera området.

Lars “HQ” Holmqvist: Jag vet absolut ingen annan som lyckas formulera sig så humoristiskt och sarkastiskt bitande. Och det säger inte lite i konkurrens med t.ex. Badlands och Joshen.

Leif “Berinder” Ershag: En genuint trevlig pirat i Skellefteå vars blogg ofta har lite mer distans och reflektion över vad som händer.

Malin Littorin Ferm: Malin utklassar både Christian Engström och mig i Almedalen med att mingla och samla på sig visitkort. Och då är Christian och jag ändå gamla konferensveteraner, och Malin är 18. Behöver jag egentligen säga mer om hur fantastisk hon är? Jag tror att Malin kan vara partiets mest extroverta och kontaktknytande person.

Marie “Maloki” Axelsson: Karlstadspirat som är en av de där människorna som man bara känner sprider värme och trivsel.

Marit “Leffelini” Deldén: Linköpingspirat som ofta fixar grejer tillsammans med Bella. En sån där varm människa som bara sprider trivsel. Dessutom är hon aktiv på strategisk nivå och har bl.a. varit med och etablerat ledarskapskulturer.

Mazdaq Farrokhzad: Tokigt glad, entusiastisk och smittsamt drivande pirat i Göteborg. Han skrattar till och med på sin kandidatbild!

Mårten Fjällström: Jag tror inte att så mycket behöver sägas om vår partisekreterare. Mårten drar ett hästlass och det skulle vara svårt att klara sig utan all den olja han häller i maskineriet.

Mattias “Mab” Bjärnemalm: Det är ingen hemlighet att Mab och jag båda är intensiva personer, och ibland har haft vitt skilda åsikter om vad som är rätt metod att nå ett visst mål. Men Mab har också varit en av dem som mest har inspirerat andra pirater att engagera sig och ta plats i rörelsen. I min bok är det en av de finaste sakerna man kan göra i Piratpartiet. Mab är dessutom grymt skärpt med tonvis med integritet.

Mika Sjöman: Få personer läser om något i tidningarna och kastar sig på tåget för att åka till personen och vara med och bygga upp det en hel vecka. Men det gjorde Mika. Första veckan i januari 2006 åkte han från Göteborg till Stockholm för att försöka få till någon organisation i det som då var ett tumultartat kaos till partiembryo.

Mikael Nilsson: Mickes förmåga att sortera ut komplexa frågor i begripliga, greppbara beståndsdelar och skapa struktur i styrelsearbetet är mer eller mindre ovärderligt. Han har dessutom visat stort prov på aktivism när han grundade och drev stoppaFRAlagen.nu.

Mikke Svensson: En riktig klippa i Kalmar som har förmågan att ge både stabilitet, engagemang, karisma och värme.

Mimmi Lowejko: Det ska ganska mycket till innan man åker utomlands och hjälper andra pirater att starta ungdomsförbund. Mimmi var med i Tampere och hjälpte finnarna starta Piraattinuoret.

Nicke Wencel: Turborekryterare. Jag kommer inte på något bättre ord som skulle beskriva Nicke. En social supernod.

Nikke Lindqvist: Precis som Jocke Jardenberg tyckte han att det var en bra idé att visa vilka som är Piratpartister.

Ola Nyström: Ola är en av distriktsledarkandidaterna i det kommande Stockholmsvalet, och var ett ånglok i EU-valet.

Oscar Swartz: Jag hoppas verkligen att ingen har missat Oscar Swartz.

Petra “Minne” Gustad: Minne sorterade ut många saker när hon tog över tillfälligt som distriktsledare för Stockholm. Hon är inte bara allmänkarismatisk, utan kan leda verksamheter också.

René Malmgren: Jag lärde först känna René under Pirate-Bay-rättegången. Det slog mig redan då att han hade många bra idéer för organisationen.

Rickard “Richie” Olsson: Richie är idag vår IT-chef, men är också den person som lagt det ideologiska fundamentet till partiet. Richie var den förste som kände till Piratpartiet utöver mig.

Sandra Eriksson: Det är många gånger som har jag läst Sandrability och nickat instämmande.

Sandra “Terobi” Grosse: Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag blivit imponerad av Terobi. Stark, självständig, välordig och fortfarande ödmjuk. En modellaktivist.

Sina “Floodis” Amoor Pour: Det är många gånger som Floodis varit först ut med att hitta och analysera nya dokument. Dessutom är han en av de mest kunniga i patentfrågorna.

Snild Dolkow: Det ska mycket till för att synas i mängden bland våra aktivister, men Snild har — som man säger i väst — stepped up to the plate många gånger.

Tess “Tsim” Lindholm: En av de här personerna som ger Göteborg genuin trevlighet. Att hon läser till regissör inom filmskapande gör ju inte hennes talang sämre.

Thomas Selig: Aktivist som ofta syns filmandes föredrag och annat, så att så många som möjligt ska kunna ta del av dem.

Tobias Björkgren: Jag upplever Tobbe som grymt drivande, härligt extrovert, och brutalt resultatinriktad. Lägg på det att han är karismatisk och smittsamt allmänglad, så har man en vinnare.

Victoria Westberg: Jag träffade Victoria första gången vid en lila valstuga i Uppsala inför EU-valet. Idag är hon med på partiledningsmöten i rollen som vice kampanjledare, och gör ett jättejobb.

Tillsammans är vi fantastiska!

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrika

  Ååh vad du är snäll!! Hela ansiktet sken upp på mig nu!!!

  Fast borde jag verkligen stå med på den listan? Som jag nyss blev upplyst om, jag verkar inte förstå mycket om upphovsrätt jag. =)

 2. Calle Rehbinder

  Tack, Rick, för denna upplysande och intressanta lista!
  Jag känner mig hedrad och stolt över att få vara med i en sån här grupp fantastiska aktivister.
  Den här listan ska jag ta med mig när jag slutgiltigt sätter ihop min valsedel.
  Jag har ju inte röstat ännu.

  Och tack för din trevliga personbeskrivning av mig!

 3. […] Rick Falkvinge (PP) » 82 pirater som imponerat på mig rickfalkvinge.se/2009/12/15/82-pirater-som-imponerat-pa-mig – view page – cached Det finns så många grymt duktiga pirater ute i svärmen att jag vet inte var jag ska börja någonstans. Men jag vill ändå sprida lite kärlek, så jag gör ett försök. Utan var och en av er… Read moreDet finns så många grymt duktiga pirater ute i svärmen att jag vet inte var jag ska börja någonstans. Men jag vill ändå sprida lite kärlek, så jag gör ett försök. Utan var och en av er hade piratrörelsen varit lite mindre. View page […]

 4. Leffelini

  Tack! Man kan ju inte bli annat än rörd och glad över att bli lyft på det här viset. Sen fick jag insikt om att jag och Bella blivit ett radarpar inom PP, jag gillart 😉
  Jag tycker om när Pirater lyfter och berömmer varandra. Mer sånt!
  /Marit “Leffelini” Deldén

 5. anon

  Inser du inte att det är ganska förödande för folk med dåligt självförtroende att inte bli listad här?

 6. Johan Lundberg

  Härlig lista och bra hjälp i primärvalet nu antar jag. Men det kanske var det som var meningen?

  Lite knepigt bara att ha ett sådant här inlägg på en partiledares officiella blogg, strax efter att samma partiledare skickat följande brev till hela organisationen:

  “På förekommen anledning vill jag påpeka att medlemsutskick eller andra officiella medlemskanaler absolut inte under några omständigheter får användas till att påverka primärvalets utgång eller avlagda röster på något enda sätt.”

  Detta är såklart ingen “officiell medlemskanal” men så nära det går, eftersom det är en kanal från partiledaren och grundaren av Piratpartiet.

  Med det sagt; hatten av till alla på listan. Och vi andra får inspireras och försöka komma med på nästa 😉

 7. Rick Falkvinge

  @Johan: Ärligt talat vet jag att du och Staffan gör ett hästjobb i Skaraborg, så ni förtjänar massor av kredd också. Jag ville bara ha något specifikt att skriva om varje pirat jag tog med, och jag har inte haft förmånen att lära känna er tillräckligt mycket ännu.

  Sedan inser jag problematiken med att påverka valutgången, men vi har varit väldigt tydliga från början med att bloggar är ett väldigt typiskt medium för kampanjande.

  Mitt syfte här var hur som helst inte att påverka valutgången, utan bara att sprida ovillkorad och oförbehållen kärlek till mina kollegor. Den här listan kunde jag skrivit när som helst.

 8. Eduronflux

  Glöm inte dem som arbetar i det tysta som exempelvis valarbetare etc etc…

 9. Leffelini

  Det kanske är värt att notera att denna lista inte bara består av kandidater i primärvalet? Det är en lista på Pirater och en del av dem kandiderar, sen får man bemöda sig med att själv kolla upp vilka av oss som kandiderar eller inte.
  Jag håller med om att det kan “se dumt ut” i debatten om man ser det som att det är en lista på de kandidater som partiledaren vill lyfta fram, men det är det inte. Det är en lista på Pirater. Sen finns det många fler pirater som också skulle kunna listas men då är det kanske dags att fortsätta och göra egna hyllningslistor? Sätt igång och lyft varandra 🙂
  /Marit “Leffelini” Deldén

 10. Blupp

  Så passande för dig och PP att du lägger ut den just precis när ni åkt på en nit gällande KTH-rapporten…

 11. Calandrella

  Jag är 14 numera. :p

  Nej, men ärligt talat har anon en poäng.

 12. Beelzebjörn

  Man tackar och bugar. Jag är dock norrköpingsbo, men det är lätt att ta miste bland alla kolmårdstroll, och vi sågs ju i linköping 😉

 13. » Blog Archive » Tack!

  […] senaste tiden är det en del som har skrivit om människor som inspirerat och imponerat dem under deras pirat-tider. Jag tänkte […]

 14. Johan Lundberg

  Tack Rick. Men det var inte komplimanger jag var ute efter. Hade listan kommit från vilken annan piratpartist som helst hade jag inte reagerat, men som Partiledare tror jag det hade varit bra att avstå från den här typen av listor just nu under valet.

  Det är inte menat som någon allvarlig kritik, SÅ farligt är det ju inte, utan bara min mening och bara som reflektion på en bloggpost.

 15. ZastDerg

  Jag måste hålla med anon här. Denna lista skulle väldigt lätt kunna uppfattas som “dessa pirater är mer värda än ni andra” och få andra, mycket duktiga pirater som inte är listade här att tro att deras arbete och engagemang inte gör någon skillnad.

  Även om du ville berömma 82 pirater för deras arbete och du endast gjorde denna lista för att få folk att känna sig uppskattade och glada och inte menade att såra någon måste du tänka på hur detta kan uppfattas av andra och hur bra det egentligen är. Inte bara för att få människor att inte känna sig dåliga, utan hur bra fungerar ett politiskt parti där endast 82 pers blir berömda?

  Jag vet att det inte bara ligger på dig att ge erkännande till duktiga pirater, vi måste alla ta ansvar för att ge varandra en klapp på axeln emellanåt, men på något sätt kan ditt ord betyda mer för människor, se till att inte använda det faktumet på fel sätt.

 16. Anders Forsman

  För första gången ska jag yttra mig riktigt kritiskt. Jag tycker själv att listan inte alls hör hemma och att vissa personer ska “lyftas” framför andra.

  Det finns alltid de som tar illa upp av en dylik lista. Jag berörs inte alls själv, utan har självmant valt att stå på sidan om. Men jag vet bra många fler än dessa 82 personer som verkligen brinner för PPs värderingar och åsikter. Vad blev dom värda i detta?

  Sen ska vi aldrig glömma valet 2006 – då krigade många tusen verkligen uppströms, medan vi nu glider nerströms. Det ena ger det andra – glöm inte det 😉

  Visst ska man ge beröm och det är vi generellt väldigt dåliga på i Sverige, men lyft hela skutan vettja.

  Om du avslutat med “Vi tillsammans, vi 50000 medlemmar är fantastiska” då hade jag inte reagerat alls.

  Annars! Ha det bäst och kriga vidare. Tillsammans vinner vi valet!

  Anders Forsman

 17. Rick Falkvinge

  Alla: Jag försökte alltså leda lite med exempel här, och få andra att lyfta fram sina egna förebilder. Terobi snappade upp idén och har redan postat, till exempel. Mer sånt!

  Vi lyfter fram varandra i Piratpartiet.

 18. Joshua_Tree

  Tackar för de vänliga orden. Och nej, jag ser inget fel i att lyfta fram 82 namn, varav många inte är valbara. Hade Rick satt ihop en lista med 22 namn, alla valbara, DÅ hade det varit läge att reagera och undra om partiledaren försökte manipulera valet.

  /Johnny Olsson

 19. Winston Smith

  “Alla: Jag försökte alltså leda lite med exempel här, och få andra att lyfta fram sina egna förebilder.”

  Aha, det var alltså det som var tanken, att kicka igång processen som ska vaska fram kandidater till valet 2010.

  Man har ju litegrann fått känslan att det alltid finns en tanke med allt som Rick skriver och gör. Jag antar att det är ett grundkrav på en framgångsrik politiker eller ledare överhuvudtaget.

 20. Jonatan "Gonte" Kindh

  Oh, härligt!

  Själv har jag inte gett bloggrespons på just det här, men kan ju hänvisa till mitt föregående tack: http://blogg.gonte.se/2009/11/mina-forebilder.html

 21. Calle Rehbinder

  Jag kan förstå kritiken, rent förnuftsmässigt.

  Men – politk som bara sköts med hjärnan, och inte med hjärtat, det blir inte bra.

  Den Rick jag känner är en känslosam, passionerad, hängiven person, som ofta låter hjärtat vara överordnat hjärnan – och det är jag oerhört tacksam för.

  Så – mer kärlek i politiken!

 22. Joakim Jardenberg

  Härligt att få vara ett namn på den här listan, men måste utöka credd för piratpartister.se – Nikke gjorde ett hästjobb med sajten. Han är en superstar!

 23. Ingi

  Jag kan inte annat än hålla med vissa kritiker av denna lista, trots att jag faktiskt håller med om stora delar av den.

  Men, för det första kommer den vid helt fel tillfälle, dvs strax innan kandidatvalet.

  För det andra så ska aldrig en ledare peka ut sina favoriter. Vi gräsrötter kan få göra det, men tänk dig en VD på ett företag som pekar ut sina favoriter i en öppen blogg. Jag tror att den företagsledaren skulle ha ganska kort tid kvar innan antingen styrelsen, facket eller AD gjort honom “överflödig”.

  Ett sådant här uttalande kan möjligen anses som adekvat när man VUNNIT presidentvalet i USA, en Oscar eller ett Nobelpris.

  Så trots att de flesta av mina “favoriter” finns med på denna lista så måste jag hävda att den är osmaklig och totalt helt fel i tiden.

  Så jag säger som Mangan: “Nu spänner jag ögonen i dig och säger SKÄRP DIG”.

 24. HR

  Hmm, 82 kandidater skall väljas ut i det pågående primärvalet. Partiledaren postar namnet på 82 personer och ger cred till dessa på andra dagen. Att det blev 82 namn är nog ingen slump.

 25. Jeppster

  Inte så konstigt att Piratpartiet numera kallas Privatpartiet av vissa.

 26. Daniel Wijk

  Blupp: För att något ska vara en “nit” så behövs det mer än en person som tycker det. Lär dig skillnaden på din syn och verkligheten så kommer du längre i livet.

 27. Mikael Hedberg

  Jag får nog sälla mig till skaran av pirater som tycker det är mindre lämpligt. Inte för att det bekymrar mig särskilt mycket på ett personligt plan, men det känns som något som man nog egentligen bör undvika, just under en valperiod.

 28. Bluppp

  Daniel, verkar som om betydligt fler än jag uppmärksammade att piraterna först storjublade åt denna rapport innan den publicerats, när den väl publicerades så framstod den helt klart som en nitlott för er och antagligen en förklaring till varför Rick plockar fram sin kompislista för att mörka nederlaget..

 29. Calle Rehbinder

  Men nu får ni väl ändå skärpa er med ert småaktiga och paranoida gnäll. Räkna folk och skapa nya fina konspirationsteorier. Hur skitnödiga får man bli egentligen?

  Man kan tolka allt till vansinne, och se dolda agendor i varje hörn. Men tänk om Rick faktiskt bara vill ge uppmuntran? Tänk om Rick är glad och tacksam för alla sköna pirater som gör så mycket bra?

  Så väljer i alla fall jag att se detta blogginlägg. Allt är vad man gör det till.

  Flera av dem Rick nämner är för det första inte kandidater till Riksdagen. Alltså stämmer inte räkneexemplet om 82 kandidater.

  Jag blir uppriktigt sagt riktigt irriterad på sånt här gnäll. Så, kanske Rick inte var taktiskt rätt ute, kanske om man bara använder sin hjärna och sitt förnuft och inget annat, så var det säkert fel att skriva såhär.

  Men jag vägrar att gå med på den sortens kallsinnighet. Jag tycker att vi ska ha roligt tillsammans när vi erövrar våra platser i Riksdagen. Jag tycker att även Rick ska få ge uppskattning och spontant beröm. Jag vet i alla fall att jag själv skulle ha väldigt svårt att fortsätta vara entusiastisk inför uppgiften som partiledare om detta var det bemötande jag skulle få om jag faktiskt bara ville sprida kärlek.

  Jag finner dock till min något grumlade glädje att de kritiska rösterna i alla fall är i minoritet.

  Fram för mer kärlek i politiken!

 30. jardenberg kommenterar – 2009-12-16 — jardenberg unedited

  […] Rick Falkvinge (PP) » 82 pirater som imponerat på mig […]

 31. HR

  Om du menar mig, så har jag inte fört fram kritik utan bara konstaterat att Rick själv valde siffran 82.

  Tänk er en VD för ett större företag som likt Rick Falkvinge (partiledare) lyfter fram 50 personer som duktiga. Det är väl inte långt bort att dessa duktiga medarbetare efter ett tag har 1000 kronor mer i lön än de som inte nämndes som duktiga.

  Just för en VD innebär straffet för ett sådant beteende som minst avsked, som högst fängelse.

 32. frej

  Men nu får jante skärpa sig lite. Rick creddar 82 styckern personer. Att skriva som anon gör är fjantigt.

 33. Rick Falkvinge

  @HR: Nu får du ursäkta, men det där var rena dumheter. Det är en chefs roll och förbannade plikt att lyfta fram föredömen i en organisation. Att påstå att en VD på något sätt skulle råka ut för sanktioner för ett sådant agerande är bara barockt.

  Alla organisationer, från McDonalds och uppåt, lyfter fram föredömen. (Just McDonalds sätter dessutom upp deras namn på ett plakat, synligt för kunderna, under rubriken “månadens medarbetare”.)

  Det kan hända att det inte ligger långt borta att man får mer i lön om man uppför sig föredömligt. Det är inte en speciellt kontroversiell konsekvens.

  Det här är duktiga pirater, allihop. Jag säger inte att listan är uttömd — tvärtom vill jag gärna att fler lyfter fram de personer, som just de betraktar som föredömen och inspirationskällor. Jag försökte skriva något positivt om så många som möjligt den här gången (andra personer har typiskt listat fem eller tio, och då kontrade jag med 21 senast).

  Droppa neggandet nu. Den som tycker att listan är fel, publicera en egen, vetja! Det är faktiskt inget konstigare med det här än att jag vill sprida beröm, synlighet och kärlek, och vill uppmana fler att göra samma sak.

 34. Pirat sen 2006

  Jag tycker snarare att det saknats cred tidigare inom partiet och detta var ett väldigt bra iniativ. Extra tack för att det är en lång lista och inte bara de fem närmaste.

  Bra iniativ av Rick och jag hoppas fler gör sina egna listor över pirater som de vill lyfta fram på sina bloggar.

 35. Ingi

  Rick, jag tar efter närmare eftertanke tillbaka större delen av min tidigare kommentar. Klart de duktiga medarbetarna ska lyftas fram, och som sagt så håller jag med om i princip hela listan.

  Vad jag reagerade på mest var att listan kommer precis när primärvalen påbörjats, detta trots att listan innehåller människor som inte kandiderat.
  Den paranoide konspirationsteoretikern skulle helt klart avfärda detta som dimridåer för att det inte skulle stå som självklart att det vore herr ordförandes vallista som presenterades.

  Men jag erkänner, vi bör ge varandra beröm, och i synnerhet “ledaren” bör ge beröm, för det finns en hel del fantastiska människor inom PP.

 36. kalle

  @ Blupp

  ” Så passande för dig och PP att du lägger ut den just precis när ni åkt på en nit gällande KTH-rapporten…”

  Vad pratar du om? Varför skulle det vara passande? Och varför avslutar du diskussionen i den relevanta bloggposten för att istället komma hit och spamma irrelevant smutskastning?

  Om du återigen vill försöka förklara varför PP i din värld har åkt på en nit så hänvisar jag till den relevanta bloggposten. Visa att du klarar av att diskutera i rätt forum.

 37. Julfirande i Hemsedal « Emil Isberg

  […] för oss samman och det visar sig i det val till primärvalskandidater som just nu pågår. Oavsett vilka som verkligen hamnar på listorna kommer vi alla stötta och hjälpa till varandra. Oavsett vilken […]

 38. Faye /Jessica Bergh)

  Äsch men Rick, nu blev jag ju tårögd IGEN! Min blogg har varit sorgligt icke-piratig på sista tiden utan mest handlat om hur jag mår och “friskförklaringarna”, men nu ska jag banne mig skärpa till mig!

  Varmaste tack och God Fortsättning! 🙂

 39. Hanna Dönsberg

  Rick Falkvinge: En excellent opinionsbildare och skicklig retoriker. Agiterade oss fram genom mediadjungeln, som en nyslipad machete.

 40. Hög tid att rösta! « Kapten TOQigs piratskepp

  […] är något jag gör varje dag, och jag trivs bra med det. Jag kan också, som Rick illustrerar här, säga ifrån, vara tydlig och bestämd. Redan nu har jag viss kontakt med ledning och styrelse i […]

Comments are closed.

arrow